Sscb

Sscb

Son dakika SSCB haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan SSCB ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını SSCB haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sscb

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sscb gelişmeleri de dahil olmak üzere 169 sscb haberi bulunmuştur. Tüm sscb haberleri aşağıda listelenmiştir.
Rusya Devlet Başkanı Putin: Erdoğan Gazze krizinin çözümünde başrol oynuyor
Rusya Devlet Başkanı Putin: Erdoğan Gazze krizinin çözümünde başrol oynuyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gazze'deki gelişmelere en fazla ilgi gösteren liderlerden biri olduğunu kaydeden Rus lider Putin, "Önemli ve başrol oynadığını belirtmek isterim" dedi.
14.12.2023 Gündem
Karadeniz gazında tarih belli oldu: Bakan Dönmez: Gündemi değiştirecek bir müjde...
Karadeniz gazında tarih belli oldu: Bakan Dönmez: Gündemi değiştirecek bir müjde... Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtlıyor. Bakan Dönmez, "Karadeniz gazı mayıs ayı itibariyle evlerde kullanılabilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan 20 Nisan'da açıklayacak, gündemi değiştirecek" dedi.
8.04.2023 Ekonomi
Mihail Gorbaçov kimdir? SSCB'nin son lideri Mihail Sergeyeviç Gorbaçov hayatını kaybetti!
Mihail Gorbaçov kimdir? SSCB'nin son lideri Mihail Sergeyeviç Gorbaçov hayatını kaybetti! Dünya siyasetine yön veren devlet adamlarından Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nin (SSCB) son lideri Mihail Gorbaçov 91 yaşında hayata gözlerini yumdu. Gorbaçov, Soğuk Savaş'ın sona ermesindeki rolü nedeniyle Nobel Barış Ödülü'ne layık görülmüştü. Peki, Mihail Sergeyeviç Gorbaçov neden öldü? Mihail Gorbaçov kimdir, kaç yaşında? İşte Mihail Gorbaçov biyografisi!
31.08.2022 Dünya
SSCB'nin son lideri Mihail Gorbaçov hayatını kaybetti
SSCB'nin son lideri Mihail Gorbaçov hayatını kaybetti Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin (SSCB) son lideri Mihail Gorbaçov 91 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
30.08.2022 Dünya
Kahin Baba Vanga’dan 2022 yılı için 6 kehanet!
Kahin Baba Vanga’dan 2022 yılı için 6 kehanet! Bulgar kahin Baba Vanga’nın geleceğe yönelik yaptığı isabetli tahminlerle tüm dünyayı şaşkına çeviriyor. Baba Vanga’nın 2022 yılı için yaptığı 6 kehanetten 2'si şimdiden gerçek oldu. Baba Vanga, daha önce de tüm dünyayı etkileyen bazı olayları yıllar öncesinden tahmin ederek şaşkına çevirmişti.
16.07.2022 Dünya
Zelenski'den NATO'ya çağrı: Ortak güvenlik alanında Ukrayna için bir yer bulmalısınız
Zelenski'den NATO'ya çağrı: Ortak güvenlik alanında Ukrayna için bir yer bulmalısınız Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen NATO Zirvesi’nde liderlere seslendi. Ukrayna’nın, Finlandiya ve İsveç’in ittifaka katılma kararını memnuniyetle karşıladığını belirten Zelenski, “Güvenlik garantilerine ihtiyacımız var ve ortak güvenlik alanında Ukrayna için bir yer bulmalısınız” dedi.
29.06.2022 Dünya
Rusya'dan Ukrayna'ya uyarı! AB buna çok kızacak
Rusya'dan Ukrayna'ya uyarı! AB buna çok kızacak Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili flaş gelişme. Rusya eski devlet başkanı Dmitriy Medvedev, Ukrayna'nın AB üyeliğiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Medvedev, "Ukrayna üye olana kadar Avrupa Birliği haritadan silinebilir" dedi.
19.06.2022 Dünya
Rusya'dan Ukrayna'ya peş peşe bomba! Kritik noktalar vuruldu, ilk kez açıkladılar...
Rusya'dan Ukrayna'ya peş peşe bomba! Kritik noktalar vuruldu, ilk kez açıkladılar... Ukrayna - Rusya savaşının 7'nci gününden son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Rusya-Ukrayna müzakerelerinde Rus heyetine başkanlık eden Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinskiy, Ukrayna heyetinin Kiev'den yola çıktığını ve toplantı yerine yarın sabah varacağını belirtti. Kiev Belediye Başkanı "Rus birlikleri başkent Kiev'e daha yakın" açıklamasında bulunurken, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise Putin'i "savaş suçlusu" olarak tanımlayarak BM'ye çağrıda bulundu. Harkiv bir kez daha füzelerin hedefi oldu. Ukrayna savaşın başından beri 2 bin sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu. Rus annelere çağrı yapan Ukrayna, esir askerlerin annelerinin Kiev'e gelmeleri durumunda serbest bırakılacaklarını duyurdu. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'nın Zelenski'nin güvenlik garantileri isteğine ilişkin görüşmeye hazır olduklarını söyledi. Öte yandan Rusya Ukrayna işgali sırasında ne kadar kayıp verdiğini ilk kez açıkladı. İşte son dakika haberinin detayları...
3.03.2022 Dünya
Lavrov: ABD nükleer silahlarının bazı Avrupa ülkelerinde hala var olması kabul edilemez
Lavrov: ABD nükleer silahlarının bazı Avrupa ülkelerinde hala var olması kabul edilemez Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "ABD nükleer silahlarının bazı Avrupa ülkelerinin topraklarında hala mevcut olması bizim için kabul edilemez. ABD nükleer silahlarının eve dönmesinin ve Avrupa'daki bunlarla ilgili altyapının tamamen ortadan kaldırılmasının zamanı geldi" ifadelerini kullandı.
1.03.2022 Dünya
Nükleer caydırıcı güç nedir? Rusya nükleer silah kullanırsa ne olur?
Nükleer caydırıcı güç nedir? Rusya nükleer silah kullanırsa ne olur? Tüm dünyanın gözü Rusya Ukrayna savaşında! Dünyanın en büyük nükleer silah kapasitesine sahip Rusya, savaşın 5. gününde nükleer caydırıcı güçlerini kullanma kararını aldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Rus ordusunun nükleer caydırıcı güçlerini özel savaş görevi durumuna geçirmesi emri vermesi, gözleri bu ülkenin nükleer silahları ve hipersonik füzelerine çevirdi. Peki, Nükleer caydırıcı güç nedir? Rusya nükleer silah kullanırsa ne olur? Rusya nükleer caydırıcı güçlerini kullanacak mı? Rusya’nın elindeki nükleer silahlar neler? İşte detaylar…
28.02.2022 Dünya
Rusya adım adım Ukrayna'yı işgal ediyor! ‘Batı kandırıp yüzüstü bıraktı...’
Rusya adım adım Ukrayna'yı işgal ediyor! ‘Batı kandırıp yüzüstü bıraktı...’ Rusya - Ukrayna savaşı ikinci gününde devam ediyor. Rusya'nın Ukrayna'ya askeri harekat başlatmasını değerlendiren uzmanlar, gelişmelerin yeni bir dünya düzenine gebe olduğuna dikkat çekti.
25.02.2022 Dünya
Ukrayna NATO üyesi mi değil mi? Rusya NATO üyesi mi, Türkiye NATO’ya ne zaman girdi? NATO üyesi ülkeler!
Ukrayna NATO üyesi mi değil mi? Rusya NATO üyesi mi, Türkiye NATO’ya ne zaman girdi? NATO üyesi ülkeler! Ukrayna ve Rusya arasındaki gerginlik, Rusya'nın Donbas bölgesinin bağımsızlığını tanıması ile zirve yaptı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu sabah da Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a "özel askeri operasyon" başlattıklarını açıkladı. Söz konusu açıklamaların ardından Ukrayna NATO üyesi, Türkiye NATO’ya ne zaman girdi? Sorularına yanıt aranırken NATO üyesi ülkeler sorgulanmaya başlandı.
24.02.2022 Gündem
Rusya - Ukrayna krizi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: İkisinden de vazgeçmemiz mümkün değil
Rusya - Ukrayna krizi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: İkisinden de vazgeçmemiz mümkün değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İkisinden de vazgeçmemiz mümkün değil. Rusya ile gerek siyasi, gerek askeri, gerek ekonomik ilişkilerimiz var. Ukrayna ile de aynı şekilde siyasi, askeri, ekonomik ilişkilerimiz var. ‘Ukrayna’dan vazgeç’ deseniz vazgeçemeyiz, çünkü ülkemizin buradaki çıkarları çok ileri derecede. ‘Rusya’dan vazgeç’ deseniz ondan da vazgeçemeyiz, çünkü onunla da şu anda gerçekten ileri derecede birlikteliklerimiz var” dedi.
23.02.2022 Siyaset
Ukrayna Nato üyesi mi? Nato üyesi ülkeler hangileri?
Ukrayna Nato üyesi mi? Nato üyesi ülkeler hangileri? Tüm dünyanın gözü kulağı Rusya-Ukrayna krizinde! Gerilim tırmanırken dünya Rusya-Ukrayna krizinin çözümlenip çözümlenemeyeceğini merak ediyor. Rusya Devlet Başkanı Putin, ilişkilerin iyileşmesi için Kiev yönetimine 4 koşul öne sürdü. Putin, sorunların çözümü için Ukrayna'nın NATO'ya girmek yerine tarafsız statüyü benimsemesi ve Kırım'ın ilhakını tanımasını istedi. Bu gelişmenin ardından Ukrayna'nın NATO'ya üye olup olmadığı pek çok kişinin araştırdığı konuların başında geliyor. Peki, Ukrayna Nato üyesi mi? Nato üyesi ülkeler hangileri? İşte detaylar…
23.02.2022 Gündem
Aykut Erdoğdu’nun o sözlerine TADİV Başkanı Aygün Attar’dan sert tepki!
Aykut Erdoğdu’nun o sözlerine TADİV Başkanı Aygün Attar’dan sert tepki! CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun Türkiye-Azerbaycan enerji iş birliğine ilişkin iddialarına peş peşe sert tepkiler geldi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Leyla Abdullayeva'dan sonra bir tepki de Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi, Türkiye Azerbaycan Dostluk, İşbirliği ve Dayanışma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Aygün Attar'dan geldi. Attar, “Aykut Erdoğdu’nun Türkiye ile Azerbaycan arasındaki doğalgaz anlaşmasıyla ilgili mesnetsiz iddiaları cahil cesaretinin tezahürü mü, Bir Millet İki Devlet hazımsızlığının dışa vurumu mu?” dedi.
5.02.2022 Dünya
Rusya, Ukrayna ile savaşa girecek mi? Lavrov'dan son dakika açıklaması
Rusya, Ukrayna ile savaşa girecek mi? Lavrov'dan son dakika açıklaması Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Ukrayna ile gerilime ilişkin 'savaş' açıklamasında bulundu. Lavrov, "Rusya savaş istemiyor. Ancak çıkarlarımızın göz ardı edilmesine izin veremeyiz" dedi.
28.01.2022 Dünya
Prof. Aygün Attar: Haydar Aliyev'in vasiyeti gerçekleşti
Prof. Aygün Attar: Haydar Aliyev'in vasiyeti gerçekleşti Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurul Üyesi ve Türkiye Azerbaycan Dostluk, İşbirliği ve Dayanışma Vakfı başkanı Prof. Dr. Aygün Attar, Azerbaycan'ın mimarı Haydar Aliyev doğumunun 98. yılında andı. Attar, “Bugün Azerbaycan’ın dünya siyasetinde söz sahibi olabilmesinin mimarı Haydar Aliyev takdirle anılıyor. Türk halkının önemli liderleri arasına adını yazdıran Aliyev’in politikalarının sadece Azerbaycan’ın değil aynı zaman da Türkiye’nin de önceliklerinin dünya gündeminde tutulmasındaki katkısı unutulamaz. Şuşa’sız Karabağ, Karabağ’sız ise umumiyetle Azerbaycan yoktur’ demişti vasiyeti gerçekleşti” ifadelerini kullandı.
10.05.2021 Siyaset
Rusların gizli silahı: Ekranoplan! Dikkat çeken Türkiye detayı
Rusların gizli silahı: Ekranoplan! Dikkat çeken Türkiye detayı Dünyanın en büyük savaş makinalarından biriydi. Tam olarak ne uçak ne de deniz taşıtıydı. Ama işlevi ve üstleneceği görevler açısından, bir savaşın kaderini tayin edecek role sahip olabilirdi. 15 yıl süreyle Hazar Denizinde test edildi.
25.03.2021 Dünya
Ay’a ayak basma hedefi, bilimsel değil siyasi güdülerle  şekillendi
Ay’a ayak basma hedefi, bilimsel değil siyasi güdülerle şekillendi İnsanoğlunun Ay’a ilk ayak bastığı günün üzerinden 51 yıl geçti. Astronot Neil Armstrong'un "bir insan için küçük fakat insanlık için büyük" diye tasvir ettiği adıma giden yolun taşları, ABD ile Sovyetler Birliği (SSCB) arasında güç mücadelesinin gölgesinde döşendi.
20.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Uzay yolculukları insanlığı yeni ufuklara taşıyor
Uzay yolculukları insanlığı yeni ufuklara taşıyor İnsanlığın asırlardır düşlerinden biri olan uzay yolculukları, geçen yüzyılın ikinci yarısında gerçeğe dönüştü.
12.04.2020 Bilim ve Teknoloji
20 Ocak 1990 Yanvar Azeri Katliamı | Kara Ocak olayı nedir, kim yapmıştır?
20 Ocak 1990 Yanvar Azeri Katliamı | Kara Ocak olayı nedir, kim yapmıştır? Kara Ocak, Kara Cumartesi veya 20 Ocak faciası olarak da anılan Yanvar Azeri Katlimı, 1990 Ocağında 19'unu 20'sine bağlayan gece Sovyet Ordusu'nun Azerbaycan SSC'nin başkenti Bakü'ye girmesiyle gerçekleştirilen katliamın adıdır. İşte Kara Ocak Katliamının merak edilenleri…
20.01.2020 Gündem
Rekor sahibi Rus kozmonot Bıkovskiy yaşamını yitirdi
Rekor sahibi Rus kozmonot Bıkovskiy yaşamını yitirdi Uzayda tek başına en uzun süre kalma rekorunun sahibi Rus kozmonot Valeriy Bıkovskiy 84 yaşında vefat etti.
28.03.2019 Dünya
İsrail'e büyük göç! 1948'den bu yana 3 milyonu aşkın...
İsrail'e büyük göç! 1948'den bu yana 3 milyonu aşkın... İsrail'e 1948'den bu yana 3 milyon 200 bin Yahudi'nin göç ettiği açıklandı.
17.12.2018 Dünya
Son dakika... Baba Bush hayatını kaybetti!
Son dakika... Baba Bush hayatını kaybetti! Eski ABD Başkanı George H. W. Bush'un 94 yaşında hayatını kaybettiği bildirildi.
1.12.2018 Dünya
Moldova nerede? Moldova'ya nasıl gidilir?
Moldova nerede? Moldova'ya nasıl gidilir? Moldova güzellikleriyle ünlü bir ülkedir. Birçok gezilecek özel yerleri bulunan Moldova'nın nerede olduğu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki Moldova'ya nasıl gidilir?
18.10.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sscb ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sscb haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.