Gayrimenkul Satışı

Gayrimenkul Satışı

Son dakika gayrimenkul satışı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gayrimenkul satışı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gayrimenkul satışı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gayrimenkul Satışı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gayrimenkul satışı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.071 gayrimenkul satışı haberi bulunmuştur. Tüm gayrimenkul satışı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ev alacakları ilgilendiriyor! Hata tapuda ortaya çıkıyor
Ev alacakları ilgilendiriyor! Hata tapuda ortaya çıkıyor Antalya'da kent imar planlarının hazırlandığı yıllarda yapılan hata nedeniyle emlakçılar ve ev almak isteyenler, tapuda karşı karşıya geliyor. Alıcı gezip gördüğü ve anlaştığı 1'inci kattaki dairenin tapuda zemin, zemin katın ise bodrum olarak geçtiğini görünce ev almaktan vazgeçiyor. Emlakçılar ise 'Vatandaşı dolandırıyormuşuz gibi oluyor' dedi.
24.02.2024 Gündem
Kreş ve anaokulu fiyatları velileri şok etti! Üniversitelerle yarışıyor
Kreş ve anaokulu fiyatları velileri şok etti! Üniversitelerle yarışıyor Kreş ve anaokulu ücretleri, bu yıl üniversite fiyatlarını aşarak 500 bin TL’ye ulaştı. Hem çocuğun hem de ailenin zorlu görüşmelerden geçerek kabul edildiği bu okullarda, fahiş fiyatlara rağmen boş yer bulunamıyor.
19.08.2023 Ekonomi
Fiyatlar yüzde 120 arttı! Talep resmen patladı, uzmanlardan kritik uyarı geldi
Fiyatlar yüzde 120 arttı! Talep resmen patladı, uzmanlardan kritik uyarı geldi Satılık konut fiyatlarındaki artış nedeniyle özellikle yatırım amaçlı ev almak isteyenler arsaya yöneldi. Yılın ilk 6 ayında konut satışları yüzde 22 gerileyerek yaklaşık 566 bin olurken, konut dışı gayrimenkul satışı 800 bine yaklaştı. İlginin sürmesini bekleyen uzmanlar, ‘Araştırmadan almayın’ diyor. Arsaya olan talep ise fiyatlara da yansıdı. Fiyatlarda yüzde 120'ye varan artış görüldü.
30.07.2023 Ekonomi
Gayrimenkul sahibi herkesi ilgilendiriyor! Yeni dönem başlıyor
Gayrimenkul sahibi herkesi ilgilendiriyor! Yeni dönem başlıyor Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 4 Temmuz’dan itibaren noterlerde gayrimenkul satışı ve taşınmaz satışı yapılabileceğini söyledi. Uygulama kapsamında taşınmaz satış sözleşmesi işlemleri noterliklerde de gerçekleştirilebilecek. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan sektör temsilcisi Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Taşınmaz alım satım işlemleri tapu sicil müdürlüklerinin yanı sıra artık ek bir noter ücreti ödenerek noterliklerde de yapılabilecek” diyerek detayları açıkladı.
3.07.2023 Gündem
Kira artışıyla ilgili yeni karar! 2 Temmuz'da başlıyor
Kira artışıyla ilgili yeni karar! 2 Temmuz'da başlıyor Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konutlarda uygulanacak kira artış üst sınırına ilişkin 2 Temmuz 2024 tarihine kadar yüzde 25 olarak uygulanacağını açıkladı.
22.06.2023 Ekonomi
Ev alamayanlar arsa ve tarlaya yöneldi! Rekor kırıldı
Ev alamayanlar arsa ve tarlaya yöneldi! Rekor kırıldı Konut fiyatlarındaki artış yatırımcının farklı alternatiflere yönelmesine zemin hazırladı. Ev alamayanlar konut dışı gayrimenkule yöneldi. Arazi ve arsa satışları ekim ayında rekor kırıldı. Geçen ay 153 bin 587 adet konut dışı gayrimenkul satılırken, konut satışı 102 bin 606’da kaldı.
20.11.2022 Ekonomi
Arsaya talep resmen patladı! Fiyatlar yüzde 83 arttı
Arsaya talep resmen patladı! Fiyatlar yüzde 83 arttı Konut fiyatlarındaki fahiş artış, özellikle ev almak için yeteri kadar birikimi bulunmayan vatandaşların farklı yatırım araçlarına yönelmesine yol açtı. Arsa fiyatlarının konut fiyatlarına göre daha ulaşılabilir olması talebin arsaya kaymasına neden oldu. Arsa fiyatları ise yoğun talebe paralel olarak artış gösterdi, son bir yılda yüzde 83 arttı. Arsa fiyatları en fazla sahil şeridindeki kentlerde arttı. Fiyatların en yüksek olduğu iller ise İstanbul, İzmir, Antalya, Rize ve Muğla oldu.
21.08.2022 Ekonomi
Arsa fiyatları yükseliyor! Yüzde 78 arttı, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa...
Arsa fiyatları yükseliyor! Yüzde 78 arttı, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa... Arsa fiyatları artıyor. Yükselen konut fiyatları ve pandemi karşısında arsa yatırımına olan talep artışı devam ederken, arsa fiyatları da hızlı yükseliyor. İmarlı arsada bir yıllık değer artışı yüzde 78 oldu. Öte yandan İstanbul’da Başakşehir, Kayaşehir, Arnavutköy, Çekmeköy, Beykoz-Riva; Ankara’da Çankaya, Etimesgut, Mamak, Sincan; İzmir’de Çiğli, Bornova, Menemen ve Bursa’da Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım ve Mudanya ilçeleri arsa yatırımına açık bölgeler olarak gösteriliyor.
6.08.2022 Ekonomi
Tapuda yeni dönem! Resmen değişti, 500 liradan başlıyor ve...
Tapuda yeni dönem! Resmen değişti, 500 liradan başlıyor ve... Noterlerde yeni dönem! Resmen değişti ve düzenleme duyuruldu. Gayrimenkul alıp satacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. 6. Yargı Paketi Meclis'ten geçti. Kabul edilen kanunda noterlere gayrimenkul satışı yetkisi verilmesi de yer alıyor. Buna göre artık alım satım işlemleri tapu sicil müdürlükleri dışında noterliklerde de yapılabilecek. Konu ile ilgili detaylar belli oldu. Taşınmaz satış sözleşmesi noterler tarafından yapılabilecek. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından tapu kayıt örneği ve diğer belgeler, tapu bilişim sistemi aracılığıyla noterlerle paylaşılacak. Satışa engel hukuki durumun varlığı halinde satış işlemi yapılamayacak. Satış sözleşmelerinde sadece tapu harcı alınacak. Noter ücreti taşınmazın değerine göre 500 liradan az, 4 bin liradan fazla olamayacak ve ücret tarifesinde gösterilecek.
24.06.2022 Ekonomi
Ve kabul edildi! Stokçulara kötü haber, hapis cezası geliyor
Ve kabul edildi! Stokçulara kötü haber, hapis cezası geliyor TBMM Genel Kurulu'nda 6'ıncı Yargı Paketi kabul edildi. Kabul edilen kanunla; Hakim ve Savcı Yardımcılığı Kurumu oluşturulacak, noterlere gayrimenkul satışı yetkisi verilecek ve stokçuluk yaptığı belirlenen kişilere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilecek.
23.06.2022 Ekonomi
Noterlerde yeni dönem! Ve belli oldu, 4 bin lira...
Noterlerde yeni dönem! Ve belli oldu, 4 bin lira... Noterlerde yeni dönem! Gayrimenkul alıp satacak herkesi yakından ilgilendiriyor. Yargı paketi Meclis'e sunuldu. Buna göre artık alım satım işlemleri tapu sicil müdürlükleri dışında noterliklerde de yapılabilecek. Satış sözleşmesi ile diğer belgeler, noter tarafından sisteme aktarılacak ve fiziki olarak arşivlenecek. Tapu kayıt örneği ve diğer belgelerden hak sahibinin belirlenememesi veya satışa engel hukuki bir durumun varlığı halinde noterlerce satış işlemi gerçekleştirilmeyecek. Noter ücreti taşınmazın değerine göre belirlenecek. Konu ile ilgili detaylar belli oldu.
7.06.2022 Ekonomi
Satılık ve kiralık ev fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Böylesi ilk kez oluyor! Kredi ve faiz oranlarının...
Satılık ve kiralık ev fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Böylesi ilk kez oluyor! Kredi ve faiz oranlarının... Satılık ve kiralık konut fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Fiyatlar astronomik seviyelere çıktı, ev almak imkansız hale geldi. Son bir yılda fiyatlar arttı ancak özellikle 4 aydır yaşanan fiyat değişimleri dikkat çekiyor. Türkiye’de ortalama konut fiyatında dört ayda iki katına çıkan artışlar yaşandı. Kur artışından kaynaklı artan maliyetler, pandemi süreci, Rusya-Ukrayna savaşının da etkisiyle ülke genelinde metrekare fiyatları 8 bin TL'yi, İstanbul'da ise 13 bin TL'yi geçti. Hızla artan maliyetler satılık konut fiyatlarına doğrudan yansıyor. Rekor fiyat artışları kiraları da etkiliyor. Adeta bir kısır döngü içine girildi. Vatandaşlar konut fiyatları düşecek mi yoksa yükselmeye devam mı edecek sorularını araştırıyor. Acilen faiz oranlarının düşürülmesi ve mortgage kredisinin devreye girmesi gerektiği belirtiliyor. İşte konut fiyatları ile ilgili yapılan son açıklamalar ve gelişmeler...
25.04.2022 Ekonomi
Kredi çeken bankaya borcu olan milyonlara müjde! Ücretler iade edilecek! Yeni dönem
Kredi çeken bankaya borcu olan milyonlara müjde! Ücretler iade edilecek! Yeni dönem Kredi çeken ve bankaya borcu olan milyonları ilgilendiriyor. Bankalara gelen tüketici freniyle, borcunu erken ödeyene ücret ve masraflar iade edilecek, cayma hakkı hükümleri uygulanacak. Yan ürün, hizmetler kredi kullanım şartı olarak sunulamayacak. Tüketici kredisi kullananların elini rahatlatacak çok sayıda kolaylık ve haklar getirildi. buna göre tüketici kredilerinde kredi borcunun tamamının erken ödenmesi halinde bildirim aranmaksızın cayma hakkı hükümleri uygulanacak. Tüketici kredisi sözleşmesi, kredi ile ilgili olanlar hariç yan finansal ürün ve hizmetlerin satın alınması şartına bağlanamayacak. Tüketicilerin ödedikleri ücret ve masrafların iadesi ile kredi nedeniyle katlandıkları maliyet azaltılacak. Tüketici Kanunu'nda yapılan değişiklikle tüketici kredileri, devre mülk ve tatil satışları konusunda vatandaşlar kapsamlı bir korumaya alındı.
2.04.2022 Ekonomi
Gayrimenkul sektörü ile ilgili flaş açıklama! Konut fiyatları neden artıyor?
Gayrimenkul sektörü ile ilgili flaş açıklama! Konut fiyatları neden artıyor? Ev fiyatlarındaki astronomik artış gayrimenkul sektöründe durgunluğa yol açsa da yabancı yatırımcı Türkiye'den konut almaya devam ediyor. Gayrimenkul Yurt Dışı Satış Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal, 'Yabancı yatırımcı Türkiye’ye geldiğinde yüzde 90 oranında markalı konut satın alıyor ve bir konuta ortalama 2.5 milyon TL ödüyor. Türkiye’de herhangi bir gayrimenkulün el değiştirme fiyatı ise ortalama 500 bin lirayı geçmiyor. Arada 5 katlık bir fark var, dolayısıyla yabancıya satışın artması ancak üst segmentteki konutların fiyatlarını yükseltebilir. Ayrıca yabancılar 100 gayrimenkulden 50’sini yeniden kira arzı olarak piyasaya sunuyor. Nitelikli yatırımcı ile sığınmacılar ise karıştırılıyor” ifadelerini kullandı
10.02.2022 Ekonomi
Geliri 7 bin liranın üstünde olanları ilgilendiriyor! Devlete ödeme yapacaklar! Ev ve dükkan sahiplerini kapsıyor
Geliri 7 bin liranın üstünde olanları ilgilendiriyor! Devlete ödeme yapacaklar! Ev ve dükkan sahiplerini kapsıyor Kira geliri elde eden milyonlarca ev sahibi ilgilendiriyor. 7 bin lira üstü kira geliri olan ev sahipleri vergi ödemek zorunda. Geçen yıl elde edilen ‘konut kira gelirlerinin’ 7 bin liraya kadar ki kısmı istisna. Bu tutarın üzerinde 2021’de konut kirası elde edenler beyanname verecek. 7 bin lira üzerinde konut kirası elde edip beyanname verecek kişiler örneğin aylık bin lira, yıllık 12 bin lira kira geliri elde edenler istisna rakamını düştükten sonra 12 bin – 7 bin kalan tutar 5 bin lira üzerinden hesaplama yapacak. Hatta bu gelir örneği için ödenecek vergi 638 TL. Götürü gider (%15) dikkate alınarak hesaplanan bu vergi için, gerçek gider dikkate alındığında veya eğitim, sağlık harcamaları ve bağışlar gibi indirim kalemleri dikkate alındığında daha farklı tutarda bir vergi de hesaplanabilecek.
8.02.2022 Ekonomi
Fiyatlar yüzde 300 arttı! Alan kazandı, 8 bin lira...
Fiyatlar yüzde 300 arttı! Alan kazandı, 8 bin lira... Talep arttı. Fiyatlar yükseldi. Alanlar yüzde 300'e varan kar sağladı. Yatırım yapmak isteyenlerin öncelikli tercihi konut oluyordu. Ancak gayrimenkul sektöründe yaşanan fahiş fiyat artışları yatırım noktasında vatandaşların tercihini arsa ve tarlalara yönlendirmesine neden oldu. Ülke genelinde geçen yıl, arsa, tarla ve dükkân gibi konut dışı gayrimenkul satışı 1.5 milyon adeti aşarak tüm zamanların rekorunu kırdı. Talebin artması fiyatlara yansıdı. Yatırım yapanlar kısa süre de kara geçti. İstanbul, İzmir, Çanakkale fiyatların en çok arttığı iller arasında yer aldı. Arsa metrekare fiyatı Alaçatı’da 8 bin lirayı, Çeşme’de 7 bin 500 lirayı buldu. 2013 yılına kıyasla Alaçatı’da yüzde 220, Çeşme’de yüzde 200 fiyat artışı yaşandı. Son bir yılda en fazla değer artışı yüzde 57 ile Urla’da olurken, 2013’ten bu yana en yüksek artış yüzde 337 ile Dikili’de gerçekleşti.
30.01.2022 Ekonomi
Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun katili bulundu mu, Ali Yasak yakalandı mı? Şafak Mahmutyazıoğu nasıl vuruldu?
Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun katili bulundu mu, Ali Yasak yakalandı mı? Şafak Mahmutyazıoğu nasıl vuruldu? İstanbul'un Bakırköy ilçesinde silahla vurularak öldürülen Ece Erken'in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde detaylar ortaya çıktı. Cinayetle ilgilisi olduğu düşünülen 6 kişiden 2'si Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucu yakalandı. Drej Ali olarak tanınan Ali Yasak’ın 27 yaşındaki yeğeni Ali Yasak, Kadir Yasak, Seccad Y ile Uğur Can B. ve Gökhan K Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde ismi geçen isimlerden başı çekiyor. Peki, Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun katili kim, yakalandı mı? Şafak Mahmutyazıoğu nasıl vuruldu? Mahmutyazıoğu'nun katili kim?
29.01.2022 Gündem
Kadir Yasak kimdir? Şafak Mahmutyazıoğlu’nu Drej Ali’nin yeğeni Kadir Yasak mı vurdu, kim öldürdü?
Kadir Yasak kimdir? Şafak Mahmutyazıoğlu’nu Drej Ali’nin yeğeni Kadir Yasak mı vurdu, kim öldürdü? Şafak Mahmutyazıcıoğlu, uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürülmesine ilişkin soruşturmada yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Emniyet'ten yapılan açıklamada, Ali Yasak, Kadir Yasak, Seccad Yeşil, Serkan Dakman ve Uğur Can Bilge isimli şahısların olay yerinde oldukları ve tetiği çekenin de tespit edildiğini aktardı. Peki, Şafak Mahmutyazıoğlu’nu Drej Ali’nin yeğeni Kadir Yasak mı vurdu, kim öldürdü? Kadir Yasak kimdir?
28.01.2022 Gündem
Ece Erken'in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun katilinin kimliği belli oldu! Emniyet duyurdu, Ali Yasak detayı...
Ece Erken'in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun katilinin kimliği belli oldu! Emniyet duyurdu, Ali Yasak detayı... Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayeti Türkiye'yi sarstı. Korkunç olayın ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Eski Beşiktaş yöneticisi ve sunucu Ece Erken'in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu gece saatlerinde İstanbul'un Bakırköy ilçesinde bir balık restoranında kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonrası hastaneye kaldırılan Şafak Mahmutyazıcıoğlu yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Mahmutyazıcıoğlu'na restoran çıkışında yapılan saldırının kim tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı. Öte yandan Beşiktaş'ın eski başkanı Fikret Orman'ın da saldırı öncesinde mekanda olduğu kaydedildi. Konuyla ilgili konuşan Orman, "Kardeşimi kaybettim. Can dostumdu. Yeri doldurulmaz bir arkadaşımdı." ifadelerini kullandı. Ayrıca Polis ekiplerinin çalışmaları sonucu, olayla ilgisi oldukları gerekçesiyle 6 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 6 kişiden 2'si Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucu yakalandı. Gözaltına alınan kişilerin Uğur Can Bilge ve Gökhan Karakan olduğu öğrenilirken, Ali Yasak, Kadir Yasak, Seccad Yeşil, Serkan Dakman'ı yakalamak için çalışmaların sürdüğü belirtildi.
28.01.2022 Gündem
Ev alacaklara güzel haber! İlk kez oldu! Zamlar geri çekiliyor
Ev alacaklara güzel haber! İlk kez oldu! Zamlar geri çekiliyor Ev almak isteyen milyonları ilgilendiriyor. Ev almak isteyene büyük fırsat. Kurdaki hızlı yükseliş konut fiyatlarına da yansıdı. Mülkünün değerini korumak isteyenlerin dolarla fiyatlama yapması ikinci el piyasada zamlara neden oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamalar sonrası dolarda sert düşüş süreci başlayınca bu durum Konut fiyatlarını da etkiledi. 2. el konut ilan sitelerinde fiyatlar gerilemeye başladı.
28.12.2021 Ekonomi
Susurluk hükümlüsü Bandırmalıoğlu cinayetinde yeni detaylar! Restoranda neden toplandıkları ortaya çıktı
Susurluk hükümlüsü Bandırmalıoğlu cinayetinde yeni detaylar! Restoranda neden toplandıkları ortaya çıktı Susurluk davası hükümlüsü eski özel harekat polisi Ziya Bandırmalıoğlu ile eski polis memuru Şahin Aslan'ın Kadıköy'deki bir restoranda, iki grup arasında yaşanan silahlı çatışmada öldürülmesi ve 5 kişinin de yaralanması olayıyla ilgili soruşturmada önemli ayrıntılar ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında şüpheli Mert B.'nin, Ziya Bandırmalıoğlu'nun öldürüldüğü restorana getiren, silahlı çatışma yaşadığı kişilerle de irtibatını kuran kişi olduğu değerlendirmesiyle tutuklandığı öğrenildi. Mert B.'nin ise ifadesinde suçlamaları kabul etmediği, sadece şoförlük yaptığını ileri sürdüğü belirtildi.
26.12.2021 Gündem
Yabancıya konut satış verileri belli oldu
Yabancıya konut satış verileri belli oldu Eylül ayında yabancılar konut alımında tüm zamanların rekorunu kırdılar. 6630 adet konut yabancılara satıldı. Yıl sonuna kadar 50 bin konut satışı hedefinin yakalanacağı bekleniyor.
13.10.2021 Ekonomi
Tapuda yeni dönem! Genelge yayınlandı artık...
Tapuda yeni dönem! Genelge yayınlandı artık... Ev alım ve satımında yeni dönem başladı. Genelge yayınlandı. Hileler tek tek tespit edildi. Yabancıya gayrimenkul satışı ‘değer’ karmaşasıyla durma noktasına geldi. Düşük değerli evleri vatandaşlık için gerekli olan 250 bin dolar gibi gösterenler, yeni ekspertiz uygulamasıyla tespit edildi. Düzenleme, kötü niyetli işlemleri engelledi ancak birçok ekspertiz raporunun, konutların satış değerinin altında kalmasıyla iptaller tüm sektöre sıçradı. Vatandaşlık alamayan yabancı evden de vazgeçti, 500 milyon liralık satış iptal edildi.
9.10.2021 Ekonomi
Banka ve kredi kartı kullanan milyonları kapsıyor! Fişi atarsanız...
Banka ve kredi kartı kullanan milyonları kapsıyor! Fişi atarsanız... Banka ve kredi kartı ile ilgili son dakika açıklaması! ATM'den alınan veya kredi kartı alışverişimiz sonrası verilen fişlerle ilgili çok önemli uyarı. Bu fişlerde yazan bilgilerin hackerların eline geçmesi büyük tehlike oluşturuyor. Hackerlar bu bilgileri kullanarak banka hesabınızı boşaltabiliyor veya bunları dolandırıcılık yapmak için kullanıyor...
2.09.2021 Ekonomi
Faiz kararı! Yatırımcılar oraya kilitlendi, bu hafta...
Faiz kararı! Yatırımcılar oraya kilitlendi, bu hafta... Piyasalar için hem yurt içinde hem de yurt dışında kritik hafta. Yatırıcımlar bayram öncesi pozisyon belirliyor. Tatil sürecinde risk almak istemeyenler nakde geçmeyi tercih ediyor. Bir yandan ABD’den gelecek veriler, bir yandan da Merkez’in faiz kararı merakla bekleniyor.
13.07.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Gayrimenkul Satışı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gayrimenkul satışı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.