Tavaf

Tavaf

Son dakika tavaf haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tavaf ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tavaf haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tavaf

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tavaf gelişmeleri de dahil olmak üzere 111 tavaf haberi bulunmuştur. Tüm tavaf haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kafirun Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Kafirun Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Kafirun Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Kafirun Suresi okumanın yararları ve faziletleri Kafirun Suresi, Kur'an-ı Kerimdeki 109. suredir. Kafirun suresi iniş sırasına göre ise 18. suredir. Mekke döneminde inmiştir. 6 âyettir. “Kâfirûn”, inkârcılar demektir. İlk âyeti kâfirlere hitapla başladığı için bu adı almıştır. Sûreye Mukaşkışe ismi de verilir. Bu kelime, “bazı bulaşıcı hastalıkları tedavi etme” anlamındaki “kaşkaşe” kökünden türemiş olup burada “şirk ve nifaktan uzaklaştıran” anlamındadır. Peki, Kafirun Suresi anlamı ne? Kafirun ne zaman okunur? Kafirun Suresi okumanın fazileti nedir? Kafirun duası ne için okunur? Kafirun Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri!
4.05.2023 Sureler
Bakara suresi oruç ile ilgili ayetler nelerdir? Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali
Bakara suresi oruç ile ilgili ayetler nelerdir? Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali Kuran-ı Kerimde yer alan oruç ayetleri farklı farklı sureler içinde geçer. Oruç ayetlerinden bazıları da Bakara Suresinde bulunur. Kuran-ı Kerimde yer alan en uzun sure olan Bakara Suresinin bazı ayetlerini okumak çok faziletlidir. Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri ile Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali…
4.05.2023 Sureler
MHP lideri Bahçeli'den çirkin provokasyona sert tepki!
MHP lideri Bahçeli'den çirkin provokasyona sert tepki! MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine ilişkin, "Özellikle kendisine eşlik eden gazetecileri de atlatarak 8 saat süreyle ortadan kaybolması ziyadesiyle kuşkuludur. Kılıçdaroğlu'na soruyorum; o gizemli 8 saat içinde neredeydin? Kimlerle fiskos yaptın, kimlerle geniş bir planın parçası olmayı içine sindirebildin? Kılıçdaroğlu, bu 8 saatin esrarını milletimize açıklamak zorundadır" dedi.
18.10.2022 Siyaset
Bakan Soylu: Bunun adı devrimdir, sahibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır
Bakan Soylu: Bunun adı devrimdir, sahibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, akışı tersine döndürüldüğü ve oyunun bozulduğu bir tabloyla karşı karşıya olunduğunu belirterek, "Bunun adı bir devrimdir. Bu devrimin sahibi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır” dedi.
15.09.2022 Siyaset
Mekke ve Medine'de şiddetli yağış! Yollar göle döndü
Mekke ve Medine'de şiddetli yağış! Yollar göle döndü Suudi Arabistan'ın Medine kentinde etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle yollar sular altında kaldı. Mekke'de ise yüzlerce kişi yağmur altında tavaf etti.
19.08.2022 Dünya
Umre fiyatları 2022-2023! Diyanet birinci dönem umre fiyatları ne kadar, umre başvuruları ne zaman, nasıl yapılır?
Umre fiyatları 2022-2023! Diyanet birinci dönem umre fiyatları ne kadar, umre başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Diyanet İşleri Başkanlığı 2022-2023 birinci dönem Hac ve Umre fiyatlarına ilişkin bir açıklama yaptı. Kutsal topraklara gitmek isteyen Müslümanlar Hac ve Umre için şimdiden araştırmalara başladı. Diyanet işleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 2022-2023 birinci dönem için açıkladığı umre fiyatları belli oldu. Peki, umre fiyatları ne kadar 2022-2023, umre başvuruları ne zaman başlıyor, umre için başvurular nasıl yapılır? İşte Umre fiyatları 2022-2023
27.07.2022 Gündem
Ramazan umresi nedir, nasıl yapılır? Ramazan ve Şevval umresi ne zaman?
Ramazan umresi nedir, nasıl yapılır? Ramazan ve Şevval umresi ne zaman? İslam dinine inanan Müslümanların hac ibadeti dışında Kabe'yi ziyaret etmeleri mümkün olmaktadır. Bu ibadet bazı mezheplerde sünnet olurken bazılarında ise farz olarak belirtilmektedir. Belli şartlar yerine getirilerek yapılan bu ibadetin faziletleri de oldukça fazla olmaktadır.
21.04.2022 Dini Bilgiler
Umre nedir, ne zaman yapılır? Hac ile umre arasındaki farklar nelerdir?
Umre nedir, ne zaman yapılır? Hac ile umre arasındaki farklar nelerdir? İslam dininde farz olan bazı durumlar vardı. Oruç tutmak, namaz kılmak, hacca gitmek, zekat vermek ve kelime-i Şehadet getirmek bu şartlardan olmaktadır. Umre ibadeti ise hac ibadeti ile benzerlik gösteren bir ibadet türü olmaktadır. Kabe'nin ziyaret edilmesi usulü ile yerine getirilen bir ibadet olan umre ibadeti vacip olan ibadetler arasında belirtilmektedir. 
12.04.2022 Dini Bilgiler
Kimler umre yapabilir, farz mıdır? Umreye gitme şartları nelerdir?
Kimler umre yapabilir, farz mıdır? Umreye gitme şartları nelerdir? Kabe, Müslümanlar açısından kutsal kabul edilen ve yılın her döneminde Müslümanların ziyaretine açık olan bir yerdir. Hac ve umre ibadetleri kapsamında yapılan bu ziyaretler için Müslümanlar belli şartları yerine getirmelidir. Umre ibadeti Müslümanların yılın her mevsiminde Kabe'ye gidebilme imkanı sunan bir ibadet olarak ifade edilmektedir.
12.04.2022 Dini Bilgiler
Vision Art Platform 'Bir Yok Oluş Repertuarı' ismini taşıyan yeni sergisiyle ziyaretçilerini bekliyor
Vision Art Platform 'Bir Yok Oluş Repertuarı' ismini taşıyan yeni sergisiyle ziyaretçilerini bekliyor “Bir Yok Oluş Repertuarı”, geleneksel adıyla deseni yani çizimi hem bir medyum hem de anlatısal bir araç olarak kullanan ve aynı çağın tanıklığını taşıyan Bedia Ekiz, Hacer Kıroğlu, Parya Pahlevani, N.Pınar Özen, Tuğçe Diri ve Umut Bahçeci’nin işlerini bir araya getiriyor. Sergi, 6 Şubat’a kadar Vision Art Platform Akaretler No:35’te hafta içi 11.00-18.00, hafta sonu 12.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
6.01.2022 Kültür Sanat
Mekke’nin fethi ne zaman? Mekke fethi tarihi 31 Aralık mı, 1 Ocak mı? Mekke fethi ile ilgili ayetler!
Mekke’nin fethi ne zaman? Mekke fethi tarihi 31 Aralık mı, 1 Ocak mı? Mekke fethi ile ilgili ayetler! Mekke’nin fethi tarihi hakkındaki aramalar, 2021 yılının bitmesine günler kala sorgulanıyor. İslamiyet'in yayılmasında büyük rol oynayan Mekke'nin Fethi, cahiliye devrini de sona erdirmiştir. Peki, Mekke’nin fethi ne zaman gerçekleşti, nasıl? Mekke fethinin önemi ve anlamı ile Mekke fethi tarihi detayları…
31.12.2021 Gündem
Umre ziyaretleri için Suudi Arabistan'dan yeni karar
Umre ziyaretleri için Suudi Arabistan'dan yeni karar Suudi Arabistan, pazartesi gününden itibaren yurt dışından umre ziyaretleri için başvuruların alınacağını ve aylık 2 milyon umrecinin kabul edileceğini bildirdi.
8.08.2021 Dünya
Suudi Arabistan resmen duyurdu! Flaş umre kararı...
Suudi Arabistan resmen duyurdu! Flaş umre kararı... Suudi Arabistan, hac ziyaretlerinin sona ermesinin ardından bugün itibarıyla umre sezonunun başladığını açıkladı.
24.07.2021 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan canlı yayında sert tepki: Bu ne densizliktir, terbiyesizliktir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan canlı yayında sert tepki: Bu ne densizliktir, terbiyesizliktir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun erken seçim ile ilgili sözlerini sert bir dille eleştirdi. Erdoğan, "Bay Kemal 6 ay sonra seçim var diyor. Duydunuz mu? Yeni mi duydunuz? Bay Kemal diyorsa doğrudur. Türkiye'nin gündeminde seçim yoktur. Seçim Haziran 2023'tedir." diye konuştu. 'Katarlı öğrencilere sınavsız tıp eğitimi' iddiaları ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Erdoğan; "Karşımızda Katarlı öğrencilerin ülkemizde sınavsız tıp fakültesine gireceği yalanını utanmadan, sıkılmadan 2 milyon 600 bin öğrenci ve ailelerine sallayabilecek kadar alçalabilen bir kafa bulunuyor. Bu ne densizliktir, terbiyesizliktir." dedi.
30.06.2021 Siyaset
Mekke'ye ceviz büyüklüğünde dolu yağdı
Mekke'ye ceviz büyüklüğünde dolu yağdı Kutsal toprak Mekke'de ceviz büyüklüğünde dolu yağdı. Doluya ve sağanak yağmura rağmen Umre ibadeti için kentte bulunan Müslümanlar Kabe’yi tavaf etti.
28.04.2021 Dünya
Cennetten gelen Hacerü'l-Esved'in 4 parçası Sokullu Mehmet Paşa Camisi'nde!
Cennetten gelen Hacerü'l-Esved'in 4 parçası Sokullu Mehmet Paşa Camisi'nde! Ramazan ayı ile birlikte Hacerül esved taşı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Mimar Sinan'ın ustalık eserlerinden biri olan Sokullu Mehmed Paşa Camisi'nde sergilenen, Hacerül Esved taşı İslam dininde kutsal sayılıyor. Cennetten geldiği ifade edilen ve ana parçası Kabe'de yer alan ''Hacerü'l-Esved''in 4 parçasını Sokullu Mehmed Paşa Camisi'nde görmek mümkün. Peki, Hacerül esved taşı nedir? Hacerül esved taşı nereden geldi? İşte Hacerül esved taşı hakkında merak edilenler...
16.04.2021 Ramazan
Anlamlı Regaib Kandili mesajları… Kısa ve öz, yazılı, uzun en güzel kandil mesajları ile ayetli, dualı, hadisli üç aylar ve Regaib Kandili mesajları
Anlamlı Regaib Kandili mesajları… Kısa ve öz, yazılı, uzun en güzel kandil mesajları ile ayetli, dualı, hadisli üç aylar ve Regaib Kandili mesajları Regaip Kandili mesajları, yılın ilk kandil gününde arkadaşlarına, akrabalarına, ailelerine iyi dileklerini ve hayır dualarını göndermek isteyenler tarafından aranıyor. Regaip Kandili ibadetlerle, dualarla, namazlarla idrak edilirken, bu mübarek günü Koronavirüs sebebiyle mesafeyle geçirenler mesajlara daha çok öner veriyor. Biz de haberimizde ayetli, yazılı, yeni, anlamlı, kısa ve sözlü Regaib Kandili mesajları derledik. İşte en güzel Recep ayı ve Regaib Kandili 2021 mesajları ve sözleri…
18.02.2021 Gündem
En güzel Regaip Kandili mesajları 2021... Regaip Kandili mesajları kısa ve öz, anlamlı seçenekleri!
En güzel Regaip Kandili mesajları 2021... Regaip Kandili mesajları kısa ve öz, anlamlı seçenekleri! Mübarek 3 ayların ilki olan Recep ayı başladı. Regaib Kandili ile başlayan Recep ayın hicri takvime göre ilk perşembeyi cumaya bağlayan gün olarak idrak edilecek. Regaip Kandili ve Recep ayı heyecanını ailesi, akrabaları ve arkadaşları ile paylaşmak isteyen ise arama motorlarına yönelerek Regaip Kandili mesajlarını araştırıyor. Koronavirüs gölgesinde idrak edilecek bu günlerde araya giren mesafeler nedeniyle mesajlar daha kıymetli oldu. Bizde kısa, öz ve anlamlı seçenekleriyle Regaip Kandili mesajlarını derledik. Regaip Kandili güzel sözler mesajlar…
18.02.2021 Gündem
Hacerü'l-Esved taşı nedir? Hacerü'l-Esved taşı ile ilgili ayetler…
Hacerü'l-Esved taşı nedir? Hacerü'l-Esved taşı ile ilgili ayetler… Hacerü'l-Esved (Arapça: ????? ??????), Kâbe'nin duvarında yer alan ve Müslümanlarca kutsal sayılan siyah ve parlak taş. Hac sırasında hacılar tavaf ederken her bir dönüşte bu taşı selamlar, el sürer veya öperler. Anlayışa göre Mekke'nin kutsallığı Kâbe'den, Kâbe'nin kutsallığı da Hacerü'l-esved'den kaynaklanıyor. Peki, Hacerü'l-Esved taşı nedir? İşte Hacerü'l-Esved taşı anlamı ve ilgili ayetler…
29.09.2020 Gündem
Beklenen fotoğraflar geldi! Sosyal mesafeli hac...
Beklenen fotoğraflar geldi! Sosyal mesafeli hac... Yurt dışından hacı kabul etmeyen Suudi Arabistan'da ülke içinden seçilen 1000 şanslı kişi bugünden itibaren Mekke'ye ulaşmaya başladı. Önceki yıllarda Kabe'de omuz omuza tavaf yapan hacı adayları, bu sene yalnızca 20 kişilik küçük gruplar halide hareket edebiliyor.
29.07.2020 Dünya
Suudi Arabistan hac sırasında uygulanacak önlemlerini  açıkladı
Suudi Arabistan hac sırasında uygulanacak önlemlerini açıkladı Suudi Arabistan, yeni tip corona virüs (Kovid-19) nedeniyle bu yıl sadece ülkede yaşayanlarla sınırlı tutulacak hac mevsimi için alınan sağlık önlemlerini duyurdu.
21.07.2020 Dünya
Zilhicce orucu ne zaman başlıyor? Zilhicce orucu ne zaman tutulur?
Zilhicce orucu ne zaman başlıyor? Zilhicce orucu ne zaman tutulur? Kurban Bayramı'na az bir zaman kala pek çok kişi, Zilhicce orucu ile ilgili hükümleri merak ediyor. Zilhicce’nin ilk on günü faziletinin çok büyük olması ve Kurban Bayramı'nın da Zilhicce'nin ilk on gününe denk gelmesi nedeniyle pek çok kişi de Zilhicce orucu ne zaman başlıyor? Zilhicce orucu ne zaman tutulur? Zilhicce orucu ne zaman başlıyor? sorularını araştırıyor. İşte Diyanet'e göre Zilhicce ayı ve Zilhicce orucu hakkında detaylar...
19.07.2020 Gündem
Bursa'da tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Bursa'da tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar Türkiye'nin ilk yerli otomobili TOGG'un üretileceği fabrikanın temeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle Bursa Gemlikte atıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Üretime geçtikten 3 yıl sonra binek otomobillerde ülkemizde en yüksek yerlilikle üretilen tek marka Türkiye'nin Otomobili olacak." dedi.
18.07.2020 Ekonomi
Suudi Arabistan'dan flaş hac kararı! Resmen duyuruldu...
Suudi Arabistan'dan flaş hac kararı! Resmen duyuruldu... Suudi Arabistan, Kovid-19 nedeniyle bu yıl sadece ülkede yaşayanlarla sınırlı tutulacak hac mevsimi için sağlık protokolü yayınladı.
6.07.2020 Dünya
Suudi Arabistan'dan flaş Kabe kararı
Suudi Arabistan'dan flaş Kabe kararı Suudi Arabistan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Kabe'deki tavaf ve sa'y alanlarının kapatılacağını, Mescid-i Haram'da sadece namaz kılınacağını duyurdu.
5.03.2020 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Tavaf ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tavaf haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.