Teknokent

Teknokent

Son dakika TEKNOKENT haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan TEKNOKENT ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını TEKNOKENT haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Teknokent

haberleri sayfasında son dakika yaşanan teknokent gelişmeleri de dahil olmak üzere 338 teknokent haberi bulunmuştur. Tüm teknokent haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türk bilim insanın büyük başarısı! Einstein Nobel ödülü aldı, Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu ispatladı
Türk bilim insanın büyük başarısı! Einstein Nobel ödülü aldı, Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu ispatladı Fırat Üniversitesi (FÜ) Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, Albert Einstein'ın 119 yıl önce ortaya koyduğu ışığın doğasıyla ilgili 'foton teorisi'ni ispatlamak adına nanoteknoloji sistem geliştirdi. Prof. Dr. Yakuphanoğlu, geliştirdiği sistemle Einstein’ın ışığın hem parçacık hem de dalga davranışı gösterdiğine dair teorisini gözle görülür şekilde ispatladı.
28.01.2024 Gündem
Big Bang Startup Challenge 2023’te  1,28 milyar TL’lik rekor
Big Bang Startup Challenge 2023’te 1,28 milyar TL’lik rekor Geçen yıl 341 milyon TL değerinde ödül, nakit ve yatırım duyurulan Big Bang Startup Challenge sahnesinde bu yıl 3,5 kat üzerine çıkılarak 1,28 milyar TL’lik ödül, nakit ve yatırıma şahitlik edildi.
15.12.2023 Bilim ve Teknoloji
Görme engelli genç girişimci Zülal geliştirdiği teknolojiyle Togg'un gözleri oldu
Görme engelli genç girişimci Zülal geliştirdiği teknolojiyle Togg'un gözleri oldu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, From Your Eyes uygulamasının Kurucusu, görme engelli genç girişimci Zülal Tannur ile bir araya geldi. Kacır, Tannur’un yapay zeka ve insan iş birliğiyle geliştirdiği görme engelli kullanıcılara anlatım hizmeti sunan teknolojisi hakkında bilgiler aldı. Bakan Kacır, Zülal Tannur’a TEKNOFEST montu hediye etti.
3.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'li Özgür Özel yorumu: Al birini vur ötekine
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'li Özgür Özel yorumu: Al birini vur ötekine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ana muhalefetin dün kongresi vardı. Bay Bay Kemal, Edirne'deki terörist başı Demirtaş'a, Kavala’ya ‘bay bay’ dedi. Peki kongreyi kazanan zat, o kime selam verdi. O da aynen Demirtaş'a, Kavala'ya selam verdi. Al birini vur diğerine. Bunların birbirinden farkı var mı, yok. Bunlar terör örgütleriyle beraber omuza omuza yürüdüler. Zannettiler ki terör örgütlerini yanımıza alırsak biz bu ülkede seçim kazanırız. 12-13 seçim kaybettin. Hep onlarla beraberdin” dedi.
5.11.2023 Gündem
Türk mühendislerden yerli meteoroloji balonu atağı
Türk mühendislerden yerli meteoroloji balonu atağı Türk mühendisler tarafından yerli olarak üretilmeye başlayan Radyosondeler (Meteoroloji Balonu), Meteoroloji Genel Müdürlüğüne hizmet verecek.
15.09.2023 Gündem
Yeni nesil staj! Öğrenci firmaya gitmiyor, firma öğrenciye geliyor
Yeni nesil staj! Öğrenci firmaya gitmiyor, firma öğrenciye geliyor Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü stajyer öğrencilerini firmalara staja göndermek yerine firmaları öğrencilere getiriyor. Bu yıl ilk kez başlatılan uygulamadan 75 öğrenci yararlandı.
2.08.2023 Çalışma Hayatı
Bakan Ersoy konteyner kentte kalan depremzedelerle bayramlaştı
Bakan Ersoy konteyner kentte kalan depremzedelerle bayramlaştı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kurban Bayramı'nın 2. gününde Malatya'da depremzedeler ile bir araya gelerek bayramlarını kutladı.
29.06.2023 Gündem
Bakan Ersoy, Malatya'da depremzedelerle bayramlaştı
Bakan Ersoy, Malatya'da depremzedelerle bayramlaştı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, depremin vurduğu Malatya'da vatandaşlarla bayramlaştı.
29.06.2023 Gündem
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Malatya’da incelemelerde bulundu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Malatya’da incelemelerde bulundu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, deprem bölgesi olan Malatya’da çeşitli ziyaretlerde bulundu.
17.06.2023 Gündem
Bakan Özer: 15 gün içerisinde bu süreç başarılı bir şekilde neticelenecektir
Bakan Özer: 15 gün içerisinde bu süreç başarılı bir şekilde neticelenecektir Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalmasıyla ilgili, “Süreçte Cumhur İttifakı hem Mecliste hem de Cumhurbaşkanlığı seçiminde sayın cumhurbaşkanımızın adaylığına çok yüksek bir teveccüh gösterdi. Ama alınan oy yeterli olmadı. İkinci tura kaldı. İnşallah 15 gün içerisinde bu süreç başarılı bir şekilde neticelenecektir” dedi.
16.05.2023 Gündem
Bakan Nebati: Akdeniz Bilişim Zirvesi ve Bilişim Fuarı'nı her yıl düzenleyeceğiz
Bakan Nebati: Akdeniz Bilişim Zirvesi ve Bilişim Fuarı'nı her yıl düzenleyeceğiz Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Gençlerimize sunacağımız tüm bu kapsayıcı destek ve gayretlerimizi uluslararası bir zemine de taşıyacağız. Akdeniz'e kıyısı olan ülkeleri davet ederek uluslararası ve geniş katılımlı Akdeniz Bilişim Zirvesi ve Bilişim Fuarı'nı her yıl düzenleyeceğiz" dedi.
10.05.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhalefete Selçuk Bayraktar tepkisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhalefete Selçuk Bayraktar tepkisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir Toplu Açılış Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Ülkenin başında yerli milli kararlı bir yönetim olmasaydı bu saydıklarımı çoktan yaptırmışlardı. Bu CHP'liler, İP, terör örgütü, HDP, Kandil, TCG Anadolu'dan rahatsız. Bu terör örgütüne bizler gereken dersi verdik mi? Biliyorlar ki eğer Cumhur ittifakı iş başında olursa teröristlere aman almak yok. 14 Mayıs bunların siyasi mevta haline gelmesi olacaktır" dedi. Erdoğan, Gençlik Buluşmaları Eskişehir İftarı Programı’nda konuştu. Erdoğan burada, "Yatıyorlar kalkıyorlar Selçuk aşağı Selçuk yukarı. Neymiş? Damatmış. Bunların babası bankalardan kuruş kredi almadan çalıştı. Çocukları da böyle devam ediyor." diye konuştu.
18.04.2023 Gündem
Bakan Varank: İMECE'nin yerlilik oranı yüzde 90’a ulaşmış durumda
Bakan Varank: İMECE'nin yerlilik oranı yüzde 90’a ulaşmış durumda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "İMECE uydumuzun yerlilik oranı yüzde 50 değil, yüzde 90'a ulaşmış durumda. Çünkü biz İMECE'nin içerisindeki ekipmanlarını da yerli ve milli olarak ürettik" dedi.
17.04.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bursa'ya hızlı tren müjdesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bursa'ya hızlı tren müjdesi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Gemlik Büyükkumla Barajı, Bursa Bölge İdare Mahkemesi Hizmet Binası, Dağyenice Doğal Yaşam Turizm Kompleksi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni’ne katıldı. Erdoğan, kuraklık yaşandığını belirterek ''Çare bizim de yaptığımız gibi baraj. Eğer barajlarınız olmazsa kuraklıkla mücadele edemezsiniz.'' dedi. Erdoğan, "Bandırma-Bursa-Osmaneli Hızlı Tren Hattı'nı 2025 yılında hizmete açmayı planlıyoruz" dedi.
21.01.2023 Gündem
Naci Çağlar kimdir? Bursa Teknik Üniversitesi yeni rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde yer aldı?
Naci Çağlar kimdir? Bursa Teknik Üniversitesi yeni rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde yer aldı? Naci Çağlar, 24 Aralık 2022 Cumartesi günü Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ile Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü oldu. Resmi Gazete'deki açıklamanın ardından Bursa Teknik Üniversitesi öğrencileri Naci Çağlar kimdir? Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Naci Çağlar nereli ve kaç yaşında, hangi görevlerde yer aldı? Sorularına yanıt aramaya başladı.
24.12.2022 Eğitim
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: Turcorn’lar yeni ekonomi modelinin başat aktörleri olacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: Turcorn’lar yeni ekonomi modelinin başat aktörleri olacak Ar-Ge, tasarım ve teknoloji alanında Türkiye’nin en iyileri bir araya geldi. Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi, İzmir’de yapıldı. Zirvede, Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri için 10 kategoride 30, Teknoparklar için de 4 kategoride 12 olmak üzere toplamda 42 ödül sahiplerini buldu.
23.12.2022 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadele mesajı: Güvenlik şeridini tamamlayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadele mesajı: Güvenlik şeridini tamamlayacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Kuzeybatı Çevre Yolu, Abide Kavşağı İlave Köprü Viranşehir Pompaj Sulaması 1. ve 2. Kademe ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Şanlıurfa'daki mitinge 110 bin kişinin katıldığını açıklayarak, "Bu bir rekor" dedi. Erdoğan, "Güvenlik şeridini mutlaka tamamlayacağız, terör koridoru kurulmasına izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.
3.12.2022 Siyaset
Türkiye başardı, benzeri yok! NATO kullanıyor, ülkeler sıraya girdi
Türkiye başardı, benzeri yok! NATO kullanıyor, ülkeler sıraya girdi Türkiye savunma sanayii alanında yaptığı çalışmalarla dünyada adından sıkça söz ettiriyor. Dünyada benzeri olmayan teknolojiyle üretilen ürünü 21 ülke satın almak için bekliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ve NATO envanterine giren ürün, savunma amaçlı kullanılıyor. İşte Türkiye için sevindiren gelişmenin detayları...
26.10.2022 Ekonomi
TBMM Başkanı Şentop: Birleşmiş Milletler artık işlevini kaybetti
TBMM Başkanı Şentop: Birleşmiş Milletler artık işlevini kaybetti Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, “Birleşmiş Milletler esasen İkinci Dünya Savaşı'nın galiplerinin kurduğu bir sistem. Birleşmiş Milletler işlevsiz hale geldi. İşe yaramaz hale geldiğini, fonksiyon icra etmediğini görüyoruz” dedi.
26.09.2022 Siyaset
EPDK duyurdu! Enerji sektörüne yönelik proje girişimcilere 1 milyon TL’lik destek! İşte programa başvuru şartları!
EPDK duyurdu! Enerji sektörüne yönelik proje girişimcilere 1 milyon TL’lik destek! İşte programa başvuru şartları! EPDK duyurdu! Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) koordinatörlüğünde, İTÜ ARI Teknokent iş birliğinde enerji sektörüne yönelik proje geliştiren girişimleri desteklemek amacıyla başlatılan “Enerjim Sensin Hızlandırma Programı” başvuruları başladı. Peki, Enerjim Sensin Hızlandırma Programı başvuruları nasıl yapılır? Programda girişimcileri neler bekliyor? İşte işte projenin detayları…
5.08.2022 Ekonomi
Litresi 3.500 TL'den satılıyor! Yüzde 100 arttı
Litresi 3.500 TL'den satılıyor! Yüzde 100 arttı Pandemi ile birlikte talep arttı. Litresi 3.500 TL'den satılıyor. Türkiye’nin endemik bitki varlığı bakımından en zengin illeri arasında yer alan Aydın’da kendiliğinden yetişen kekik pandemi ile birlikte kıymete bindi. Aydın’ın Köşk ilçesine bağlı Başçayır Mahallesi’nde dede mesleği kekik yağcılığı yapan Bekir Özkul, pandemiden sonra üretim kapasitesini yüzde 100 arttırdıklarını ve ürettikleri kekik yağının litresini 3 bin 500 TL’ye suyunu ise 35 TL’ye sattıklarını ve siparişlere yetişemediklerini belirtti.
3.08.2022 Ekonomi
3.000 TL 12 ay boyunca karşılıksız ve kesintisiz olarak ödeniyor
3.000 TL 12 ay boyunca karşılıksız ve kesintisiz olarak ödeniyor Aylık olarak ödeniyor. Karşılıksız olarak verilen para desteği bir yıl kesintisiz devam ediyor. Ödeme miktarı arttı, aylık 10 bin TL'ye kadar çıkıyor. YKS tercih dönemi bu hafta başlıyor. Öğenciler ise burs imkanlarını araştırıyor. Bazı üniversite ve bölümler ile burs imkanı ile dikkat çekiyor. Sekörlerin eleman ihtiyacına göre belirlenen programları tercih edenler işe başlamadan maaş ödemesi gibi burs alıyor. Peki hangi bölüm ve üniversiteler ne kadar burs veriyor? İşte tercihlere yön verecek haberin detayları...
25.07.2022 Eğitim
Motor ve kanatları yer değiştirebilen yeni nesil İHA yaptılar
Motor ve kanatları yer değiştirebilen yeni nesil İHA yaptılar Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Uçak Bakım ve Onarım Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Öztürk Özdemir Kanat, öğrencileriyle birlikte devletten aldıkları destekle dikey kalkış yapabilen İHA üretti. “Turkuaz ER41” ismini verdikleri İHA’nın hem kanatları hem de motoru yer değiştirebiliyor.
20.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Kredi kararı! Halkbank resmen duyurdu, 1 yıl anapara ödemesi yok, 750.000 TL’ye kadar...
Kredi kararı! Halkbank resmen duyurdu, 1 yıl anapara ödemesi yok, 750.000 TL’ye kadar... Halkbank kredi kullanacak için harekete geçti. Banka tarafından avantajlı kredi paketi duyuruldu. 12 ay anapara ödemesi olmayan kredi paketi ödeme kolaylığı ile öne çıkıyor. Üst limitlerin yüksek tutulduğu kredide 60 aya kadar da takistlendirme yapılıyor. Tüketiciler ihtiyaçları dahilinde 750.000 TL'ye kadar kredi kullanabiliyor. Kendi işini kurmak isteyenlere Halkbank'tan güzel haber geldi. Halkbank girişimcileri desteklemek için yeni finasman imkanını hayata geçiriyor. Teknokent Destek Paketi'nin detayları ve paket kapsamında yer alan diğer destekler tek tek açıklandı. İşte 1 yıl anapara ödemesiz 750.000 TL'lik kredi ile ilgili detaylar...
6.06.2022 Ekonomi
Halkbank kredi fırsatını resmen duyurdu! 12 ay anapara ödemesiz, 60 aya kadar vade ile...
Halkbank kredi fırsatını resmen duyurdu! 12 ay anapara ödemesiz, 60 aya kadar vade ile... Halkbank harekete geçti ve kredi fırsatını duyurdu. 12 ay anapara ödemesiz, toplam 60 aya kadar vade ile 750 bin TL’ye kadar kredi kullandırılacak. Halkbank'tan yeni açıklama geldi ve uygun kredi fırsatı devreye alındı. Bu destek paketinden yararlanacak müşteriler için aynı zamanda EFT/havale işlemlerinden ve ticari kredi kartlarından 1 yıl boyunca ücret alınmıyor. Kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin hizmetine sunulan Teknokent Destek Paketi'nin detayları ve paket kapsamında yer alan diğer destekler tek tek açıklandı. Halkbank'ın son dakika açıklaması...
30.05.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Teknokent ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki teknokent haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.