Gazete Vatan Logo

Peru Bayrağı Anlamı Nedir? Peru Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Peru bayrağı, 1825 yılı 25 Mayıs tarihinden bu yana kullanılmaktadır. Kırmızı, beyaz ve tekrar kırımızı olarak üç dikey şeritten oluşmaktadır. Peru Bayrağında da diğer Cumhuriyet ülkelerinde olduğu gibi kırmızı beyaz renkler hâkimdir. Tam ortasında devlet arması bulunan bayrak hakkında efsaneler olduğu bilinmektedir. Peru bayrağını efsaneye göre koruma ve şekillenmesini Jose San Martin oluşturmuş bulunmaktadır.

Peru Bayrağı Anlamı Nedir? Peru Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Peru Bayrağı Anlamı Nedir?

Peru bayrağı, ülkenin zenginliklerini temsil etmektedir. Bu nedenle Peru Bayrağı üç şerit halinde üretilmiştir. Anlamı, kurtarıcı olarak tanınan Jose’ de San Martin Peru sahilindeki Flamingoları izlerken, koruma hissiyle bayrağın oluşmasını sağlamış olmasıdır.

1820 yılında yaşandığı bilinen efsaneye göre Peru Bayrağı kabul edilerek 25 Mayıs 1925 tarihi itibariyle yasal olarak kullanılmaya başlamıştır. Peru’ nun zenginlikleri;

Kinin ağacı olarak bilinen Flora, tüm dünyayı kasıp kavuran sıtma ilacının atasıdır. Ayrıca kinin ağacı kabuklarından yirmi ayrı alkaloid madde çıkarılmaktadır.

Fauna, ekolojik olarak tanımlanan nesli tükenmekte olan canlılara denmektedir. Tek hücreli canlılar ve bakteriler de flora olarak değerlendirilmektedir.

Mineraller, Peru dünyanın 2. en Bakır madeni üreticisidir. Dünyanın 8. Altın üreticisi, Kalay, kurşun, çinko ve gümüş madenleri bakımından da çok zengindir. Peru maden üreticileri tüm dünya için gerekli olan Ekolojik dengeyi koruyarak büyümenin en güzel örnekleridir. Peru endüstriyel olarak da gelişmiş ülkeler arasında bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Peru Bayrağı Nasıl Oluştu?

Peru bayrağının oluşması bir efsaneye dayanmaktadır. Bu efsanenin 1820 yılında Jose’ de San Martin tarafından yaşandığı bilinmektedir. Peru sahilinde yaşayan Flamingoları izleyen İspanyol, Jose San Martin koruyucusu olmuştur. Bu esinle oluşturulan Peru Bayrağında kırımızı ve beyaz renkler kullanılmıştır.

Bayrağın tam ortasında bulunan devlet arması ise Defne ve Palmiye ağaçlarının ortasında kapalı bir çelenk olarak resmedilmiş bulunmaktadır. Peru’nun kurtuluşu için büyük çaba harcayan Jose San Martin 1820 yılında Lima’yı işgal etmiştir.

1821 yılında da Peru’nun Bağımsızlığını ilan ederek Protektor’ü kabul edilmiştir. İspanyol ve Güney Amerika Kolonileri bağımsızlığı için de büyük çaba harcamıştır. Peru bayrağının oluşması ve bağımsızlığı için de büyük çaba harcamıştır. 

Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Peru bayrağının renkleri bağımsızlığı ifade etmektedir. 25 Mayıs 1825 tarihinde resmi olarak kullanılmaya başlanan Peru bayrağı, kırmızı ve beyaz renkleriyle kurtuluşu simgelemektedir. Savaşlardan sonra bağımsızlığını ilan eden Peru Devlet bayrağı diğer Cumhuriyet ülkesi bayrakları gibi kırmızı beyaz renklerden oluşmaktadır.

Haberin Devamı

Peru, doğal kaynaklar ve madenler bakımından dünyanın en zengin ülkeleri arasında bulunmaktadır. Ekolojik dengenin korunması ve tüm dünyada sürdürülebilir gelişimin doğaya saygıyla mümkün olacağının bilincinde davranmaktadır. Sıtma hastalığının tedavisi ve oluşmasının önlenmesinde büyük fayda sağlayan kinin ağaçları bulunmaktadır.

Peru, ayrıca dünyanın 2. Bakır, 8. Altın madeni zengini ülke olarak tanınmaktadır. Bu nedenle hem doğal kaynaklar hem de yer altı zenginlikleri bakımından Peru, gözde ülkeler arasında bulunmaktadır.