Afganistan

Afganistan

Son dakika Afganistan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Afganistan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Afganistan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Afganistan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan afganistan gelişmeleri de dahil olmak üzere 7.556 afganistan haberi bulunmuştur. Tüm afganistan haberleri aşağıda listelenmiştir.
TUSAŞ'a terör saldırısına dünyadan tepkiler
TUSAŞ'a terör saldırısına dünyadan tepkilerKahramankazan'da milli savunma sanayi tesisi TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısına dünyadan tepkiler geldi.
23.10.2024Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş CNN Türk'te: Meclis İsrail gündemiyle 8 Ekim Salı günü toplanacak
TBMM Başkanı Kurtulmuş CNN Türk'te: Meclis İsrail gündemiyle 8 Ekim Salı günü toplanacakTürkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, CNN TÜRK canlı yayınında gündeme dair soruları yanıtladı. Kurtulmuş, "TBMM, İsrail tehdidi için 8 Ekim Salı günü toplanacak. Dışişleri ve Savunma Bakanı salı günü bilgi verecek" dedi. Kurtulmuş, "Yangın artık kapımıza geldi. İsrail Ortadoğu'da bir ateş çukuru açtı ve bütün halkları oraya atmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.
5.10.2024Gündem
Kaçak göçmenler TIR’ın dorsesinde yakalandı
Kaçak göçmenler TIR’ın dorsesinde yakalandıSakarya'nın Hendek ilçesinde Van'dan İstanbul'a gitmekte olan TIR'ın dorsesinde Afganistan uyruklu 14 kaçak göçmen yakalandı. Olayla ilgili gözaltına alınan 3 organizatörden 2'si tutuklandı.
29.09.2024Gündem
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Rus haber ajansı TASS'ın sorularını yanıtladı
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Rus haber ajansı TASS'ın sorularını yanıtladıTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, BRICS'i bundan sonraki çok kutuplu dünya sisteminin önemli oluşumlarından birisi olarak telakki ettiklerini belirterek, "Türkiye'nin BRICS'le olan irtibatı dünya barışına da çok daha ciddi bir katkı sunacaktır." dedi.
26.09.2024Gündem
MİT'ten İstanbul'da nokta operasyon! Santa Maria İtalyan Kilisesi'ne saldırının planlayıcısı yakalandı
MİT'ten İstanbul'da nokta operasyon! Santa Maria İtalyan Kilisesi'ne saldırının planlayıcısı yakalandıSanta Maria İtalyan Kilisesi'ne 28 Ocak'taki saldırının planlayıcılarından olan ve kullanılan silahı temin eden Viskhan Soltamatiov MİT'in çalışmaları sonucu İstanbul'da yakalandı.
14.09.2024Gündem
Yer: Konya! Evin bahçesinde toprağa gömülü ceset bulundu: 4 şüpheli adliyede
Yer: Konya! Evin bahçesinde toprağa gömülü ceset bulundu: 4 şüpheli adliyedeKonya'da yaklaşık 4 aydır kayıp olarak aranan 2 çocuk annesi Çiğdem Eskidemirci’nin (35) öldürülüp cesedinin evin bahçesine gömülmesiyle ilgili gözaltına alınan 4 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Konya Valiliği'nden yapılan açıklamada şüphelilerden G.S.’nin Çiğdem Eskidemirci’yi bıçaklayarak öldürdüğünü itiraf ettiği belirtildi.
12.09.2024Gündem
Konya'da 5 aydır kayıp olan kadının korkunç sonu! Ekipler kan donduran detayları ortaya çıkardı
Konya'da 5 aydır kayıp olan kadının korkunç sonu! Ekipler kan donduran detayları ortaya çıkardıKonya'da yaklaşık 5 aydır kayıp olarak aranan Çiğdem E.’nin iddiaya göre Afganistan uyruklu 4 kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldükten sonra bir evin bahçesine gömüldüğü ortaya çıktı. 4 şüphelinin gözaltına alındığı olayla ilgili soruşturma çok yönlü devam ediyor.
11.09.2024Gündem
Almanya, Afganistan vatandaşlarını sınır dışı ediyor
Almanya, Afganistan vatandaşlarını sınır dışı ediyorAlmanya, 3 yıl sonra ilk kez Afgan göçmenlerin sınır dışı edildiğini duyurdu.
30.08.2024Dünya
Almanya Büyükelçilik ve Konsolosluklarda sahte vize skandalı
Almanya Büyükelçilik ve Konsolosluklarda sahte vize skandalıAlmanya Schengen vizesine başvuran Türklere haftalar sonrasına randevu verirken, Federal Dışişleri Bakanlığı’nın emriyle Almanya’nın diplomatik temsilciliklerinin sahte belgeleri kabul ederek Afganistan, Suriye ve Türkiye’de birçok kişiye vize verdiği öne sürüldü.
30.07.2024Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan KKTC açıklaması: Yeni dil: Kıbrıs Türk Devleti
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan KKTC açıklaması: Yeni dil: Kıbrıs Türk DevletiNuman Kurtulmuş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yerine Kıbrıs Türk Devleti ifadesini bildirgelere koyup kullanmaya başladı. Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir'e açıklamalarda bulunan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Artık Kıbrıs Türk Devleti’nin bağımsızlığı ilan edildi, belli bir noktaya geldi, 50 sene geçti. Artık iki devletli çözümden başka bir yol olmadığını biz de muhatabımız olan batılı ülkeler başta olmak üzere birçok ülkede bunu görmüş oldu” dedi.
21.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki yıkıntılar meşruiyetini kaybeden uluslararası sistemin enkazıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki yıkıntılar meşruiyetini kaybeden uluslararası sistemin enkazıdırKazakistan'ın başkenti Astana'da "Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) 24. Devlet Başkanları Zirvesi" başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Astana’da Şanghay İşbirliği Örgütü Genişletilmiş Oturumu'nda yaptığı konuşmada "Gazze'de 16 binden fazla masum çocuğun altında can verdiği yıkıntılar, esasen meşruiyetini kaybeden uluslararası sistemin enkazıdır. İsrail'in durdurulması, kalıcı ateşkesi kabul etmeye zorlanması lazım, bunun için de İsrail yönetimi üzerindeki baskının artırılarak sürdürülmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.
4.07.2024Gündem
Assange ABD ile anlaşmaya vardı! Serbest bırakıldı
Assange ABD ile anlaşmaya vardı! Serbest bırakıldıABD tarihindeki en büyük gizli bilgi ifşalarından birine imza atan İngiltere'de tutuklu bulunan WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange serbest bırakıldı. Assange ABD ile vardığı anlaşma sonrası hakkındaki tek bir suçlamayı kabul etti, 26 Haziran Çarşamba günü ABD'ye bağlı Kuzey Mariana Adaları'ndaki bir mahkemede hakim karşısına çıkacak. Assange'nin serbest kalması bugün tüm dünyada yankı uyandırdı, gazeteler haberi manşetlerinden duyururken, ailesi oğullarının destekçilerine teşekkürlerini sundu.
25.06.2024Gündem
Bahçeli'den İsrail'e karşı somut adım çağrısı: Kuvvet kullanıcı önlem
Bahçeli'den İsrail'e karşı somut adım çağrısı: Kuvvet kullanıcı önlemMilliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.
28.05.2024Gündem
İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan için cenaze töreni düzenlendi
İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan için cenaze töreni düzenlendiİsrail'in Gazze'ye yönelik acımasız saldırıları aylardır devam ederken, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesi ile sarsıldı. Helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve İranlı diğer yetkililerin cenazeleri bugün defnedilecek. Başkent Tahran'daki törene 1 milyon kişi katıldı, cenazeler bugün defnediliyor.
23.05.2024Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail 76 yıldır kan döküyor, soykırımcılar hesap vermeli
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail 76 yıldır kan döküyor, soykırımcılar hesap vermeliCumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası İyilik Ödülleri töreni konuştu. Erdoğan, "İsrail Nekbe'den beri 76 yıldır kan döküyor, can alıyor. Filistin halkının topraklarını alenen gasp ediyor. Uluslararası hukuku tanımadığını her defasında açıkça gösteriyor." sözlerine yer verdi ve 'Soykırımcılar hesap vermeli' şeklinde konuştu.
22.05.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Reisi'nin ölümü sonra bir günlük yas kararı aldık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Reisi'nin ölümü sonra bir günlük yas kararı aldıkCumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı kardeşim sayın İbrahim Reisi ve heyet üyelerinin vefatından derin üzüntü duyduk. Helikopter kazasından sonra İran makamlarıyla iletişime geçerek arama kurtarma faaliyetlerine destek vermek için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Ülkemizde 1 günlük yas ilan edilmesini kararlaştırdık" dedi.
20.05.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin'i bütün ülkeler tanımalı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin'i bütün ülkeler tanımalıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Dünya İslam Bilginleri İstişare Zirvesi'ne katıldı. Erdoğan, "Gazze'de yaşananları dünyaya duyurmaya çalışan 150 gazeteci İsrail güçleri tarafından öldürüldü. Birleşmiş Milletler personeli ve insani yardım görevlileri kurşunların hedefi oldu. İnsanı, insanlığından utandıracak ne kadar işkence, canilik ve ahlaksızlık varsa geride bıraktığımız 219 gün içerisinde Gazze'de ve işgal altındaki Filistin topraklarında işlenmiştir. Dahası bunlar öyle gizli saklı yapılmamış. Tüm dünyaya canlı yayınlarla izlettirilmiştir" dedi.
12.05.2024Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan göç açıklaması! Yeni yaklaşımları ortaya koymak durumundayız
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan göç açıklaması! Yeni yaklaşımları ortaya koymak durumundayızTürkiye’nin insani yardımlar konusunda, özellikle göçmenlerle ilgili alanda dünyada en büyük fedakarlığa katlanan ülkelerin başında geldiğini ifade eden Türkiye Büyük Milletler Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Meksika'nın başkenti Meksiko'da düzenlenen 10. Parlamento Başkanları Toplantısı'nın ‘Uluslararası Göç Akımlarındaki Artış Göz Önüne Alındığında, İnsan Hakları Nasıl Güvence Altına Alınır?’ konulu 4. Oturumunun başkanlığını yaptı.
7.05.2024Gündem
THY, Afganistan seferlerine başlıyor
THY, Afganistan seferlerine başlıyorABD’nin Afganistan’dan çekilmesinin ardından 2021 yılında Afganistan uçuşlarını durduran Türk Hava Yolları (THY) 3 yıl aradan sonra bu ülkeye uçuşlara yeniden başlıyor.
29.04.2024Ekonomi
İkinci Kadir Şeker davasında hapis cezaları onandı
İkinci Kadir Şeker davasında hapis cezaları onandıEskişehir’de eşini ve kızını bıçakla yaralayan Afganistan uyruklu şahsı, kavgayı ayırdığı esnada bıçakladığı için yargılandığı davada verilen 5 yıl hapis cezası onanan Tolga Daşkıran ile arkadaşı Hüseyin Şahin Eskişehir Adliyesine gelerek teslim oldu.
26.04.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ramazan Bayramı ikramiyelerini 2 ile 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ramazan Bayramı ikramiyelerini 2 ile 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağızCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu yıl emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde de yüzde 50 artışa gittik. Ramazan Bayramı ikramiyelerini inşallah 2 ile 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız. Devletimizin deprem bölgesiyle ilgili yükümlülükleri azaldıkça, artan kaynağı emeklilerimiz ve çalışanlarımız başta olmak üzere milletimizin istifadesine sunmaya devam edeceğiz. Bunun yanında enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara düşürerek tüm toplum kesimlerinde daha kalıcı refah artışı sağlayacağız" dedi.
16.03.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katile katil demekten bizi alıkoyamazlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katile katil demekten bizi alıkoyamazlarCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Büyükelçiler İle İftar Programı'nda konuştu. Erdoğan yaptığı açıklamada, "Katile katil demekten bizi alıkoyamazlar. İsrailli yöneticiler, soykırım gerçeğini saklamaya çalışmak yerine Gazze'de ölen bebeklerin hesabını versin." ifadelerini kullandı.
12.03.2024Gündem
Birleşmiş Milletler’in uyuşturucu raporu korkuttu: Metamfetamin alarm veriyor!
Birleşmiş Milletler’in uyuşturucu raporu korkuttu: Metamfetamin alarm veriyor!Birleşmiş Milletler Uyuşturucu Kontrol Kurulu (INCB) 2023 Raporu yayımlandı. INCB Üyesi ve önceki Başkanı Prof. Dr. Sevil Atasoy tarafından açıklanan raporda Türkiye’ye ilişkin dikkat çekici veriler yer aldı. Özellikle ülkemizin halk sağlığı açısından metamfetamin sorunuyla karşı karşıya olduğunun altını çizen Prof. Dr. Atasoy, Türkiye'de ele geçirilen uyuşturucu maddeleri, kullanım oranları ve atılması gereken adımlara dair önemli bilgiler paylaştı.
11.03.2024İsmail Sarı
'Türk Escobar'ın uyuşturucu trafiği ortaya çıktı! 20 milyar TL'lik mal varlığına el konuldu
'Türk Escobar'ın uyuşturucu trafiği ortaya çıktı! 20 milyar TL'lik mal varlığına el konulduSon 30 yıl içerisinde dünyanın ve Türkiye'nin en büyük uyuşturucu baronu olarak gösterilen Ürfi Çetinkaya'ya operasyon düzenlendi. Oğulları, bacanakları ve bazı akrabalarının da aralarında bulunduğu 44 kişi yakalandı. Kartelin 20 milyar TL'lik varlığına el konuldu. CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, Çetinkaya örgütünün uyuşturucu sevkiyatı rotasını ve paraların nasıl aklandığını anlattı.
27.02.2024Gündem
Sadabat Paktı Nedir, Özellikleri Nelerdir? Sadabat Paktı Kimler Arasında İmzalanmıştır?
Sadabat Paktı Nedir, Özellikleri Nelerdir? Sadabat Paktı Kimler Arasında İmzalanmıştır?Sadabat Paktı, 1937 yılında İran'ın Tahran şehrinde imzalanmış olan bir saldırmazlık anlaşmasıdır. Sadabat Paktı Türkiye, İran, Irak ve Afganistan arasında imzalanmıştır.
10.02.2024Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Afganistan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki afganistan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.