Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi

Son dakika Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tekirdağ namık kemal üniversitesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 153 tekirdağ namık kemal üniversitesi haberi bulunmuştur. Tüm tekirdağ namık kemal üniversitesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tarla ve mera kavgalarını sonlandıracak uygulama devreye giriyor! Yatırım için büyük avantaj
Tarla ve mera kavgalarını sonlandıracak uygulama devreye giriyor! Yatırım için büyük avantaj İçişleri Bakanlığı'nın mülki idari sınırların netleşmesi, dijital veri tabanının oluşturulması amacıyla 2018 yılında başlattığı Mülki İdari Sınırların Güncellenmesi ve Sayısallaştırılması Projesi (MİDAS), pilot bölge seçilen Trakya'da tamamlandı.
22.09.2023 Ekonomi
İstanbul barajlarında korkutan görüntü! Yüzde 26'ya düştü
İstanbul barajlarında korkutan görüntü! Yüzde 26'ya düştü İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan 10 barajdaki doluluk oranı son yılların en düşük seviyesine gerileyerek, yüzde 26,32’ye'ye düştü. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, ülke genelinde yağışların yüzde 57-60 düştüğünü, Marmara Bölgesi'nde bu durumun yüzde 91 olduğunu belirterek, "Sadece yağışların azalması, sıcaklıkların artması şeklinde algıladığımız sonuç çok daha ciddi sonuçlar doğuracak bir yöne, bir duruma doğru gidiyor" dedi.
15.09.2023 Yaşam
İstanbul'un suyunu sağlayan baraj kurudu! 10 tesisin toplam doluluk oranı açıklandı
İstanbul'un suyunu sağlayan baraj kurudu! 10 tesisin toplam doluluk oranı açıklandı Trakya'da İstanbul'un suyunu karşılayan 3 barajdaki doluluk oranı kuraklık nedeniyle büyük ölçüde düştü. Kuruyan Kazandere Barajı'nın yüzeyi otlarla kaplanıp, yeşil renge büründü. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, barajdaki su seviyelerinin düşmesinin temel sebebinin ne olduğunun artık bilindiğini belirterek, "İklim değişikliği, küresel ısınma, yağışların azalması, mevsimlerin kayması, bunlar hep bu bölgeyi etkileyen global ölçekte de kendini hissettiren iklim değişikliğinin sonuçları oluyor. Bu iklim değişikliği ile yaşamaya ve adaptasyon geliştirmeye mecburuz" dedi.
2.07.2023 Gündem
Şentop: Milletimiz iktidar değiştirme oyunlarının figüranı olmayı reddetmektedir
Şentop: Milletimiz iktidar değiştirme oyunlarının figüranı olmayı reddetmektedir TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Unutmasınlar ki, dışarıdan yapılan bu tür manipülasyonlar, dış müdahale kokan analizler ve Türk milletine bir şeylerin dikte etme girişimleri nafile çabalardır. Aziz milletimiz, uzaktan kumandalı iktidar değiştirme oyunlarının figüranı olmayı her zaman reddetmektedir" dedi.
8.05.2023 Gündem
Prof. Dr. Orta: Trakya'da böyle bir sonu bekliyorum
Prof. Dr. Orta: Trakya'da böyle bir sonu bekliyorum Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Arazi ve Su Kaynakları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Orta, kuraklığın çok sıkı geldiğini belirterek, “Tüm canlıları etkiler, çok sinsi gelir, ne kadar kalacağı belli olmaz. Tüm canlıları çaresiz bırakır, depremde insanlardan başka çok ölen olmadı ama kuraklıkta tüm canlılar, ekosistem durur, istop eder her şey. O çaresizlik içerisinde ne kadar süreceğini de bilemezsiniz ve o çaresizlik de göçlere kadar sürer gider. Trakya'da böyle bir sonu bekliyorum" dedi.
22.03.2023 Gündem
Üniversite öğrencileri Gülistan ile Ayşe depremde hayatını kaybetti
Üniversite öğrencileri Gülistan ile Ayşe depremde hayatını kaybetti Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) öğrencileri Gülistan Aktürk ile Ayşe Cinkılıç, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybetti.
11.02.2023 Gündem
İstanbullular için tedirgin eden su tablosu! Yüzde 5'in altına düştü
İstanbullular için tedirgin eden su tablosu! Yüzde 5'in altına düştü İstanbul'un Trakya'dan su ihtiyacını önemli oranda karşılayan Kazandere ve Pabuçdere ile Istrancalar barajlarındaki doluluk oranları, her geçen gün azalıyor. Kazandere'nin doluluk oranı yüzde 4,74'e, Pabuçdere'nin yüzde 4,77'ye, Istrancalar'ın ise yüzde 37, 07'ye düştü. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nden Prof. Dr. Halim Orta, "Hem meteorolojik kuraklık hem de tarımsal kuraklık var; an itibarıyla Trakya'da da bu sıkıntı devam ediyor" dedi.
11.01.2023 Gündem
Resmi Gazete 24 Aralık 2022 rektör atamaları yapıldı! İşte ataması yapılan rektörlükler ve rektör isimleri!
Resmi Gazete 24 Aralık 2022 rektör atamaları yapıldı! İşte ataması yapılan rektörlükler ve rektör isimleri! Resmi Gazetesi Rektör ataması için aramalar arttı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla 6 üniversiteye rektör ataması yapıldı. İşte Resmi Gazete 24 Aralık 2022 rektör atamaları…
24.12.2022 Gündem
Cem Zorlu kimdir? Necmettin Erbakan Üniversitesi Yeni Rektörü Cem Zorlu nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde yer aldı?
Cem Zorlu kimdir? Necmettin Erbakan Üniversitesi Yeni Rektörü Cem Zorlu nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde yer aldı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 6 üniversiteye rektör atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof.Dr. Cem Zorlu atandı. Peki, Cem Zorlu kimdir? Necmettin Erbakan Üniversitesi Yeni Rektörü Cem Zorlu nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde yer aldı?
24.12.2022 Gündem
Prof. Dr. Mümin Şahin kimdir? Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Mümin Şahin kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde yer aldı?
Prof. Dr. Mümin Şahin kimdir? Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Mümin Şahin kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde yer aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ve Resmi Gazete'de yayımlanan kararla 6 üniversitenin rektörü değişti. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Söz konusu atamaların 2547 sayılı Kanunun 13'üncü ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'nci, 3'üncü ve 7'nci maddeleri gereğince yapıldığı belirtildi. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr Mümin Şahin atandı. Peki, Prof. Dr Mümin Şahin kimdir, nereli, kaç yaşında?
24.12.2022 Eğitim
6 üniversiteye yeni rektör atandı
6 üniversiteye yeni rektör atandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 6 üniversiteye yeni rektör atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.
24.12.2022 Gündem
Şentop: Dünyayı savaş girdabına sürükleyenleri insan olmaya davet ediyorum
Şentop: Dünyayı savaş girdabına sürükleyenleri insan olmaya davet ediyorum Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, eskiden çıkardıkları sıcak savaşlarla dünya barışını baltalayanların, sinsi vekalet savaşları ve terör eylemleriyle gizli savaşa devam ettiğini belirterek, "Dünyayı kendi şahsi zenginlikleri ve doymaz ruhları için savaş girdabına sürükleyenleri, bir kez daha insan olmaya davet ediyorum. 500 yıllık köhne Batı zihniyeti hem bireysel hem ülkeler bazında, yaptıkları vandallıkların artık herkes tarafından bilindiğinin farkında olsalar da kendi kafalarını resetleyemedikleri için eski aletlerle yeni cihazları yeniden kurabileceklerine inanarak büyük hata yapıyorlar" dedi.
21.10.2022 Gündem
Yerli ve milli hibrit ayçiçeğinde ilk hasat!
Yerli ve milli hibrit ayçiçeğinde ilk hasat! Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, biçerdövere bindi, Ar-Ge’si ve deneme üretimleri tamamen yerli ve milli imkanlarla gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumlarını hasat etti.
17.09.2022 Ekonomi
Pandemi bitti, hava kirliliği arttı
Pandemi bitti, hava kirliliği arttı Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, son zamanlarda pandeminin ortadan kalkmasıyla birlikte endüstriyel kapasitenin artması neticesinde atmosfere salınan uçucu organik bileşikler, partikül maddeler ve inorganik maddelerin yoğun bir hava kirliliği problemi yaşattığını söyledi.
25.08.2022 Yaşam
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 271 sözleşmeli personel alacak!
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 271 sözleşmeli personel alacak! Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi duyurdu! Sözleşmeli personel alınacak! Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi bünyesinde bulunan birimlere sözleşmeli personel alınacak. Başvurular 20 Haziran’da sona erecek. Peki, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte personel alımı başvuru şartları!
6.06.2022 Personel Alımı
Tekirdağ'da belediye çalışanına silahlı saldırı! Bacaklarından vuruldu
Tekirdağ'da belediye çalışanına silahlı saldırı! Bacaklarından vuruldu Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinde belediye çalışanı Erkan Minaz, motosikletli 2 kişi tarafından tabancayla bacaklarından vuruldu.
6.05.2022 Yaşam
Marmara Denizi'nde yeniden görüldü! Korkutan müsilaj uyarısı: Tehlikedeyiz!
Marmara Denizi'nde yeniden görüldü! Korkutan müsilaj uyarısı: Tehlikedeyiz! Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, Marmara Denizi'nde geçen yıl yapılan temizliğin ardından yeniden görülen müsilajın, dibe çökenler olduğunu söyledi. Tecer, "Bir miktar toplanmış olsa da dibe çökmüştü zaten. Bu sene de yine azot fosforun organik atıkların Marmara Denizi'ne deşarj edilmesiyle beraber sıcaklıkların da artmasıyla beraber yine müsilajı o derinlerden su tabakası boyunca yüzeylere kadar çıktığını görmemiz mümkün" dedi.
28.04.2022 Gündem
Yağışlar yeterli olmadı: Trakya yer altı ve yer üstü suyunda kuraklık yaşıyor
Yağışlar yeterli olmadı: Trakya yer altı ve yer üstü suyunda kuraklık yaşıyor Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Arazi ve Su Kaynakları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Orta, son kar ve yağmurların yeterli olmadığını belirterek, Trakya'nın yer altı ve yer üstü sularında kuraklık yaşandığını söyledi. 
1.02.2022 Gündem
Tekirdağ'da servis minibüsü ile otomobil çarpıştı: 15 yaralı
Tekirdağ'da servis minibüsü ile otomobil çarpıştı: 15 yaralı Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde işçileri taşıyan servis minibüsü ile otomobilin çarpıştığı kazada, 15 kişi yaralandı.
18.01.2022 Gündem
TBMM Başkanı Şentop: Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsızlık duyanlar var!
TBMM Başkanı Şentop: Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsızlık duyanlar var! TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Türkiye'nin büyümesinden, gelişmesinden, tesirinin artmasından rahatsızlık duyuyorlar. Bu rahatsızlıklar olsun, bu rahatsızlıklar artsın. Biz bu rahatsızlıklardan iftihar ediyoruz." dedi.
8.11.2021 Siyaset
Az uyku alzaymır ve kanser riskini artırıyor
Az uyku alzaymır ve kanser riskini artırıyor Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nejat Altıntaş, az uykunun alzaymır ve kanser riskini artırdığını söyledi.
27.10.2021 Sağlık
Uzmanlar uyarıyor! Marmara'da büyük tehlike!
Uzmanlar uyarıyor! Marmara'da büyük tehlike! Tehlike devam ediyor! Uzmanlar uyarıyor! Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, Marmara Denizi'nde durağan deniz koşullarının devam ettiği sürece müsilaj tehlikesinin olduğunu söyledi. Müsilajın sadece sıcaklık ile ilgili olmadığını belirten Tecer, "Tabii ki insan eliyle yapılan en büyük etki Marmara Denizi'ne hem evsel hem endüstriyel atık suların deşarj edilmesidir. Bunu yadsıyamayız" dedi.
24.10.2021 Gündem
Fosil toprağından böcek ilaç geliştirildi!
Fosil toprağından böcek ilaç geliştirildi! Suda yaşayan tek hücreli canlıların fosillerinden oluşan diatom toprağı üzerinde iki üniversiteden bilim insanlarının yürüttüğü çalışma sonucu organik böcek ve parazit öldürücü ilaç geliştirildi.
9.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi sözleşmeli sağlık personeli alacak! İşte başvuru şartları!
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi sözleşmeli sağlık personeli alacak! İşte başvuru şartları! Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi sözleşmeli personel alımı ilanı Resmi Gazete’te yayımlandı. İlana göre, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’ne 20 hemşire ve 4 laborant alınacak. Peki, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi sözleşmeli personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte sağlık personeli alımı detayları!
4.10.2021 Personel Alımı
Karşı şeride geçen otomobil iki araca çarparak takla attı! 6 yaralı
Karşı şeride geçen otomobil iki araca çarparak takla attı! 6 yaralı Tekirdağ'da yağış nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün kontrolünden çıkıp karşı şeride geçen otomobil, iki araca çarpıp, takla attı. Kazada, 6 kişi yaralandı.
31.08.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tekirdağ namık kemal üniversitesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.