Gazete Vatan Logo

Umre fiyatları 2022-2023! Diyanet birinci dönem umre fiyatları ne kadar, umre başvuruları ne zaman, nasıl yapılır?

Diyanet İşleri Başkanlığı 2022-2023 birinci dönem Hac ve Umre fiyatlarına ilişkin bir açıklama yaptı. Kutsal topraklara gitmek isteyen Müslümanlar Hac ve Umre için şimdiden araştırmalara başladı. Diyanet işleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 2022-2023 birinci dönem için açıkladığı umre fiyatları belli oldu. Peki, umre fiyatları ne kadar 2022-2023, umre başvuruları ne zaman başlıyor, umre için başvurular nasıl yapılır? İşte Umre fiyatları 2022-2023

Umre fiyatları 2022-2023! Diyanet birinci dönem umre fiyatları ne kadar, umre başvuruları ne zaman, nasıl yapılır?

Pandemi nedeniyle Suudi Arabistan'ın Türkiye üzerinde uyguladığı yasağın kalması sonrası Hac ve Umre ibadetlerine ilişkin araştırmalar da hız kazandı. Türk vatandaşları kutsal topraklara kavuşmaya beklerken, bir sonraki dönem için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklama geldi. Diyanet işleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2022-2023 için birinci dönem Umre fiyatlarını Türk vatandaşlarıyla paylaştı. Peki, Diyanet birinci dönem umre fiyatları ne kadar, umre başvuruları ne zaman, nasıl yapılır?

2022-2023 UMRE FİYATLARI

  1. Aşağıdaki tur programlarından kendine uygun olanı belirlemeli
  2. O tura ait 'banka kodu'nu almalı
  3. Kodla birlikte giderek Diyanet'le anlaşmalı bankalardan birisine umre ücretini yatırmalı
  4. Son olarak en yakın il ya da ilçe Müftülüklerine müracaat ederek veya e-devlet üzerinden umre kayıtlarını yaptırmalılar.

UMRE BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR, KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Umreye gitmek isteyenler ilan edilen umre turuna ait banka kodu ile Hac ve Umre Muhasebe Koordinatörlüğünce anlaşmalı bankalara açtırılan umre kurumsal tahsilat hesabına ücretini peşin olarak yatıracaklardır.

Ücretler Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Emlak Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası Şubelerinden yatırılabilecektir.

Haberin Devamı

Ücretini yatıran umre yolcuları İl/ilçe müftülüğüne müracaat ederek veya elektronik ortamda e-devlet üzerinden kayıtlarını yapabileceklerdir.

Umre yolcusu 2022-2023 umre kayıt form dilekçesini 2 nüsha halinde doldurarak ilgili müftülüğe teslim edecektir.

Müftülüğe geçerlilik süresi en az bir (1) yıl olan pasaport teslim edilecektir.

Umre yolcusu banka dekontu ile birlikte il sağlık müdürlüklerince belirlenen sağlık merkezlerinden birine giderek, Konjuge Meningokoksit Menenjit aşısını yaptıracak ve aşı kartını umre süresi boyunca yanında bulunduracaktır.

Umre yolcusu, Covid-19 salgın hastalığı ile mücadele kapsamında; Ülkemiz ve Suudi Arabistan makamlarınca alınan/alınacak tüm tedbir ve kurallara (aşı, pcr testi, karantina uygulaması, maske, mesafe, temizlik) uyacaktır.

Covid-19 salgın hastalığı ile mücadele kapsamında; Ülkemiz ve Suudi Arabistan makamlarınca istenen/istenecek aşı, Pcr test ücretleri yolcu tarafından karşılanacaktır.

UMRE YOLCULARINA VERİLECEK HİZMETLER

Haberin Devamı

Mekke - Medine Otel Konaklama

Yiyecek, İçecek

Cidde - Mekke - Medine arası ulaşım

Uçak Bileti

Vize Alımı

Mekke Servis Hizmeti

Mekke ve Medine Ziyaret Yerleri

UMRE YOLCULARINA VERİLECEK ESER VE MALZEMELER

Kur'an-ı Kerim

Umre Yolcusu Rehberi, Kutsal İklimde Dua, Tavaf ve Sa'y duaları

Seyahat El Çantası

Seccade

Tespih ve Sırt Çantası

Maske