Afganistan

Afganistan

Son dakika Afganistan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Afganistan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Afganistan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Afganistan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan afganistan gelişmeleri de dahil olmak üzere 7.572 afganistan haberi bulunmuştur. Tüm afganistan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ramazan Bayramı ikramiyelerini 2 ile 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ramazan Bayramı ikramiyelerini 2 ile 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu yıl emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde de yüzde 50 artışa gittik. Ramazan Bayramı ikramiyelerini inşallah 2 ile 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız. Devletimizin deprem bölgesiyle ilgili yükümlülükleri azaldıkça, artan kaynağı emeklilerimiz ve çalışanlarımız başta olmak üzere milletimizin istifadesine sunmaya devam edeceğiz. Bunun yanında enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara düşürerek tüm toplum kesimlerinde daha kalıcı refah artışı sağlayacağız" dedi.
16.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katile katil demekten bizi alıkoyamazlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katile katil demekten bizi alıkoyamazlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Büyükelçiler İle İftar Programı'nda konuştu. Erdoğan yaptığı açıklamada, "Katile katil demekten bizi alıkoyamazlar. İsrailli yöneticiler, soykırım gerçeğini saklamaya çalışmak yerine Gazze'de ölen bebeklerin hesabını versin." ifadelerini kullandı.
12.03.2024 Gündem
Birleşmiş Milletler’in uyuşturucu raporu korkuttu: Metamfetamin alarm veriyor!
Birleşmiş Milletler’in uyuşturucu raporu korkuttu: Metamfetamin alarm veriyor! Birleşmiş Milletler Uyuşturucu Kontrol Kurulu (INCB) 2023 Raporu yayımlandı. INCB Üyesi ve önceki Başkanı Prof. Dr. Sevil Atasoy tarafından açıklanan raporda Türkiye’ye ilişkin dikkat çekici veriler yer aldı. Özellikle ülkemizin halk sağlığı açısından metamfetamin sorunuyla karşı karşıya olduğunun altını çizen Prof. Dr. Atasoy, Türkiye'de ele geçirilen uyuşturucu maddeleri, kullanım oranları ve atılması gereken adımlara dair önemli bilgiler paylaştı.
11.03.2024 İsmail Sarı
'Türk Escobar'ın uyuşturucu trafiği ortaya çıktı! 20 milyar TL'lik mal varlığına el konuldu
'Türk Escobar'ın uyuşturucu trafiği ortaya çıktı! 20 milyar TL'lik mal varlığına el konuldu Son 30 yıl içerisinde dünyanın ve Türkiye'nin en büyük uyuşturucu baronu olarak gösterilen Ürfi Çetinkaya'ya operasyon düzenlendi. Oğulları, bacanakları ve bazı akrabalarının da aralarında bulunduğu 44 kişi yakalandı. Kartelin 20 milyar TL'lik varlığına el konuldu. CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, Çetinkaya örgütünün uyuşturucu sevkiyatı rotasını ve paraların nasıl aklandığını anlattı.
27.02.2024 Gündem
Sadabat Paktı Nedir, Özellikleri Nelerdir? Sadabat Paktı Kimler Arasında İmzalanmıştır?
Sadabat Paktı Nedir, Özellikleri Nelerdir? Sadabat Paktı Kimler Arasında İmzalanmıştır? Sadabat Paktı, 1937 yılında İran'ın Tahran şehrinde imzalanmış olan bir saldırmazlık anlaşmasıdır. Sadabat Paktı Türkiye, İran, Irak ve Afganistan arasında imzalanmıştır.
10.02.2024 Yaşam
Reval Görüşmeleri Nedir, Özellikleri Nelerdir? Reval Görüşmelerinin Önemi Ve Özellikleri...
Reval Görüşmeleri Nedir, Özellikleri Nelerdir? Reval Görüşmelerinin Önemi Ve Özellikleri... Reval görüşmeleri 9 Haziran 1908 tarihinde Estonya'nın Tallinn kentinde Rus Çarı ile İngiltere Kralı arasında gerçekleştirilmiş olan bir görüşmedir. Reval görüşmelerinin Rusya ve İngiltere açısından birçok farklı nedeni vardır.
10.02.2024 Yaşam
İş yerinde tartıştığı arkadaşını balta ile öldürdü
İş yerinde tartıştığı arkadaşını balta ile öldürdü Konya'da Abdullahvasi Hasan, kendisi gibi Afganistan uyruklu olan iş arkadaşı tarafından başına balta ile vurularak öldürüldü.
7.02.2024 Gündem
Lapis Lazuli Taşı Özellikleri Nelerdir? Lapis Lazuli Taşının En Bilinen Faydaları...
Lapis Lazuli Taşı Özellikleri Nelerdir? Lapis Lazuli Taşının En Bilinen Faydaları... Lapis lazuli taşı, Antik Mısır döneminden beri kullanılan değerli bir taştır ve rengi de genelde lacivert olur. Lapis lazuli taşı renginden dolayı lacivert taşı olarak da isimlendirilir. 
3.02.2024 Yaşam
Kilise saldırısıyla bağlantılı DEAŞ'lı 17 şüpheli yakalandı
Kilise saldırısıyla bağlantılı DEAŞ'lı 17 şüpheli yakalandı Santa Maria Kilisesi'ndeki saldırıyla bağlantılı olan terör örgütü DEAŞ üyesi 17 şüpheli, İstanbul merkezli düzenlenen operasyonla yakalandı.
3.02.2024 Gündem
Çaldığı köpeğe eziyet edip, çektiği görüntüleri sahibine gönderdi
Çaldığı köpeğe eziyet edip, çektiği görüntüleri sahibine gönderdi Kırşehir'de, iddiaya göre çaldığı köpeğe tokat atıp, eziyet eden Afganistan uyruklu Karim Gholami Aslan (32), bu anları cep telefonu ile kaydedip sahibine yolladı. Köpeğin sahibinin görüntüleri sosyal medyada paylaşması üzerine şüpheli, polis tarafından gözaltına alındı.
2.02.2024 Gündem
Japon Deprem Uzmanı Moriwaki'den uyarı: Akdeniz, Ege ve Marmara'da tsunami meydana gelebilir
Japon Deprem Uzmanı Moriwaki'den uyarı: Akdeniz, Ege ve Marmara'da tsunami meydana gelebilir Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, "Denizin içinde bir deprem oluyorsa tsunami de oluyor. Akdeniz, Ege ve Marmara'da genel olarak 1 metre yüksekliğinde tsunaminin meydana gelebileceğini söyleyebiliriz. Denizin bazı derin yerlerinde depremle birlikte kaymada oluyorsa 3 metre yüksekliğinde tsunami olabilir" dedi.
1.02.2024 Gündem
Firuze Taşı Özellikleri Nelerdir? Firuze Taşının En Bilinen Faydaları...
Firuze Taşı Özellikleri Nelerdir? Firuze Taşının En Bilinen Faydaları... Firuze taşı, turkuaz taşı olarak da bilinen değerli bir taştır. Türkler tarafından eski çağlarda savaş malzemesi olarak da kullanıldığından diğer adı Türk taşı olarak da bilinir.
30.01.2024 Yaşam
Safir Taşı Özellikleri Nelerdir? Safir Taşının En Bilinen Faydaları...
Safir Taşı Özellikleri Nelerdir? Safir Taşının En Bilinen Faydaları... Safir taşı korindon grubunda yer alır ve birçok farklı renkte olabilir. En sık rastlanan safir renkleri arasında kahverengi, beyaz, yeşil, pembe, gri, turuncu ve sarı vardır.
30.01.2024 Yaşam
ABD-Meksika sınırında göçmen krizi! 25 eyalet valisi Beyaz Saray'a karşı bildiri yayınladı tansiyon arttı
ABD-Meksika sınırında göçmen krizi! 25 eyalet valisi Beyaz Saray'a karşı bildiri yayınladı tansiyon arttı ABD'den göçmen krizi büyüyor. Ülkedeki 25 eyalet, ABD Başkanı Joe Biden ile Teksas eyaleti arasında yaşan sınır güvenliği tartışmasında Teksas'a destek veren bildiri yayınladı. CNN TÜRK Washington temsilcisi Yunus Paksoy ABD - Meksika sınırına giderek son gelişmeleri aktardı.
27.01.2024 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröre karşı İran'ın desteği önemli
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröre karşı İran'ın desteği önemli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında terörle mücadele vurgusu yaparak, "Türkiye'nin terörle mücadelede İran'ın yanında olduğunu ifade etmek istiyorum. PKK/YPG/PYD'ye karşı mücadele güçlenmeli. Terörle mücadelemizde komşumuz İran'ın desteğinin önemini bir kez daha vurguladık" ifadelerini kullandı.
24.01.2024 Gündem
Telefona bakarak yürürken vidanjörden önce rögara düştü
Telefona bakarak yürürken vidanjörden önce rögara düştü Burdur'da kaldırımda elindeki telefona bakarak yürüyen Afganistan uyruklu kişi, belediye personelinin çalışma yaptığı rögara düştü. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
23.01.2024 Gündem
Afganistan'da yolcu uçağı düştü
Afganistan'da yolcu uçağı düştü Rusya’nın başkenti Moskova’ya gitmek üzere kalkış yapan bir uçağın Afganistan'ın kuzeyindeki Badakhshan vilayetinde düştüğü açıklandı. Hindistan, uçağın Hindistan’a ait olduğuna ilişkin açıklamalarını reddederken Rusya Havacılık İdaresi, Rusya'ya kayıtlı uçağın Fransız yapımı Falcon 10 tipi olduğunu ve ilk belirlemelere göre uçakta 4’ü mürettebat 6 kişinin bulunduğunu açıkladı.
21.01.2024 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gemilerimizle donanma gücümüz artıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gemilerimizle donanma gücümüz artıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemiz kendi savaş gemisini tasarlayan, inşa eden ve idamesini gerçekleştirebilen 10 ülke arasında yer alıyor. Elektronik harp alanında öncü olan ülkemiz, İHA ve SİHA üretiminde de artık dünyanın ilk 3-4 ülkesinden biri. Bunu da öyle büyük güçlerin desteğini alarak değil, küresel tedarikçilerin çıkardığı zorluklara ve uyguladığı gizli açık ambargolara rağmen başardık. Hep söylediğim gibi kendi göbeğimizi kendimiz kestik. Daha önce bize silah verenler, attığımız kurşunların çetelesini tutardı. Teröre karşı yürüttüğümüz mücadelede sürekli engellerle karşılaşırdık. Kendi geliştirdiğimiz silahları kullanarak tüm bu sorunları aştık. Sınırlarımız içinde ve dışında, terörle mücadele operasyonlarını rahatça yapabiliyoruz” dedi.
19.01.2024 Gündem
Pakistan'dan misilleme saldırısı! Savaş uçakları İran'ı vurdu
Pakistan'dan misilleme saldırısı! Savaş uçakları İran'ı vurdu Pakistan Dışişleri Bakanlığı, İran'ın Sistan-Belucistan bölgesindeki "terör hedeflerine" saldırı gerçekleştirildiği duyurdu. İran tarafı ise saldırıda 3 kadın, 4 çocuk olmak üzere 9 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Geçtiğimiz gün İran, Pakistan’da saldırı düzenlemiş, 2 çocuk hayatını kaybetmiş, 3 çocuk da yaralanmıştı.
18.01.2024 Dünya
Turmalin Taşı Özellikleri Nelerdir? Turmalin Taşının En Bilinen Faydaları...
Turmalin Taşı Özellikleri Nelerdir? Turmalin Taşının En Bilinen Faydaları... Turmalin taşı, gökkuşağı taşı olarak da bilinen bir taştır. Renkli bir taş olarak da bilinen turmalin taşı pembeden yeşile doğru giden bir renk skalasına sahiptir.
12.01.2024 Yaşam
Merkez Bankası'nın rezervleri açıklandı!
Merkez Bankası'nın rezervleri açıklandı! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın rezervleri geçtiğimiz hafta 141 milyar 60 milyon dolar seviyesinden 139 milyar 611 milyon dolar seviyesine geriledi.
11.01.2024 Ekonomi
Afganistan'ın kuzeydoğusunda 6.4'lük deprem!
Afganistan'ın kuzeydoğusunda 6.4'lük deprem! Afganistan’ın kuzey doğusunda bulunan, Hindukuş bölgesinde 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
11.01.2024 Dünya
Kasım Süleymani kimdir? İran Kasım Süleymani ne zaman öldü, Süleymani’yi kim öldürdü?
Kasım Süleymani kimdir? İran Kasım Süleymani ne zaman öldü, Süleymani’yi kim öldürdü? İran'da Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin dördüncü ölüm yıl dönümünde, mezarı yakınında düzenlenen tören sırasında art arda iki patlamanın meydana geldiği bildirildi. Patlamada ölü sayısı artarken vatandaşlar Kasım Süleymani’nin kim olduğunu sorguluyor.  Peki, Kasım Süleymani kimdir, ne zaman öldü, Kasım Süleymani’yi kim öldürdü, Süleymani’nin mezarı nerede?
3.01.2024 Gündem
Yakut Taşı Özellikleri Nelerdir? Yakut Taşının En Bilinen Faydaları...
Yakut Taşı Özellikleri Nelerdir? Yakut Taşının En Bilinen Faydaları... Yakut taşı dünya genelinde en değerli dört taştan biridir. Estetik ve güzellik bakımından oldukça değerli olan yakut taşı Hindistanlılar tarafından taşların efendisi olarak da değerlendirilmektedir.
3.01.2024 Gündem
Bakan Bolat açıkladı! 1.500 memur alımı yapacağız
Bakan Bolat açıkladı! 1.500 memur alımı yapacağız Ticaret Bakanı Ömer Bolat, CNN Türk canlı yayınında gazeteci Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı. Bakan Bolat konut ve araç fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
23.12.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Afganistan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki afganistan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.