Teknofest 2022

Teknofest 2022

Son dakika TEKNOFEST 2022 haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan TEKNOFEST 2022 ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını TEKNOFEST 2022 haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Teknofest 2022

haberleri sayfasında son dakika yaşanan teknofest 2022 gelişmeleri de dahil olmak üzere 133 teknofest 2022 haberi bulunmuştur. Tüm teknofest 2022 haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tapu ve gayrimenkul sektörü ile ilgili son dakika gelişmesi! 81 ilde başlayacak, tamamen değişiyor
Tapu ve gayrimenkul sektörü ile ilgili son dakika gelişmesi! 81 ilde başlayacak, tamamen değişiyor Tapu ve gayrimenkul sektöründe yeni dönem başlıyor. Gayrimenkul sahibi olmak isteyen herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Ev satın alırken vatandaşların en çok kafasını kurcalayan ve tedirginliğe neden olabilecek konulardan biri güven... Bunu ortadan kaldırmak amacıyla Tapu Kadastro’da '3 boyutlu' yeni dönemin çalışmaları bu yıl başlıyor. Uygulama bütün illerde yaygınlaştırılacak. İşte tüm detaylar…
13.09.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yunanistan çıkışı: “İzmir’i unutma! Bir gece ansızın gelebiliriz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yunanistan çıkışı: “İzmir’i unutma! Bir gece ansızın gelebiliriz” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Yunanistan’ın tacizlerine Samsun’dan tepki gösterdi. Samsun Çarşamba Havalimanı'nda TEKNOFEST 2022'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan’a “Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz” diyerek İzmir’i hatırlattı. Peki, Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan’a ne dedi? İşte detaylar…
3.09.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a net mesaj: Çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a net mesaj: Çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Çarşamba Havalimanı'nda TEKNOFEST 2022'de açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Ey Yunan tarihe bak. Çok daha fazla ileri gidersen, bunun bedeli ağır olur ağır. Yunanistan'a tek cümlemiz var. İzmir'i unutma." dedi.
3.09.2022 Siyaset
Bakan Yardımcısı Kacır: Savunma sanayisinde yerli ürünleri yüzde 80'lere çıkardık
Bakan Yardımcısı Kacır: Savunma sanayisinde yerli ürünleri yüzde 80'lere çıkardık Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı ve TEKNOFEST İcra Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır, "Türkiye, savunma sanayisinde yerli ürünlerinin payını yüzde 20'lerden yüzde 80'lere çıkardı. Türkiye, savunma sanayisinde kritik pek çok platformu gerçekleştirmeyi, yani yerli ve milli olarak gerçekleştirmeyi, üretmeyi başardı" dedi.
1.09.2022 Ekonomi
5 TL ile 200 km giden elektrikli araç yaptılar, ödülleri kaptılar
5 TL ile 200 km giden elektrikli araç yaptılar, ödülleri kaptılar TEKNOFEST KARADENİZ'de; 5 TL ile 200 km giden elektrikli araç yapan, 4 yılda 3 defa üçüncülük ve jüri özel ödülü alan üniversitenin standı yoğun ilgi gördü.
1.09.2022 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST'in ana sponsorlarından Canik standına yoğun ilgi
TEKNOFEST'in ana sponsorlarından Canik standına yoğun ilgi TEKNOFEST Karadeniz'in ana sponsorlarından olan Canik'in standı, 7'den 70'e herkesin yoğun ilgisini gördü. Samsun Yurt Savunma (SYS) Genel Müdürü C. Utku Aral ise yaptığı açıklamada, "Her sene, dünyanın 20'den fazla ülkesine giderek oralarda etkinlikler yapıyorduk. Ama Samsun'da kendi halkımızla beraber, ürünlerimizi paylaşabildiğimiz ilk etkinlik bu" şeklinde konuştu.
31.08.2022 Bilim ve Teknoloji
CANiK’ten TEKNOFEST 2022’de yerli ve milli uçaksavar şovu
CANiK’ten TEKNOFEST 2022’de yerli ve milli uçaksavar şovu CANiK, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yılında, Samsun’da coşkulu bir törenle kapılarını açan TEKNOFEST 2022 kapsamında gençlerle buluşmanın heyecanını yaşıyor. Samsun Yurt Savunma (SYS) Genel Müdürü C. Utku Aral, “Savunma Sanayii Başkanlığı ile imzalanan Platform Makineli Tüfeği projesi (PMT 12.7) kapsamında geliştirilen, yerli ve milli 12.7 x 99 mm uçaksavar CANiK M2 QCB (Quick Change Barrel) ailesini de festivalde gururla sergileyeceğiz” dedi.
30.08.2022 Bilim ve Teknoloji
Türkiye için sevindiren gelişme! 'ÇAKIR' için tarih belli oldu
Türkiye için sevindiren gelişme! 'ÇAKIR' için tarih belli oldu Öğrencilerin uzay teknolojileri alanına ilgilerini artırmak ve savunma sanayiinde iş sahibi olma imkanlarını geliştirmek amacıyla başlatılan TEKNOFEST Roket Yarışları'na katılan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, Akıncı İHA'lara entegre edilecek 'ÇAKIR' füzesi için tarih verdi.
4.08.2022 Ekonomi
TEKNOFEST Kısa Film Yarışması başvuru tarihi uzatıldı
TEKNOFEST Kısa Film Yarışması başvuru tarihi uzatıldı TEKNOFEST 2022 etkinlikleri kapsamında düzenlenen Canik Belediyesi Kısa Film Yarışması’nın başvuru tarihleri uzatıldı.
4.08.2022 Gündem
Gaziantep'te Teknofest’te yarışacak 26 takıma malzeme desteği
Gaziantep'te Teknofest’te yarışacak 26 takıma malzeme desteği Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) bu yıl Samsun’da yapılacak TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali 2022’de Gaziantep’i temsil edecek takımlara 4 milyon TL’lik malzeme desteği veriyor.
1.07.2022 Bilim ve Teknoloji
Samsun'da TEKNOFEST 2022 hazırlıkları: Çalışmalar yerinde incelendi
Samsun'da TEKNOFEST 2022 hazırlıkları: Çalışmalar yerinde incelendi 30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında Samsun ev sahipliğinde gerçekleştirilecek TEKNOFEST 2022 hazırlıkları kapsamında Samsun-Çarşamba Uluslararası Havalimanı'nda yürütülen çalışmalar yerinde incelendi.
15.04.2022 Bilim ve Teknoloji
Yazılıma ilgi duyan gençler TEKNOFEST Pardus 21.2’de yarışıyor
Yazılıma ilgi duyan gençler TEKNOFEST Pardus 21.2’de yarışıyor TEKNOFEST Teknoloji yarışmaları kapsamında düzenlenen Pardus 21.2 Hata Yakalama ve Öneri Yarışması yazılıma ilgi duyan gençleri bir araya getiriyor. TÜBİTAK ve Bilişim Vadisi yürütücülüğünde gerçekleştirilen yarışma Pardus’un Mart 2022’de yayınlanan en son sürümü Pardus 21.2 üzerinde yapılıyor.
12.04.2022 Bilim ve Teknoloji
Hem çiftçilere hem de ülke ekonomisine katkı sunmayı hedefliyorlar
Hem çiftçilere hem de ülke ekonomisine katkı sunmayı hedefliyorlar TEKNOFEST 2022’de yarışacak olan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencileri hazırladıkları projeyle hem çiftçilere hem de ülke ekonomisine katkı sunmayı hedefliyor.
7.04.2022 Bilim ve Teknoloji
Üreten gençlere 'Yıldırım' destek
Üreten gençlere 'Yıldırım' destek Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Arif Karademir ve TEKNOFEST 2022 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde Yıldırım’ı temsil edecek olan Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) öğrencilerini ağırladı. Gençlerle yakından ilgilenen Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, her zaman üreten ve değer katan gençlerin yanlarında olduklarını söyledi.
29.03.2022 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST Drone Şampiyonaları için son başvuru tarihi belli oldu
TEKNOFEST Drone Şampiyonaları için son başvuru tarihi belli oldu TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen Türkiye Drone Şampiyonası ve World Drone Cup için başvurular devam ediyor. Drone yarışçılarının kıyasıya mücadele ettiği bu iki şampiyonada sizde yerinizi almak için acele edin.
18.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Dünyanın en büyük robotik yarışmasına katılacak gençlere tebrik
Dünyanın en büyük robotik yarışmasına katılacak gençlere tebrik Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, VEX Robotik Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek Atakum Bilim ve Sanat Merkezi Robotik Takımlarını tebrik etti.
18.03.2022 Bilim ve Teknoloji
İnsansız Savaş Uçağı ile ilgili flaş gelişme! Selçuk Bayraktar resmen duyurdu: KIZILELMA yolda, geliyor
İnsansız Savaş Uçağı ile ilgili flaş gelişme! Selçuk Bayraktar resmen duyurdu: KIZILELMA yolda, geliyor Baykar Teknoloji Lideri (CTO) Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından MİUS-İnsansız Savaş Uçağı'na ait son görüntüyü paylaştı. Bayraktar, “Üretim hattına 3 buçuk yıl sonra daha büyük ve daha çevik bir balık girdi” dedi.
12.03.2022 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST 2022’de ilk kez düzenlenen özel bir yarışma: Çip Tasarım Yarışması
TEKNOFEST 2022’de ilk kez düzenlenen özel bir yarışma: Çip Tasarım Yarışması Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 5. yılında ilklere imza atmaya devam ediyor. Bu yıl ilk kez düzenlenen "Çip Tasarım Yarışması" festivalin yüksek ödüllü yarışmaları arasında yer alıyor.
9.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Uzay macerası, model uydu yarışmasıyla devam ediyor
Uzay macerası, model uydu yarışmasıyla devam ediyor TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen Teknoloji Yarışmalarına başvurular hız kesmeden devam ediyor.
4.03.2022 Bilim ve Teknoloji
İnegöl Belediyesi TEKNOFEST 2022’ye 10 proje ile başvurdu
İnegöl Belediyesi TEKNOFEST 2022’ye 10 proje ile başvurdu TEKNOFEST 2021’de “Drone İle Otonom Kaçak Yapı Tespiti” projesi ile birincilik ödülü alan İnegöl Belediyesi Baykoca Proje Takımları, TEKNOFEST 2022 için hazırlıklara başladı. 60 kişiden oluşan 8 proje takımı, 10 projenin ön başvurularını tamamladı.
3.03.2022 Bilim ve Teknoloji
5 kadın mühendis adayı, 6 saat uçabilen görünmez İHA tasarladı
5 kadın mühendis adayı, 6 saat uçabilen görünmez İHA tasarladı Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde öğrenim gören 5 kadın mühendis adayı, orman yangınlarının tespiti ve sınır güvenliğinde kullanılabilecek, 6 saat havada kalabilen ve şeffaf yapısı ile uzaktan fark edilemeyen insansız hava aracı (İHA) tasarladı. Öğrenciler, içi helyum gazı dolu balonla 6 saat uçabilen ve PVC (polivinil klorür) maddesiyle görünmez hale getirilen İHA ile Teknofest 2022'ye katılacak.
1.03.2022 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST Karadeniz'de başvuru süresi 7 Mart'a uzatıldı
TEKNOFEST Karadeniz'de başvuru süresi 7 Mart'a uzatıldı TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında bu yıl 40 ana yarışma-99 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarının son başvuru tarihi gençlerden gelen yoğun talep üzerine 7 Mart’a kadar uzatıldı.
28.02.2022 Bilim ve Teknoloji
'Turizm Teknolojileri Yarışması' ülkemizin tanıtımında fark yaratacak
'Turizm Teknolojileri Yarışması' ülkemizin tanıtımında fark yaratacak Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 5.yılında yüz binlerce gencin başvuruda bulunduğu ve Türkiye’nin en büyük para ödüllü Teknoloji Yarışmalarına devam ediyor.
25.02.2022 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları başvuruları 28 Şubat’ta sona eriyor
TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları başvuruları 28 Şubat’ta sona eriyor TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen Teknoloji Yarışmalarına başvurular 28 Şubat’ta sona eriyor.
24.02.2022 Bilim ve Teknoloji
GUHEM’de TEKNOFEST 2022 hazırlığı
GUHEM’de TEKNOFEST 2022 hazırlığı Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM), ayakları yere basmayan festival olan TEKNOFEST’in 2022 Liseler Arası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması’na katılmak için başvuran okulların öğretmenlerini ağırladı.
17.02.2022 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Teknofest 2022 ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki teknofest 2022 haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.