Çevre

Çevre

Son dakika çevre haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çevre ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çevre haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çevre

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çevre gelişmeleri de dahil olmak üzere 23.380 çevre haberi bulunmuştur. Tüm çevre haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tokat'ta depremler durmuyor! Öncü sarsıntıların hafife alınmaması lazım
Tokat'ta depremler durmuyor! Öncü sarsıntıların hafife alınmaması lazım Toka'ta dün meydana gelen ve çevre şehirlerden de hissedilen depreminden ardından ise bölgede 100'e yakın sarsıntı kaydedildi. "Hafife almamak lazım" diyen Prof. Dr. Süleyman Pampal anlattı.
19.04.2024 Gündem
Tokat'ta meydana gelen deprem bir çok ilde hissedildi
Tokat'ta meydana gelen deprem bir çok ilde hissedildi Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı, çevre illerde de hissedildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan ve AFAD'dan açıklamalar peş peşe geldi. Depremin ardından Tokat Valisi Numan Hatipoğlu yaptığı açıklamada, "AFAD ekipleri saha taraması yapıyor" dedi.
18.04.2024 Vatan TV
Tokat 5.6 büyüklüğünde depremle sarsıldı
Tokat 5.6 büyüklüğünde depremle sarsıldı Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı, çevre illerde de hissedildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan ve AFAD'dan açıklamalar peş peşe geldi. Depremin ardından Tokat Valisi Numan Hatipoğlu yaptığı açıklamada, "AFAD ekipleri saha taraması yapıyor" dedi.
18.04.2024 Vatan TV
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem! Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı, çevre illerde de hissedildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, "Saha taraması ile ilgili bütün yerleşim yerleri taranıyor. Yapılan her ihbar ile ilgili yerlere ulaşılıyor. Şu an için bir can kaybı ve yaralanma yok. 2 katlı daha önce kullanılmadığı ifade edilen bir ev yıkıldı" ifadelerini kullandı.
18.04.2024 Gündem
Evin üzerine istinat duvarı çöktü! Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı
Evin üzerine istinat duvarı çöktü! Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı Mardin’in Artuklu ilçesinin Yenişehir Mahallesi’nde üzerine istinat duvarı çöken 2 katlı müstakil ev, yıkılma tehlikesi nedeniyle tahliye edildi.
18.04.2024 Gündem
Hibe desteği ile kurdu, şimdi talebe yetişemiyor, paraya para demiyor!
Hibe desteği ile kurdu, şimdi talebe yetişemiyor, paraya para demiyor! Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yaşayan 4 çocuk annesi Saadet Seray, evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiriyor. Yoğun talep ve siparişlere yetişemediğini belirten kadın girişimci, çevre il ve ilçelere mantar satışı yaptığını belirtti.
18.04.2024 Gündem
Türkiye'nin ilk ve tek karnavalına Adana'da yoğun ilgi! 4.5 milyar TL katkı sunacak
Türkiye'nin ilk ve tek karnavalına Adana'da yoğun ilgi! 4.5 milyar TL katkı sunacak Adana’da bu yıl 12’nci kez düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda Atatürk Parkı ve Merkez Park’ta açılan yüzlerce stant, ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.
18.04.2024 Adana
Tokat'ta 4.7 büyüklüğünde deprem! Açıklamalar art arda geldi
Tokat'ta 4.7 büyüklüğünde deprem! Açıklamalar art arda geldi Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem; Samsun, Sivas ve Yozgat gibi çevre illerden de hissedildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve AFAD, olumsuz bir durumun olmadığını açıkladı. Saat 02.35'te 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.
18.04.2024 Gündem
Ömer Çelik'ten İsrail açıklaması: Bölgesel savaş istiyorlar
Ömer Çelik'ten İsrail açıklaması: Bölgesel savaş istiyorlar AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MKYK Toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu. İsrail ve İran arasındaki gerilime değinen Çelik, "Biz bu gelişmelerin Filistin'deki asıl meseleyi unutturmaması gerektiğini ifade ediyoruz. Acil olarak ateşkes sağlanmalı ve iki devletli çözüm uygulanmalıdır." ifadelerini kullandı. Ekonomi programı hakkında konuşan Çelik, "Cumhurbaşkanımızın ekonomi programına desteği tamdır" şeklinde konuştu.
17.04.2024 Gündem
Erdal Alkış kimdir, nereli, ne iş yapıyor? TFF Başkan Adayı hangi takımı tutuyor?
Erdal Alkış kimdir, nereli, ne iş yapıyor? TFF Başkan Adayı hangi takımı tutuyor? İş insanı Erdal Alkış, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlığı'na adaylığını açıkladı. Alkış, yaptığı yazılı açıklamada, "Türk futbolunun içinde bulunduğu kaotik atmosferden çıkma zamanı gelmiştir." ifadesini kullandı. Peki, TFF Başkan Adayı Erdal Alkış kimdir, nereli, ne iş yapıyor, hangi takımlı?
17.04.2024 Gündem
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verileri paylaştı! Adana, sarı kategoride yer aldı: Toza dikkat
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verileri paylaştı! Adana, sarı kategoride yer aldı: Toza dikkat Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yayınlanan 19 Nisan tarihli Günlük Ortalama Yüzey Toz Konsantrasyonu Tahmini verilerine göre, Adana için orta seviyede toz konsantrasyonu tahmini yapıldı.
17.04.2024 Adana
Plastik kirliliğine dikkat çeken “Sen De Fark Et” belgeselinin lansmanı gerçekleşti
Plastik kirliliğine dikkat çeken “Sen De Fark Et” belgeselinin lansmanı gerçekleşti Yapımcılığını ve yönetmenliğini Engin Altan Düzyatan’ın üstlendiği, dünyada plastik ve mikroplastik kirliliğinin yol açtığı sorunları konu eden “Sen De Fark Et” belgeselinin Türkiye lansmanı gerçekleşti.
17.04.2024 Vitrin
50 ilde ucuz arsa için büyük fırsat! İşte Kentsel Dönüşüm Başkanlığından ucuz arsa fiyatları ve yerleri
50 ilde ucuz arsa için büyük fırsat! İşte Kentsel Dönüşüm Başkanlığından ucuz arsa fiyatları ve yerleri Arsa almak isteyen vatandaşlar için büyük fırsat doğdu. Kentsel Dönüşüm Başkanlığı İstanbul, Ankara, İzmir dahil olmak üzere 50 ilde arsa satışı yapacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde yürütülecek olan süreçte vatandaşlar kolay ödeme imkanları ile arsa sahibi olabilecek. Bu kapsamda Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından 50 ilde 1.573 arsa satışı yapılacak. İşte arsa fiyatları, yerleri ve kolay ödeme imkanları..
17.04.2024 Ekonomi
Köpek sahipleri dikkat! Uzmanlar uyardı: Ağızlıksız dışarı çıkmasın...
Köpek sahipleri dikkat! Uzmanlar uyardı: Ağızlıksız dışarı çıkmasın... Adana’da son 5 günde yaşanan 2 köpek saldırısı nedeniyle uzmanlar köpek sahiplerini uyararak, ağızlık takmadan dışarı çıkartmamalarını önerdi.
17.04.2024 Yerel Haberler
AFAD kira yardımı neden yatmadı? AFAD deprem kira yardımı ne zaman yatacak?
AFAD kira yardımı neden yatmadı? AFAD deprem kira yardımı ne zaman yatacak? AFAD deprem kira desteği ödemelerine yönelik araştırmalar arttı. Yardım alan vatandaşlar aylık olarak ödenen deprem kira desteği ödemelerinin yapılacağı tarihi sorguluyor. 6 Şubat depremleri ardından gündeme gelen AFAD depremzede kira yardımı uzatıldı mı, neden yatmadı?
16.04.2024 Ekonomi
Hızlı tüketim ürünleri pazarı 2023’te yüzde 81 büyüdü
Hızlı tüketim ürünleri pazarı 2023’te yüzde 81 büyüdü Yapılan bir araştırma Türkiye'de sigara ve alkol hariç Hızlı Tüketim Ürünleri (FMCG) pazarının 2023 yılında yüzde 81 oranında ciro büyümesi kaydettiğini ortaya koydu.
16.04.2024 Ekonomi
Tuzlu deniz suyunun kullanılması yüksek maliyet gerektiriyor!
Tuzlu deniz suyunun kullanılması yüksek maliyet gerektiriyor! Muğla'nın Bodrum İlçesinde bulunan Mumcular Barajı'nda su seviyesi yüzde 17, Geyik Barajı'nda ise yüzde 58'de kaldı.Dünyaca ünlü turistik ilçenin su ihtiyacını karşılayan baraj hakkında konuşan Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, tuzlu suyun yüksek maliyet gerektirdiğini söyledi.
16.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor Kabine, bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Ortadoğu’daki gerilim, terörle mücadele operasyonları, ekonomi ve yerel seçim sonuçları gibi önemli gündem başlıklarıyla toplanacak.
16.04.2024 Gündem
Bakan Mehmet Özhaseki: Evlerimizi hak sahiplerine etap etap teslim ediyoruz
Bakan Mehmet Özhaseki: Evlerimizi hak sahiplerine etap etap teslim ediyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
15.04.2024 Gündem
Adana’da son 95 yılın en sıcak Mart ayı yaşandı, uzmanı meteorolojik afetlere karşı uyardı
Adana’da son 95 yılın en sıcak Mart ayı yaşandı, uzmanı meteorolojik afetlere karşı uyardı Türkiye’nin en sıcak illerinden Adana’da son 95 yılın en sıcak Mart ayı yaşanırken Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, meteorolojik afetlerin kapıda olduğuna değinip, “Meteorolojik afetlerde hayatlarını kaybeden insanların sayısı, depremde hayatını kaybedenlerin sayısına göre 100 kat daha fazla. Hepimizin bu iklim krizi durumuna alışması lazım” diyerek uyarıda bulundu.
16.04.2024 Adana
47 ilde ucuz arsa satışı başlıyor! Bakanlık açıkladı, yüzde 25 peşin, 24 ay vade fırsatı
47 ilde ucuz arsa satışı başlıyor! Bakanlık açıkladı, yüzde 25 peşin, 24 ay vade fırsatı Ankara, İstanbul dahil 47 ilde harekete geçildi. Bakanlık resmen açıkladı. Ucuz arsa satışı başlıyor. Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Türkiye genelindeki 47 ilde, 826 muhtelif arsayı avantajlı koşullarla satışa çıkarıyor. İşte detaylar...
13.04.2024 Ekonomi
İstanbul - Antalya arasına yeni hızlı tren hattı geliyor!
İstanbul - Antalya arasına yeni hızlı tren hattı geliyor! Antalya 100 yıllık hayali olan yüksek hızlı trene kavuşuyor. Bakan Uraloğlu’nun duyurduğu, Antalya’yı Eskişehir’e bağlayacak olan yeni hızlı tren hattı sayesinde İstanbul-Antalya arası hızlı trenle 4 saat 45 dakikada kat edilecek.
12.04.2024 Ekonomi
Hırsızlar elektrik kablolarını çaldılar! Hastaların tedavisi yarım kaldı
Hırsızlar elektrik kablolarını çaldılar! Hastaların tedavisi yarım kaldı Kocaeli'nin Darıca ilçesinde bulunan Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin trafo binasına girerek yaklaşık 150 bin TL değerindeki kabloları çalan hırsızlar, hastanenin elektriğinin kesilmesine neden oldu. Olay nedeniyle, diyaliz ve yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 52 hasta, ambulanslarla çevredeki hastanelere nakledildiği açıklandı.
10.04.2024 Gündem
Dışişleri Bakanlığı'ndan, Yunanistan'ın Ege Denizi'nde ilan edeceğini duyurduğu 'deniz parkı' hakkında açıklama
Dışişleri Bakanlığı'ndan, Yunanistan'ın Ege Denizi'nde ilan edeceğini duyurduğu 'deniz parkı' hakkında açıklama Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan'ın Ege Denizi'nde ilan edeceğini duyurduğu 'deniz parkı' hakkında açıklamada bulundu.
9.04.2024 Gündem
Antalya açıklarında endişeli anlar! Kaynağı tespit edildi
Antalya açıklarında endişeli anlar! Kaynağı tespit edildi Antalya'nın Körfezi'nde görülen denizanaları ve polen görüntüsü, vatandaşta korku ve paniğe neden olmasından sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleriyle Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, polen ve denizanalarının yoğun görüldüğü körfez açıklarında incelemeler yaptı.
9.04.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Çevre ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çevre haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.