Tasarruf

Tasarruf

Son dakika tasarruf haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tasarruf ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tasarruf haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tasarruf

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tasarruf gelişmeleri de dahil olmak üzere 8.044 tasarruf haberi bulunmuştur. Tüm tasarruf haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat mesajı: Taviz veremeyiz, üzerine gideceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat mesajı: Taviz veremeyiz, üzerine gideceğiz Irak dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak ile terörle mücadelede atılabilecek adımlara ilişkin bilgileri aktarıken, Gazze için de net mesajlar verdi. Erdoğan, CHP lideri Özel ile beklenen görüşmesine ilişkin de konuştu. Erdoğan'ın gündemin fahiş fiyatlara ilişkin atılacak yeni adımlar da vardı.
23.04.2024 Gündem
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Haziran ayından itibaren hızla düştüğünü göreceğiz
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Haziran ayından itibaren hızla düştüğünü göreceğiz Hazine ve Maliye Bakanı Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonda düşüş mesajı verdi. Yabancı yatırımcının Türkiye’ye güvendiğini vurguladı. Türkiye'nin not görünümünün pozitife çevrilmesinin, kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’nin notunu arttıracağı anlamına geldiğini belirtti.
23.04.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten kredi notu ve enflasyon açıklaması
Bakan Şimşek'ten kredi notu ve enflasyon açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, "Türkiye'ye olan ilgi somut kaynak girişine dönmüş durumda" dedi.
23.04.2024 Ekonomi
Kamuda ‘tasarrufa’ sıkı tedbir başlıyor! Uygulamayana yaptırım
Kamuda ‘tasarrufa’ sıkı tedbir başlıyor! Uygulamayana yaptırım Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısında söylediği kamuda alınacak yeni tasarruf tedbirlerinin ayrıntıları ortaya çıktı.
19.04.2024 Ekonomi
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz Ticaret Bakanı Ömer Bolat CNN Türk ekranlarında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı. "Orta Vadeli Plan ile yol haritamızı belirledik" diyen Bolat, "Hedef dış ticaret açıklarının ve cari açığının azaltılması, istikrarlı ve orta düzeyli büyüme trendine girmekti. Şu an hedeflerimizin ilerisindeyiz." dedi. Gazze'ye ihracat tartışmalarına da değinen Bakan Bolat, "Türkiye, İsrail'e jet yakıtı satmıyor. Sosyal medya üzerinden büyük bir yalan uydurdular." dedi.
17.04.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan 'kamuda tasarruf' açıklaması: Bizim için çok öncelikli bir konu
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan 'kamuda tasarruf' açıklaması: Bizim için çok öncelikli bir konu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz "Kamuda tasarruf konusunda bir taraftan Hazine Maliye Bakanlığımız bir çalışma yapıyor. Bir taraftan da Strateji Bütçe Başkanlığımız ciddi bir çalışma yürütüyor. 15 değil çok daha fazla bir madde sayısı. Bütün bunları bir yerde toparlayıp, belli bir süzgeçten geçirip uygulamaya geçeceğiz" açıklamasında bulundu.
17.04.2024 Ekonomi
Kozmetikte ikinci el dönemi! İlan sitelerinde satışa başladılar
Kozmetikte ikinci el dönemi! İlan sitelerinde satışa başladılar Online ilan siteleri üzerinden ikinci el eşya, kullanılmış kıyafet satışı derken son zamanlarda makyaj ürünleri satışı da dikkat çekmeye başladı. Kullanıcılar tarafından online platformlarda pek çok makyaj ürünü ilanı verilmeye başlandı. Konuyla ilgili Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği Başkanı Levent Kahrıman’dan önemli uyarılar geldi. İşte detaylar...
17.04.2024 Ekonomi
Hızlı tüketim ürünleri pazarı 2023’te yüzde 81 büyüdü
Hızlı tüketim ürünleri pazarı 2023’te yüzde 81 büyüdü Yapılan bir araştırma Türkiye'de sigara ve alkol hariç Hızlı Tüketim Ürünleri (FMCG) pazarının 2023 yılında yüzde 81 oranında ciro büyümesi kaydettiğini ortaya koydu.
16.04.2024 Ekonomi
Finansman krizine karşı uyarı! 33 milyona tekabül ediyor
Finansman krizine karşı uyarı! 33 milyona tekabül ediyor Tasarruf finansman sektöründe orta vadede 33 milyonluk ekosisteme ulaşma hedeflediğini vurgulayan bir özel sektörün Genel Müdürü Av. Mahir Orak, “Finansman krizinin tasarrufla aşılacağını ve kısa zaman içerisinde ana finansman kaynağının tasarruflar yani iç kaynaklar olacağını öngörüyoruz. 2025 yılı sonunda nüfusun yüzde 10’unu, 2030 yılı sonunda ise yüzde 40’ını tasarruf finansman sistemine dahil etmeyi planlıyoruz” dedi.
1.04.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz CNN Türk’te konuştu: Enflasyonda 2026'da tek haneye ulaşacağız
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz CNN Türk’te konuştu: Enflasyonda 2026'da tek haneye ulaşacağız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CNN Türk canlı yayınında soruları yanıtladı. Sosyal medyada ve çeşitli yerlerde spekülatif hava oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çeken Yılmaz "Bu tür tartışmaların temeli yok. Yerel seçimde ulusal politikaların değişmesini beklemek hiçbir temeli yok" dedi. Öte yandan Yılmaz, temel hedeflerinin enflasyonla mücadele olduklarını vurgulayarak "2026'da tek haneye ulaşacağız. Bunun planını yaptık. Ne yaptığımızı biliyoruz. Hesabımızı kitabımızı biliyoruz" diye konuştu.
23.03.2024 Gündem
Konut satışları 8 yılın en düşük seviyesinde
Konut satışları 8 yılın en düşük seviyesinde Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER)'in Ziraat GYO'nun katkılarıyla hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2023 4. Çeyrek Raporu’na göre, 2023 yılı dördüncü çeyrek konut satışları bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yaklaşık yüzde 23,9 oranında gerileme kaydederek son sekiz yılın en düşük seviyesine indi.
22.03.2024 Ekonomi
Kentsel dönüşüm uyarısı! 7 milyon konut risk altında
Kentsel dönüşüm uyarısı! 7 milyon konut risk altında Kentsel dönüşüm sürecinin sağlıklı ilerleyebilmesi için sürecin finansal açıdan doğru planlanmasının kritik olduğunu belirten Birevim Genel Müdürü Av. Mahir Orak, Türkiye'de 7 milyon konutun kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesi veya güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.
18.03.2024 Gündem
Öğrencilerden “Atıktan Sanata Süreç” sergisi! "Gönülden kutluyorum”
Öğrencilerden “Atıktan Sanata Süreç” sergisi! "Gönülden kutluyorum” Adana’da Şehit Mehmet Fatih Ongun Orta Okulu öğrencileri, “Atıktan Sanata Süreç” sergisi açtı.
18.03.2024 Adana
Tüketicilerin yeni uğrak yeri Depozito İade Noktaları olacak
Tüketicilerin yeni uğrak yeri Depozito İade Noktaları olacak Türkiye’de başarıyla uygulanan ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında zorunlu olacak Depozito Yönetim Sistemi’nde(DYS) altyapı tamamlandı. Yüksek güvenlikli logoyu basacak matbaalar, üreticiler ve kapsamdaki ürünler sisteme hazır hale geldi. Şimdi sıra iade noktalarının oluşturulmasında. Türkiye, dünyaya örnek olacak Depozito Yönetim Sistemi’yle yılda 20 milyar adedin üzerinde ürünün geri dönüşümünü planlıyor.
12.03.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na tepki: Bizim yaptıklarımıza sahip çıkıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na tepki: Bizim yaptıklarımıza sahip çıkıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapımı gerçekleştirilen Bakırköy-Kirazlı Metro hattı bugün açıldı. Törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşlara hitap etti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tepki gösteren Erdoğan, "5 yıl bitti 5 yıl. İBB acaba kaç metro yaptı? Yalandan başka bir şey yok. Rahmetli Kadir Bey'in yaptıklarına sahip çıkıyor, bizim yaptıklarımıza sahip çıkıyor." dedi.
10.03.2024 Gündem
Türkiye bisiklette dünya rekoru kırdı! Bakan Bak: Herkesi hareket etmeye davet ediyoruz
Türkiye bisiklette dünya rekoru kırdı! Bakan Bak: Herkesi hareket etmeye davet ediyoruz Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ın 2024 yılını Hareketlilik Yılı ilan etmesinin ardından Türkiye’nin 81 ilinde etkinlikler düzenleyen Herkes İçin Spor Federasyonu, İstanbul’da gerçekleştirdiği etkinlikle Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. 2024 Hareketlilik Yılı kapsamında, Beykoz Spor Ormanı'nda 1653 bisikletle "Dünyanın En Uzun Bisiklet Hattı" oluşturuldu. Bakan Bak’ın da katıldığı etkinlikte kırılan rekorla Guinness Rekorlar Kitabı'na girildi.
9.03.2024 Diğer Sporlar
Evdeki elektrik canavarı! Faturayı ikiye katlıyor, işte faturayı düşürmenin yolları
Evdeki elektrik canavarı! Faturayı ikiye katlıyor, işte faturayı düşürmenin yolları Evlerdeki elektrik canavarı ortaya çıktı. Faturayı resmen ikiye katlıyor. Enerji Verimliliği Uzmanı Altuğ Karataş, evlerdeki 'elektrik tüketim canavarı aletleri' açıklayarak, faturadan nasıl tasarruf edileceği konusunda püf noktalarını anlattı. İşte elektrik faturasında büyük düşüş sağlayacak ipuçları...
6.03.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten flaş MTV ve KDV açıklaması!
Bakan Şimşek'ten flaş MTV ve KDV açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor. Bakan Şimşek " Bugünkü enflasyon rakamı son 12 ayın enflasyon rakamıdır. Önümüzdeki 12 ay enflasyon düşecektir. Çok net şekilde piyasalar diyor ki inanıyoruz, enflasyon düşecek diyor" dedi.
4.03.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kazanırsam AK Parti'de olacağım' diyen sirk cambazlarına prim vermeyin
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kazanırsam AK Parti'de olacağım' diyen sirk cambazlarına prim vermeyin Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 'Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konuşmasında "Ben seçimi kazanırsam yine AK Parti'de olacağım diyen sirk cambazlarına pirim vermeyin. Ben şimdi buradan aday oldum ama seçimden sonra yine AK Parti'ye gideceğim diyen sirk cambazlarına da aldanmayın. " dedi. Korsan siyaset uyarısı yapan Erdoğan, "Kim bu kadim davaya hizmet ediyorsa başımızın üstünde yeri vardır. Korsan siyaset yapmaya kalkana da eyvallah etmeyiz." ifadelerini kullandı.
26.02.2024 Gündem
A.C.E. Awards’ta 2 Diamond Ödül aynı markaya
A.C.E. Awards’ta 2 Diamond Ödül aynı markaya Şikayetvar A.C.E. Awards’ta tasarruf finansman şirketlerinin değerlendirildiği konut ve taşıt kategorilerinde Eminevim “2 Diamond” ödüle layık görüldü.
23.02.2024 Vitrin
Bakan Şimşek: TAM ile 500 milyon dolar tasarruf hedefliyoruz
Bakan Şimşek: TAM ile 500 milyon dolar tasarruf hedefliyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin ATM Merkezi (TAM) Projesi ile orta vadede 500 milyon dolar tasarruf sağlamayı hedeflediklerini açıkladı.
21.02.2024 Ekonomi
Çukurova’da en düşük işçi ücreti 35 bin lira oldu! Rekora imza attı
Çukurova’da en düşük işçi ücreti 35 bin lira oldu! Rekora imza attı Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Ne yapsam sizin hakkınızı ödeyemem. 35 bin lira maaş ile bir rekora imza attık. Ananızın ak sütü gibi helal olsun” dedi.
20.02.2024 Adana
Ekonomi Koordinasyon Kurulu: Deprem bölgesine yönelik adımlar devam edecek
Ekonomi Koordinasyon Kurulu: Deprem bölgesine yönelik adımlar devam edecek Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nca (EKK), "Türkiye'de geliştirilen ve kartlı ödeme sistemleri alanında ülkemizin markası olan Türkiye'nin Ödeme Yöntemi'ne (TROY) ilişkin son dönem gelişmeler Kurul üyeleriyle paylaşılmıştır. TROY'un kullanımında düzenli bir artış gözlenmekte olup, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın öncülüğünde TROY kullanımı yaygınlaştırılacaktır" açıklaması yapıldı.
19.02.2024 Ekonomi
Terzi ve ayakkabı tamircilerinin işleri arttı! 'Eleman yok'
Terzi ve ayakkabı tamircilerinin işleri arttı! 'Eleman yok' Terzi ve ayakkabı tamircilerinin iş yükü katbekat arttı. Giysiler tamire valiz valiz getirilmeye başlandı. ‘Biz son nesiliz’ diyen meslek temsilcileri, işlerinin geleceğinden endişeli.
19.02.2024 Ekonomi
5 milyarlık vurgun! Kaçarken yakalandı şok detaylar ortaya çıktı: Eşim sosyalleşsin diye oda verdim
5 milyarlık vurgun! Kaçarken yakalandı şok detaylar ortaya çıktı: Eşim sosyalleşsin diye oda verdim İzmir'de, 'yüksek kar' vaadiyle, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak' ve 'Nitelikli dolandırıcılık' suçlarından tutuklanan 28 kişiden Ocakcı Holding sahibi Sedat Ocakcı'nın (34) hakimlikteki ifadesi ortaya çıktı. Eşinin imza ve tasarruf yetkisi bulunmadığını, evde sıkılmaması için şirkette yer verdiğini söyleyen, FETÖ üyeliğinden ihraç asker Ocakcı, FETÖ'cülerin hedefi olmuş olabileceğini söyledi. Kaçarken yakalanan Ocakcı, Kıbrıs'a da eşini ve kayınvalidesini bırakıp geri dönmek için gitmek istediğini ifade etti.
16.02.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tasarruf ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tasarruf haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.