Sondaj Gemisi

Sondaj Gemisi

Son dakika sondaj gemisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sondaj gemisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sondaj gemisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sondaj Gemisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sondaj gemisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 415 sondaj gemisi haberi bulunmuştur. Tüm sondaj gemisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Abdülhamid Han sondaj gemisi Mersin’e demirledi
Abdülhamid Han sondaj gemisi Mersin’e demirledi Türkiye'nin hidrokarbon arama çalışmalarına katılan 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han, yeni görevi öncesi Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Limanı açıklarına demirledi.
15.03.2024 Gündem
Karadeniz gazından ekonomiye dev katkı
Karadeniz gazından ekonomiye dev katkı Karadeniz'de son 3 ayda üretilen doğalgaz 284 milyon metreküpü aşarken, ekonomiye katkısı 4.3 milyar TL oldu. Günlük 1.5 milyon hanenin ihtiyacı karşılandı.
29.11.2023 Ekonomi
Karadeniz'deki büyük doğal gaz keşfinin yıl dönümü! Faz-2 başlayacak
Karadeniz'deki büyük doğal gaz keşfinin yıl dönümü! Faz-2 başlayacak Zonguldak açıklarında Sakarya Gaz Sahası'ndaki doğal gaz keşfinin üzerinden 3 yıl geçti. Karadeniz doğal gazı, '2020 yılında denizlerde yapılan en büyük keşif, milli imkanlarla yapılan ilk derin deniz keşfi' olarak tarihe geçti.
21.08.2023 Gündem
Bakan Bayraktar'dan 'Abdülhamid Han Sondaj Gemisi' paylaşımı
Bakan Bayraktar'dan 'Abdülhamid Han Sondaj Gemisi' paylaşımı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Abdülhamid Han Sondaj Gemisi'nin birinci yıl dönümünde Akdeniz'de yeni görevine başlayacağını duyurdu.
9.08.2023 Gündem
Fatih yeni sondaja başladı! TPAO duyurdu
Fatih yeni sondaja başladı! TPAO duyurdu Türkiye'nin sondaj çalışmaları son hızla devam ediyor. Fatih sondaj gemisinin 135 milyar metreküp gaz keşfettiği Amasra-1 kuyusundan sonra Amasra-3'te yeni sondaj çalışmasına başladı.
6.05.2023 Ekonomi
Doğal gaza 25 metreküp indiriminin detayları belli oldu! Faturalara böyle yansıyacak
Doğal gaza 25 metreküp indiriminin detayları belli oldu! Faturalara böyle yansıyacak Cumhurbaşkanı Erdoğan Karadeniz gazındaki tarihi günde yaptığı açıklamada 'Aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su tüketimi için gereken doğal gazın bedeli bir yıl boyunca faturalardan düşürülecektir' müjdesini vermişti. Peki 25 metreküp ne anlama geliyor? CNN Türk'te Fulya Öztürk konuya dair detayları aktardı.
20.04.2023 Ekonomi
Karadeniz gazı devreye alındı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Konutlarda 1 ay, sıcak su için de 1 yıl ücretsiz doğal gaz
Karadeniz gazı devreye alındı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Konutlarda 1 ay, sıcak su için de 1 yıl ücretsiz doğal gaz Türkiye tarihinin en önemli enerji projelerinden Karadeniz gazı, Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi'nde ilk kez karaya ulaştırılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın törende müjdeleri açıkladı. Erdoğan, birinci müjdeyi, "Vatandaşlarımızın evlerinde ve mutfaklarında sıcak su tüketimindeki doğalgazı bir yıl ücretsiz veriyoruz. Aylık ortalama 25 metreküpe gelen doğalgaz tüketimi harcaması bir yıl boyunca faturalardan düşecek." dedi. İkinci müjdede ise "Bir ay süreyle de tüm kullanımlarda doğalgaz evlerde ücretsiz olacak." ifadelerini kullandı.
20.04.2023 Ekonomi
Karadeniz gazı devreye alındı! Tarihi yolculukta Berat Albayrak'ın sözleriyle başlamıştı
Karadeniz gazı devreye alındı! Tarihi yolculukta Berat Albayrak'ın sözleriyle başlamıştı Zonguldak'ta karadan 170 kilometrelik deniz açıklığından getirilecek olan yerli ve milli doğal gazın Filyos Limanı'ndaki hazırlıkları tamamlandı. Türkiye'nin 100. yılını kutlaması sebebiyle 2023 yılına atıfta bulunarak tören saat 20.23'te yapıldı. Türkiye için tarihi öneme sahip projede Berat Albayrak'ın payı var. Türkiye'nin enerjideki tarihi yolculuğu Albayrak'ın "Arama sondaj gemisi ile yılda en az Karadeniz'de 2 tane, Akdeniz'de 2 tane kuyu kazacağız" sözleriyle başlamıştı.
20.04.2023 Ekonomi
Karadeniz gazında tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan meşaleyi yakacak
Karadeniz gazında tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan meşaleyi yakacak Karadeniz gazı için yarın büyük gün. Saat 20.23’te yapılacak törenle Türkiye için tarihi meşale yanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 20 Nisan akşamı meşaleyi yakacak.
19.04.2023 Ekonomi
İstanbul Finans Merkezi açılıyor: Berat Albayrak'ın sözleri yeniden gündem oldu
İstanbul Finans Merkezi açılıyor: Berat Albayrak'ın sözleri yeniden gündem oldu Türkiye Varlık Fonu sahipliğinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda tamamlanan, 50 bin kişilik istihdam oluşturacak İstanbul Finans Merkezi projesinin bankalar etabı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılıyor. 20 Nisan'da ise 35 yıl süreyle tüm konutların doğalgazını sağlayacak ve Mayıs ayında kullanılabilecek Karadeniz gazı devreye alınacak. Türkiye için tarihi öneme sahip iki projenin arkasında ise Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak'ın imzası var.
16.04.2023 Ekonomi
Karadeniz gazında tarih belli oldu: Bakan Dönmez: Gündemi değiştirecek bir müjde...
Karadeniz gazında tarih belli oldu: Bakan Dönmez: Gündemi değiştirecek bir müjde... Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtlıyor. Bakan Dönmez, "Karadeniz gazı mayıs ayı itibariyle evlerde kullanılabilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan 20 Nisan'da açıklayacak, gündemi değiştirecek" dedi.
8.04.2023 Ekonomi
Uzman isimden çarpıcı doğal gaz yorumu: 'Türkiye enerji alanında söz sahibi olacak'
Uzman isimden çarpıcı doğal gaz yorumu: 'Türkiye enerji alanında söz sahibi olacak' Türkiye'nin Karadeniz'deki doğal gaz keşfi ile ilgili dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Türkiye'nin enerji merkezi olma yönündeki adımları tek tek açıklandı Türkiye'nin doğal gaz keşfi ile ilgili çarpıcı ayrıntıları aktaran MÜSİAD Enerji ve Çevre Sektör Kurulu Başkanı Altuğ Karataş, doğal gaz arama faaliyetlerinin önemine vurgu yaparak, "Türkiye enerji anlamında söz sahibi olacak. Hatta fiyatları Türkiye belirleyebilecek" dedi.
20.01.2023 Ekonomi
Bakan Dönmez'den tarihi paylaşım: Enerji bağımsızlığımızın ateşi
Bakan Dönmez'den tarihi paylaşım: Enerji bağımsızlığımızın ateşi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz’de keşfedilen 710 milyar metreküplük yerli gazın yakma testinden görüntüleri paylaştı. Bakan Dönmez, "Enerji bağımsızlığımızın ateşi" ifadelerini kulandı.
7.01.2023 Ekonomi
Bakan Dönmez tarih verdi! Türkiye kendi gazını ne zaman kullanacak?
Bakan Dönmez tarih verdi! Türkiye kendi gazını ne zaman kullanacak? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yeni doğal gaz keşfinin detaylarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Bakan Dönmez "Ekiplerimiz son sürat iş planına uygun olarak çalışmalarını yapıyor. 2023 Mart ayında bu gazı insanımızla buluşturmak istiyoruz" dedi.
27.12.2022 Ekonomi
Karadeniz gazının işleneceği yer belli oldu
Karadeniz gazının işleneceği yer belli oldu Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, "Fatih Sondaj Gemimiz, Çaycuma-1 sondajında denizin 3 bin 23 metre altında 58 milyar metreküplük doğal gaz rezervini keşfetti." dedi. CNN TÜRK'te Tarafsız Bölge programında Milliyet Gazetesi yazarı Zafer Şahin, "2030'larda enerji ihraç edebilen bir ülke konumunda olmamız için atılan en büyük adım bu adım." açıklamasında bulundu. CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk de bulunan gazın çok temiz ve kaliteli olduğunu belirtti.
26.12.2022 Ekonomi
Aslan payı filonun kurulmasında! Her şey Berat Albayrak'ın bu sözleri ile başladı
Aslan payı filonun kurulmasında! Her şey Berat Albayrak'ın bu sözleri ile başladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz'deki yeni doğal gaz keşfini duyurdu. Enerji Uzmanı Doç. Dr. Yunus Furuncu, bu keşiflerdeki aslan payının filonun kurulmasında olduğunu ifade etti. Furuncu, "Berat Albayrak'ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminde alınan gemiler ile kurulan filo enerji yolculuğundaki en stratejik hamleydi." diye konuştu.
26.12.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği büyük müjde ne olacak? Karadeniz'de gözler o kuyuda
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği büyük müjde ne olacak? Karadeniz'de gözler o kuyuda Tüm Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı açıklamaya kilitlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Erzurum'da yaptığı açıklamada "Karadeniz'de keşfettiğimiz gazı milli sistemimize bağlamak için gece gündüz çalışıyoruz. İnşallah pazartesi günü bu konuda yeni müjdeleri milletimizle paylaşacağız" demişti. Erdoğan'ın açıklaması sonrası tüm gözler Filyos'taki doğal gazın işleneceği ve tüm Türkiye'ye dağıtılacağı tesise çevrildi. CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, Erdoğan'ın açıklayacağı müjdeye ilişkin tahminleri aktardı.
26.12.2022 Gündem
Karadeniz gazı ile ilgili merak edilenler: Karadeniz’de kaç kuyu var? Karadeniz gazı ne zaman gelecek? Karadeniz gazı Türkiye’ye kaç yıl yeter?
Karadeniz gazı ile ilgili merak edilenler: Karadeniz’de kaç kuyu var? Karadeniz gazı ne zaman gelecek? Karadeniz gazı Türkiye’ye kaç yıl yeter? Milyonlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Pazartesi günü açıklayacağı yeni müjdeleri bekliyor. Karadeniz'de keşfedilen gaz ile ilgili yeni müjdeleri 26 Aralık Pazartesi günü açıklayacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söyleyecekleri merak edilirken Karadeniz gazı ile ilgili bilgiler de araştırılmaya başlandı. Daha önce Karadeniz’deki sahalardan çıkan gazın Türkiye’ye 2023 yılında gelmeye başlayacağı duyurulmuştu. Peki, Karadeniz’de kaç kuyu var? Karadeniz gazı ne zaman gelecek? Karadeniz gazı Türkiye’ye kaç yıl yeter? Karadeniz’de ne kadar gaz var? Doğalgaz rezervi ne kadar? İşte Karadeniz gazı ile ilgili merak edilenler…
25.12.2022 Ekonomi
Enerjide milli adımı başlatan söz! Adım adım tarihi süreç
Enerjide milli adımı başlatan söz! Adım adım tarihi süreç Türkiye'de enerji alanında dev bir yatırım daha hizmete alındı. Türkiye'nin ilk yer altı doğalgaz tesisi olan Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi hizmete girdi. Tarihi adımın temelleri dönemin Enerji ve Tabii ve Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın kritik konuşması ile atılmıştı.
16.12.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6 yaşında evlendirme skandalıyla ilgili açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6 yaşında evlendirme skandalıyla ilgili açıklama Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yaptı. 6 yaşındaki bir kız çocuğunun cinsel istismara uğramasına ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstismar iddiaları tam bir faciadır" açıklamasında bulundu. Yıllık enflasyonun birkaç ay içinde yüzde 40'lara ineceğini söyleyen Erdoğan, "Herkes hesabını 2023'te yüzde 20'ler seviyesinde enflasyona göre yapsın" dedi. Başarılı öğrencilere teşvik verileceğini de açıklayan Erdoğan, "Üniversite öğrencilerinin kredi burs miktarını 850 TL'den 1250 TL'ye çıkarıyoruz" dedi.
13.12.2022 Siyaset
Tüm Türkiye'nin beklediği doğal gaz görüntülendi
Tüm Türkiye'nin beklediği doğal gaz görüntülendi CNN TÜRK ekibi Zonguldak açıklarındaki doğal gaz faaliyetlerinde bulunan Yavuz sondaj gemisini görüntüledi. Karadeniz'den çıkarılacak ve yakın zaman sonra evlere girecek olan doğal için çalışmalar detaylı olarak incelendi.
13.11.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Karadeniz gazı müjdesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Karadeniz gazı müjdesi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kastamonu Bozkurt – Abana – Cide – İnebolu İlçelerine Doğal Gaz Verme Töreni’ne Canlı Bağlantı ile katıldı. Erdoğan, "Türkiye'yi doğal gazda enerji merkezi haline getirecek adımlar da atıyoruz. Günlük doğal gaz giriş kapasitemiz 360 milyon metreküpe ulaştı" ifadesini kullandı. Müjdesi paylaşılan Karadeniz doğal gazının ülke sistemine bağlayacak çalışmaların hızlandığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kara ve denizde 7 bin işçi faaliyet gösteriyor. Deniz tabanının 2 bin 200 metre altında adeta bir enerji üssü kuruyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl bu gazı kullanmaya başlayacağız' dedi.
12.11.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıkladı! TOGG, EYT, asgari ücret...
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıkladı! TOGG, EYT, asgari ücret... Cumhurbaşkanı Erdoğan konuk olduğu canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, "Fiyatı şimdiden başladılar sormaya. Aceleci olmayalım. Togg satışa sunulduğunda rekabetçi olacak. Babayiğitler sıradan oturan adamlar değil, saygın iş adamları. Oturup değerlendirme yapacağız. Mart ayında fiyat tespiti yapacağız. 7 ayrı üretim olacak burada. Sadece otomobil değil renk seçeneği de var. Arkadaşlarımız işlerine iyi çalıştılar. Yeşilin olmadığı çeşit olamaz. Eşim kırmızı dedi, kırmızı da karar kıldık. 2.teklif Aliyev'den geldi, '2 araba istiyorum' dedi. Birini ben kullanacağım dedi, birini de daireye dedi. Bugün telefon görüşmemizde onu hatırlattı." dedi. Erdoğan, asgari ücret ve EYT ile ilgili, "Vedat Bey ekibiyle beraber çalışmalarını devam ettiriyor. Önümüzdeki ay ve yeni yıl açıklandığı aylar olacak. Ücret politikalarımızı da açıklayacağız. Asgari ücretin tespiti de olacak.2023'e bunları da açıklayarak girmiş olacağız." ifadelerini kullandı.
2.11.2022 Siyaset
Doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Tam gaz devam ediyor
Doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Tam gaz devam ediyor Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, “Türkiye için bir güne sığdırdıklarımız; akıllara, hayallere sığmaz” başlığıyla bir video paylaştı. Görüntülerde, Türkiye’nin gururu sondaj gemilerimiz Fatih, Yavuz ve Kanuni’nin yanı sıra alanında uzman yabancı gemiler de yer alıyor.
20.10.2022 Gündem
TBMM Başkanı Şentop: Bizim muhatabımız kuklalar değil
TBMM Başkanı Şentop: Bizim muhatabımız kuklalar değil İstanbul Teknopark'ta ARMELSAN AR-GE Merkezi'nin açılış törenine katılan TBMM Başkanı Mustafa Şentop “Biz kimseyle düşman olmak istemeyiz ama bize düşman olacaklardan daha güçlü, teknolojik olarak onlara daha donanımlı olmak mecburiyetindeyiz. Özellikle başkalarının rüzgarıyla yelken açan Yunanistan gibi, lokomotif değil vagon devletler için söylenecek bir tek sözümüz vardır; 'Bizim muhatabımız esasen kuklalar değil, onları idare eden kuklacılardır" dedi.
24.09.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Sondaj Gemisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sondaj gemisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.