Trakya Üniversitesi

Trakya Üniversitesi

Son dakika trakya üniversitesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan trakya üniversitesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını trakya üniversitesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Trakya Üniversitesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan trakya üniversitesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 923 trakya üniversitesi haberi bulunmuştur. Tüm trakya üniversitesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bayram yolculuğunda kahve tüketenler dikkat! Sanıldığı kadar masum değil
Bayram yolculuğunda kahve tüketenler dikkat! Sanıldığı kadar masum değil Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Öztürk, Ramazan Bayramı tatiline çıkan, yollarda direksiyon başında kafein tüketimine başvuran sürücüleri uyardı. Öztürk "Kafein tüketiminin uyku halini gidermede geçici bir çözüm olduğunu mutlaka bilmemiz gerekiyor. Aşağı yukarı 4-5 saat içerisinde daha büyük bir uyku haliyle karşı karşıya kalacağımızı bilmeliyiz. Bu uyku hali eğer önemli bir iş sırasında ortaya çıkarsa örneğin; sınav ortasında veya bir araç kullanımı sırasında olabilir, bu durum da iş kazaları ya da istenmeyen başka durumlara yol açabilir. Uyku halini ancak uyuyarak giderebiliriz" dedi.
8.04.2024 Gündem
Üniversitelerde yeni açılacak bölümler 2024! Üniversitelerde hangi bölümler açılacak, yapay zeka mühendisliği hangi üniversitelerde var? Yeni üniversite bölümleri
Üniversitelerde yeni açılacak bölümler 2024! Üniversitelerde hangi bölümler açılacak, yapay zeka mühendisliği hangi üniversitelerde var? Yeni üniversite bölümleri Üniversitelerde açılacak yeni bölümler ile ilgili açıklama YÖK’ten geldi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, yapay zeka ile ilgili yeni üniversite bölümleri açılacağını duyurdu. Yapay zeka ile ilgilenenler ve eğitim almak isteyenler, yeni bölümlerin neler olduğunu ve hangi üniversitelerde açılacağını sorgulamaya başladı. Peki, yeni üniversite bölümleri neler? İşte Üniversitelerde yeni açılacak bölümler 2024…
8.03.2024 Gündem
Hastanede dehşet anları! Annesinin ölüm haberini veren kadın doktoru yumrukladı
Hastanede dehşet anları! Annesinin ölüm haberini veren kadın doktoru yumrukladı Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Volkan K. (45), annesinin ölüm haberini veren kadın doktor B.B.Ö.'yü yumrukladı. O anlar kameraya yansırken, alkollü olduğu belirlenen hasta yakını gözaltına alındı.
7.02.2024 Gündem
Belgin İba kimdir, kaç yaşında? AK Parti Edirne Belediye Başkan adayı Belgin İba nereli?
Belgin İba kimdir, kaç yaşında? AK Parti Edirne Belediye Başkan adayı Belgin İba nereli? AK Parti Edirne Belediye Başkan adayı Belgin İba oldu. Belgin İba'nın adaylığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen aday tanıtım toplantısında açıkladı. Peki Belgin İba kimdir, kaç yaşında?
7.01.2024 Gündem
Dezavantajlı dönem başlıyor: İnternetten sakın satın almayın
Dezavantajlı dönem başlıyor: İnternetten sakın satın almayın Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte sosyal medyada, internet üzerinden bağışıklık güçlendirdiği söylenen birtakım ilaç ve benzeri maddelerin satışının arttığını söyleyen Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Galip Ekuklu, vatandaşlara bilmeden, internet ortamından birkaç yoruma ve eşin-dostun söylediğine güvenerek bu ilaç benzeri şeyleri kullanmamaları konusunda uyarıda bulundu.
23.09.2023 Sağlık
Fırtınada uçan çatı ile 12 metreden düşen işçi öldü
Fırtınada uçan çatı ile 12 metreden düşen işçi öldü Edirne’de, fırtına ve yağışın etkili olduğu Organize Sanayi Bölgesi’nde inşaat halindeki bir fabrikanın çatısında çalışırken çıkan fırtınada 12 metre yükseklikten düşen 3 işçiden ağır yaralanıp hastanede tedaviye alınan İbrahim Özer, yaşamını yitirdi.
20.06.2023 Gündem
Edirne’de kuvvetli fırtına çatıda çalışan 5 işçiyi savurdu: 1’i ağır 3 yaralı
Edirne’de kuvvetli fırtına çatıda çalışan 5 işçiyi savurdu: 1’i ağır 3 yaralı Edirne’de etkili olan kuvvetli fırtına ve sağanak yağışın, bir fabrikanın çatı montajını yapan işçileri yaklaşık 12 metreden beton zemine düşürmesiyle 1’i ağır 3 işçi yaralandı.
20.06.2023 Yaşam
Kültür mirasları restore ediliyor! 123 konağın 'ihya' projesine 12 başvuru oldu
Kültür mirasları restore ediliyor! 123 konağın 'ihya' projesine 12 başvuru oldu Edirne'de sivil mimari özelliği taşıyan, tarihi 123 konağın onarılması için valiliğin başlattığı 'Tarihi Konaklar İhya' projesine ilgi olmayınca, tarihi konaklar kaderine terk edildi. Proje kapsamında 3 kişi konağını valiliğe hibe etti, 9 konak ise sahiplerinden satın alındı, diğer konakların sahipleri ise başvuruda bulunmadı. Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Beksaç, "Kaleiçi evleri o kadar hızlı bir şekilde tüketilmiştir ve belki de Edirne'de en çok ihanete uğrayan, en çok unutulmuş olan kültür mirasları arasında Kaleiçi evleri gelmektedir. Bu evlerin korunması için çok çeşitli projeler yapılmıştır, bunların birçoğu uygulamaya geçmiş ancak sonuçlanmadan yarıda kalmıştır" dedi.
9.06.2023 Yaşam
Şarampole yuvarlanan otomobilde aynı aileden 6 kişi yaralandı
Şarampole yuvarlanan otomobilde aynı aileden 6 kişi yaralandı Edirne’de, kontrolden çıkan otomobilin şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen trafik kazasında, aynı aileden 6 kişi yaralandı.
13.05.2023 Yaşam
Şentop: Milletimiz iktidar değiştirme oyunlarının figüranı olmayı reddetmektedir
Şentop: Milletimiz iktidar değiştirme oyunlarının figüranı olmayı reddetmektedir TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Unutmasınlar ki, dışarıdan yapılan bu tür manipülasyonlar, dış müdahale kokan analizler ve Türk milletine bir şeylerin dikte etme girişimleri nafile çabalardır. Aziz milletimiz, uzaktan kumandalı iktidar değiştirme oyunlarının figüranı olmayı her zaman reddetmektedir" dedi.
8.05.2023 Gündem
Depremden sonra harekete geçildi! Alüvyon ve kayalık bölgeler belirlenecek
Depremden sonra harekete geçildi! Alüvyon ve kayalık bölgeler belirlenecek Kuzey Anadolu Fay zonuna yakınlığıyla bilinen Edirne ve ilçelerinde mikrobölgeleme araştırmasıyla yer altının tomografisi, ultrasonu çekilecek.
15.03.2023 Gündem
Edirne'de 1363 TOKİ konutunun hak sahipleri belli oldu
Edirne'de 1363 TOKİ konutunun hak sahipleri belli oldu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilen 'İlk Evim, İlk İş Yerim' projesi kapsamında, Edirne'de yapılacak 1363 konutun kura çekimleri tamamlandı.
11.03.2023 Ekonomi
Prof. Dr. Bekler: Artık depremi bekliyoruz, umarım iyi karşılarız
Prof. Dr. Bekler: Artık depremi bekliyoruz, umarım iyi karşılarız Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tolga Bekler, beklenen Marmara depremiyle ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Bazı gelişmeler olduğuna dikkati çeken Bekler, “Bunun zamanını tabii bilemiyoruz ama şimdiye kadar bizim bütün hazırlıkları bitirmiş olmamız gerekiyordu. Artık depremimizi bekliyoruz. Bir şekilde bu depreme bir misafir gözüyle bakmıyoruz ama deprem kapımızı bir kere çalacak. Umarım iyi karşılarız” dedi.
9.03.2023 Gündem
Ortaokullu kız öğrenci, 5 arkadaşını bıçakladı
Ortaokullu kız öğrenci, 5 arkadaşını bıçakladı Edirne'de, ortaokulda okuyan G.F. adlı kız öğrenci, tartıştığı 5 arkadaşını bıçaklayarak yaraladı.
27.02.2023 Yaşam
16 yaşındaki çocuk, annesini sırtından bıçakladı
16 yaşındaki çocuk, annesini sırtından bıçakladı Edirne’nin Keşan ilçesinde 16 yaşındaki çocuğu tarafından bıçaklanan anne, yaşam mücadelesi veriyor.
28.12.2022 Yaşam
Prof. Dr. Mümin Şahin kimdir? Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Mümin Şahin kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde yer aldı?
Prof. Dr. Mümin Şahin kimdir? Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Mümin Şahin kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde yer aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ve Resmi Gazete'de yayımlanan kararla 6 üniversitenin rektörü değişti. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Söz konusu atamaların 2547 sayılı Kanunun 13'üncü ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'nci, 3'üncü ve 7'nci maddeleri gereğince yapıldığı belirtildi. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr Mümin Şahin atandı. Peki, Prof. Dr Mümin Şahin kimdir, nereli, kaç yaşında?
24.12.2022 Eğitim
Evin balkonundan düşen tıp öğrencisi ağır yaralandı!
Evin balkonundan düşen tıp öğrencisi ağır yaralandı! Edirne’de Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi, kaldığı 5'inci kattaki evin balkonundan düşerek ağır yaralandı.
9.11.2022 Yaşam
Birlikte yaşayıp ayrıldığı kadını boğazından bıçakladı! Çığlık seslerini duyanlar koştu
Birlikte yaşayıp ayrıldığı kadını boğazından bıçakladı! Çığlık seslerini duyanlar koştu Edirne'de bir süre beraber yaşadıktan sonra ayrıldığı 2 çocuk annesi Cansu A.'yı (32) çay bahçesinde bıçakla yaralayan Eniz Demirci (57) hakkında karar verildi.
31.10.2022 Yaşam
Gerçeğini aratmayan tatbikat nefes kesti!
Gerçeğini aratmayan tatbikat nefes kesti! Trakya Üniversitesi Ayşekadın Yerleşkesi’nde AFAD, UMKE ekipleri ve itfaiye ekiplerinin katılımıyla düzenlenen “Deprem ve Yangın Tatbikatı” nefes kesti.
12.10.2022 Vatan TV
Prof. Dr. Yorulmaz: Uyuz vakalarında artış var
Prof. Dr. Yorulmaz: Uyuz vakalarında artış var Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, "Uyuz hiç bitmedi, ancak son 3 yılda bir artış oldu. Artışın temel nedenlerinden biri Covid-19 pandemisi nedeniyle insanları kapalı ortamlarda yaşamaya bir anlamda zorunlu halde tutmamız oldu. Tekrar açılımla birlikte insanlar dış ortama çıktıklarında daha geniş gruplara yayma söz konusu oldu. Dünyada da benzer eğilimler var. Dolayısıyla durumu bir genel artış olarak değerlendirmek, önlemlerimizi almak gerekecek" dedi.
2.10.2022 Gündem
Edirne'de servis midibüsü kazası: 20 yaralı
Edirne'de servis midibüsü kazası: 20 yaralı Edirne'de, sis nedeniyle görüş uzaklığının düştüğü yolda servis midibüsünün, öndeki servis midibüsüne çarptığı kazada, 20 kişi hafif yaralandı.
28.09.2022 Yaşam
Çayır tırtılı İstanbul'da parklara indi: Patlama yaşanabilir
Çayır tırtılı İstanbul'da parklara indi: Patlama yaşanabilir Trakya başta olmak üzere ayçiçeği tarlalarında büyük zarara neden olan 'çayır tırtılı' Üsküdar'daki Çamlıca Parkı'nda da görüldü.
2.09.2022 Gündem
Öğrenciye kiralık ev fiyatları yüzde 300 arttı, 1 yıllık peşinat istiyorlar
Öğrenciye kiralık ev fiyatları yüzde 300 arttı, 1 yıllık peşinat istiyorlar Merkez nüfusu 186 bin olan Edirne’ye bu yıl üniversite eğitimi için 50 bin öğrenci gelecek. Kiralık ev fiyatlarının geçen yıla oranla yüzde 300 artmasına öğrencilerin yanı sıra emlakçılar ve mahalle muhtarları da tepki gösterdi.
20.08.2022 Ekonomi
Vaka sayıları arttı! Maske çıkışı geldi
Vaka sayıları arttı! Maske çıkışı geldi Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, hiçbir şikayeti olmadan bulaştırmayı sağlayabilecek türde koronavirüs taşıyanların dışarıda dolaştığını belirterek, "Vaka sayılarının artışı, mutasyonları da körükleyen bir durum. Yeni mutasyonların ortaya çıkışını hızlandıran bir durum olduğu için de maske kullanarak bulaşmayı mümkün olduğunca sınırlandırmamıza ihtiyacımız var" dedi.
19.08.2022 Yaşam
Trakya Üniversitesi 65 sözleşmeli personel alacak! İşte Trakya Üniversitesi personel alımı başvuru şartları!
Trakya Üniversitesi 65 sözleşmeli personel alacak! İşte Trakya Üniversitesi personel alımı başvuru şartları! Trakya Üniversitesi duyurdu! 65 sözleşmeli personel alınacak! İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan ilana göre, eczacı, hemşire, psikolog, sağlık teknikeri, mimar, mühendis, tekniker, teknisyen, büro personeli, temizlik, bahçe destek personeli ile güvenlik görevlisi alımı gerçekleştirilecek. Peki, Trakya Üniversitesi personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Trakya Üniversitesi personel alımı başvuru şartları!
11.08.2022 Personel Alımı

Benzer Haber Etiketleri

Trakya Üniversitesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki trakya üniversitesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.