Öğretmenlik Meslek Kanunu

Öğretmenlik Meslek Kanunu

Son dakika Öğretmenlik Meslek Kanunu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Öğretmenlik Meslek Kanunu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Öğretmenlik Meslek Kanunu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan öğretmenlik meslek kanunu gelişmeleri de dahil olmak üzere 193 öğretmenlik meslek kanunu haberi bulunmuştur. Tüm öğretmenlik meslek kanunu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi açıkladı: 4 milyon 689 bin emekli de tek seferlik 5 bin lira ödemeden faydalanacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi açıkladı: 4 milyon 689 bin emekli de tek seferlik 5 bin lira ödemeden faydalanacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "100 Yılı İnşa Edenler, 100 Yılı İnşa Edecekler" başlıklı Öğretmenler Günü Programı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Emeklilerimizin yükünü hafifletmek amacıyla 5 bin lira ilave ödeme kararı almıştık. Düzenlemeden yararlanamayan çiftçi ve esnaf emeklerinin de olduğu 4 milyon 689 bin emeklimizin de tek seferlik 5 bin lira ödeme imkânından faydalanmalarını sağlayacağız" dedi.
24.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlere müjde: Ek ders ücretlerinde yüzde 25 artış
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlere müjde: Ek ders ücretlerinde yüzde 25 artış Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Ücretli öğretmenlerin saatlik ek ders ücretlerinde yüzde 25'lik bir artışa gidilecek. öylece aylık ücretlerinde 2023 yılında yüzde 91 oranında artış yapmış olacağız" dedi.
15.09.2023 Gündem
Öğretmenlik Meslek kanununda iptal edilen maddeler! ÖMK’nın hangi maddeleri iptal edildi? Öğretmenlik Meslek Kanunu Anayasa Mahkemesi kararı nedir?
Öğretmenlik Meslek kanununda iptal edilen maddeler! ÖMK’nın hangi maddeleri iptal edildi? Öğretmenlik Meslek Kanunu Anayasa Mahkemesi kararı nedir? Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, AYM iptal edilen kanun maddeleri hangileri? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. Anayasa Mahkemesi Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bazı maddelerinin iptaline karar verdi. İşte AYM iptal edilen maddeler hakkındaki detaylar…
13.07.2023 Çalışma Hayatı
ÖMK Anayasa Mahkemesi kararı: Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavı kaldırıldı mı? İşte AYM Öğretmenlik Meslek Kanunu iptal edilen maddeleri!
ÖMK Anayasa Mahkemesi kararı: Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavı kaldırıldı mı? İşte AYM Öğretmenlik Meslek Kanunu iptal edilen maddeleri! Anayasa Mahkemesi (AYM), Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulmasına ilişkin başvuruyu değerlendirdi ve kararını verdi. Peki, başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavı kaldırıldı mı? Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun hangi maddeleri iptal edildi?
13.07.2023 Eğitim
Öğretmenlik Meslek Kanunu'yla ilgili yeni karar!
Öğretmenlik Meslek Kanunu'yla ilgili yeni karar! Anayasa Mahkemesi, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bazı maddelerinin iptaline karar verdi
13.07.2023 Gündem
Uzman öğretmenlik başvuru ekranı! Kariyer basamakları başvurusu nasıl yapılır, uzman öğretmenlik başvuru şartları nelerdir? Kariyer basamakları başvuru ekranı
Uzman öğretmenlik başvuru ekranı! Kariyer basamakları başvurusu nasıl yapılır, uzman öğretmenlik başvuru şartları nelerdir? Kariyer basamakları başvuru ekranı Uzman öğretmenlik başvuru şartları, ekranı ve sonuçları için yapılan aramalar arttı. Öğretmenlik Meslek Kanunu ile birlikte yürürlüğe koyulan uzman ve başöğretmenlik sınavı için başvurular başladı. Öğretmenlerin kıdemi dışında, maaşlarında da belirleyici olan sınava az bir süre kalırken başvuru sürecine dair detaylar yoğun bir şekilde sorgulanıyor. Peki, uzman öğretmenlik başvurusu nasıl ve nereden yapılır? Uzman öğretmenlik başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Kariyer basamakları başvuru şartları nelerdir? Kariyer basamakları başvuru ekranı ile başvuru sorgulama sürecine dair merak edilenler…
31.05.2023 Çalışma Hayatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hürjet açıklaması: Türkiye Yüzyılı'na armağan olsun
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hürjet açıklaması: Türkiye Yüzyılı'na armağan olsun Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Türkiye’nin ilk jet motorlu eğitim ve hafif taarruz uçağı Hürjet, ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya üzerinden paylaşımda bulundu.
25.04.2023 Gündem
45 bin öğretmen ataması branş dağılımı 2023, kontenjanlar açıklandı mı? 45 bin öğretmen alımı ne zaman, öğretmen ataması başvuru şartları nelerdir?
45 bin öğretmen ataması branş dağılımı 2023, kontenjanlar açıklandı mı? 45 bin öğretmen alımı ne zaman, öğretmen ataması başvuru şartları nelerdir? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MEB Şura Salonu'ndaki 3500 Engelli Öğretmen Ataması Töreni'nde konuştu. Erdoğan, Mayıs ayında 45 bin öğretmen ataması yapılacağını duyurdu. Erdoğan’ın açıklamasının ardından 45 bin öğretmen alımının ne zaman yapılacağı, 45 bin öğretmen ataması branş dağılımı ve kontenjanları merak konusu oldu. İşte 45 bin öğretmen ataması…
25.04.2023 Memur
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verip duyurdu! 45 bin yeni öğretmen ataması
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verip duyurdu! 45 bin yeni öğretmen ataması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MEB Şura Salonu'ndaki 3500 Engelli Öğretmen Ataması Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Mayıs ayında 45 bin öğretmen ataması yapılacağını duyurdu.
25.04.2023 Gündem
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! Ücretsiz olacak
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! Ücretsiz olacak Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, “2023 yılı 6 Şubattan itibaren 5 milyon öğrenciye ücretsiz yemek vermek için bakanlığımızın tüm birimleri çalışmaya başladı. Önceliğimiz okul öncesi olacak ve okul öncesindeki tüm öğrencilerimiz bundan böyle ücretsiz yemekten faydalanacak” dedi.
21.01.2023 Eğitim
Milyonlarca öğrenciye ücretsiz yemek müjdesi! Bakan Özer duyurdu
Milyonlarca öğrenciye ücretsiz yemek müjdesi! Bakan Özer duyurdu Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "2023 yılının sonuna kadar okul öncesi tüm öğrencilerimizin ücretsiz yemek desteğinden yararlanmasını sağlayacağız. Böylece ücretsiz yemek desteğinden faydalanan öğrenci sayısını 5 milyonun üzerine çıkartmayı hedefliyoruz" dedi. 
8.01.2023 Eğitim
Yeni doğal gaz müjdesi! Erdoğan: Fatih sondaj gemimiz Çaycuma-1 sondajında 58 milyar metreküplük rezerv keşfetti
Yeni doğal gaz müjdesi! Erdoğan: Fatih sondaj gemimiz Çaycuma-1 sondajında 58 milyar metreküplük rezerv keşfetti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan yılın son Kabine toplantısı sona erdi. Tüm Türkiye'nin merakla beklediği müjdeyi açıklayan Erdoğan, "Fatih sondaj gemimiz Çaycuma-1 sondajında 58 milyar metreküplük rezerv keşfetti" ifadelerini kullandı.
26.12.2022 Gündem
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! Ücretsiz olacak
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! Ücretsiz olacak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Öğrencilere ücretsiz öğle yemeği verilmesine ilişkin çalışmalarımıza hız verdik. Hali hazırda eğitim öğretim yılının başında 1,5 milyon olan ücretsiz yemekten faydalanan öğrenci sayısını, önce 1,8 milyona çıkardık. Şimdi de bu sayıyı eğitim öğretim yılının ikinci yarısından itibaren 5 milyona çıkarmak için çalışacağız" dedi.
25.12.2022 Eğitim
Bakan Özer müjdeyi duyurdu: Okullarda ücretsiz yemek verilecek
Bakan Özer müjdeyi duyurdu: Okullarda ücretsiz yemek verilecek Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ikinci dönem 6 Şubat'ta, Türkiye'de okul öncesi eğitimdeki tüm okullarda ücretsiz olarak yemek verileceğini açıkladı.  Özer, "Hazırlıklarını yapıyoruz. Allah'tan bir şey olmazsa, 2023 yılının sonuna kadar demiştik kademeli ama, beklemeyeceğiz" dedi.   
23.12.2022 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan öğretmenlerin beklediği sonucu açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan öğretmenlerin beklediği sonucu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Öğretmenler Günü münasebetiyle Cumhurbaşkanlığı Beştepe Sergi Salonu'nda düzenlenen etkinlikte konuştu. Erdoğan, ''Bizim varlık sebebimiz öğretmenlerimizdir. Teröre kurban verdiğimiz tüm öğretmenlerimizi rahmetle yad ediyorum'' açıklamasında bulundu. Okulları her alanda en modern imkanlarla donatıldığını söyleyen Erdoğan, ''Her yıl olduğu gibi bu yıl da bütçede aslan payını eğitime ayırdık'' ifadelerini kullandı.Erdoğan, Uzman ve Başöğretmen unvanını kazanan öğretmen sayısını da açıkladı.
24.11.2022 Siyaset
Uzman öğretmenlik sınavı ertelendi mi? Uzman öğretmenlik sınavı ne zaman yapılacak?
Uzman öğretmenlik sınavı ertelendi mi? Uzman öğretmenlik sınavı ne zaman yapılacak? Uzman öğretmenlik sınavı ertelendi mi? Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı'nın ertelendiği yönündeki paylaşımların ardından açıklama yaptı.
11.11.2022 Eğitim
Uzman öğretmenlik sınavı iptal mi? Anayasa Mahkemesi uzman öğretmenlik sınavı kararı ne, ertelendi mi?
Uzman öğretmenlik sınavı iptal mi? Anayasa Mahkemesi uzman öğretmenlik sınavı kararı ne, ertelendi mi? MEB yayımladığı kılavuzda uzman öğretmenlik sınav tarihini de açıklarken, bugün Anayasa Mahkemesi Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu konusunu da gündeme aldı. Gelişmenin ardından adaylar uzman öğretmenlik sınavı iptal mi, ertelendi mi sorularına yanıt aramaya başladı. Peki, Uzman öğretmenlik sınavı iptal mi, ertelendi mi? Uzman öğretmenlik sınavı ne zaman, hangi gün, Anayasa Mahkemesi iptal etti mi?
10.11.2022 Eğitim
ÖMK iptal mi, ÖMK Anayasa Mahkemesi 9 Kasım kararı açıklandı mı?
ÖMK iptal mi, ÖMK Anayasa Mahkemesi 9 Kasım kararı açıklandı mı? Öğretmenler 9 Kasım yani bugün Anayasa Mahkemesi’nde gündeme alınacak Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun kararını merakla bekliyor. Öte yandan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı, 19 Kasım’da yapılacak. Yazılı Sınav için fotoğraflı sınav giriş belgesi 14 Kasım 2022 tarihinde www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacak. Sınav sonuçları da 12 Aralık’ta duyurulacak. Peki, sınava günler kala ÖMK iptal mi, öğretmen meslek kanunu Anayasa Mahkemesi kararı ne?
9.11.2022 Memur
Öğretmen Meslek Kanunu nedir, öğretmenlik yasasında neler var? Öğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri ve tam metni!
Öğretmen Meslek Kanunu nedir, öğretmenlik yasasında neler var? Öğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri ve tam metni! Öğretmenlik Meslek Kanunu yönetmeliği, Resmi Gazete yayımlandı. Kanun yönetmeliğinin yayımlanmasının ardından öğretmenler grev kararı aldı. Öğretmenler bugün derslere girmeyerek, odalarında ortak metin okuyacak. Peki, öğretmenlik meslek kanunu nedir? Öğretmenlik yasasında neler var?
2.11.2022 Memur
Bugün okullar tatil mi, ders işlenecek mi, 2 Kasım okullar var mı? Öğretmen grevi nedir, hangi sendikalar 2 Kasım’da grev kararı aldı?
Bugün okullar tatil mi, ders işlenecek mi, 2 Kasım okullar var mı? Öğretmen grevi nedir, hangi sendikalar 2 Kasım’da grev kararı aldı? Öğretmen grevi 2022 için yapılan aramalar arttı. “Bugün okullar tatil mi, 2 Kasım okul var mı?” sorularına yanıt aranıyor. 2 Kasım Çarşamba günü öğretmenler iş bırakıyor. Öğretmenler Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun revize edilmesini istiyor. Bu kapsamda sosyal medya platformu Twitter üzerinden ‘YarınZilçalmayacak’ etiketi ile birçok paylaşımlar yapılınca hem veliler hem de öğrenciler bugün okulların tatil olup olmadığını sorguluyor. Peki, Bugün okullar tatil mi 2 Kasım? Öğretmen grevi nedir, 2 Kasım grev kararı alanlar hangi sendika, 2 Kasım ne günü?
2.11.2022 Eğitim
2 Kasım okullar tatil mi, çarşamba günü okul var mı? 2 Kasım öğretmen grevi!
2 Kasım okullar tatil mi, çarşamba günü okul var mı? 2 Kasım öğretmen grevi! Öğretmenler Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun iptali için grev kararı aldı. Söz konusu kararın ardından öğrenciler “2 Kasım okullar tatil mi?” sorusuna yanıt aramaya başladı.
2.11.2022 Eğitim
Öğretmenler neden grevde, öğretmenler grevde mi? 2 Kasım öğretmen grevi nedir?
Öğretmenler neden grevde, öğretmenler grevde mi? 2 Kasım öğretmen grevi nedir? Öğretmenler grev mi yapıyor, öğretmenler neden grev yapıyor? Uzun bir süredir gündemde olan Öğretmenlik Meslek Kanunu yönetmeliği, Resmi Gazete yayımlanarak resmiyet kazandı. Öğretmen meslek kanunuyla aday öğretmen, uzman öğretmen ve baş öğretmen unvanları şekillendi. Öğretmenler Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu iptalini istiyor. Peki, 2 Kasım öğretmen grevi nedir, öğretmenlerin grevi kaç gün sürecek?
2.11.2022 Memur
Öğretmenlerin grevi ne zaman? 2 Kasım okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi olacak?
Öğretmenlerin grevi ne zaman? 2 Kasım okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi olacak? Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun iptal edilmesi için Öğretmenler greve gidiyor. Eğitim kurumlarında çalışan öğretmenlere çağrıda bulunan sendikalar, kanunun beklentileri karşılayamadığına dikkat çekmek ve yeniden çalışma yapılmasını sağlamak üzere grev kararını uygulayacak. Peki, Öğretmenlerin grevi ne zaman? 2 Kasım okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi olacak? İşte detaylar…
1.11.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Öğrenciler kendileri seçecek, yeni sistem geliyor
MEB resmen duyurdu! Öğrenciler kendileri seçecek, yeni sistem geliyor Milli Eğitim Bakanlığı son dakika açıklaması... Yeni sistem geliyor. Artık öğrenciler kendileri seçecek. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye'deki eğitim sistemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak güncel ve ileriye dönül çalışmaları değerlendirdi. Eğitim bütçesinin 8 milyondan 292 milyona çıkarıldığını belirten Özer, bütçenin 210 milyonunun okullara aktarıldığına dikkat çekti. Bakan Özer aynı zamanda öğrencilerin derslerde hangi seviyede olduğunu kendilerinin seçeceği ve öğretmenlerin de bunu takip edebileceği yeni bir sistemin geliştirildiğini duyurdu. İşte detaylar...
6.10.2022 Eğitim
Bakan Özer: 614 bin 390 öğretmenimizin yüzde 98,64'ü eğitimini tamamladı
Bakan Özer: 614 bin 390 öğretmenimizin yüzde 98,64'ü eğitimini tamamladı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Uzman öğretmenlik eğitim programına başlayan 543 bin 429 öğretmenimizin yüzde 98,71'i, başöğretmenlik eğitim programına başlayan 70 bin 961 öğretmenimizin yüzde 98,08'i, toplamda ise 614 bin 390 öğretmenimizin yüzde 98,64'ü eğitimlerini tamamladı" dedi. 
21.09.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki öğretmenlik meslek kanunu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.