Tapu İşlemleri

Tapu İşlemleri

Son dakika tapu işlemleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tapu işlemleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tapu işlemleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tapu İşlemleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tapu işlemleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 519 tapu işlemleri haberi bulunmuştur. Tüm tapu işlemleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Vekaletname verirken yapılan en büyük 3 hata: Paranızı, yaşamınızı, tüm haklarınızı etkiliyor!
Vekaletname verirken yapılan en büyük 3 hata: Paranızı, yaşamınızı, tüm haklarınızı etkiliyor! Vekalet vermek, vekaletname imzalamak... Eğer veraset ve intikal işlemleri, boşanma davası, tapu işlemleri nedeniyle yolunuz bir şekilde notere düştüyse vekaletname hakkında az çok bilgi sahibisiniz demektir. Borçlar Kanunu'a göre vekalet iki taraflı bir sözleşmedir ve genellikle bir kimseyi belirli durumlarda yetkilendirmek için kullanılır. Ancak vekalet verecek kişinin bu sözleşme hakkında tam bir hakimiyet kurması gerekir. Peki vekaletname verirken nelere dikkat etmek gerekir? İşte vekaletname kullanırken yapılan en büyük 8 hata...
4.01.2024 Gündem
Tapuda yeni dönem! Tarih verildi, tamamen değişiyor
Tapuda yeni dönem! Tarih verildi, tamamen değişiyor Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "Türkiye Tapu" uygulamasını hayata geçirmeye hazırlanıyor. Uygulama ile tapu işlem başvurularına ek güvenlik getirilmesi hedefleniyor.
24.12.2023 Ekonomi
ALO 181'e 6 ayda 640 bin çağrı! Bakan Özhaseki: İşlemleri kolaylaştırıyoruz
ALO 181'e 6 ayda 640 bin çağrı! Bakan Özhaseki: İşlemleri kolaylaştırıyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın çağrı merkezi ALO 181 hattı ile bu yılın ilk 6 ayında 640 bin 795 çağrıya cevap verildi. Bakan Mehmet Özhaseki, “ALO 181 Çağrı Merkezi ile tapu randevusu, Web tapu başvurusu işlemlerini kolaylaştırıyor, ‘Yerinde Dönüşüm’ projemize ilişkin soruları cevaplıyoruz.” dedi.
22.07.2023 Ekonomi
26 Haziran tapu açık mı? Tapu dairesi bayram tatili kaç gün 2023, bayramda tapu daireleri açık mı, Arefe günü tapu dairesi çalışacak mı, pazartesi tapu daireleri açık mı?
26 Haziran tapu açık mı? Tapu dairesi bayram tatili kaç gün 2023, bayramda tapu daireleri açık mı, Arefe günü tapu dairesi çalışacak mı, pazartesi tapu daireleri açık mı? Pazartesi tapu daireleri açık m, bayramda tapu daireleri çalışacak mı? Tapu ve Kadastro Genel Müdürlükleri'nde işleri olanlar Kurban Bayramı nedeniyle, tapu dairelerinin açık olup olmadığını sorguluyor. Kamu bünyesinde hizmet veren kurumların izin günleri ve resmi tatilleri önceden bellidir. Peki, 26 Haziran tapu açık mı, Arefe günü tapu dairesi açık mı? Bayramda tapu daireleri kapalı mı?
24.06.2023 Gündem
Gayrimenkul alıp satacakları ilgilendiriyor! Tapuda yeni dönem! 140 lira detayı
Gayrimenkul alıp satacakları ilgilendiriyor! Tapuda yeni dönem! 140 lira detayı Gayrimenkul alıp satacak herkesi yakından ilgilendiriyor. İki taraf da ödüyor, 140 lira... Son dönemde ev, arsa, tarla, işyeri olmak üzere alım satımda hareketlilik yaşanıyor. Buna bağlı olarak dolandırıcılar da harekete geçmiş durumda. Çok fazla vatandaş kaporayı alıp ortadan kaybolan, sahte para veren, parayı aldıktan sonra tapu dairesine gelmeyen kişiler nedeniyle mağduriyet yaşıyor. Tapu dairesinden çıkıp parayı hırsızlara kaptıranlar da var. Bu durumu önlemek amacıyla çeşitli uygulamalar bulunuyor. Eş zamanlı olarak el değiştirildiği için nakit taşınmasına da gerek kalmıyor, tapunun devredilmemesi gibi riskler de ortadan kalkıyor. Noter, bloke çek masrafı da yok. İki taraf da ödüyor, çok düşük bir ücretle güvenli alışveriş sağlanabiliyor. Peki bu uygulama nedir? Hangi bankalar uyguluyor? İşte tapu süreci ile ilgili tüm detaylar…
20.09.2022 Ekonomi
Tapu ve gayrimenkul sektörü ile ilgili son dakika gelişmesi! 81 ilde başlayacak, tamamen değişiyor
Tapu ve gayrimenkul sektörü ile ilgili son dakika gelişmesi! 81 ilde başlayacak, tamamen değişiyor Tapu ve gayrimenkul sektöründe yeni dönem başlıyor. Gayrimenkul sahibi olmak isteyen herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Ev satın alırken vatandaşların en çok kafasını kurcalayan ve tedirginliğe neden olabilecek konulardan biri güven... Bunu ortadan kaldırmak amacıyla Tapu Kadastro’da '3 boyutlu' yeni dönemin çalışmaları bu yıl başlıyor. Uygulama bütün illerde yaygınlaştırılacak. İşte tüm detaylar…
13.09.2022 Gündem
Tapuda yeni dönem! Ek ücret ödenecek, resmen değişti, 4000 lira ve...
Tapuda yeni dönem! Ek ücret ödenecek, resmen değişti, 4000 lira ve... Tapu işlemlerinde yeni dönem! Yeni düzenleme ile birlikte resmen değişti. Gayrimenkul alıp satacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Tapu dairelerinde yaşanan yoğunluk sebebi ile harekete geçildi. Noterlik Kanunu’na yeni madde eklenmesiyle birlikte artık alım-satım işlemleri tapu müdürlükleri dışında noterliklerde de yapılabilecek. Konu ile ilgili detaylar ve sürecin nasıl işleyeceği belli oldu. Yeni uygulama önümüzdeki yıl yürürlüğe girecek. Teknik hazırlıklar devam ediyor. Tapu işlemleri eğer noterde yaptırılırsa, tapu harcına ek olarak noter ücreti ödenecek; tapu dairesinde ise yalnızca tapu harcı ödenecek. Ödenecek ücretler de belli oldu. Taşınmaz satış sözleşmesinin düzenlenmesinden dolayı oluşan zarardan noterler de sorumlu olacak.
15.07.2022 Ekonomi
Tapuda yeni dönem! Resmen değişti, 500 liradan başlıyor ve...
Tapuda yeni dönem! Resmen değişti, 500 liradan başlıyor ve... Noterlerde yeni dönem! Resmen değişti ve düzenleme duyuruldu. Gayrimenkul alıp satacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. 6. Yargı Paketi Meclis'ten geçti. Kabul edilen kanunda noterlere gayrimenkul satışı yetkisi verilmesi de yer alıyor. Buna göre artık alım satım işlemleri tapu sicil müdürlükleri dışında noterliklerde de yapılabilecek. Konu ile ilgili detaylar belli oldu. Taşınmaz satış sözleşmesi noterler tarafından yapılabilecek. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından tapu kayıt örneği ve diğer belgeler, tapu bilişim sistemi aracılığıyla noterlerle paylaşılacak. Satışa engel hukuki durumun varlığı halinde satış işlemi yapılamayacak. Satış sözleşmelerinde sadece tapu harcı alınacak. Noter ücreti taşınmazın değerine göre 500 liradan az, 4 bin liradan fazla olamayacak ve ücret tarifesinde gösterilecek.
24.06.2022 Ekonomi
Noterlerde yeni dönem! Ve belli oldu, 4 bin lira...
Noterlerde yeni dönem! Ve belli oldu, 4 bin lira... Noterlerde yeni dönem! Gayrimenkul alıp satacak herkesi yakından ilgilendiriyor. Yargı paketi Meclis'e sunuldu. Buna göre artık alım satım işlemleri tapu sicil müdürlükleri dışında noterliklerde de yapılabilecek. Satış sözleşmesi ile diğer belgeler, noter tarafından sisteme aktarılacak ve fiziki olarak arşivlenecek. Tapu kayıt örneği ve diğer belgelerden hak sahibinin belirlenememesi veya satışa engel hukuki bir durumun varlığı halinde noterlerce satış işlemi gerçekleştirilmeyecek. Noter ücreti taşınmazın değerine göre belirlenecek. Konu ile ilgili detaylar belli oldu.
7.06.2022 Ekonomi
Ev için 50 bin lira kapora verdiği satıcı, dolandırıcı çıktı
Ev için 50 bin lira kapora verdiği satıcı, dolandırıcı çıktı Aksaray'da 50 yaşındaki kadın, satacağı ev için 50 bin lira kapora alarak ortadan kaybolan Burak Yalçınkaya yakalandı. Poliste 'dolandırıcılık' suçundan kaydı bulunan, kendisini emlakçı olarak tanıtan Yalçınkaya, polisteki işlemlerinin ardından tutuklandı. 
2.06.2022 Gündem
Tapuda yeni dönem! 4000 lira sınırı ve...
Tapuda yeni dönem! 4000 lira sınırı ve... Tapu işlemleriyle ilgili son dakika gelişmesi! Ev, arsa alacak milyonları ilgilendiriyor. Sistem değişiyor. Görev tanımları değiştirilerek, tapu işlemlerinin noterlerden yapılmasına olanak sağlandı. Buna göre noterlerin taşınmaz satış vaadi sözleşmesi yapmak, bu sözleşmeyi taraflardan birinin talep etmesi, harç ve giderleri ödemesi halinde elektronik ortamda tapu siciline şerh koymak, ayrıca taşınmaz satış sözleşmesi yapma yetkisi olacak. Bu işlemler karşılığında noter ücreti dışında herhangi bir ücret alınmayacak. Noter ücreti taşınmazın değerine göre 500 Türk Lirası’ndan az ve 4 bin Türk Lirası’ndan fazla olamayacak.
26.05.2022 Ekonomi
Tapu randevusu nasıl alınır? Tapu randevusu internetten alınır mı?
Tapu randevusu nasıl alınır? Tapu randevusu internetten alınır mı? Tapuda işlem yapmak isteyenlerin garimenkul alım satımında işlemlerini hızlı ve kolay bir şekilde yapabilmesi için önceden randevu alması gerekiyor. Tapu ve Kadastro Müdürlüğü verdiği hizmetlerle, hem mobil hem de online olarak işlemleri hızlandırıyor. Ev ve taşınmaz alım satımında yapılacak işlemler de pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Tapu randevusu nasıl alınır? Tapu randevusu internetten alınır mı? İşte Tapu işlemleri için randevu alma işlemleri!
19.05.2022 Ekonomi
Tapuda değiştiriliyor, gayrimenkul sektöründe büyük oyun! Tapu harcı, gelir vergisi, değer artış kazancı...
Tapuda değiştiriliyor, gayrimenkul sektöründe büyük oyun! Tapu harcı, gelir vergisi, değer artış kazancı... Ev alacak herkes için geçerli. Tapuda büyük oyun! Gayrimenkul sektöründe hemen herkes başvuruyor. Ancak yasal değil. Cezai yaptırımı var. tapu harcı, gelir vergisi, değer artış kazancı gibi ödemelerden kurtulmak isteyenler bu yönteme başvuruyor. Gayrimenkul alım satımında tapuda beyan edilen tutarın yüzde 4’ü tapu harcı olarak ödeniyor. Satış bedelini düşük göstererek tapu harcından kaçmak yasal değil ama sık başvurulan bir yöntem. Öyle ki ilk teklif edilen bu oluyor.
17.01.2022 Ekonomi
Tapuda yeni dönem resmen başladı! Dev banka harekete geçti, artık değişiyor
Tapuda yeni dönem resmen başladı! Dev banka harekete geçti, artık değişiyor Tapuda yeni dönem artık başlıyor, evi olan herkesi ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Tamamen değişiyor, tüm tapu işlemleri için geçerli olacak. Dev banka harekete geçti, resmen hayata geçiyor. Daha güvenli hale gelecek. Vadesiz mevduat hesabı olan veya yeni hesap açacak müşteriler dikkat! Her şey adım adım anlatıldı. ‘Tapu Güvenilir Hesap Uygulaması’ ile satıcı ve alıcı arasında gayrimenkul mülkiyeti ile transfer tutarının eş zamanlı olarak el değiştirmesi sağlanıyor. İşte detaylar...
6.01.2022 Ekonomi
1 milyon 800 bin lira bulunan valizi takside unuttu
1 milyon 800 bin lira bulunan valizi takside unuttu Sarıyer'de, Almanya'dan gelen bir kişi bindiği taksinin bagajında içinde 300 bin lira ile 150 bin dolar bulunan valizini unuttu. Bagajı açan taksici, içi para dolu valizi fark etti. Taksici polisi arayınca içinde yaklaşık 1 milyon 800 bin lira bulanan valiz sahibine ulaştırıldı.
19.10.2021 Yaşam
Kimlik, ehliyet ve pasaport ile ilgili flaş açıklama! Yüzde 100 dolu
Kimlik, ehliyet ve pasaport ile ilgili flaş açıklama! Yüzde 100 dolu Kademeli normalleşmeyle birlikte pasaport ve kimlik işlemlerine talep artarken yoğunluk nedeniyle randevu almak bile günler sürüyor. Esnek çalışma ve karantinadaki personel nedeniyle nüfus müdürlükleri taleplere yetişemiyor.
4.06.2021 Gündem
Bu mahallede herkes böyle anılıyor! Çıtır, boyalı, berduş, eşekarısı...
Bu mahallede herkes böyle anılıyor! Çıtır, boyalı, berduş, eşekarısı... Balıkesir’in Sındırgı ilçesine bağlı kırsal Pürsünler Mahallesi'nde, soyadı kanunu çıkmadan önce aynı isimli vatandaşları birbirinden ayırmak için takılan lakaplar, halen kullanılmaya devam ediyor. Eşekarısı, çaycı, çıtır, pamuk, boyalı, berduş, kara, satır, camcı, bakkal, tanker gibi kullanılan lakapların çıkış öyküleri de oldukça ilginç.
25.05.2021 Yaşam
Ev alım satımında yeni dönem! Resmen duyuruldu, ilk kez...
Ev alım satımında yeni dönem! Resmen duyuruldu, ilk kez... Tapuda yeni dönem başladı! Ev alıp satacak milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Değişiklik resmen duyuruldu. Tapu işlemleri ile ilgili önemli açıklama geldi. Türkiye'de ilk defa Ankara'da kullanılmaya başlandı. Tapuda sahteciliğin önüne geçmek için harekete geçildi ve Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi uygulaması geliştirildi. Artık bilgiler anında teyit ediliyor. İşlem yapacak kişinin doğru kişi olup olmadığı bu uygulamayla otomatik olarak veri tabanına girilerek kimliği ile karşılaştırılıyor. Bu sayede tapuda sahteciliğin önüne kolayca ve daha hızlı geçilecek.
29.03.2021 Ekonomi
Bülent Ersoy, Bodrum'da süper lüks 2 villa satın aldı! Fiyatı...
Bülent Ersoy, Bodrum'da süper lüks 2 villa satın aldı! Fiyatı... Türk sanat müziğinin 'Divası' Bülent Ersoy, Muğla'nın Bodrum ilçesinden toplam 40 milyon liraya 2 süper lüks villa satın aldı. Ersoy, aldığı villaların tapu işlemleri için Bodrum'a geldi.
7.11.2020 Magazin
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Milyonları ilgilendiriyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Milyonları ilgilendiriyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı 2021 Cumhurbaşkanlığı yıllık planı ile vergi adaletinin sağlanması ve tapudaki fiyatın değer değişimlerinin takip edilmesi için 2 birim kuruluyor. Toplu Değerleme Sistemi ve Gayrimenkul Değer Bilgi Sistemi ile 39.1 milyon konutun değer artışı takip edilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı böylece sistemin devreye sokulmasının ardından vergide adaletin pekiştirilmesini sağlayacak.
31.10.2020 Gündem
Tapuda yeni dönem! 15 Eylül'de başlıyor...
Tapuda yeni dönem! 15 Eylül'de başlıyor... Farklı il veya ülkelerde bulunan alıcı ve satıcıların bir araya gelmeden tapu işlemi yapmasına imkan sağlayan uygulama 15 Eylül'den itibaren tüm tapu müdürlüklerinde hizmete girecek.
4.09.2020 Gündem
Ayasofya'daki eserlerin sergileneceği yer belli oldu
Ayasofya'daki eserlerin sergileneceği yer belli oldu İstanbul Sultanahmet'te bulunan İstanbul Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binası, müzeye dönüştürülmek üzere boşaltılıyor.
26.07.2020 Gündem
Tapuda yeni dönem! Artık işlemlerde...
Tapuda yeni dönem! Artık işlemlerde... Tapuda yeni dönem... Haziran ayında yapılan 357 bin işlemin, 113 bini web tapu üzerinden gerçekleşti. Bu dönemde tapuda yaşanan aşırı yoğunluk, web tapu uygulaması ile azaldı. Uygulamayla tapu işlemleri için talep edilen kimlik belgeleri, emlak beyan değerini gösterir belgeler, şirket yetki belgeleri ve DASK poliçeleri talep edilmeden işlemler gerçekleşti ve vatandaşların tapu müdürlüklerine sadece son imza aşamasında gelmesi sağlandı. Resmi geçerliliği bulunan tapu senedi, ipotek belgesi ve tapu kayıt örnekleri de web tapu sistemi üzerinden alınabildi.
6.07.2020 Ekonomi
Vakıflar Genel Müdürü Ersoy’dan 'Galata Kulesi' açıklaması
Vakıflar Genel Müdürü Ersoy’dan 'Galata Kulesi' açıklaması Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, Galata Kulesi’nin Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devrinin mahkeme kararıyla tescillendiğini söyledi.
15.05.2020 Gündem
Yeni dönem başladı! Konutların yarısı wep tapu üzerinden alındı
Yeni dönem başladı! Konutların yarısı wep tapu üzerinden alındı Corona virüs salgını döneminde satılan konutların yarısı dijital ortamda wep tapu ile gerçekleşti. Sanal ortamda yapılan satışlarda pazarlıklar da yan yana gelmeden yapıldı. Tapu işlemleri bile evden çıkılmadan yapılmaya başlandı. Ev sahibi olmak isteyenler için büyük kolaylık sağlayan wep tapu ile ilgili tüm detaylar haberimizde...
12.05.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Tapu İşlemleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tapu işlemleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.