Sıtma

Sıtma

Son dakika sıtma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sıtma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sıtma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sıtma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sıtma gelişmeleri de dahil olmak üzere 379 sıtma haberi bulunmuştur. Tüm sıtma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Karantina Adası araştırılacak! 'İlginç olaylar yaşandı'
Karantina Adası araştırılacak! 'İlginç olaylar yaşandı' İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde (DEÜ) görevli bilim insanları TÜBİTAK projesi kapsamında Urla ilçesinde uzun yıllar veba, kolera, çiçek, sıtma, verem gibi salgın hastalıklarda kullanılan 'Karantina Adası'nda araştırma yürütecek. Proje yürütücülerinden Dr. Muhammed Dağ, "Günümüzde hala pandemi ve salgın hastalıklar devam etmekte. Geçmişte karantina sürecindeki sıkıntılar ve bulunan çözüm yollarının günümüze taşınması oldukça önemli" dedi.
10.10.2023 Gündem
Peru Bayrağı Anlamı Nedir? Peru Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Peru Bayrağı Anlamı Nedir? Peru Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Peru bayrağı, 1825 yılı 25 Mayıs tarihinden bu yana kullanılmaktadır. Kırmızı, beyaz ve tekrar kırımızı olarak üç dikey şeritten oluşmaktadır. Peru Bayrağında da diğer Cumhuriyet ülkelerinde olduğu gibi kırmızı beyaz renkler hâkimdir. Tam ortasında devlet arması bulunan bayrak hakkında efsaneler olduğu bilinmektedir. Peru bayrağını efsaneye göre koruma ve şekillenmesini Jose San Martin oluşturmuş bulunmaktadır.
14.09.2023 Eğitim
Sivrisinek ısırığı deyip geçmeyin komaya ve ölüme götürebilir! Özellikle hamileler için büyük risk
Sivrisinek ısırığı deyip geçmeyin komaya ve ölüme götürebilir! Özellikle hamileler için büyük risk Sivrisinekler genellikle çiçek ve bitkilerin su ve özleriyle beslenmelerine rağmen özellikle de dişi sivrisinekler üremek için kana ihtiyaç duyar. Kan emmek için soktuklarında ise salgıladıkları bir madde o bölgede kaşıntıya, beraberinde de kızarıklığa neden olur. Bu ısırıklar başlangıçta basit görülse de sıtma, sarı humma, Batı Nil Ateşi gibi ciddi hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabilir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Sertaç Sever de sivrisinek ısırığı nedeniyle bulaşan hastalıkların ciddi nörolojik komplikasyonlara, hamileyseniz doğum kusurlarına hatta ölüme davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti ve korunmak için sivrisinek kovucu spreylerin kullanımına yönelik bilgi verdi.
27.08.2023 Sağlık
Asya kaplanı sineği kabusu! Tam bir enfeksiyon taşıyıcı: Kanama, şok ve ölüm
Asya kaplanı sineği kabusu! Tam bir enfeksiyon taşıyıcı: Kanama, şok ve ölüm Artan sıcaklarla birlikte sivrisinek artışı paniğe neden oldu. Asya kaplanı sineği ısırıklarından şikâyet edenler ise kızarıklık, kaşıntı, şişlik, ağrı, yanma gibi belirtiler nedeniyle hastanelere koşuyor. Prof. Dr. Fatma Nurhayat Saydam, bu tür ile diğer sinekler arasındaki farkları anlatarak, neden olduğu hastalıkları bir bir sıraladı.
17.07.2023 Sağlık
İstilacı sivrisinekler Türkiye'de! 'Yeni salgınlar kapıda' diyerek uyardı
İstilacı sivrisinekler Türkiye'de! 'Yeni salgınlar kapıda' diyerek uyardı Türkiye’deki sivrisinek türünden daha farklı! 'Aedes Aegypti' adıyla bilinen 'istilacı sivrisinek' türleri Avrupa coğrafyasında korku salmaya başladı. Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye’de hiç görülmeyen Zika, Chikungunya, Dang, Batı Nil Ateşi gibi viral hastalıkların sivrisineklerle bulaş ihtimalinin artması anlamına geliyor" dedi.
4.07.2023 Yaşam
ABD’de 20 yıl sonra iki eyalette yerel kaynaklı sıtma vakası tespit edildi
ABD’de 20 yıl sonra iki eyalette yerel kaynaklı sıtma vakası tespit edildi ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), ABD’nin iki eyaletinde yerel kaynaklı toplamda 5 sıtma vakasının tespit edildiğini duyurdu. CDC, ülkede 20 yıldır yerel kaynaklı sıtma vakasının görülmediğini belirterek, doktorlara ve halk sağlığı yetkililerine yönelik uyarıda bulundu.
28.06.2023 Gündem
Yılan Otu Nedir? Yılan Otu Faydaları Nelerdir?
Yılan Otu Nedir? Yılan Otu Faydaları Nelerdir? Şifalı otlar arasında yer alan yılan otu öne çıkan bitkilerden birisidir. Yazın sarı çiçekler ile beraber güzel bir görüntü verir. Aynı zamanda zengin vitamin ve mineral kaynakları içerisinde barındırır. Değişik yöntemler ile kullanmak mümkündür. Sağlıklı bir yaşam ile çeşitli hastalıklara karşı mücadele eder.
17.06.2023 Sağlık
Çin Devlet Başkanı Xi: Umudumu Amerikan halkına bağladım
Çin Devlet Başkanı Xi: Umudumu Amerikan halkına bağladım Çin Devlet Başkanı Xi Jinping milyarder iş adamı Bill Gates ile yaptığı görüşmede, “Her zaman, Çin-ABD ilişkilerinin temelini halkların oluşturduğunu düşündüm. Umudumu Amerikan halkına bağladım” ifadelerini kullandı.
16.06.2023 Dünya
AK Parti'den Meral Akşener'e sert tepki: Son yılların en niteliksiz konuşmasını yaptı
AK Parti'den Meral Akşener'e sert tepki: Son yılların en niteliksiz konuşmasını yaptı AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Ömer Çelik, "Akşener'in Cumhurbaşkanımız için kullandığı bazı tabirler, son yıllardaki en niteliksiz en yakışıksız tabirler olmuştur. Kimseye devlet adamlığı dersi vermesi haddine değildir" sözleriyle sert tepki gösterdi.
5.04.2023 Gündem
Dünya basını Akşener'in hamlesini böyle gördü: 'Yüzde 5 oy kaybı var'
Dünya basını Akşener'in hamlesini böyle gördü: 'Yüzde 5 oy kaybı var' İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6'lı masadan ayrılmasından 3 gün sonra ittifaka tekrar geri döndü. Akşener'in dönüş kararı masadan ayrılışı gibi dünya basınında ses getirdi. ABD, Yunan, Asya ülkeleri söz konusu gelişmeyi manşetten gördü.
6.03.2023 Gündem
Akşener krizi dünya basınına böyle yansıdı!
Akşener krizi dünya basınına böyle yansıdı! Dün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6'lı masanın adayının Kılıçdaroğlu olduğunu ve CHP liderinin adaylığına karşı çıktığını söyledi. İBB Başkanı İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı aday olmaya çağıran Akşener'i dünya basını manşetten gördü.
4.03.2023 Dünya
İYİ Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı kim, 6’lı masa dağıldı mı? Meral Akşener neden ayrıldı, İyi Parti masadan çekildi mi?
İYİ Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı kim, 6’lı masa dağıldı mı? Meral Akşener neden ayrıldı, İyi Parti masadan çekildi mi? Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için yapılan Altılı Masa toplantısının ardından gözler Meral Akşener’e çevrilmişti. Merakla beklenen açıklama geldi. Peki, Altılı Masa dağıldı mı, Meral Akşener neden ayrıldı? Meral Akşener adayı kim, Altılı Masa adayı kim oldu?
3.03.2023 Gündem
Meral Akşener 6'lı masadan neden ayrıldı? Meral Akşener altılı masadan ayrıldı mı?
Meral Akşener 6'lı masadan neden ayrıldı? Meral Akşener altılı masadan ayrıldı mı? İYİ Parti Genel İdare Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantının ardından İYİ Parti lideri Meral Akşener "Biz dayatmalara direnerek geldik, biz kirli pazarlıklara direnerek geldik" derken, "Bu masa artık potansiyel adayların tartışılabildiği ortak akıldan çıkmış, tek bir adayın tasdiki haline çalışan noter masasına dönüşmüştür" ifadelerini kullandı. Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a çağrı yaptı. Peki, Meral Akşener masadan ayrıldı mı? İYİ Parti altılı masadan neden ayrıldı? Meral Akşener’in son konuşması…
3.03.2023 Gündem
Akşener'in kararını dünya böyle gördü: Takımdan ayrıldı
Akşener'in kararını dünya böyle gördü: Takımdan ayrıldı İYİ Parti Genel İdare Kurulu toplantısı sonrası 6'lı masanın adayının Kılıçdaroğlu olduğunu ve CHP liderinin adaylığına karşı çıktığını söyledi. İBB Başkanı İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'a çağrı yapan Akşener'in o sözleri dünya basınına bomba gibi düştü.
3.03.2023 Dünya
Meral Akşener: Noter masasında olmayacağız
Meral Akşener: Noter masasında olmayacağız İYİ Parti Genel İdare Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantının ardından İYİ Parti lideri Meral Akşener alınan kararı açıkladı.. Akşener, "5 parti 'Kılıçdaroğlu aday olsun' dedi. Biz iki isim arasında görüşümüzü beyan ettik. Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu'ydu. Maalesef görüş ve önerilerimiz masadakiler tarafından reddedildi" ifadelerini kullandı. Akşener, "Ne bir kumar masasında ne de bir noter masasında olmayacağız" dedi. Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na çağrıda bulundu.
3.03.2023 Gündem
Prof. Dr. Yalçın: Deprem bölgesindeki her yurttaşımız 1 doz tetanos aşısı yaptırmalı
Prof. Dr. Yalçın: Deprem bölgesindeki her yurttaşımız 1 doz tetanos aşısı yaptırmalı Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, 10 ilin etkilendiği deprem bölgesindekilerde oluşabilecek salgın hastalıkların yanı sıra tetanos riskine de vurgu yaptı. Deprem bölgesindekilerin; yıkılan molozlara dokunması, demir çubuklara temas etmesi, çivi batması veya vücuda yabancı madde girmesi nedeniyle bulaşabilecek hastalıklara karşı dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, "Deprem bölgesindeki her yurttaşımızın mutlaka 1 doz tetanos aşısını yaptırması gerekiyor. Çalışan gönüllüler de dahil" dedi.
15.02.2023 Sağlık
Komşularına 'Çok üşüyorum' diyen adam, bugün evinde ölü bulundu
Komşularına 'Çok üşüyorum' diyen adam, bugün evinde ölü bulundu Antalya’da bir şahıs, yalnız yaşadığı evde ölü bulundu. Apartmanın zemin katındaki dairede yaşayan adamın ölümü, bir gün önce 'Çok üşüyorum' dediği komşularının pencereden içeriye bakmasıyla ortaya çıktı.
6.01.2023 Yaşam
Türkiye risk altında! 'Dünyanın en tehlikeli hayvanı' diyerek uyarıyı yaptı
Türkiye risk altında! 'Dünyanın en tehlikeli hayvanı' diyerek uyarıyı yaptı İstanbul Teknik Üniversitesi İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, "Türkiye ısındıkça biraz daha tropiklere benzer hastalıklarda, zoonatik hastalıklar yani hayvanlardan insanlara geçen hastalıklarda artış oluyor. Bunun başında dünyanın en tehlikeli hayvanı sivrisineklerde bir artış var. Yılda 1 milyon insan öldüren sivrisinekler sıtma ve benzeri hastalıklara neden oluyor." ifadelerini kullandı.
24.09.2022 Yaşam
Ülkede önce sel felaketi şimdi de hastalık vakaları!
Ülkede önce sel felaketi şimdi de hastalık vakaları! Pakistan’da bin 265 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketi nedeniyle yüz binlerce insanın çeşitli hastalıklara yakalandığı açıklandı.
4.09.2022 Dünya
6.4 milyon Pakistanlı vahim durumda
6.4 milyon Pakistanlı vahim durumda Birleşmiş Milletler, Pakistan’da yaşanan ‘Muson Sel Felaketi’ sebebiyle 6.4 milyon Pakistanlının vahim durumda olduğunu ifade ederek “Pakistan'daki insani krizin ölçeği, ülkenin üçte biri sular altındayken eşi görülmemiş bir boyuta ulaştı” dedi. BM dünkü açıklamasında Pakistan nüfusunun yüzde 15’inin sel felaketinden etkilendiğini vurguladı.
3.09.2022 Yaşam
Hayvandan insana geçiyor, tüm Türkiye’ye yayılacak! ‘Yılda 1 milyon insanı öldürüyor’
Hayvandan insana geçiyor, tüm Türkiye’ye yayılacak! ‘Yılda 1 milyon insanı öldürüyor’ Küresel ısınma nedeniyle tropikal hastalıklarda bir artış gözlendiğini belirten İTÜ İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, 2080 yılına kadar sıtmanın tüm Avrupa'ya yayılması beklendiğini ifade etti. Kadıoğlu, "Türkiye'de tropikal hastalıklar için polikliniklerin kurulması gerekecek. Şu an Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye'nin güney bölgesini sıtma bölgesi olarak gösteriyor. Bu daha da kuzeye doğru yayılacak" dedi. Enfeksiyon ve Tropikal Hastalıklar Uzmanı Doç. Dr. Şiran Keske ise sıtma virüsünü taşıyan sivrisineğin, iklim değişiklikleri ve havaların ısınmasıyla birlikte daha kolay yayılmaya başladığını vurguladı.
24.08.2022 Yaşam
Maymun çiçeği virüsü 92 ülkede görüldü: Dünya genelindeki vaka sayısı 35 bini aştı
Maymun çiçeği virüsü 92 ülkede görüldü: Dünya genelindeki vaka sayısı 35 bini aştı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus yaptığı açıklamada, maymun çiçeği virüsünün 92 ülkede görüldüğü ve dünya genelindeki vaka sayısının 35 bini aştığını belirterek, 12 kişinin virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini aktardı.
17.08.2022 Gündem
Sivrisinek ısırığı sonrası görülen ateşe dikkat!
Sivrisinek ısırığı sonrası görülen ateşe dikkat! Artan sıcaklarla birlikte sivrisinek kâbusunun yeniden başladığını belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Süleyman İzzet Karahan, “Sivrisinek ısırığı sonrası ateş, halsizlik gibi bulgular görülürse, sivrisinek ile bulaşan hastalıklar akla getirilerek en yakın sağlık kurumuna başvurulmalıdır” dedi.
9.08.2022 Sağlık
Yüksek riskli ülkelere yapılan seyahatlere dikkat! Testleri ihmal etmeyin!
Yüksek riskli ülkelere yapılan seyahatlere dikkat! Testleri ihmal etmeyin! Ay aylarıyla birlikte yurt dışına seyahatler de arttı. Seyahat edeceklerin atlamaması gereken en dikkat çekici önlemlerin başında seyahat sağlığı geliyor. Özellikle başka ülkelere veya kıtalara yapılan seyahatlerde gerekli tedbirler alınmazsa büyük sağlık sorunları yaşanabilir. Peki, Seyahat öncesi testler ne zaman yapılmalı? Seyahate çıkmadan hangi önlemler alınmalı? Hangi aşılar yaptırılmalı? Dr. M. Zafer Ekinci seyahat öncesi alınması gereken sağlık önlemlerini anlattı.
31.07.2022 Sağlık
Hemşireler Günü mesajları ve 12 Mayıs Hemşireler Günü sözleri! Sevgiliye, anneye, arkadaşa, anlamlı, güzel resimli Dünya Hemşireler Günü mesajları!
Hemşireler Günü mesajları ve 12 Mayıs Hemşireler Günü sözleri! Sevgiliye, anneye, arkadaşa, anlamlı, güzel resimli Dünya Hemşireler Günü mesajları! 12 Mayıs dünya hemşireler günü mesajları ve 12 Mayıs hemşireler günü sözleri için yapılan aramalar arttı. Sağlık çalışanlarının önemini özellikle de koronavirüs sürecinde daha iyi hissetiğimiz günleri geride bırakırken onların özel günlerini kutlamak daha da elzem bir hal aldı. Tüm sağlık çalışanları gibi hemşirelerimiz de salgın sürecinde çok yoğun emek sarf etti. Biz de bu özel günlerinde hemşireler gününü kutlamak isteyenler için “Dünya Hemşireler Günü kutlama mesajları” derledik. İşte Sevgiliye, anneye, arkadaşa, anlamlı, güzel resimli hemşireler günü mesajları…
12.05.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sıtma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sıtma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.