Tasarruf

Tasarruf

Son dakika tasarruf haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tasarruf ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tasarruf haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tasarruf

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tasarruf gelişmeleri de dahil olmak üzere 8.054 tasarruf haberi bulunmuştur. Tüm tasarruf haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sona erdi! Kalıcı refah ve fiyat istikrarı vurgusu yapıldı
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sona erdi! Kalıcı refah ve fiyat istikrarı vurgusu yapıldıCumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığındaki Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapıldı. Toplantısı sonrası yapılan açıklamada "Programımızın nihai amacı sürdürülebilir ve kapsayıcı büyümeye ulaşmak, fiyat istikrarının tesisi ile kalıcı refah artışını sağlamaktır. Bu süreçte, gençler ve kadınlar başta olmak üzere toplumumuzun tüm kesimlerini kapsayan kalkınma odaklı politikalarımızla istihdam sağlamaya devam edeceğiz." ifadeleri kullanıldı.
23.07.2024Ekonomi
Bakan Yumaklı'dan kuraklık açıklaması: Türkiye ‘su stresi’ altında, tasarruflu olmak şart
Bakan Yumaklı'dan kuraklık açıklaması: Türkiye ‘su stresi’ altında, tasarruflu olmak şartBakan Yumaklı, Türkiye’nin ‘su stresi’ altında olduğunu belirterek tüm kamu kurum ve kuruluşlara alınması gereken tedbirleri içeren bir yazı gönderdi. Yazıda oteller dahil basınçlı duş başlığı kullanılması önerildi.
22.07.2024Gündem
Bakan Uraloğlu açıkladı: Hat uzunluğunu 7 bin 142 kilometreye yükselttik
Bakan Uraloğlu açıkladı: Hat uzunluğunu 7 bin 142 kilometreye yükselttikUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, son 21 yılda mevcut demiryolu hatlarının elektrikli hale getirilmesi kapsamında yapılan çalışmalarla, 2002 yılında 2 bin 122 kilometre olan elektrikli hat uzunluğunu yüzde 237 oranında arttırarak 7 bin 142 kilometreye yükselttiklerini söyledi.
21.07.2024Gündem
Bakan Kurum'dan TOKİ açıklaması: Her ay 25 - 30 bin konut tamamlanacak
Bakan Kurum'dan TOKİ açıklaması: Her ay 25 - 30 bin konut tamamlanacakÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İnşallah 10 gün sonra, yani temmuz ayı sonunda 15 bin, ağustosta 20 bin konutumuzu süratle tamamlayacağız. Her ay böyle 25-30 bin konutumuzu etap etap tamamlayacağız" dedi.
20.07.2024Gündem
Kamuda tasarruf tedbirleri teklifi Meclis'ten geçti
Kamuda tasarruf tedbirleri teklifi Meclis'ten geçtiKamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi ve kanunlaştı. Yasa, 1 Ocak'ta yürürlüğe girecek.
18.07.2024Ekonomi
Araç sahibi milyonları ilgilendiriyor: E - Devlet'te HGS hizmeti devreye giriyor
Araç sahibi milyonları ilgilendiriyor: E - Devlet'te HGS hizmeti devreye giriyore-Devlet'te vatandaşın işini kolaylaştıran hizmetlere iki yeni özellik daha eklendi. PTT AŞ, e-Devlet üzerinden HGS kullanıcılarına gerçek veya tüzel kişi ile plaka güncelleme ve plaka sıfırlama başvurusu yapabilme imkanı sundu.
18.07.2024Ekonomi
Adana Doğu Akdeniz Ana Konteyner Limanı müjdesi sanayicileri sevindirdi! "Hayırlı olsun"
Adana Doğu Akdeniz Ana Konteyner Limanı müjdesi sanayicileri sevindirdi! "Hayırlı olsun"Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetim Kurulu Başkanı ve OSBÜK Başkan Vekili Bekir Sütcü, Çukurova’yı sanayi ve ticaret alanında çok daha güçlü bir konuma getirecek olan Adana Doğu Akdeniz Ana Konteynır Limanı’nın, hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.
18.07.2024Adana
Bakan Uraloğlu: Karayolları enerjisini GES’ten alacak
Bakan Uraloğlu: Karayolları enerjisini GES’ten alacakUlaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, enerji tüketiminden tasarruf edilmesi amacıyla Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde kurdukları Güneş Enerji Santralleri çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini söyledi.
17.07.2024Gündem
Demir yolu hatlarında iyileştirme çalışmaları: Erzurum'a yüksek hızlı tren geliyor
Demir yolu hatlarında iyileştirme çalışmaları: Erzurum'a yüksek hızlı tren geliyorUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ilk etapta Sivas'tan Kars'a kadar olan mevcut demir yolu hattını rehabilite ettiklerini ve Erzurum için hızlı tren çalışmalarının da sürdüğünü bildirdi.
13.07.2024Gündem
Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı'dan transfer açıklaması
Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı'dan transfer açıklamasıTrabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Macaristan kampında gazetecilerle sohbet toplantısı yaptı.
11.07.2024Trabzonspor
Kamuda tasarruf tedbirleri! Düzenlemeleri içeren kanun teklifi komisyonda kabul edildi
Kamuda tasarruf tedbirleri! Düzenlemeleri içeren kanun teklifi komisyonda kabul edildiAK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan, kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.
10.07.2024Gündem
Bakan Bayraktar, Dünya Bankası ile enerji iş birliğini artırmayı hedeflediklerini bildirdi
Bakan Bayraktar, Dünya Bankası ile enerji iş birliğini artırmayı hedeflediklerini bildirdiEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, enerji dönüşümü ve temiz enerji konularında Dünya Bankası ile iş birliğinin geliştirilmesi ve ortak projelerin artırılmasının hedeflendiğini bildirdi.
10.07.2024Ekonomi
Topraktan ve maket üzerinden konut alan milyonlara dolandırıcılık uyarısı! Dikkat edilmesi gerekenleri tek tek açıkladı
Topraktan ve maket üzerinden konut alan milyonlara dolandırıcılık uyarısı! Dikkat edilmesi gerekenleri tek tek açıkladıÜlkemizde yaşanan ekonomik gelişmeler sonucunda, orta boy tasarruf sahiplerinin yatırım aracı arayışları, konut kredilerine ulaşmanın zorluğu ve yüksek maliyetler nedeniyle topraktan ve maket üzerinden konut satışları yaygınlaşmaya başladı. TUK0NFED Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez, bu konuda vatandaşlara önemli açıklamalarda bulunarak dolandırıcılar için uyarılarda bulundu.
10.07.2024Ekonomi
Memurlar çift maaş alamayacak mı, memurlara çift maaş ne demek?
Memurlar çift maaş alamayacak mı, memurlara çift maaş ne demek?Kamuda tasarruf tedbirleri teker teker uygulamaya başlarken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından memurlara yönelik yeni düzenleme yapılacağı iddia edildi. İddiaya göre memurlar çift maaş alamayacak. Söz konusu iddianın ardından “Memurlar çift maaş alamayacak mı, memurlara çift maaş ne demek?” sorularına yanıt aranıyor.
AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplandı! İşte masadaki konular
AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplandı! İşte masadaki konularAK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.
8.07.2024Gündem
Tasarruf tedbirlerinin detayları belli oldu: Kamuda çift maaşa sınır geliyor!
Tasarruf tedbirlerinin detayları belli oldu: Kamuda çift maaşa sınır geliyor!Kamuda tasarruf tedbirlerinin uygulanması takip edilecek, aykırı hareket edenlere disiplin cezası uygulanacak. AK Parti’nin kamuda tasarruf tedbirlerinin uygulanmasına yönelik hazırladığı yasa teklifinde kamu bankalarının sermayesinin güçlendirilmesi, çifte maaşa sınır getirilmesi gibi düzenlemeler yer aldı. Vergi paketinin de haftaya TBMM’ye gelmesi bekleniyor.
6.07.2024Ekonomi
Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur iade edilecek mi? Adalet Bakanı Tunç açıkladı
Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur iade edilecek mi? Adalet Bakanı Tunç açıkladıAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, bir gazetecinin Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur'un iade süreciyle ilgili sorusuna, "Bir kişinin ölümüne ve diğer kişilerin yaralanmasına neden olduktan sonra Türk yargısından kaçmak olmaz. Dolayısıyla biz hemen kırmızı bülten kararlarımızı çıkardık ve iade taleplerimizi gönderdik. Bu kapsamda da yakalama ve tutuklama gerçekleşti. Tutuklama devam ediyor ve sonrasında da iade yargılaması sonrasında da Türkiye'ye gönderileceğini umut ediyoruz" diye cevap verdi.
5.07.2024Gündem
MSB kaynaklarından Suriye'de yaşanan olaylara dair açıklama geldi
MSB kaynaklarından Suriye'de yaşanan olaylara dair açıklama geldiMilli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynaklarından yapılan açıklamada "Suriye'de meydana gelen ve Türkiye aleyhinde faaliyet gösteren bazı unsurlarca yürütülen provokatif eylemler dikkatle takip edilmiş ve edilmektedir. Bu eylemlere yönelik gerekli önlemler alınmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik yapılan bu eylemlere hiçbir şekilde izin verilmeyecektir" denildi.
4.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı başladı
Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı başladıCumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında başladı.
2.07.2024Gündem
Kabine bugün toplanacak! Gündem ekonomi olacak
Kabine bugün toplanacak! Gündem ekonomi olacakCumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, bir ay aranın ardından bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak. Toplantıdaki ana gündem maddesi yarın açıklanacak enflasyon rakamları olacak. Toplantıda tasarruf tedbirleri, en düşük emekli aylığına yapılacak artış da görüşülecek.
2.07.2024Gündem
FETÖ firarisi Akın İpek'in Bebek'teki yalısı rekor fiyatla satıldı
FETÖ firarisi Akın İpek'in Bebek'teki yalısı rekor fiyatla satıldıTasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) ihaleye çıkardığı İstanbul’un Bebek ilçesindeki ‘FETÖ firarisi’ Akın İpek’in yalısı, 1 milyar 100 milyon liraya satıldı.
28.06.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz CNN Türk'te açıkladı: Enflasyonda geçiş süreci tamamlandı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz CNN Türk'te açıkladı: Enflasyonda geçiş süreci tamamlandıCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CNN Türk ekranlarında gündeme dair merak edilen soruları yanıtladı. Yılmaz 'Geçiş süreci tamamlandı' diyerek "Haziran ayından itibaren enflasyonda gerileme göreceğiz" açıklamasında bulundu.
27.06.2024Gündem
İşte Adana’daki barajların doluluk oranları! Su seviyesi alarm veriyor
İşte Adana’daki barajların doluluk oranları! Su seviyesi alarm veriyorHavaların ısınmasıyla artan su tüketimi, şehrin içme suyu ihtiyacını karşılayan barajlardaki doluluk oranlarını da düşürdü.
27.06.2024Adana
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan makam aracı ve çifte maaş açıklaması!
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan makam aracı ve çifte maaş açıklaması!Hazine ve Maliye Bakanlığı bir gazetede yer alan Bakan Şimşek'e tahsis edilen makam aracı ile bazı bakanlık bürokratlarının "çift maaş" aldıklarına dair iddiaları yalanladı.
25.06.2024Gündem
Meclis’te tarihi gün! Google’dan telife yeşil ışık: Masaya oturmaya hazırız
Meclis’te tarihi gün! Google’dan telife yeşil ışık: Masaya oturmaya hazırızDijital Telif Yasası görüşmelerinde tarihi bir gün yaşanıyor. Google, Dijital Mecralar Komisyonu’na üst düzey bir heyetle katılarak sunum gerçekleştiriyor. Türkiye’de bir ilk niteliği taşıyan toplantıyı açan Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, emek hırsızlığının önüne geçilmesine vurgu yaptı, “Avrupa normlarında olduğu gibi burada da haberin telif içermesi gerekiyor.” dedi. Google Hükümetle İlişkiler ve Kamu Politikası Birimi Müdürü Duygu Yücesoy "Tüm paydaşlarımızla masaya oturmaya hazırız" açıklamasını yaptı.
25.06.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tasarruf ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tasarruf haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.