Sivrisinek

Sivrisinek

Son dakika sivrisinek haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sivrisinek ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sivrisinek haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sivrisinek

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sivrisinek gelişmeleri de dahil olmak üzere 333 sivrisinek haberi bulunmuştur. Tüm sivrisinek haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uyuz Nasıl Geçer? Uyuz Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Uyuz Nasıl Geçer? Uyuz Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Uyuz tedavisi için genelde krem ve bazı losyonlar tercih edilir. Vücut kremleri veya zerdeçal ve çay ağacı yağı da uyuzun geçmesini hızlandırabilir.
17.01.2024 Sağlık
Ordu’da doktor, rüşvetten tutuklandı! Soruşturma başlatıldı
Ordu’da doktor, rüşvetten tutuklandı! Soruşturma başlatıldı Ordu’da Fatsa Devlet Hastanesi'nde görevli Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Okay Kurtbay ‘Rüşvet, irtikap ve kamu kurumu zararına dolandırıcılık’ suçundan tutuklandı.
24.10.2023 Yaşam
Sivrisinek kazaya sebep oldu! Şok eden olay
Sivrisinek kazaya sebep oldu! Şok eden olay Edirne'de otomobilin içine giren sivrisinek, sürücünün dikkatini dağıtarak kazaya neden oldu.
24.10.2023 Yaşam
Şikayetler arttı! Herkes uyuduktan sonra ortaya çıkıyor
Şikayetler arttı! Herkes uyuduktan sonra ortaya çıkıyor Avrupa'da bazı ülkelerin kabusu haline gelen tahtakurularıyla ilgili Türkiye'nin farklı noktalarından da şikayetler gelmeye başladı. Böcek Profesörü olarak bilinen Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Çetin, en çok şikayetin şu anda toplu yaşam alanlarından ve konutlardan geldiğini belirterek, “Gece uyuduğunuz zaman genellikle yatakların dikiş kenarlarında, ranzanın, bazanın ve dolaplar içerisinde görülüyorlar. Karanlığı ve kuytu noktaları seviyor. Lambayı yaktığınız zaman ortalıkta gözükmüyorlar. Ama siz ne zaman ışığı kapatıp yatmaya hazırlandıysanız o zaman onlarda yavaşça ortaya çıkabiliyorlar. Çözüm, profesyonel ilaçlama hizmeti almak ya da Sağlık Bakanlığı onaylı ürünlerle ilaçlama yapmak” dedi.
14.10.2023 Yaşam
Sivrisinek ısırığı deyip geçmeyin komaya ve ölüme götürebilir! Özellikle hamileler için büyük risk
Sivrisinek ısırığı deyip geçmeyin komaya ve ölüme götürebilir! Özellikle hamileler için büyük risk Sivrisinekler genellikle çiçek ve bitkilerin su ve özleriyle beslenmelerine rağmen özellikle de dişi sivrisinekler üremek için kana ihtiyaç duyar. Kan emmek için soktuklarında ise salgıladıkları bir madde o bölgede kaşıntıya, beraberinde de kızarıklığa neden olur. Bu ısırıklar başlangıçta basit görülse de sıtma, sarı humma, Batı Nil Ateşi gibi ciddi hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabilir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Sertaç Sever de sivrisinek ısırığı nedeniyle bulaşan hastalıkların ciddi nörolojik komplikasyonlara, hamileyseniz doğum kusurlarına hatta ölüme davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti ve korunmak için sivrisinek kovucu spreylerin kullanımına yönelik bilgi verdi.
27.08.2023 Sağlık
Cep telefonu ile tuvalete gidenler dikkat! Bu hastalığa davetiye çıkarıyor
Cep telefonu ile tuvalete gidenler dikkat! Bu hastalığa davetiye çıkarıyor Yıllar önce tuvalete gazete ile girilirken şimdi ise cep telefonu ile giriliyor. Elimizden düşürmediğimiz telefonları tuvalete giderken bile yanımıza alıyoruz. Ancak zaman geçirmek için yanımıza aldığımız gazete, dergi ya da telefon tuvalette kalma süresini daha da uzatıyor. Buda beraberinde birçok hastalığa davetiye çıkarıyor.
26.08.2023 Sağlık
Sivrisinek ısırığından korunmanın 4 yöntemi! Sivrisineklerin yumurtladıkları yerler şaşırttı, her gece musallat olan sivrisineklerden bu yöntemlerle kurtulabilirsiniz!
Sivrisinek ısırığından korunmanın 4 yöntemi! Sivrisineklerin yumurtladıkları yerler şaşırttı, her gece musallat olan sivrisineklerden bu yöntemlerle kurtulabilirsiniz! Mevsimlerin normalin üstünde seyretmesi sivrisineklerin yeni yaşam alanlarını artırdı, buna bağlı olarak da normalden çok daha fazla bir popülasyon oluşturdu. Kaşıntı, şişkinlik özellikle de geceleri uykuyu zehir ediyor. Yaz aylarının en büyük sorusu sivrisinek ısırığından korunmak ise mümkün. İşte Sivrisinek ısırığından korunmanın 4 yöntemi... Bu yöntemler ucuz ve uygun sivrisinek kovucusudur.
25.08.2023 Sağlık
Uzmandan korkutan uyarı: Bu sinek türü birçok hastalığa neden oluyor!
Uzmandan korkutan uyarı: Bu sinek türü birçok hastalığa neden oluyor! Çukurova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Hakan Kavur, halk arasında 'yakağan' olarak bilinen kum sineklerinin birçok hastalığa sebep olduğunu belirtti. Kavur, ”Yakağanlar ısırdığında iç organlar formu dediğimiz lenf düğümlerindeki damarları tıkayarak şişmelere, dalakta ve karaciğerde büyümeye neden oluyor” dedi.
31.07.2023 Sağlık
Korkutan uyarı geldi: Bildiğimiz sineklerden değil! Hastalıkları bulaştırıyor
Korkutan uyarı geldi: Bildiğimiz sineklerden değil! Hastalıkları bulaştırıyor Türkiye'de ilk olarak Edirne'de tespit edilip daha sonra Türkiye'ye yayılan Asya kaplan sivrisineğine karşı uzmanlardan korkutan uyarı geldi. Zika, sarı humma ile Batı Nil gibi hastalıkları bulaştıran bu sinek özellikle kıyı kesimlerde hızla çoğalmaya başladı.
28.07.2023 Yaşam
Sokağa bırakılan bir kap suda milyonlarca sinek üreyebilir! 10 gün 1 değiştirilmeli
Sokağa bırakılan bir kap suda milyonlarca sinek üreyebilir! 10 gün 1 değiştirilmeli Adana'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Davut Alptekin, sivrisineklerle mücadelede ev ve iş yerlerinin önüne bırakılan su kaplarına dikkati çekip, "Bir sivrisinek, bir kaba 400 yumurta bırakır. Larvaların 50 tanesi erginleşebilir. Sineklerin 25 tanesi dişi olsa, onlar da yumurta bıraksa; ilerleyen dönemlerde bir kap suda milyonlarca sinek üreyebilir" dedi.
28.07.2023 Gündem
Sivrisinek ısırığıyla bulaşıyor! Tedavisi yok, vaka sayısı artıyor
Sivrisinek ısırığıyla bulaşıyor! Tedavisi yok, vaka sayısı artıyor Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Tropikal Hastalıklar Birim Başkanı Dr. Raman Velayudhan, 2000-2022 yılları arasında tespit edilen dang virüsü vaka sayısının 8 kat artış gösterdiği açıkladı. Sivrisinek ısırığıyla bulaşan virüsün tedavisi yok. Dünya genelinde vaka sayısı hızla artıyor. İşte tehlike altındaki bölgeler...
22.07.2023 Sağlık
Uzmanlar Sarıkız böceğiyle ilgili uyarılarda bulundu
Uzmanlar Sarıkız böceğiyle ilgili uyarılarda bulundu Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Demir ‘Sarıkız’ olarak bilinen ve yaz aylarında ortaya çıkan örümceğin zehirsiz olduğunu açıkladı.
21.07.2023 Yaşam
İstiklal Caddesi'ni kana bulayan terörist ilk savunmasını yaptı: Suriye'den gelirken bomba yanımızda değildi, İstanbul'da Bilal teslim aldı
İstiklal Caddesi'ni kana bulayan terörist ilk savunmasını yaptı: Suriye'den gelirken bomba yanımızda değildi, İstanbul'da Bilal teslim aldı İstanbul Taksim İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım 2022 tarihinde 6 kişinin öldüğü, 99 kişinin yaralandığı bombalı terör saldırısında bomba düzeneğini bırakan Ahlam Albashır mahkemede ilk kez savunmasını yaptı. Soruşturma aşamasındaki ifadesini değiştiren sanık Albashır, "Daha önce bunları anlatmadım. Suriye'den gelirken patlayıcı yanımızda değildi. Böyle bir şey olacağını bilmiyordum. Bombayı İstanbul'da Bilal teslim aldı" dedi.
17.07.2023 Gündem
Artan sivrisinek popülasyonu hastanelere başvuruları artırdı! Kritik uyarı geldi
Artan sivrisinek popülasyonu hastanelere başvuruları artırdı! Kritik uyarı geldi Sivrisinekler vatandaşları hastanelik etti. Manisa’da da görülmeye başlanan Asya kaplan sivrisineği ısırması sonucu acil servislere yapılan başvurularda artış yaşanması dikkat çekti. Yeni bir tür olması nedeniyle vücudun diğer sivrisineklere göre anormal bir tepki verdiği söyleyen Manisa Şehir Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Dr. Mert Deringöz, panik yapılacak bir durum olmadığını belirtirken, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Erhan İnce üreme alanlarının yüzde 82’sinin insan kaynaklı olduğunu ve vatandaşların lastikler, bidonlar, kovalar ve saksı altları gibi durgun su alanlarına dikkat etmesi konusunda uyarılarda bulundu.
17.07.2023 Yaşam
Asya kaplanı sineği kabusu! Tam bir enfeksiyon taşıyıcı: Kanama, şok ve ölüm
Asya kaplanı sineği kabusu! Tam bir enfeksiyon taşıyıcı: Kanama, şok ve ölüm Artan sıcaklarla birlikte sivrisinek artışı paniğe neden oldu. Asya kaplanı sineği ısırıklarından şikâyet edenler ise kızarıklık, kaşıntı, şişlik, ağrı, yanma gibi belirtiler nedeniyle hastanelere koşuyor. Prof. Dr. Fatma Nurhayat Saydam, bu tür ile diğer sinekler arasındaki farkları anlatarak, neden olduğu hastalıkları bir bir sıraladı.
17.07.2023 Sağlık
Diyabet hastası herkesi ilgilendiren kene ve sivrisinek uyarısı! Çok riskli
Diyabet hastası herkesi ilgilendiren kene ve sivrisinek uyarısı! Çok riskli Kronik hastalığı olanları ilgilendiren son dakika açıklaması! Diyabet hastaları için kene, sivrisinek ve aşırı sıcak uyarısı geldi. Türkiye Acil Tıp Derneği, yaz mevsimiyle beraber acillere başvuran hastaların profilindeki değişime vurgu yaparak uyarıda bulundu. Uzm. Dr. Derya Abuşka, sivrisinek sokmalarına karşı diyabet hastalarını “ciddi tablolara yol açabilir" diyerek uyardı.
14.07.2023 Sağlık
Sivrisinekleri uzak tutan formül! İşte sinekleri yanınıza bile yaklaştırmayacak yöntem
Sivrisinekleri uzak tutan formül! İşte sinekleri yanınıza bile yaklaştırmayacak yöntem Sivrisinekler yanınıza bile yaklaşmayacak! Bu yağı suyla karıştırın ve sıkın... Sinek ısırıkları tarih oluyor... Yaz nedeniyle artan sıcaklarla birlikte sivrisinek artışı paniğe neden olurken, Asya kaplanı sineği ısırıklarından şikâyet edenler kızarıklık, kaşıntı, şişlik, ağrı, yanma belirtileriyle hastanelere başvuruyor. Yaşam kalitesini düşürüp, yoğun kaşıntı nedeniyle zor anlar geçirmeye sebep olan sivrisinekler, korunma yöntemleri araştırılıyor. Uzman isim sivrisinek ısırıklarına karşı neler yapılması gerektiği, sivrisineklerden korunmanın doğal yolları hakkında bilgi verdi. İşte sivrisinekten koruyan yağ ve doğal yöntemler...
11.07.2023 Sağlık
İstanbul için alarm verildi! Sivrisinek tehlikesi
İstanbul için alarm verildi! Sivrisinek tehlikesi Bağcılar Belediyesi’nde görevli Veteriner Hekim Alper Şahin, Türkiye’de görülen ve tehlikeli hastalıklar taşıyan Aedes cinsi sivrisinek türleri için vatandaşları uyarıyor. Sivrisineklerin çok hızlı çoğaldığını söyleyen Şahin, “Tehlike çok yakınımızda. Havuzlardan su dolu lastiklere kadar sulu yerlerde üreyebiliyorlar. Özellikle saksı altları sivrisinekler için ideal üreme alanları. Çok dikkat edilmesi gerekiyor” dedi.
6.07.2023 Gündem
İstilacı sivrisinekler Türkiye'de! 'Yeni salgınlar kapıda' diyerek uyardı
İstilacı sivrisinekler Türkiye'de! 'Yeni salgınlar kapıda' diyerek uyardı Türkiye’deki sivrisinek türünden daha farklı! 'Aedes Aegypti' adıyla bilinen 'istilacı sivrisinek' türleri Avrupa coğrafyasında korku salmaya başladı. Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye’de hiç görülmeyen Zika, Chikungunya, Dang, Batı Nil Ateşi gibi viral hastalıkların sivrisineklerle bulaş ihtimalinin artması anlamına geliyor" dedi.
4.07.2023 Yaşam
Sivrisinekler sizi lezzetli bulabilir! Sivrisineklerin en sevdiği kan grubunu bilim adamları açıkladı!
Sivrisinekler sizi lezzetli bulabilir! Sivrisineklerin en sevdiği kan grubunu bilim adamları açıkladı! Yaz geldi sivrisineklerin iktidarı başladı. İstisnasız herkesin bir kere maruz kaldığı sivrisinek ısırığı mevsimin en çok dert yanılan kısmı. Bazılarımızı daha lezzetli bulan bu bu sinek türü dünya genelindeki insanların yüzde 25'ini daha çekici buluyor. Peki sivrisinekler hangi kan grubunu sever?
2.07.2023 Sağlık
Alışveriş merkezini sivrisinekler bastı! Vatandaş yemek bile yiyemiyor
Alışveriş merkezini sivrisinekler bastı! Vatandaş yemek bile yiyemiyor Kocaeli'de özellikle akşam saatlerinde ortaya çıkan milyonlarca sivrisineğin görüntüsü, görenleri hayrete düşürüyor. Bir AVM'nin de içini adeta istila eden sinekler için vatandaşlar ve iş yeri yetkilileri yardım bekliyor.
29.06.2023 Yaşam
İl Tarım Ve Orman Müdürü Karaca'dan kurban kesenlere uyarı
İl Tarım Ve Orman Müdürü Karaca'dan kurban kesenlere uyarı İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, "Etlerini götürüp kasaplarda kıyma, parçalama suretiyle işlem yapacaklar. Bunları da yine bakanlığımızdan onaylı kasaplarda ve ya bakanlıktan onaylı işletmelerde yapmaları lazım. Terzide, tekel bayiinde, kıyma çekilir ibaresi olan merdiven altı yerlerde kesinlikle yaptırmamalarını istiyoruz. Eğer buralarda yaptıkları bulaştan sonra gerekli şartları sağlamadan yapılan işlem güvensiz gıda, enfeksiyon olarak kendilerine döner" dedi.
29.06.2023 Gündem
ABD’de 20 yıl sonra iki eyalette yerel kaynaklı sıtma vakası tespit edildi
ABD’de 20 yıl sonra iki eyalette yerel kaynaklı sıtma vakası tespit edildi ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), ABD’nin iki eyaletinde yerel kaynaklı toplamda 5 sıtma vakasının tespit edildiğini duyurdu. CDC, ülkede 20 yıldır yerel kaynaklı sıtma vakasının görülmediğini belirterek, doktorlara ve halk sağlığı yetkililerine yönelik uyarıda bulundu.
28.06.2023 Gündem
İstanbul'un bir semtini istila ettiler! Solunum zorluğuna ve tansiyona yol açıyor
İstanbul'un bir semtini istila ettiler! Solunum zorluğuna ve tansiyona yol açıyor İstanbul'da bir çok ilçede sivrisinek şikayeti arttı. Avcılar'da sivrisinek yoğunluğunu cep telefonu kamerasına kaydeden mahalle sakinleri görüntüleri sosyal medyadan paylaşarak yetkililerden yardım istedi. Sivrisinek ısırıklarının dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Zekayi Kutlubay, "Bazen anafilaktoid dediğimiz reaksiyonlar gelişebilir. O da en korktuğumuz reaksiyondur. Solunumun durması, dilin veya solunum yolunun şişmesiyle nefesin kesilmesi, tansiyonun düşmesi ve hastanın bayılması tarzında gider. O açıdan dikkatli olmakta fayda var" şeklinde konuştu. İBB Sağlık Daire Başkanı Dr. Önder Yüksel Eryiğit ise sivrisinek, karasinek, kene, pire, kemirgen ve hamamböceği ile mücadelede 182 ekip 611 personelin görev aldığını belirtti.
24.06.2023 Yaşam
Bella Hadid'in amansız hastalığı: Lyme
Bella Hadid'in amansız hastalığı: Lyme Filistin kökenli iş insanı Mohamed Hadid'in Hollandalı model Yolanda Hadid ile evliliğinden dünyaya gelen Bella Hadid, hastalığıyla ilgili bir süredir magazin gündeminden düşmüyor. Kusursuz bir hayat yaşıyor gibi görünen ünlü modelin sağlık sorunları hayatını kararttı. Peki Bella Hadid'in hastalığı olan Lyme hastalığı nedir? Belirtileri neler? İşte yanıtları...
13.05.2023 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Sivrisinek ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sivrisinek haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.