Sınır Birlikleri

Sınır Birlikleri

Son dakika sınır birlikleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sınır birlikleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sınır birlikleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sınır Birlikleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sınır birlikleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 819 sınır birlikleri haberi bulunmuştur. Tüm sınır birlikleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakanlık açıkladı: Yunanistan sınırında 20 kişi yakalandı
Bakanlık açıkladı: Yunanistan sınırında 20 kişi yakalandı Yunanistan'dan Türkiye'ye zorla gönderilmeye çalışılan 20 kişi Edirne'de sınır birlikleri tarafından yakalandı. Yakalananların 5'inin FETÖ, 1'inin de PKK terör örgütü mensubu olduğu belirlendi.
23.03.2023 Gündem
Wagner'de üst düzey firar! Eski komutan Norveç'ten sığınma talep etti
Wagner'de üst düzey firar! Eski komutan Norveç'ten sığınma talep etti   Rus özel askeri grup Wagner'in eski komutanlarından 26 yaşındaki Andrey Medvedev, grubu terk ederek Norveç'e sığınma başvurusu yaptı. Medvedev, Batılı ülkelere kaçan ilk Wagner askeri olarak da kayda geçti.
17.01.2023 Dünya
Karkamış’a roketli saldırı sonrası kahreden detay
Karkamış’a roketli saldırı sonrası kahreden detay Terör örgütü PKK/YPG, dün Gaziantep’in Karkamış ilçesine roketler ve havan toplarıyla saldırı düzenledi. Saldırılarda anaokulu öğrencisi Hasan Karataş ve öğretmen Ayşenur Alkan şehit olurken, 19 kişi de yaralandı. Roketlerin ateşlendiği bölgeler ise TSK tarafından bombalanırken Bakan Akar, Pençe Kılıç Harekatı'nın başlangıcından bugüne kadar 184 terörist etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
22.11.2022 Gündem
Terör örgütü PKK/YPG'den, Karkamış'a havan saldırısı! Gaziantep Valisi Gül: Misliyle karşılık verildi
Terör örgütü PKK/YPG'den, Karkamış'a havan saldırısı! Gaziantep Valisi Gül: Misliyle karşılık verildi Gaziantep'in Karkamış ilçesine, PKK/YPG’li teröristler tarafından Suriye topraklarından havan saldırısı düzenlendi. Saldırıda yaralanan olmazken, teröristlerin bulunduğu bölge topçu birlikleri tarafından ateş altına alındı.
16.08.2022 Gündem
Türkiye-İran sınırında uyuşturucu ele geçirildi
Türkiye-İran sınırında uyuşturucu ele geçirildi Hakkari'nin Yüksekova Türkiye-İran sınır hattında icra edilen operasyon neticesinde 2 çuval içerisinde 68 kilogram eroin maddesi ile 1 kilogram afyon sakızı ele geçirildi
9.07.2022 Gündem
İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı: 1 milyon Suriyeli'nin geri dönüşünü sağlamayı hedefliyoruz
İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı: 1 milyon Suriyeli'nin geri dönüşünü sağlamayı hedefliyoruz  Küresel Parlamenter Göç Konferansı'nda  'Dünyada En Fazla Yerinden Edilmiş İnsan Barındıran Ülke Olarak Türkiye Tecrübesi' başlıklı panelde konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, “1 milyon Suriyeli'nin geri dönüşünü sağlamayı hedefliyoruz. Bu çerçevede 13 bölgede yerleşim alanları kurulacak ve içlerinde sadece konutlar değil, ticarethaneler, diğer sosyal mekanlar, yönetim merkezleri bulunacak. Bu bölgelerden de 3 tanesinin bütün detay projeleri hazırlandı" dedi.
21.06.2022 Siyaset
Bakan Soylu'dan CHP'nin sınır söylemine tepki
Bakan Soylu'dan CHP'nin sınır söylemine tepki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin sınır güvenliğiyle ilgili söylemlerini eleştirerek, "Bir siyasi partinin 14. katından 'Türkiye'de sınırlar iyi tutulmuyor, sınır namustur' diyerek burada yapılanları görmezden gelmek vicdana da insanlığa da fedai can ederek buralarda mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimize bühtan ve iftiradır. Bunu böyle söyleyerek ardından bunu şehirlerin billboardlarında, üst geçitlerde pankartlama çalışması yaparak devletini milletinin gözünde aciz durumu düşürmeye çalışmak son derece insanoğluna yakışmayacak davranıştır" dedi.
24.04.2022 Siyaset
Ukrayna, Rusya'nın Belarus sınırı tarafından da saldırdığını açıkladı
Ukrayna, Rusya'nın Belarus sınırı tarafından da saldırdığını açıkladı Ukrayna Devlet Sınır Muhafızları tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna'nın, Rusya ve Belarus sınırı tarafından Rusya'nın saldırısına uğradığı belirtildi.
24.02.2022 Dünya
Savaş başladı! Rusya harekete geçti, son dakika gelişmesi, kentler bombalanıyor, çok sayıda ölü ve yaralı var...
Savaş başladı! Rusya harekete geçti, son dakika gelişmesi, kentler bombalanıyor, çok sayıda ölü ve yaralı var... Dünyada korkulan oldu. Ukrayna'da savaş başladı. Kentler havadan ve karadan vuruluyor. Rusya Devlet Başkanı Putin, sabah saatlerinde Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Rus güçleri doğuda Donbas, kuzeyde Belarus ve güneyde Kırım'dan Ukrayna'ya girdi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın Ukrayna yönelik saldırılarının ilk gününde 137 kişinin hayatını kaybettiğini, 300’den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı. Kiev yakınlarındaki havaalanı ve Çernobil'in Rus güçlerince ele geçirildi. Putin akşam saatlerinde yaptığı açıklamada "Parçası olduğumuz küresel ekonomik sisteme zarar vermeyeceğiz" mesajı verdi. İngiltere Başbakanı Johnson Rusya'yı İngiltere finansal sisteminin dışında bırakacak yeni yaptırımları duyurdu. ABD lideri Biden da Rusya'ya küresel ekonomik darbe vuracaklarını açıklayarak, çok ağır yaptırımlarda bulunacaklarını söyledi. Öte yandan Ukrayna'da genel seferberlik ilan edildi. İşte son dakika haberinin detayları...
24.02.2022 Dünya
PKK'ya büyük darbe! 33 bin 584 terörist öldürüldü
PKK'ya büyük darbe! 33 bin 584 terörist öldürüldü Milli Savunma Bakanlığı, 1 Ocak’tan itibaren 5’i büyük, 13’ü orta çaplı olmak üzere 18 operasyon icra edildiğini ve 316 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakanlık ayrıca, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil toplam 33 bin 584 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
10.02.2022 Gündem
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na afiş tepkisi: Bu bölücülüktür
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na afiş tepkisi: Bu bölücülüktür Son dakika haberi... Kızılcahamam kampı sonrası değerlendirme toplantısı düzenleyen MHP Genel Başkanı Bahçeli, CHP'nin hazırlattığı afişlere tepki gösterdi. Bahçeli, "CHP Genel Başkanı etnik kökenin dezavantaj olduğunu söylemektedir. Türkiye'de dezavantajlı bir kesim yoktur. Bu bölücülüktür. İnanç konusunda dezavantajdan bahsetmek tepeden tırnağa iftiradır. Engellilik dezavantaj değildir saptırmadır. Cinsel yönelimden dem vurup bunun yasal güvenceye alınacağını söylemek ahlak ve maneviyatımıza atılmış kara bir lekedir. Kılıçdaroğlu, Müslüman Türk milletinin itibarı, itikadı ve ihtişamıyla hesaplaşmaya nasıl cüret edebilmiştir?" ifadelerini kullandı.
6.02.2022 Siyaset
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten göçmen tepkisi: Yunan hükümeti yalan söylüyor.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten göçmen tepkisi: Yunan hükümeti yalan söylüyor. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 'Cumhurbaşkanımız Ukrayna’ya hareketinden önce Yunanistan’ın göçmenlerin ölüme sürüklenmesindeki sorumluluğunu net bir biçimde ifade etti. Yunan Hükümeti Cumhurbaşkanımıza cevap vermiş. Ayrıntıya gerek yok, Yunan hükümeti yalan söylüyor.' dedi.
3.02.2022 Siyaset
İletişim Başkanı Altun: Donan bedenlerdir fakat ölen Batı'nın insanlığı
İletişim Başkanı Altun: Donan bedenlerdir fakat ölen Batı'nın insanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Yunanistan sınır birliklerince geri itilen 22 göçmenden 12'sinin donarak hayatını kaybetmesine ilişkin, "Donan, belki bedenlerdir fakat ölen, Batı'nın insanlığıdır" dedi.
2.02.2022 Siyaset
Edirne sınırında facia! Donarak ölen 12 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı
Edirne sınırında facia! Donarak ölen 12 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yunanistan sınır birlikleri tarafından geri itilen 22 göçmenden 12'sinin donarak hayatını kaybettiğini açıkladı.
2.02.2022 Gündem
Yurt dışına kaçarken yakalandı! HDP’li eski belediye başkanı tutuklandı
Yurt dışına kaçarken yakalandı! HDP’li eski belediye başkanı tutuklandı ‘Terör örgütüne üye olmak’ ile suçlanan ve yurt dışına kaçarken Yunanistan sınırında yakalanan HDP’li Kömür Beldesi eski Belediye Başkanı Hüseyin Y. tutuklandı.
26.11.2021 Gündem
Suriye sınırında hain saldırı! Bir asker şehit oldu
Suriye sınırında hain saldırı! Bir asker şehit oldu Sınır hattında görev yapan askerler Suriye’den yasadışı geçmek isteyen bir guruba “Dur” ihtarında bulundu. Kilis’in Suriye-Türkiye sınırında bir asker açılan ateş sonucu şehit oldu.
26.11.2021 Gündem
Afganistan'dan Pakistan ordusuna 15 sivili öldürdüğü suçlaması
Afganistan'dan Pakistan ordusuna 15 sivili öldürdüğü suçlaması Pakistan sınır birliklerinin Afganistan'ın güneyindeki Kandahar vilayetine düzenlediği roketli saldırıda 15 sivilin öldüğü iddia edildi.
31.07.2020 Dünya
AB, Yunanistan için soruşturma talep etti
AB, Yunanistan için soruşturma talep etti AB, Yunanistan'dan sığınmacılara yönelik şiddet veya yasa dışı müdahale iddialarını soruşturmasını istedi.
11.03.2020 Dünya
Onlarca kişi böyle yakalandı!
Onlarca kişi böyle yakalandı! Edirne'de, Yunanistan'ın darbedip Türkiye'ye zorla gönderdiği ileri sürülen 252 düzensiz göçmen yakalandı.
4.11.2019 Gündem
Afganistan-Pakistan sınırında çatışma çıktı!
Afganistan-Pakistan sınırında çatışma çıktı! Afganistan ile Pakistan arasındaki tartışmalı Durand Hattı'nda iki ülke sınır birlikleri arasında çatışma çıktığı bildirildi.
28.10.2019 Dünya
Barış Pınarı Harekatı'ndan son haber... Rasulayn'da terör örgütünün deposu vuruldu
Barış Pınarı Harekatı'ndan son haber... Rasulayn'da terör örgütünün deposu vuruldu Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) Fırat'ın doğusuna yönelik başlatılan 'Barış Pınarı Harekatı'nda, 8'inci gününde bölgeden art arda son dakika haberler geliyor. Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmak istenen terör koridorunu engellemenin ve bölgeyi güvenli hale getirmenin amaçlandığı harekatta, teröristlere ait hedeflerin imhası sürüyor. Rasulayn'da terör örgütünün mühimmat deposu bombalandığı belirtiliyor.
16.10.2019 Gündem
Barış Pınarı Harekatı'nda son durum... Etkisiz hale getirilen terörist sayısı belli oldu
Barış Pınarı Harekatı'nda son durum... Etkisiz hale getirilen terörist sayısı belli oldu Milli Savunma Bakanlığından, Barış Pınarı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen PKK/YPG'li terörist sayısının 637'ye yükseldiği bildirildi. Öte yandan Barış Pınarı Harekatı sürerken en kritik nokta olan Münbiç'te olağanüstü gelişmeler yaşanıyor.
16.10.2019 Gündem
Barış Pınarı Harekatı'nda 6'ncı gün... Bölgeden art arda son dakika haberler geliyor
Barış Pınarı Harekatı'nda 6'ncı gün... Bölgeden art arda son dakika haberler geliyor Türk Silahlı Kuvvetleri'nce Fırat’ın doğusuna yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekatı 6’ncı gününe girdi. Gelen son dakika haberlere göre, Telabyad ve Resulayn ilçe merkezlerinde kontrolün sağlandığı harekatta, iki kent arasındaki köylerin terör örgütü PKK/YPG’den arındırılmasına devam ediliyor. Milli Savunma Bakanlığı'ndan Harekatın başından bu yana yapılan çatışmalar ve bombardımanda ise 550 terörist etkisiz hale getirildi.
14.10.2019 Gündem
Barış Pınarı Harekatı'nda son dakika gelişmesi
Barış Pınarı Harekatı'nda son dakika gelişmesi Türk askeri ve Milli Suriye Ordusu birlikleri, yoğun çatışmaların ardından Tel Abyad'ın doğusundaki bulunan mahalleleri ele geçirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pınar Barışı Harekatı alanında 2 askerimiz ile 16 Suriye Milli Ordusu mensubunun şehit olduğunu açıkladı. Erdoğan, "Şu ana kadar kontrol altına alınan alan büyüklüğü 109 kilometrekaredir." dedi. Barış Pınarı Harekatı'nda Tel Abyad tamamen YPG/PKK'lı teröristlerden kurtarıldı.
13.10.2019 Gündem
Barış Pınarı Harekatı'nda son dakika gelişme! MSB açıkladı
Barış Pınarı Harekatı'nda son dakika gelişme! MSB açıkladı Fırat'ın doğusunda başarıyla devam eden Barış Pınarı Harekatı'ndan art arda son dakika haberler geliyor. Milli Savunma Bakanlığı'ndan gelen son bilgilere göre, etkisiz hale getirilen toplam PKK/PYD-YPG’li terörist sayısı 459 oldu.
12.10.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sınır Birlikleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sınır birlikleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.