Gazete Vatan Logo

Uzman öğretmenlik süresi 8 yıl mı olacak, uzman öğretmenlik süresi düşecek mi? Uzman öğretmenler ne zaman başöğretmen olacak?

2023 Ocak ayında uygulamaya alınan uzman öğretmenlik 10 yıl olan bekleme süresi 8 yıla düşeceği iddiaları öğretmenler arasında yayıldı. Yasal uygulamaya göre, ataması yapılan bir öğretmen 10 yıl görev yaptıktan sonra, uzman öğretmenlik eğitimlerini alıp, MEB tarafından yapılan sınava giriyor. Uzman öğretmenlik sınavında en az 70 puan alan öğretmenler uzmanlık kariyer basamağına geçiyor. Peki, Uzman öğretmenlik süresi 8 yıl mı olacak, uzman öğretmenlik süresi düşecek mi?

Uzman öğretmenlik süresi 8 yıl mı olacak, uzman öğretmenlik süresi düşecek mi? Uzman öğretmenler ne zaman başöğretmen olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı ÖMK'da yapacağı yasal düzenleme ile birlikte bekleme süresini düşürecek iddialarının gündeme gelmesiyle “Uzman öğretmenlik süresi düşecek mi, 8 yıla mı inecek? Uzman öğretmenlik süresi kısalacak mı?” sorularının da ardı arkası kesilmedi.

Milli Eğitim Bakanlığında Öğretmenlik Meslek Kanununda pek çok madde eklenmesi ve mevcut bazı maddelerin değiştirilmesi bekleniyor ancak henüz hükümet kanadında atılmış resmi bir adım yok. Eğer yasa kabul edilirse, uzman öğretmenlik 8 yıla, Başöğretmenlik ise 16 yıla düşecek.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlere karşı uygulanan şiddetin cezasını artırmaya yönelik maddelerin de yer aldığı Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağının haftaya TBMM'ye geleceğini duyurdu. 

Tekin, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Öğretmenlik Meslek Kanunu'na ilişkin çalışmaların" sorulduğu Tekin, şunları kaydetti:

"Öğretmenlere karşı uygulanan şiddetin cezasını artırmaya yönelik maddelerin de yer aldığı öğretmenlik meslek kanunu haftaya Meclis'e gelecek. Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı, Külliye çalışmaları sona erdi. Önümüzdeki hafta Meclis'te eğitim komisyonuna gelir. Süreç bitti, önümüzdeki hafta Meclis'te eğitim komisyonunda tamamlanır. Külliye'deki ilgili kurullarla koordinasyon toplantımızı Cevdet Bey ile yaptık. Redaksiyonunu yapıyoruz. Grup Başkanı imza sürecini takip edecek."