Tbmm Milli Eğitim Komisyonu

Tbmm Milli Eğitim Komisyonu

Son dakika TBMM Milli eğitim komisyonu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan TBMM Milli eğitim komisyonu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını TBMM Milli eğitim komisyonu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tbmm Milli Eğitim Komisyonu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tbmm milli eğitim komisyonu gelişmeleri de dahil olmak üzere 165 tbmm milli eğitim komisyonu haberi bulunmuştur. Tüm tbmm milli eğitim komisyonu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Diyanet Akademisi kuruluyor! TBMM Milli Eğitim Komisyonunda kabul edildi
Diyanet Akademisi kuruluyor! TBMM Milli Eğitim Komisyonunda kabul edildi Diyanet Akademisi kurulmasına ilişkin kanun teklifi, TBMM Milli Eğitim Komisyonunda kabul edildi.
3.03.2022 Siyaset
Öğretmenleri ilgilendiren kanun teklifi resmen kabul edildi! Maaşları artacak!
Öğretmenleri ilgilendiren kanun teklifi resmen kabul edildi! Maaşları artacak! Öğretmenliği kariyer meslek haline getiren, “Öğretmenlik Meslek Kanunu” TBMM Milli Eğitim Komisyonu’nda kabul edildi.
10.01.2022 Gündem
Bakan Özer, TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyeleriyle bir araya geldi
Bakan Özer, TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyeleriyle bir araya geldi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyeleriyle bir araya geldi.
14.10.2021 Eğitim
Okula başlama yaşı ve sözleşmeli öğretmenlere erken tayin komisyonda kabul edildi
Okula başlama yaşı ve sözleşmeli öğretmenlere erken tayin komisyonda kabul edildi Okula başlama yaşını 66 aydan 69 aya çıkaran düzenleme TBMM Milli Eğitim Komisyonu'ndan geçti. Teklifle, sözleşmeli öğretmen, din görevlileri ve sağlık çalışanlarına erken tayin hakkı da getiriliyor.
20.06.2019 Eğitim
Dershaneden MEB’e geçecek öğretmenlere tazminat şoku
Dershaneden MEB’e geçecek öğretmenlere tazminat şoku Dershanelerin kapatılmasıyla Milli Eğitim bünyesine alınacak olan öğretmenler eski kurumlarından kıdem ve ihbar tazminatı talep edemeyecek...
29.09.2021 Gündem
Bakan Güler açıkladı: 40 adet Eurofighter almayı planlıyoruz
Bakan Güler açıkladı: 40 adet Eurofighter almayı planlıyoruz Milli Savuma Bakanı Yaşar Güler, "Eurofighter’larla ilgili çalışmamız var. İngiltere ve İspanya’yla görüşüyoruz. Hem İngiltere hem İspanya evet diyor, Almanya’yı ikna etmeye çalışıyorlar. Onlar çalışıyor biz çalışmıyoruz. Olursa oradan da 40 tane Eurofighter almayı planlıyoruz" dedi.
16.11.2023 Gündem
Bakan Kacır açıkladı: TOGG sayısı 10 bini aştı
Bakan Kacır açıkladı: TOGG sayısı 10 bini aştı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Bugün itibariyle banttan inen Togg araçların sayısı 10 bini aşmıştır. Bu 60 yıllık bir hayalin gerçekleşme hikayesidir. Ancak şunu da biliyoruz ki bu büyük başarı hikayesini geleceğe taşımak adına daha yapacak çok işimiz var” dedi.
7.11.2023 Ekonomi
Türkiye Yüzyılı'nın ilk bakanları! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineyi açıkladı
Türkiye Yüzyılı'nın ilk bakanları! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineyi açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ni açıkladı. Yeni kabine ilk toplantısını Salı günü gerçekleştirecek.
3.06.2023 Gündem
Bursa'da AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti 2’şer vekil çıkardı
Bursa'da AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti 2’şer vekil çıkardı Bursa'da, 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti ise 2’şer milletvekili çıkardı.
15.05.2023 Gündem
Fuat Oktay'dan, İmamoğlu açıklaması: Trajikomik bir görüntü
Fuat Oktay'dan, İmamoğlu açıklaması: Trajikomik bir görüntü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İmamoğlu davasına ilişkin, “Karar henüz kesinleşmemiştir. Bu kararın daha istinaf ve Yargıtay aşamaları bulunmaktadır. Kararı verecek olan ne yürütme ne TBMM ne de karalama siyasetiyle muhalefettir. Şayet verilen kararda herhangi bir eksik veya yanlış varsa, bunun düzeltileceği yer yine yargı kademeleridir. Mahkeme kararlarının arkasında siyasi akıl aramak, siyasal akılsızlığın ta kendisidir" dedi.
16.12.2022 Gündem
6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesine AK Parti'den peş peşe tepkiler
6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesine AK Parti'den peş peşe tepkiler 6 yaşında bir kız çocuğunun imam nikahıyla evlendirip cinsel istismara maruz bırakıldığı iddiası tepkilere neden oldu. Davaya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da müdahil olurken, AK Parti'den de peş peşe çok sert tepkiler geldi. Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Olayı şiddetle kınıyorum, sorumluların tamamı en ağır cezayı almalıdır, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün görevlendirdiği müfettiş göreve başladı, detaylı inceleme yapılıyor." dedi.
8.12.2022 Gündem
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine tepki: Zillet adayının ismini öğrenmeye gittin
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine tepki: Zillet adayının ismini öğrenmeye gittin Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine tepki göstererek. "Herkes biliyor ki, ABD’ye Cumhurbaşkanı adaylığı için icazet almaya ya da işaret edilecek müstakbel zillet adayının ismini öğrenmeye gittin." dedi.
11.10.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Meclis'e çağrı: Kanun metninden çıkarılmasını talep ediyorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Meclis'e çağrı: Kanun metninden çıkarılmasını talep ediyorum Cumhurbaşkanı maaşı üzerinden gelen eleştirilere son veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ek bütçenin genel kuruldaki görüşmelerinde Cumhurbaşkanı ödeneği ile ilgili maddenin kanun metninden çıkarılmasını talep ediyorum" dedi.
27.06.2022 Ekonomi
Balıkesir milletvekili İsmail Ok kimdir, nerelidir, hangi partiden? İsmail Ok neden istifa etti ve AK Parti’ye geçti?
Balıkesir milletvekili İsmail Ok kimdir, nerelidir, hangi partiden? İsmail Ok neden istifa etti ve AK Parti’ye geçti? Balıkesir Bağımsız Milletvekili İsmail Ok, AK Parti'ye katıldı. Ok, 2020'nin Şubat ayında İYİ Parti'den istifa etmişti. Peki, Balıkesir milletvekili İsmail Ok kimdir, nerelidir, hangi partiden? İsmail Ok neden istifa etti ve AK Parti’ye geçti?
20.04.2022 Siyaset
CHP'li Özel: Seçim Kanunu'nun memlekete fayda getirmeyeceği açıktır
CHP'li Özel: Seçim Kanunu'nun memlekete fayda getirmeyeceği açıktır CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Seçim yasaları, iktidarıyla muhalefetiyle tüm siyasi partilerin ortak ele alması gereken yasalardır. İki partinin kendi lehlerine hükümler getirerek, mutfaklarında hazırladıkları Seçim Kanunu'nun memlekete fayda getirmeyeceği açıktır" dedi.
27.03.2022 Siyaset
Memur maaşları ve emekli aylıklarına zam geliyor! Tarih verildi! Tek tek hesaplandı
Memur maaşları ve emekli aylıklarına zam geliyor! Tarih verildi! Tek tek hesaplandı Memur, emekli milyonlarca vatandaşı kapsıyor. Memur maaşları ve emekli aylıkları yükseliyor. Tarih belli oldu. Milyonlarca emekli ve memurun gözü o tarihe çevrildi. Öğretmen, polis, hemşire, avukatlar, din görevlileri, sağlık ve teknik hizmetleri, idarecilere 3600 ek gösterge verilmesine yönelik üçüncü toplantı 10 Mayıs'ta planlanıyor. Kamuda 4 milyon çalışanın gelirini, aylığını etkileyecek ek gösterge düzenlemesiyle kamuda dengeler değişirken personel rejiminde de büyük bir dönüşüm yaşanacak. Müfettişler, uzmanlar, şube müdürleri başta olmak üzere kariyer meslekleri, idari kadrolara yönelik düzenleme yapılacak. Halen 4 yıllık fakülte mezunu öğretmen ve polisler ile dini yükseköğrenim mezunu imam – hatipler 3000 ek göstergeye, hemşireler ise 2200 ek göstergeye tabiler. Otuz yıl hizmeti bulunanlardan ek göstergesi 3000 olanlar şu an 5 bin 592 TL, ek göstergesi 2200 olanlar ise 5 bin 435 TL emekli aylığı alıyorlar. Hepsi 3600 ek göstergeye çıkartıldığında emekli aylıkları 6 bin 826 TL’ye yükselecek. Otuz yıllık hizmeti bulunanlardan söz konusu meslek mensuplarının emekli ikramiyesi ise halen sırasıyla 202 bin ve 196 bin lira düzeyinde bulunuyor. 3600 ek gösterge bugün yürürlüğe girmiş olsa emekli ikramiyeleri 246 bin liraya çıkacak. Tazminat yansıtma oranlarının artırılması halinde bu rakamlar daha da artacak. Yerel yönetimler, üniversitelerdeki yöneticilerin de ek göstergeleri yükselecek. Mevcut sistemde 4 yıllık üniversite mezunu öğretmen, polis 3000, hemşireler de 2200 ek göstergeye tabi bulunuyor. Hizmet süresi 25 yıl olan bir öğretmenin emekli aylığı yaklaşık 1.250 lira, ikramiyesi de 30 bin liranın üzerinde artacak. 2008 öncesi işe başlayıp 30 yıl hizmeti olan memurların tazminata yansıtma oranı yüzde 85'ten yüzde 145'e çıkacak.
17.03.2022 Memur
Öğretmen Meslek Kanunu ne zaman yürürlüğe girecek? Öğretmenlik Meselek Kanunu nedir, kanunda neler var, hangi maddeleri içeriyor?
Öğretmen Meslek Kanunu ne zaman yürürlüğe girecek? Öğretmenlik Meselek Kanunu nedir, kanunda neler var, hangi maddeleri içeriyor? Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi kabul edilerek yasalaştı. Öğretmenlik Meslek Kanun Teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildi. Uzman öğretmenlere ödenen eğitim öğretim tazminatı yüzde 20’den yüzde 60’a, başöğretmenlere ödenecek tazminat ise yüzde 40’tan yüzde 120’ye çıkarılıyor. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman yürürlüğe girecek? Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, neleri kapsıyor, kaç madde?
4.02.2022 Eğitim
Maaşlar 2.000 TL artacak! MEB harekete geçti, Meclis'te kabul edildi, tamamen değişiyor
Maaşlar 2.000 TL artacak! MEB harekete geçti, Meclis'te kabul edildi, tamamen değişiyor Maaşlarda 1.000 ile 2.000 lira arasında artış olacak. TBMM'de kabul edildi. Detaylar belli oldu. Binlerce kişi bekliyordu. MEB harekete geçti. Tüm öğretmenleri çok yakından ilgilendiriyor. Tamamen değişiyor. Meclis Komisyonu’ndan geçen Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi’ne göre öğretmenlik, öğretmen, uzman ve başöğretmen olmak üzere üç kariyer basamağına ayrılacak. Her unvan için ayrı ayrı derece verilecek.
12.01.2022 Çalışma Hayatı
Memurlara zam müjdesi! Ve belli oldu yüzde 12...
Memurlara zam müjdesi! Ve belli oldu yüzde 12... Milyonlarca memur bekliyordu ve belli oldu. 2022 yılında memurlara verilecek saat başı fazla mesai ücretleri açıklandı. Merkezi yönetim bütçesi verilerine göre bu sene 2 lira 40 kuruş olan saat başı fazla çalışma ücreti, yeni yılda yüzde 12 artışla 2 lira 70 kuruşa yükselecek. Harcırah miktarları ise yüzde 29 ila yüzde 33 oranında artacak. Bütçe maratonu 26 Ekim'de başlıyor.
18.10.2021 Memur
Meclis'te yeni dönem! Bir ilk olacak...
Meclis'te yeni dönem! Bir ilk olacak... TBMM Genel Kurulu, 76 günlük aranın ardından mesaisine 1 Ekim Cuma günü yeniden başlayacak. Meclis, ekim ayı boyunca önemli düzenlemeler için mesai yapacak.75 günlük arada Meclis Genel Kurul salonunda 27. Dönem 5. yasama yılı öncesi hummalı çalışmalar yürütüldü. Genel Kurul'daki halılar yenilendi, koltukların tamamı temizlendi. Genel Kurul'a yeni kurulan elektronik sistemle bu yıl Meclis dijital yasamaya geçiyor. Milletvekilleri oylama ve yoklama panelini artık çipli kimlik kartlarıyla açabilecek.
26.09.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki: Başlarına geçireceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki: Başlarına geçireceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan, "CHP yalan ve iftira çıtasını sürekli yükseltiyor. Bunların gerçek yüzünü milletimize göstermek boynumuzun borcudur. Sadece hakikati göstererek sergilenen oyunu bozacağız. CHP'nin içinde saklanamaz hale gelen, taciz, tecavüz, istismar skandallarını saklamak için başlattığı karalama kampanyalarını bunların başlarına geçireceğiz." dedi.
14.07.2021 Siyaset
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den Biden'ın sözlerine sert tepki!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den Biden'ın sözlerine sert tepki! MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Biden hakikaten baymış, bayat bir tat vermeye başlamıştır. Türk milletine sözde soykırım gölgesi düşürmek, mazisi toplu cinayetlerle, katliamlarla ve neden olduğu insani felaketlerle dolu bir ülkenin harcı değildir, haddi değildir, hakkı değildir." dedi.
27.04.2021 Siyaset
Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Resmen yürürlüğe girdi
Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Resmen yürürlüğe girdi Milyonlarca kişiyi ilgilendiren düzenleme yürürlüğe girdi. Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu Resmi Gazete'de yayımlandı. Güvenlik soruşturması veya arşiv araştırması sonucunda elde edilen verilerin değerlendirildiği Değerlendirme Komisyonu oluşturulacak. Üst kademe kamu yöneticileri, özel kanunları uyarınca güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasına tabi tutulan kişiler ile milli güvenlik açısından stratejik önemi haiz birim, proje, tesis, hizmetlerde istihdam edilenler hakkında güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacak. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve mahalli mülki idare amirliklerince yapılacak. Kanuna göre artık öğretmenler de güvenlik soruşturmasından geçecek.
16.04.2021 Gündem
TBMM'de 23 Nisan Özel Oturumu
TBMM'de 23 Nisan Özel Oturumu Türkiye Büyük Millet Meclisi, coronavirüs önlemleri alınarak 23 Nisan Özel Oturumu için toplandı. Meclis'in 88. birleşimi Başkan Mustafa Şentop tarafından açıldı. Vekiller saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nı okudu. TBMM Başkanı Şentop yaptığı konuşmada, "100. yılını andığımız Gazi Meclisi'miz, Milli Mücadele'nin sonucu değil, bizzat merkezi ve karargahıdır." dedi.
23.04.2020 Gündem
Okullar tatil edilecek mi, edilmeyecek mi? Okulların tatil olması gündemde! Son dakika koronavirüs açıklaması!
Okullar tatil edilecek mi, edilmeyecek mi? Okulların tatil olması gündemde! Son dakika koronavirüs açıklaması! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs ile ilgili yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kamu personelinin zorunlu olmadıkça yurt dışına çıkmaması yönünde bir genelge yayımlayabileceğini açıkladı. Sağlık Bakanı Koca, okulların tatil edilip edilmemesiyle ilgili de Milli Eğitim Bakanlığıyla önümüzdeki günlerde görüşüleceğini bildirdi.
10.03.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tbmm Milli Eğitim Komisyonu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tbmm milli eğitim komisyonu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.