Taliban

Taliban

Son dakika taliban haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan taliban ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını taliban haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Taliban

haberleri sayfasında son dakika yaşanan taliban gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.080 taliban haberi bulunmuştur. Tüm taliban haberleri aşağıda listelenmiştir.
Pakistan'dan misilleme saldırısı! Savaş uçakları İran'ı vurdu
Pakistan'dan misilleme saldırısı! Savaş uçakları İran'ı vurdu Pakistan Dışişleri Bakanlığı, İran'ın Sistan-Belucistan bölgesindeki "terör hedeflerine" saldırı gerçekleştirildiği duyurdu. İran tarafı ise saldırıda 3 kadın, 4 çocuk olmak üzere 9 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Geçtiğimiz gün İran, Pakistan’da saldırı düzenlemiş, 2 çocuk hayatını kaybetmiş, 3 çocuk da yaralanmıştı.
18.01.2024 Dünya
Afganistan Bayrağı Anlamı Nedir? Afganistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Afganistan Bayrağı Anlamı Nedir? Afganistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Ülkelerin en dikkat çeken özellikleri içinde bayraklar gelir. Her ülkenin kendine özgü bağımsızlığını simgeleyen bir bayrağı vardır. Aynı zamanda ülkelere ait bayraklarda pek çok farklı renk kullanılır. Bazı ülkelerde genellikle klasik renkler kullanırken bazı ülkelerde ise daha farklı renkler kullanılır. 
1.09.2023 Eğitim
Büyükşehirlerin suyu kritik seviyelere geldi! 'Kanun çıkmalı'
Büyükşehirlerin suyu kritik seviyelere geldi! 'Kanun çıkmalı' Dünyanın olduğu kadar Türkiye’nin de en önemli sorunu su sıkıntısı ve kuraklık. İstanbul ve diğer kentleri besleyen barajlardaki su seviyeleri endişe verici boyutta. İstanbul’un 68, Ankara’nın 225, İzmir’in ise 400 günlük suyu kaldı. Uzmanlar önlem çağrısı yaptı.
14.08.2023 Yaşam
İstanbul Havalimanı'ndan bugün 251 bin 737 yolcu seyahat edecek
İstanbul Havalimanı'ndan bugün 251 bin 737 yolcu seyahat edecek İstanbul Havalimanı'nda 9 günlük bayram tatilinin ilk gününde yoğunluk devam ediyor. Bugün İstanbul Havalimanı'ndan 251 bin 737 yolcunun seyahat etmesi bekleniyor.
24.06.2023 Gündem
Bakan Soylu: 554 bin Suriyeli ülkesine gönüllü döndü
Bakan Soylu: 554 bin Suriyeli ülkesine gönüllü döndü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, canlı yayında gündeme dair soruları yanıtladı. Bakan Soylu, "554 bin Suriyeli ülkesine gönüllü döndü. Onurlu dönüş için çalışıyoruz. Türkiye’de şu anda 3 milyon 381 bin Suriyeli var. Azalıyor, daha da azalacak" ifadelerini kullandı.
25.05.2023 Gündem
Eski boşanma kararları iptal edildi!  Taliban’dan kadınlara bir darbe daha...
Eski boşanma kararları iptal edildi! Taliban’dan kadınlara bir darbe daha... Afganistan’da kadınlara yasak üstüne yasak getiren Taliban bu kez evlilik yasalarında değişiklik yaptı. Buna göre eski yönetim döneminde tek taraflı olarak evliliklerini bitirme hakkı tanınan kadınların boşanma kararları iptal edildi.
5.03.2023 Dünya
Prens Harry'den olay itiraf: Sünnet oldum
Prens Harry'den olay itiraf: Sünnet oldum Kraliyet görevlerini terk ettiğinden beri Prens Harry'nin kraliyet ailesi üyeleri hakkında yaptığı açıklamalar gündemden düşmüyor. Sussex Dükü Prens Harry yeni çıkan kitabında, kendisinin ve abisi Prens William’ın sünnet olduğunu yazdı. Harry’nin babası Kral Charles ile iki amcasının da sünnetli olduğu belirtiliyor.
8.01.2023 Dünya
Prens Harry'den bomba itiraf: 25 kişiyi öldürdüm, kokain kullandım
Prens Harry'den bomba itiraf: 25 kişiyi öldürdüm, kokain kullandım Kraliyet görevlerini terk ettiğinden beri Prens Harry'nin kraliyet ailesi üyeleri hakkında yaptığı açıklamalar gündemden düşmüyor. Sussex Dükü Prens Harry'nin otobiyografisinden bazı bölümler, kitap piyasaya sürülmeden önce sızdırıldı. İşte o bomba etkisi yaratan itiraflardan bazıları...
7.01.2023 Dünya
Bakan Çavuşoğlu, BAE'li mevkidaşı El Nahyan ile telefonda görüştü
Bakan Çavuşoğlu, BAE'li mevkidaşı El Nahyan ile telefonda görüştü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed El Nahyan’la telefon görüşmesi yaptı.
4.01.2023 Gündem
6 yaşındaki çocuğa istismar davası! AK Parti'li Çelik: Örtbas eden kim varsa hesap verecek
6 yaşındaki çocuğa istismar davası! AK Parti'li Çelik: Örtbas eden kim varsa hesap verecek AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK toplantısının gündemine ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
22.12.2022 Gündem
Pakistan'da intihar saldırısı: 2 ölü, 24 yaralı
Pakistan'da intihar saldırısı: 2 ölü, 24 yaralı Pakistan'ın Quetta kentinde polisi hedef alan intihar saldırısında 2 kişi hayatını kaybetti, 24 kişi de yaralandı.
30.11.2022 Dünya
Bakan Soylu, İzmir'de deprem haberini aldıktan sonra yaşadıklarını anlattı
Bakan Soylu, İzmir'de deprem haberini aldıktan sonra yaşadıklarını anlattı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir'de deprem olduğu haberini aldıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğanı saat 03.45-03.50 gibi aradığını belirterek, Kendileri, 'Giderseniz iyi olur' dedi. 'Milletimiz, çocuklar ürkmüştür. Bu vesileyle orada devletin bulunmasında fayda vardır' dedi. Biz de, 1 saat içerisinde oraya intikal ettik dedi.
4.11.2022 Gündem
Afganistan’da İçişleri Bakanlığı yerleşkesindeki camide patlama: 4 ölü, 25 yaralı
Afganistan’da İçişleri Bakanlığı yerleşkesindeki camide patlama: 4 ölü, 25 yaralı Afganistan’ın başkenti Kabil’de bulunan İçişleri Bakanlığı yerleşkesinin içerisindeki camide meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi yaralandı.
5.10.2022 Dünya
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: Tek kutuplu hegemonya amansız bir şekilde çöküyor
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: Tek kutuplu hegemonya amansız bir şekilde çöküyor Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, tek kutuplu dünya düzeninin çökmeye başladığını ve Batı'nın bunu kabullenemediğini ifade ederek, "Batı renkli ve kanlı devrimleri kışkırtmaya hazır" dedi.
29.09.2022 Dünya
Bakan Çavuşoğlu: Çatışmaların yaklaşık yüzde 60’ı da İslam İşbirliği Birliği Teşkilatının coğrafyasında gerçekleşiyor
Bakan Çavuşoğlu: Çatışmaların yaklaşık yüzde 60’ı da İslam İşbirliği Birliği Teşkilatının coğrafyasında gerçekleşiyor Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, New York’taki İslam İşbirliği Teşkilatı Yıllık Koordinasyon Toplantısı’ndaki hitabında, “İki milyardan fazla kişi çatışma bölgelerinde yaşıyor. Bu çatışmaların yaklaşık yüzde 60’ı da İslam İşbirliği Birliği Teşkilatının coğrafyasında gerçekleşiyor” ifadelerini kullanarak, “Kıbrıslı Türkler haksız bir izolasyon ve ambargoyla karşı karşıya” dedi.
22.09.2022 Siyaset
11 Eylül saldırısını kim yaptı, kaç kişi öldü? 11 Eylül İkiz Kuleler saldırısı neden oldu? 11 Eylül saldırısı nedir?
11 Eylül saldırısını kim yaptı, kaç kişi öldü? 11 Eylül İkiz Kuleler saldırısı neden oldu? 11 Eylül saldırısı nedir? Afganistan ve Irak'ın işgaline zemin hazırlayan, seyahatten kültüre dünyanın seyrini değiştiren yaşam 11 Eylül saldırısı dünyada İslamofobi'yi de arttırdı. 11 Eylül saldırılarının üzerinden 21 yıl geçerken, “11 Eylül saldırısını kim yaptı, kaç kişi öldü? 11 Eylül İkiz Kuleler saldırısı neden oldu? 11 Eylül saldırısı nedir?” sorularına da yanıt aranıyor.
10.09.2022 Dünya
Afganistan'daki sel felaketinde can kaybı 182'ye yükseldi
Afganistan'daki sel felaketinde can kaybı 182'ye yükseldi Afganistan'da şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketinde can kaybı 182'ye yükseldi.
25.08.2022 Dünya
Taliban, Afgan mültecilerin durumunu görüşmek üzere Türkiye’ye heyet gönderecek
Taliban, Afgan mültecilerin durumunu görüşmek üzere Türkiye’ye heyet gönderecek Taliban, Afganistan Göç ve Mülteciler Bakanlığı'ndan bir heyetin Afgan mültecilerin durumunu araştırmak için Türkiye'ye gideceğini açıkladı.
17.08.2022 Gündem
El Kaide lideri Zevahiri'yi balkonda Hellfire füzeleriyle vuruldu!
El Kaide lideri Zevahiri'yi balkonda Hellfire füzeleriyle vuruldu! ABD, terör örgütü El Kaide'nin lideri Eymen el Zevahiri'yi Afganistan'da silahlı insansız hava aracından ateşlenen füzeyle öldürdü. Dünya, Zevahiri'nin öldürüldüğünü gece yarısı 00.27'de Amerikan Associated Press (AP) haber ajansının 'acil' koduyla geçtiği haberle öğrendi.
2.08.2022 Dünya
Kabil’den dehşete düşüren kareler! Cesetler sokaklara taştı, köpekler bile kullanıyor...
Kabil’den dehşete düşüren kareler! Cesetler sokaklara taştı, köpekler bile kullanıyor... Taliban’ın kontrolü tamamen ele geçirdiği Afganistan’dan dünyayı dehşete düşüren kareler geldi. Uluslararası basına yansıyan fotoğraflar, eroin ve afyon bağımlısı olan onlarca insanın, Kabil'e bakan bir tepenin üzerinde kötü şartlarda yaşadığını ortaya koydu. Fotoğraflarda, köpekler de uyuşturucuları paylaşmak için dolaşırken görülüyor. Aşırı dozda uyuşturucudan ölen insan ve hayvan cesetleri çöplerin arasında yayılmış halde duruyor. İşte Afganistan’ın arka sokaklarından insanlığı utandıran o fotoğraflar....
20.07.2022 Dünya
İbrahim Kalın duyurdu! Türkiye, kritik dörtlü zirveye katılacak
İbrahim Kalın duyurdu! Türkiye, kritik dörtlü zirveye katılacak Son dakika gelişmesi... Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine dair önemli ifadeler kullanan Kalın, "Biz İsveç ve Finlandiyalı muhataplarımızla iki toplantı yaptık. Ankara ve Brüksel'de. Dün Cumhurbaşkanımızın NATO Genel Sekreteri ile yaptığı telefon görüşmesiyle binaen biz Sedat Bey'le yarın Brüksel'e gidiyoruz. Bize göre müzakere ettiğimiz konuları bir yere getirdik. Buradan geri adım atmamız mümkün değil. Oradan Madrid'e geçeceğiz. Salı günü NATO Genel Sekreteri'nin ricası üzerine Cumhurbaşkanımızın katılımı üzerine Türkiye, NATO, İsveç ve Finlandiya zirvesi yapılacak. NATO zirvesinden önce bu zirve olacak. Bu zirveye katılmak pozisyonumuzdan geri adım atacağımız anlamına gelmiyor." dedi. İşte tüm detaylar...
26.06.2022 Siyaset
Afganistan depremi kaç şiddetinde oldu, kaç kişi öldü? Afganistan’ın nüfusu kaç, dini ne, Müslüman mı, Afganistan deprem bölgesi mi?
Afganistan depremi kaç şiddetinde oldu, kaç kişi öldü? Afganistan’ın nüfusu kaç, dini ne, Müslüman mı, Afganistan deprem bölgesi mi? Doğudaki Paktika bölgesinde gece yarısı meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki deprem, Pakistan ve Hindistan'da da hissedildi. Onlarca ev yerle bir olurken, çok sayıda insan enkaz altında kaldı. Peki, Afganistan depremi kaç şiddetinde oldu, kaç kişi öldü? Afganistan’ın nüfusu kaç, dini ne, Müslüman mı, Afganistan deprem bölgesi mi?
22.06.2022 Dünya
Afganistan'da 6.1 büyüklüğünde deprem! En az 1000 kişi hayatını kaybetti
Afganistan'da 6.1 büyüklüğünde deprem! En az 1000 kişi hayatını kaybetti Afganistan’ın Pakistan sınırına yakın Host kentinin 44 kilometre güneybatısında meydana gelen şiddetli depremde en az 1000 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi de yaralandı. Deprem bölgesinden ilk kareler geldi.
22.06.2022 Dünya
Dünyada yalnızlaşan Rusya'dan Taliban hamlesi! Ters köşe yapacaklar
Dünyada yalnızlaşan Rusya'dan Taliban hamlesi! Ters köşe yapacaklar Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Afganistan Özel Temsilcisi Zamir Kabulov yaptığı açıklamada, Taliban için Rusya'nın kaygılarının azaldığını ima ederek Afganistan’da yönetimi ele geçiren Taliban’ı tanıyabileceklerini ifade etti. Afganistan'da, Taliban’ın tüm ülkede kontrolü ele geçirmesinin ardından birçok ülke Taliban yönetimini tanımama kararı almıştı.
14.06.2022 Dünya
Bakan Çavuşoğlu'ndan Finlandiya ve İsveç'e NATO çağrısı!
Bakan Çavuşoğlu'ndan Finlandiya ve İsveç'e NATO çağrısı! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO üyelik başvurularını görüşmek üzere Ankara’ya gelen İsveç ve Finlandiya heyetlerine, Türkiye’nin endişe ve beklentileri net şekilde kapsayan belgeyi verdiklerini belirterek, “Bir an önce üye olmak isteyen onlar. Bunu istiyorlarsa beklenen adımları atmalılar” dedi.
26.05.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Taliban ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki taliban haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.