Gazete Vatan Logo

Prens Harry'den olay itiraf: Sünnet oldum

Kraliyet görevlerini terk ettiğinden beri Prens Harry'nin kraliyet ailesi üyeleri hakkında yaptığı açıklamalar gündemden düşmüyor. Sussex Dükü Prens Harry yeni çıkan kitabında, kendisinin ve abisi Prens William’ın sünnet olduğunu yazdı. Harry’nin babası Kral Charles ile iki amcasının da sünnetli olduğu belirtiliyor.

Prens Harry'den olay itiraf: Sünnet oldum

Eşi Meghan Markle ile 2020’da İngiltere Kraliyet Ailesi’nden ayrılıp ABD’ye yerleşen İngiltere Kralı Charles’ın küçük oğlu Prens Harry (38) şimdi “Spare” (Yedek) adlı otobiyografik kitabıyla gündemde. Harry, sünnet konusunu da kitabında aydınlattı. 8 Eylül 2022’de ölen İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in üç oğlunu (Charles, Andrew, Edward) çocukken sünnet ettirdiği söyleniyordu. Harry ile William’ın da anneleri Diana’nın karşı çıkmasına rağmen sünnet edildiği konuşuluyordu.

150 YILLIK GELENEK

Milliyet'in haberine göre, Harry kitabında hem kendisinin hem de abisi Prens William’ın sünnetli olduklarını açıkladı. İngiltere kraliyetinde 150 yıldır sürdürülen sünnet geleneği, kraliyetin Hazreti Davut’un soyundan geldiğine inanmasıyla başlamış. Hatta şimdiki İngiltere Kralı III. Charles da Londra Yahudi cemaatinin hahamı Jacob Snowman tarafından sünnet edilmiş. İddiaya göre, Prenses Diana’nın 1997’de ölmesinden sonra Charles, oğulları William ile Harry’yi sünnet ettirmiş. Harry kitabında, bir Kuzey Kutbu gezisi sırasında cinsel organının donduğunu, ilk cinsel deneyimini 17 yaşındayken bir pub’ta kendisinden büyük bir kadınla yaşadığını, uyuşturucu kullandığını da yazıyor.

Haberin Devamı

‘25 TALİBAN MİLİTANI ÖLDÜRDÜM’ İDDİASINA TEPKİ

Prens Harry, 2012’de İngiliz ordusunun bir helikopter pilotu olarak gittiği Afganistan’da 25 Taliban militanını öldürdüğünü kitabında yazdı. Harry’nin askeri detaylara yer vermesi, pek çok kıdemli asker ve milletvekilinin tepkisini çekti. Emekli Albay Richard Kemp, Harry’nin ayrıntıları açıklayarak birlikte savaştığı askerlere ihanet ettiğini söyledi. Albay Bob Stewart, Twitter’da “Harry çeneni kapatmalısın” diye yazdı. Taliban komutanı Molavi Agha Gol da “Harry biz hâlâ buradayız ama sen ninenin sarayına kaçtın. Sen delirmişsin oğlum” diye cevap verdi.

‘BABA N’OLUR EVLENME’

İngiltere Kralı Charles, 2005’ten bu yana şimdiki eşi Camilla’yla evli. Charles’ın Diana ile boşanmasına gerekçe olarak da Camilla’yla ilişkisi gösteriliyordu. Kitabında kendisinin ve abisinin, babalarına Camilla ile evlenmemesi için yalvardıklarını yazan Harry, “Çünkü babamın annemi Camilla ile aldatması nedeniyle acı çekmiştik” dedi. Harry, gerçek babasının yüzbaşı James Hewitt olduğu iddiası nedeniyle Charles’ın kendisine “Gerçek baban mıyım kim bilebilir?” dediğini de aktardı.

Haberin Devamı

MEDYUM ARACILIĞIYLA ANNESİYLE KONUŞMUŞ

Harry, 1997’de Paris’te trafik kazasında ölen annesi Prenses Diana ile bir medyum aracılığıyla temasa geçtiğini iddia etti. Afrikalı medyumun “Diana şu an yanımda” dediğini aktaran Harry şunları yazdı: “Medyum bana ‘Sen annenin senin için istediği hayatı yaşıyorsun. Annen senin kafa karışıklığını hissediyor, yanıtlarını zamanla bulacaksın’ dedi. Öte yandan annemin vefatından sonra Paris’te şoförden aracı hızla tünele sürmesini isteyerek annemin son anını yaşadım.”