Su Kaynakları

Su Kaynakları

Son dakika su kaynakları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan su kaynakları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını su kaynakları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Su Kaynakları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan su kaynakları gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.132 su kaynakları haberi bulunmuştur. Tüm su kaynakları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tuzlu deniz suyunun kullanılması yüksek maliyet gerektiriyor!
Tuzlu deniz suyunun kullanılması yüksek maliyet gerektiriyor! Muğla'nın Bodrum İlçesinde bulunan Mumcular Barajı'nda su seviyesi yüzde 17, Geyik Barajı'nda ise yüzde 58'de kaldı.Dünyaca ünlü turistik ilçenin su ihtiyacını karşılayan baraj hakkında konuşan Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, tuzlu suyun yüksek maliyet gerektirdiğini söyledi.
16.04.2024 Gündem
Çiftçiler damlama sulama sistemi tebliğini bekliyor! "Faizsiz kredi açıklaması istiyoruz"
Çiftçiler damlama sulama sistemi tebliğini bekliyor! "Faizsiz kredi açıklaması istiyoruz" Türkiye tarımının başkenti Adana’nın yüzde 38’inde tarım yapıldığını yüzde 38’lik alanın da yüzde 75’inin sulanabilir alan olduğuna dikkat çeken Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan; damlama sulama sistemi tebliğinin beklendiğini söyledi.
4.04.2024 Adana
Eğirdir Gölü için kırmız alarm! Tedbir alınmazsa geri dönüşü yok
Eğirdir Gölü için kırmız alarm! Tedbir alınmazsa geri dönüşü yok Eğirdir Gölü için tedbir alınmazsa su seviyesinin 913 metreye gerileyeceği ve gölün ikiye ayrılacağını söyleyen Devlet Su İşleri (DSİ) Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Karaaslan, "Mutlaka yüzde 50 sınırlı sulamayla başlamamız gerekiyor. Daha sonra ise sulamaların rehabilitasyonu ve damlama sulamaya geçmemiz gerekiyor" dedi.
3.04.2024 Gündem
Mavi Nefes Projesi ile 2 yılda toplam 200 ton atık toplandı
Mavi Nefes Projesi ile 2 yılda toplam 200 ton atık toplandı DenizTemiz Derneği / TURMEPA ve Garanti BBVA işbirliğiyle deniz kirliliğini azaltmak ve önlemek amacıyla Marmara Denizi’nde başlatılan “Mavi Nefes Projesi” kapsamında Eylül 2021-Aralık 2023 döneminde yaklaşık 177 bin kişinin günlük üretimine eşit 200 ton katı ve sıvı atık toplandığı açıklandı.
21.03.2024 Vitrin
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum projelerini açıkladı: İki yakaya iki büyük tünel, Silivri'ye metrobüs
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum projelerini açıkladı: İki yakaya iki büyük tünel, Silivri'ye metrobüs AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum İstanbul'a dair projelerinin tanıtımını gerçekleştirdiği 'Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu' programında konuştu. Ulaşım, sosyal hizmetler, afet yönetimi, kentsel dönüşüm, yaşlı, genç ve kadınlara yönelik destek projelerini çeşitli başlıklar altında tanıtan Kurum, "31 Mart akşamı İstanbul'da ilgisizlik bitecek, bu şehrin her sokağına sevdalı olanların tarihi başlayacak. 31 Mart akşamı, sosyal medya belediyeciliği bitecek; gerçek belediyecilik başlayacak" ifadelerini kullandı.
25.01.2024 Gündem
369 tesisin açılış töreni! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonun ateşi düşmeye başladı
369 tesisin açılış töreni! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonun ateşi düşmeye başladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Su İşleri'nce (DSİ) yapımı tamamlanan 369 tesisin açılışında, Türkiye’nin boşa harcanacak bir damla dahi suyunun olmadığını söyledi. Erdoğan, "85 milyonun her bir ferdini ‘bir damla da sen ol’ parolasıyla yürüttüğümüz su verimliliği seferberliğimize destek olmaya, katkı vermeye çağırıyorum" dedi.
11.12.2023 Gündem
Tatil cennetinde alarm! İlçe halkı tedirgin, barajda su bitti
Tatil cennetinde alarm! İlçe halkı tedirgin, barajda su bitti Turizmin göz bebeği Bodrum'u besleyen Mumcular Barajı'nda su bitti. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı Ceyhun Özçelik, “Acil durum eylem planı için geç kalıyoruz” dedi.
6.10.2023 Yaşam
Tanzanya Bayrağı Anlamı Nedir? Tanzanya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Tanzanya Bayrağı Anlamı Nedir? Tanzanya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Tanzanya, 1961 senesinde Birleşik Krallıktan ayrılmış ve 1962 senesinde cumhuriyeti ilan etmiş bir ülkedir. Bayrak renklerinde yeşil, sarı, siyah ve mavi renkler bulunmaktadır.
15.09.2023 Eğitim
Büyükşehirlerin suyu kritik seviyelere geldi! 'Kanun çıkmalı'
Büyükşehirlerin suyu kritik seviyelere geldi! 'Kanun çıkmalı' Dünyanın olduğu kadar Türkiye’nin de en önemli sorunu su sıkıntısı ve kuraklık. İstanbul ve diğer kentleri besleyen barajlardaki su seviyeleri endişe verici boyutta. İstanbul’un 68, Ankara’nın 225, İzmir’in ise 400 günlük suyu kaldı. Uzmanlar önlem çağrısı yaptı.
14.08.2023 Yaşam
Uzman isim uyardı! Klimalar pek çok hastalığa davetiye çıkartıyor
Uzman isim uyardı! Klimalar pek çok hastalığa davetiye çıkartıyor Afrika ve Basra'dan gelen sıcak hava dalgası vatandaşları fena halde zorladı. Sıcak havadan bunalan çoğu kişi ev ve iş yerlerinde klima kullanımına başvuruyor. Peki masum sandığımız klimalar gerçekte bizi hasta ediyor mu? Klimaların zararlarından nasıl korunabiliriz? Klima sebebiyle hangi hastalıklara yakalanıyoruz? İşte detaylar...
17.07.2023 Sağlık
'Ankara Savaşı' tartışması! Profesörler haritayı alıp araziye çıktı
'Ankara Savaşı' tartışması! Profesörler haritayı alıp araziye çıktı Ankara Savaşı’nın Haymana’nın Culuk Mahallesi'nde yaşandığı tezini sunan Çankırı Karatekin Üniversitesi’nden Prof. Dr. Osman Gümüşçü ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nden Doç. Dr. İlker Yiğit, Haymana Belediyesi’nin desteğiyle bölgede saha çalışmalarına girişti.
10.07.2023 Gündem
Sürdürülebilirlik faaliyetlerindeki son gelişmeler
Sürdürülebilirlik faaliyetlerindeki son gelişmeler Yaşanabilir bir dünya açısından, ‘sürdürülebilirlik faaliyetleri’ şirketler için her geçen gün daha büyük önem kazanıyor.
4.04.2023 Gündem
Prof. Dr. Orta: Trakya'da böyle bir sonu bekliyorum
Prof. Dr. Orta: Trakya'da böyle bir sonu bekliyorum Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Arazi ve Su Kaynakları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Orta, kuraklığın çok sıkı geldiğini belirterek, “Tüm canlıları etkiler, çok sinsi gelir, ne kadar kalacağı belli olmaz. Tüm canlıları çaresiz bırakır, depremde insanlardan başka çok ölen olmadı ama kuraklıkta tüm canlılar, ekosistem durur, istop eder her şey. O çaresizlik içerisinde ne kadar süreceğini de bilemezsiniz ve o çaresizlik de göçlere kadar sürer gider. Trakya'da böyle bir sonu bekliyorum" dedi.
22.03.2023 Gündem
Köylere çelik ev geliyor! 10 kat hafif, daha dayanıklı
Köylere çelik ev geliyor! 10 kat hafif, daha dayanıklı Depremde yıkılan 70 bin köy evi fay hatlarından olabildiğince uzakta dağ yamaçlarına inşa edilecek. Evler dayanıklı ve inşa süreci hızlı olsun diye çelik konstrüksiyon kullanılacak. Evlerde bahçe ve ahır, köylerde de sosyal donatılar, çocuk parkları olacak.
24.02.2023 Ekonomi
Uzmanlardan depremin ardından 'yapılaşma' uyarısı
Uzmanlardan depremin ardından 'yapılaşma' uyarısı Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, olası afet risklerine karşı kentlerin bilimden faydalanılarak 1/1000 ölçekli yerleşime uygunluk haritalarının bir an önce hazırlanması gerektiğini söyledi. DEÜ Su Kaynakları Yönetimi ve Su Kaynaklı Doğal Afetlerin Kontrolü Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUMER) Müdürü, İnşaat Mühendisi Prof. Dr. Okan Fıstıkoğlu da tarım alanlarının yapılaşmaya açılmasının olumsuz etkilerinin görüldüğünü belirtti. SUMER Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Celalettin Şimşek ise "Depremden sonra yeni yapılaşma yapılacağı için kayalık zeminlere yönelmeliyiz" dedi.
21.02.2023 Gündem
Atsu'nun naaşını askerler indirdi
Atsu'nun naaşını askerler indirdi Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6'lık iki büyük deprem sonrası enkaz altında kalan Hataysporlu futbolcu Christian Atsu hayatını kaybetti. Ganalı oyuncunun cenazesi ülkesine gönderildi. Christian Atsu için devlet töreni düzenlendi.
20.02.2023 Süper Lig
İstanbullular için tedirgin eden su tablosu! Yüzde 5'in altına düştü
İstanbullular için tedirgin eden su tablosu! Yüzde 5'in altına düştü İstanbul'un Trakya'dan su ihtiyacını önemli oranda karşılayan Kazandere ve Pabuçdere ile Istrancalar barajlarındaki doluluk oranları, her geçen gün azalıyor. Kazandere'nin doluluk oranı yüzde 4,74'e, Pabuçdere'nin yüzde 4,77'ye, Istrancalar'ın ise yüzde 37, 07'ye düştü. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nden Prof. Dr. Halim Orta, "Hem meteorolojik kuraklık hem de tarımsal kuraklık var; an itibarıyla Trakya'da da bu sıkıntı devam ediyor" dedi.
11.01.2023 Gündem
Bakan Kurum’dan su kaynaklarının azalmasıyla ilgili uyarı
Bakan Kurum’dan su kaynaklarının azalmasıyla ilgili uyarı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Böyle giderse çok uzak değil, 10 yıl içinde küresel su kıtlığı yaşanabilir. Kaynaklarımızı daha verimli kullanmak zorundayız. Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliğimizi bu çerçevede günümüz şartlarına göre düzenledik. Resmi Gazete’de yayımlandı” dedi.
17.12.2022 Gündem
Meteoroloji "turuncu" kodla uyardı: Trakya’ya fırtına ve sağanak geliyor
Meteoroloji "turuncu" kodla uyardı: Trakya’ya fırtına ve sağanak geliyor Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD, Trakya Bölgesi’nde yaşanacak fırtına ve sağanak yağışlar için vatandaşları uyardı.
10.12.2022 Gündem
Birleşmiş Milletler’den ‘Dünya Tuvalet Günü’ açıklaması
Birleşmiş Milletler’den ‘Dünya Tuvalet Günü’ açıklaması Birleşmiş Milletler, 19 Kasım’ın Dünya Tuvalet Günü olduğunu belirterek yetersiz kanalizasyon sistemlerinin dünya genelindeki hayati yeraltı ve yer üstü kaynaklarını kirlettiğini vurguladı. BM’in su ve sıhhi tesisat faaliyetlerini koordine eden BM-Su ise dünya genelinde 3,6 milyar insanın kalitesiz tuvaletlerle yaşadığını belirtti.
19.11.2022 Dünya
Tarımda yeni plan! 'Az su çok gelir'
Tarımda yeni plan! 'Az su çok gelir' Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü'nce 'Suya göre tarım' ilkesinden hareketle 'Sektörel Su Tahsis Planları' (SSTP) hazırlandı. 6 havzada tamamlanan, 11 havzada hazırlık çalışması devam eden planlar ile su miktarı, çiftçilerin ve gıda sanayisinin ihtiyaçları göz önüne alınarak ürün deseni belirlenirken, az su ile maksimum gelir elde edilmesi hedefleniyor.
18.11.2022 Ekonomi
Vali vatandaşlara müjdeyi duyurdu! Beyaz petrol bulundu
Vali vatandaşlara müjdeyi duyurdu! Beyaz petrol bulundu Kırklareli’nin 2014 yılında bulunan jeotermal su kaynakları ile Trakya’nın başkenti olmayı hedeflediğini söyleyen Vali Birol Ekici, 60 derece sıcaklıkta yeni bir jeotermal kaynak bulduklarını belirtti.
6.11.2022 Ekonomi
Atık suların kullanım alanları ve kriterleri yeniden belirlendi
Atık suların kullanım alanları ve kriterleri yeniden belirlendi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, “Atık Su Arıtma Tesisleri Teknik Usuller Tebliği Revizyonu” ile arıtılmış atık suların kullanım alanlarını ve kriterlerini yeniden belirledi. Yapılan düzenlemeyle döngüsel ekonomi ilkeleri doğrultusunda su kullanımının azaltılması ve oluşan atık suların arıtılarak farklı alanlarda yeniden alternatif su olarak kullanılması amaçlanıyor.
25.10.2022 Gündem
Irak’ın yeni cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşit oldu
Irak’ın yeni cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşit oldu Irak Meclisinde yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde kazanan Abdüllatif Reşit oldu.
13.10.2022 Dünya
Türkiye risk altında! 'Dünyanın en tehlikeli hayvanı' diyerek uyarıyı yaptı
Türkiye risk altında! 'Dünyanın en tehlikeli hayvanı' diyerek uyarıyı yaptı İstanbul Teknik Üniversitesi İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, "Türkiye ısındıkça biraz daha tropiklere benzer hastalıklarda, zoonatik hastalıklar yani hayvanlardan insanlara geçen hastalıklarda artış oluyor. Bunun başında dünyanın en tehlikeli hayvanı sivrisineklerde bir artış var. Yılda 1 milyon insan öldüren sivrisinekler sıtma ve benzeri hastalıklara neden oluyor." ifadelerini kullandı.
24.09.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Su Kaynakları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki su kaynakları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.