Orta Doğu

Orta Doğu

Son dakika orta doğu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan orta doğu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını orta doğu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Orta Doğu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan orta doğu gelişmeleri de dahil olmak üzere 11.068 orta doğu haberi bulunmuştur. Tüm orta doğu haberleri aşağıda listelenmiştir.
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Savaş suçlularının yeri meclis kürsüleri değil sanık sandalyesidir
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Savaş suçlularının yeri meclis kürsüleri değil sanık sandalyesidirTürkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş: "Savaş suçlularının yeri Meclis kürsüleri değil sanık sandalyesidir. Gazze’deki açık savaş suçlarının üstünü örtmeye Netanyahu’nun yalana dayalı şovu yetmeyecektir."
26.07.2024Gündem
Hacamat nedir, faydaları nelerdir? Hacamat nasıl yapılır?
Hacamat nedir, faydaları nelerdir? Hacamat nasıl yapılır?Kupa terapisi diğer bir adıyla hacamat, Orta Doğu ve Uzak Doğu’da 3 bin yıldır tıbbi tedavilerde kullanılan tedavi metotlarından biri. Uzmanlar tarafından önerilen ve hastalıklara karşı bağışıklık kazandırdığı bilinen hacamat, Sağlık Bakanlığı'nın onay verdiği hastanelerde yapılıyor. Koruyucu sağlık yöntemi olarak yılda 1 veya mevsim geçişlerinde kupa terapisi yani hacamat yaptırılabilir. Peki, Hacamat nedir, faydaları nelerdir? Hacamat nasıl yapılır? İşte hacamat hakkında merak edilenler…
26.07.2024Sağlık
ABD Kongresi'nde utanç veren görüntüler! İsrail Başbakanı Netanyahu dakikalarca alkışlandı
ABD Kongresi'nde utanç veren görüntüler! İsrail Başbakanı Netanyahu dakikalarca alkışlandıİsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Washington DC'de ABD Kongresinde konuştu. Konuşması öncesi Kongre'de ayakta alkışlanan Netanyahu'nun, ABD Kongresinde yapacağı konuşma öncesinde çok sayıda Filistin destekçisi tarafından protesto edildi. Göstericiler, Başbakan Netanyahu ve savaş karşıtı pankart ve dövizler taşıdı.
24.07.2024Dünya
Yıldız Sarayı 2 günde 13 bin ziyaretçiyi ağırladı! Eylül ayına kadar ücretsiz
Yıldız Sarayı 2 günde 13 bin ziyaretçiyi ağırladı! Eylül ayına kadar ücretsizOsmanlı Devleti'nin son dönemlerine tanıklık eden Yıldız Sarayı, ziyarete açılmasının ardından 2 gün 13 bine yakın kişiyi ağırladı.
22.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Miçotakis’in bakanına haddini bildirmesi lazım
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Miçotakis’in bakanına haddini bildirmesi lazımCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KKTC ziyareti dönüşünde uçakta gündeme dair önemli açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yunan Savunma Bakanının açıklamalarıyla ilgili konuşan Erdoğan, "Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias ne yazık ki; farklı bir havada, belli ki Miçotakis ile yaptığımız görüşmeden haberi yoktu, ileri geri açıklamalar yaptı. Onun bir defa kalkıp da Türklerin orada işgalci olduğunu söylemesinden daha densiz, edep dışı bir ifade olamaz. Dolayısıyla, Sayın Miçotakis’in bu bakanına haddini bildirmesi lazım. " ifadelerini kullandı.
21.07.2024Gündem
Ayşe tatile çıksın sözü kim aittir, Ayşe kim ve kimin kızı? Ayşe tatile çıksın sözü ne demek?
Ayşe tatile çıksın sözü kim aittir, Ayşe kim ve kimin kızı? Ayşe tatile çıksın sözü ne demek?Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Kıbrıs Barış Harekatı'nın üzerinden 50 yıl geçti. 20 Temmuz 1974'de Kıbrıs Türk halkı bağımsızlığına ve özgürlüğüne kavuştu. Harekatın önemi kadar, parolası da halen akıllarda. "Ayşe tatile çıksın" Peki, Ayşe tatile çıksın sözü kime aittir, Ayşe tatile çıksın Ayşe kim, kimin kızı? Ayşe tatile çıksın ne demek?
20.07.2024Gündem
Kıbrıs Barış Harekâtı’nın parolası oldu! 50 yıl sonra ilk kez konuştu, İşte 'Ayşe tatile çıksın'ın hikayesi
Kıbrıs Barış Harekâtı’nın parolası oldu! 50 yıl sonra ilk kez konuştu, İşte 'Ayşe tatile çıksın'ın hikayesi“Ayşe tatile çıksın” parolasıyla tarihe geçen Prof. Dr. Ayşe Güneş Ayata, babası Dışişleri Bakanı Turan Güneş’in, tatil için tek başına değil, güvenilir bir aileyle seyahat etmesi için dönemin Turizm Bakanı Orhan Birgit ile yaptığı sohbetin nasıl Kıbrıs Barış Harekâtı’nın parolası olduğunu anlattı.
20.07.2024Gündem
AK Parti'li Çelik'ten İsrailli bakana tepki: Son derece kışkırtıcı bir eylem
AK Parti'li Çelik'ten İsrailli bakana tepki: Son derece kışkırtıcı bir eylemAK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir'in Mescid-i Aksa'da gerçekleştirdiği provokasyonun, daha büyük bölgesel çatışmalara yol açabilecek son derece kışkırtıcı bir eylem olduğunu belirtti.
18.07.2024Gündem
750 milyon dolarlık ilk Eurobond ihracına 2 milyarı aşkın talep
750 milyon dolarlık ilk Eurobond ihracına 2 milyarı aşkın talepÇelik şirketi Erdemir, şirket tarihinde ilk kez Eurobond ihracı yaptığını duyurdu.
17.07.2024Ekonomi
NATO zirvesi sonrası dikkat çeken mesaj: Barış için Türkiye'ye güvenebiliriz
NATO zirvesi sonrası dikkat çeken mesaj: Barış için Türkiye'ye güvenebilirizCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Washington temaslarının yankıları bugün de sürüyor. Yunan medyası bugün Erdoğan-Miçotakis görüşmesini manşetlerine taşıdı. Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Rusya ve Ukrayna arasında Karadeniz'de tahıl anlaşmasını yapabilen tek başarılı devlet adamı olduğunu ifade ederken, Macaristan Dışişleri Bakanı Péter Szijjártó da barış konusunda 'Türkiye'ye güvenebiliriz ' dedi.
11.07.2024Gündem
Yüzde 100 yenilenebilir elektrik kullanımında örnek adım
Yüzde 100 yenilenebilir elektrik kullanımında örnek adımFarklı sektörlerde faaliyet gösteren Henkel Orta Doğu ve Afrika (MEA) bölgesindeki tüm yapıştırıcı teknolojileri üretim tesislerinde, yüzde 100 yenilenebilir elektrik kullanımına geçtiğini duyurdu.
11.07.2024Ekonomi
Akademide Türk üniversiteleri damgası: 21 Üniversite ilk 500'ün içinde
Akademide Türk üniversiteleri damgası: 21 Üniversite ilk 500'ün içindeİngiltere merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Quacquarelli Symond (QS), 2025 Dünya Üniversiteleri Avrupa Sıralaması yayınlandı. Avrupa Konseyi ülkeleri üniversitelerinin sıralandığı listeye Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) 114’üncü sıradan girdi. Bu yıl ikincisi yayınlanan sıralamada ilk 500’de Türkiye’den 21 yükseköğretim kurumu yer aldı.
11.07.2024Gündem
Bakan Kacır duyurdu: Türkiye'ye önemli kazanımlar getirdi
Bakan Kacır duyurdu: Türkiye'ye önemli kazanımlar getirdiSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır "Aslında uydu teknolojilerinde A takımına girdik diyebiliriz. İlk 11'deyiz. Çünkü bunu başarabilen dünyada sadece 11 ülke var artık. İşte böyle bir başarı için TÜBİTAK, ASELSAN, TUSAŞ, C-Tech ve Türksat ekipleri gerçekten uzun yıllar süren muazzam bir gayret ortaya koydular" dedi.
10.07.2024Adana
Bakan Kacır'dan önemli açıklama: Türkiye'ye önemli kazanımlar getirdi
Bakan Kacır'dan önemli açıklama: Türkiye'ye önemli kazanımlar getirdiSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır önemli açıklamalarda bulunarak, "Aslında uydu teknolojilerinde A takımına girdik diyebiliriz. İlk 11'deyiz. Çünkü bunu başarabilen dünyada sadece 11 ülke var artık. İşte böyle bir başarı için TÜBİTAK, ASELSAN, TUSAŞ, C-Tech ve Türksat ekipleri gerçekten uzun yıllar süren muazzam bir gayret ortaya koydular" ifadelerini kullandı.
9.07.2024Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Önümüzdeki döneme çok daha güçlü bir şekilde giriyoruz
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Önümüzdeki döneme çok daha güçlü bir şekilde giriyoruzTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Güçlü Türkiye, güçlü toplum anlayışıyla önümüzdeki döneme çok daha güçlü bir şekilde giriyoruz. Türkiye olarak karşımıza çıkan birtakım tehditlerden yılarak ve birtakım gelişmelerden çekilip geri adım atarak değil, önümüzdeki fırsatları değerlendirerek yolumuza devam edeceğiz." dedi.
8.07.2024Gündem
Gümüş altının yerini almaya hazırlanıyor! Tarihi zirveye ulaştı, Ekonomistlerden yıl sonu tahmini: 45 dolara çıkabilir
Gümüş altının yerini almaya hazırlanıyor! Tarihi zirveye ulaştı, Ekonomistlerden yıl sonu tahmini: 45 dolara çıkabilirGümüş fiyatı geçen hafta yüzde 2.4 yükselişle ons başına 30.437 doları aşarak 11 yılı aşan dönemin en yüksek seviyesine ulaştı. Böylelikle gümüş yılbaşından itibaren bu zamana yüzde 28 artış göstererek altındaki yükselişi de geride bırakmış oldu. Ekonomistler gümüşteki yükseliş eğiliminin Orta Doğu’da yaşanan gerilimler olduğunu değerlendirirken diğer metal emtialarından buna bağlı olarak artış göstermeye devam edeceğini dikkat çekti.
5.07.2024Ekonomi
THY Genel Müdürü Ekşi: Avrupa'ya haftada 1900'den fazla uçuş gerçekleştiriyoruz
THY Genel Müdürü Ekşi: Avrupa'ya haftada 1900'den fazla uçuş gerçekleştiriyoruzTürk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, "Avrupa'ya haftada 1900'den fazla uçuş gerçekleştiriyoruz." dedi.
3.07.2024Gündem
İsrail'den dünyaya akılalmaz tehdit! "Bize karşı birleşirlerse, bütün Orta Doğu'yu yok ederiz"
İsrail'den dünyaya akılalmaz tehdit! "Bize karşı birleşirlerse, bütün Orta Doğu'yu yok ederiz"Jerusalem Post gazetesine konuşan İsrail Havacılık ve Uzay Sanayii İşçileri Konseyi Başkanı Yair Katz 'kıyamet günü' silahlarının hazır olduğunu ifade etti ve dört ülkeyi vurmaya hazır olduklarını söyledi. Katz, ayrıca Orta Doğu ülkelerinin kendilerine karşı birleşmesi durumunda bütün bölgeyi yok etmekle tehdit etti.
30.06.2024Gündem
Adnan Bali kimdir, nereli, İş Bankası’nda mı görevliydi? İşte Şişecam Yönetim Kuruşu Başkanı Adnan Bali’nin biyografisi…
Adnan Bali kimdir, nereli, İş Bankası’nda mı görevliydi? İşte Şişecam Yönetim Kuruşu Başkanı Adnan Bali’nin biyografisi…Şişecam'da Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Adnan Bali'nin getirildiği duyuruldu.  Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, bugün yapılan Yönetim Kurulu toplantısında, 1 Temmuz'dan itibaren Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Adnan Bali'nin üstlenmesine karar verildiği bildirildi. Peki, Adnan Bali kimdir, nereli, İş Bankası’nda mı görevliydi?
29.06.2024Gündem
Varank Türkiye'nin gri listeden çıkmasını değerlendirdi: Yatırımcılar için büyük fırsat
Varank Türkiye'nin gri listeden çıkmasını değerlendirdi: Yatırımcılar için büyük fırsatTBMM Sanayi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, CNN Türk ekranlarında Fulya Öztürk'ün sorularını yanıtladı. Varank, Türkiye'nin gri listeden çıkmasına ilişkin olarak "Bu karar bizim açımızdan oldukça önemli. Türkiye'nin risklerini de azaltmış olacak. CDS rakamlarına baktım şu anda 274'lerde, son zamanlarda gördüğümüz en düşük CDS rakamı. Risk primleri düşüyor. Son dönemde Türkiye'ye artan yatırımcı ilgisinin artarak devam edeceğini söyleyebiliriz. Türkiye bölgesinin parlayan bir yıldızı, Türkiye'ye yatırım yapan şirketler hem kazanıyor hem kazandırıyorlar. Yeni şirketleri ülkemizde göreceğiz, Türkiye'ye yatırım yapmak kazandıran bir husus" dedi.
28.06.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ana muhalefet ile ittifak olmaz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ana muhalefet ile ittifak olmazCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasette normalleşme tartışmalarına noktayı koydu. Erdoğan, Cumhur İttifakı için de net mesajlar verdi.
26.06.2024Gündem
İsrail askerinin kolunda skandal harita! Türkiye dahil birçok ülkeyi kapsıyor
İsrail askerinin kolunda skandal harita! Türkiye dahil birçok ülkeyi kapsıyorBir İsrail askerinin kolunda vadedilmiş toprakları simgelen bir harita dünya basınında ses getirdi, haritada Türkiye dahil 7 ülke bulunuyor.
17.06.2024Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş, parlamenter diplomasiyi Gazze için yoğunlaştırdı
TBMM Başkanı Kurtulmuş, parlamenter diplomasiyi Gazze için yoğunlaştırdıTürkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail’in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında gerçekleştirdiği katliam boyutlarını aşan soykırımının durdurulması, “insanlık cephesi”nin desteklenmesi ve uluslararası camianın Siyonist rejime karşı harekete geçirilmesi için parlamenter diplomasi faaliyetleri kapsamında yoğun çaba sarf etti.
11.06.2024Gündem
Türkiye'nin en büyük camiisi Adana'da: Şehrin simgesi oldu
Türkiye'nin en büyük camiisi Adana'da: Şehrin simgesi oldu Adana'nın Reşat bey semti içerisinde Merkez Parkı ve Seyhan Nehri'nin kıyısında bulunan Sabancı Camii, 28.500 kişilik kapasitesi ile Orta Doğu'nun en büyük camilerinden biri olarak biliniyor.
10.06.2024Adana
İsrail Gazze'de katliama devam ediyor. Vurulan mülteci kampında 200 kişi hayatını kaybetti
İsrail Gazze'de katliama devam ediyor. Vurulan mülteci kampında 200 kişi hayatını kaybetti7 Ekim tarihinde Gazze'de başlayan İsrail katliamı devam ediyor. Filistin topraklarında savaşı sona erdirecek 3 aşamalı ateşkes teklifi masada beklerken Orta Doğu'da tansiyon yükselmeye devam ediyor. İsrail, Hizbullah’ın topraklarına yolladığı drone’a müdahale edemezken IDF Refah’daki saldırılarını artırmaya devam ediyor. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin ortasındaki Nusayrat Mülteci Kampı ile çeşitli bölgelere düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 200'ü geçti.
8.06.2024Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Orta Doğu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki orta doğu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.