Sigortalılık

Sigortalılık

Son dakika sigortalılık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sigortalılık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sigortalılık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sigortalılık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sigortalılık gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.207 sigortalılık haberi bulunmuştur. Tüm sigortalılık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kıdem tazminatı tavanı arttı! İşten ayrılmak isteyenlere yaz uyarısı
Kıdem tazminatı tavanı arttı! İşten ayrılmak isteyenlere yaz uyarısı Kıdem tazminatı, çalışma hayatının en önemli konularından biridir ve işçiler için işten ayrıldıktan sonra ekonomik bir güvence sağlar. Bu hak, işsizlik dönemlerinde veya emeklilik gibi hayatın dönüm noktalarında mali destek sunar. İşverenler için ise, işgücü maliyetlerinin bir parçasıdır. Bu sebeple işverenler ile işçiler arasında kıdem tazminatı konusunda farklı perspektifler söz konusudur. Her yılın başında ve temmuz ayında kıdem tazminatı tavanının artışı, bu konudaki teknik detaylardan biridir. Dolayısıyla, evlilik, askerlik veya belirli bir sigortalılık süresi ve prim gün sayısına ulaşarak işten ayrılmayı planlayan çalışanlar için ocak veya temmuz aylarını beklemek avantajlı olabilir.
12.02.2024 Ekonomi
Erken emekli olacak meslekler arttı: SGK listeye 44 mesleği daha ekledi!
Erken emekli olacak meslekler arttı: SGK listeye 44 mesleği daha ekledi! Çalışanlar, erken emekli olmak istediklerinde belirli bir çalışma yılı ve sigortalılık süresine ve minimum prim gün sayısına dikkat etmek zorundadır. Öte yandan bazı meslek grupları için belirlenen özel şartlar da var. Yeni düzenlemeyle zorlu ve riskli meslek gruplarında çalışan milyonlarca işçi ve çalışana fırsat sunuldu. Erken emekli olacak mesleklere 44 tane daha eklendi.
6.02.2024 Çalışma Hayatı
Emeklilik için büyük fırsatı! Erken emekli olma imkanı sunuyor
Emeklilik için büyük fırsatı! Erken emekli olma imkanı sunuyor İş Kanunu kapsamında 18 yaşından önce sigortalı olunması hem yaş hem de prim günü açısından avantaj sağlıyor. Bu da erken emekli olma imkânı sunuyor. İş Kanunu kapsamında 18 yaşından önce sigortalı olunması hem yaş hem de prim günü açısından avantaj sağlıyor. Bu da erken emekli olma imkânı sunuyor. Bu yaşta sigortalılık prim günleri geçerli olmakla birlikte ilk sigortalılık tarihini etkilemiyor. Çünkü bu yaştan önce sigortalı olunsa dahi başlangıç tarihi 18 yaşa basılan günde başlatılıyor. Torunu işe girenin 65 yaş aylığı kesilmiyor, erkekler de ölen eşinin dul aylığına başvurabiliyor.
5.02.2024 Çalışma Hayatı
Erken emeklilikte yeni düzenleme! 1999 sonrası SGK girişi olanlar dikkat, işte yaş ve prim gün şartları
Erken emeklilikte yeni düzenleme! 1999 sonrası SGK girişi olanlar dikkat, işte yaş ve prim gün şartları Erken emeklilikte yeni düzenleme için düğmeye basıldı. 2000- 2008 arası SGK girişi olanlar torba yasa maddelerinde erken emeklilik teklifi olup olmadığını merak ediyor. Erken emeklilik için yeni formüller masada. Peki kademeli erken emeklilik ne zaman yürürlüğe girecek, erken emeklilikten kimler faydalanacak? İşte son dakika haberin detayları...
8.01.2024 Çalışma Hayatı
Erken emeklilik müjdesi! Yeni düzenleme geliyor, işte bilinmeyen detaylar
Erken emeklilik müjdesi! Yeni düzenleme geliyor, işte bilinmeyen detaylar Erken emekli olmak isteyenlere güzel haber! Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yüzbinlerce esnafın merakla beklediği emeklilikte aranan 9 bin prim gün şartının 7 bin 200'e düşürülmesi ile ilgili müjdeli bir haber verdi. Öte yandan emeklilik tarihini geri çekmek mümkün. Hem kadın hem de erkek çalışanlar yararlanabiliyor. Yasalarımız emekli olabilmek için prim günü, sigortalılık süresi ve yaş şartını doldurmak gerekiyor. EYT yasasına tabi olanların yaş şartı kalktı. Ancak emeklilik tarihini öne çekmek mümkün. Başvuru yapanlar erken emeklilik imkanından yararlanıyor. Aralık ayında başvuru yapanlar ise avantajlı oluyor.
17.12.2023 Çalışma Hayatı
Erken emeklilik müjdesi: Tarih 6 yıl geri çekiliyor! Aralık ayında başvuran avantajlı olacak,
Erken emeklilik müjdesi: Tarih 6 yıl geri çekiliyor! Aralık ayında başvuran avantajlı olacak, Erken emekli olmak isteyenlere güzel haber! Emeklilik tarihini geri çekmek mümkün. Hem kadın hem de erkek çalışanlar yararlanabiliyor. Yasalarımız emekli olabilmek için prim günü, sigortalılık süresi ve yaş şartını doldurmak gerekiyor. EYT yasasına tabi olanların yaş şartı kalktı. Ancak emeklilik tarihini öne çekmek mümkün. Başvuru yapanlar erken emeklilik imkanından yararlanıyor. Aralık ayında başvuru yapanlar ise avantajlı oluyor.
13.12.2023 Çalışma Hayatı
Tazminat ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren detay
Tazminat ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren detay Çalışanın ücreti, çalışma süresi, izni, sosyal hakları iş sözleşmeleriyle düzenlenirken, hem çalışan hem de işveren hakları İş Kanunu ile koruma altında bulunuyor. Geçerli mazeret olmadan işe geç kalınması, devamsızlık iş sözleşmesinin feshine imkân tanırken, İstanbul gibi büyükşehirlerde yaşanan trafik sorunu nedeniyle geç kalınması Yüksek yargı tarafından bu kapsamda değerlendirilmiyor. İşyerinde çalışanın dedikodu yapması haklı fesih nedeni kabul ediliyor.
11.12.2023 Ekonomi
Erken emeklilik fırsatı: Tarih 6 yıl geri çekiliyor! Kadın - erkek milyonlarca çalışanı kapsıyor
Erken emeklilik fırsatı: Tarih 6 yıl geri çekiliyor! Kadın - erkek milyonlarca çalışanı kapsıyor Erken emekli olmak isteyenlere güzel haber! Emeklilik tarihini geri çekmek mümkün. Hem kadın hem de erkek çalışanlar yararlanabiliyor. Yasalarımız emekli olabilmek için prim günü, sigortalılık süresi ve yaş şartını doldurmak gerekiyor. EYT yasasına tabi olanların yaş şartı kalktı. Ancak birçok çalışanın bilmediği emeklilik tarihini geri çekecek 7 formül bulunuyor.
10.12.2023 Çalışma Hayatı
EYT'yi kaçırana yeni emeklilik imkanı geliyor! Detaylar ortaya çıktı
EYT'yi kaçırana yeni emeklilik imkanı geliyor! Detaylar ortaya çıktı EYT'yi kaçıran milyonlarca vatandaş için yeni emeklilik müjdesi verildi. 1999 emeklilik yasası öncesinde sigortalı olanlar yaş şartı olmadan emekli olabiliyor. Prim günü ve sigortalılık süresi tamam olan yaklaşık 3 milyon vatandaş emeklilik hakkına erişirken yıllara sari bir şekilde bu rakamın 5 milyonu bulması bekleniyor. Bu tarihten sonra sigortalı olanlar için ise kademeli bir yaş şartı bulunuyor. Yani kısmi emeklilik için de kademeli prim sistemi devreye giriyor. Öte yandan Yeni düzenleme ile ev hanımlarına sosyal güvence desteği ve emeklilik yolu açılacak. Son hazırlıkları yapılan teklifin, kısa süre içinde Meclis'e sunulması bekleniyor.
21.11.2023 Emekli
Emekli olacaklara hayati uyarı! Yüksek emekli aylığı almak için kritik tarihler açıklandı
Emekli olacaklara hayati uyarı! Yüksek emekli aylığı almak için kritik tarihler açıklandı Emeklilik başvurusu yapacak vatandaşlar için önemli değişiklikler hükümetin gündeminde yer aldı. Özellikle 8.9.1999 tarihinden önce ve sonra sigortalı olanlar için farklı emeklilik şartları bulunuyor. Bu kapsamda, SSK, Bağkur, Emekli Sandığı gibi farklı sigorta kolları için belirlenen prim ödeme günleri ve emeklilik yaş sınırları vatandaşların dikkat etmesi gerekiyor. SGK Uzmanı Dilek Ete konuyla ilgili bilgi vererek dikkat çeken detaylardan bahsetti.
14.11.2023 Emekli
EYT'yi kaçırana yeni emeklilik fırsatı! 4.500 ve 5.400 gün yetiyor: İşte hesap tabloları
EYT'yi kaçırana yeni emeklilik fırsatı! 4.500 ve 5.400 gün yetiyor: İşte hesap tabloları EYT'yi kaçıran milyonlarca vatandaş için yeni emeklilik müjdesi verildi. 1999 emeklilik yasası öncesinde sigortalı olanlar yaş şartı olmadan emekli olabiliyor. Prim günü ve sigortalılık süresi tamam olan yaklaşık 3 milyon vatandaş emeklilik hakkına erişirken yıllara sari bir şekilde bu rakamın 5 milyonu bulması bekleniyor. Bu tarihten sonra sigortalı olanlar için ise kademeli bir yaş şartı bulunuyor. Yani kısmi emeklilik için de kademeli prim sistemi devreye giriyor. İşte o merak edilen yaş, prim tabloları...
13.11.2023 Emekli
Emekliye 5 bin lira ikramiyede yeni gelişme! İşte ödeme tarihleri
Emekliye 5 bin lira ikramiyede yeni gelişme! İşte ödeme tarihleri Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor. SGK 5000 TL emekli ikramiyesi için ödeme tarihleri açıklandı. Cumhuriyet ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte 5000 TL emekli ikramiyesi ödeme tarihleri...
10.11.2023 Emekli
Ev hanımlarının emeklilik hayalleri gerçek oluyor! Bakan Işıkhan tarih verdi
Ev hanımlarının emeklilik hayalleri gerçek oluyor! Bakan Işıkhan tarih verdi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ekonomi gündemini değerlendirdi. Bakan Işıkhan "Çalışmalarımıza başladık, 5 yıllık dönem içinde bunu hayata geçireceğiz. İsteğe bağlı sigortalılık kapsamında 3'de 1'lik prim desteğini devletimiz ödeyecek" ifadelerini kullandı.
10.10.2023 Ekonomi
İki ayrı statüde çalışmış sigortalılar dikkat! Emeklilik ile ilgili flaş detay
İki ayrı statüde çalışmış sigortalılar dikkat! Emeklilik ile ilgili flaş detay Emeklilik ile ilgili dikkat çeken detay ortaya çıktı. iki ayrı statüde sigortalı olarak çalışan bir kişinin her iki sigortalılıktaki yaşlılık aylığı bağlanma şartlarını ayrı ayrı yerine getirememesi durumunda bu hizmetlerin birleştirilmesi neticesinde emekli aylığına hak kazanıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, 'Hizmet birleştirme yapılmadan sadece SSK, sadece Emekli Sandığı hizmetlerim dikkate alınarak emekli olmak istiyorum.' ibaresiyle başvur yapanların bu haktan yararlanmak istemediklerini belirtebileceğine vurgu yaptı.
4.10.2023 Emekli
Kısmi sigorta ile ilgili dikkat çeken açıklama! Kritik tazminat detayı belli oldu
Kısmi sigorta ile ilgili dikkat çeken açıklama! Kritik tazminat detayı belli oldu Çalışanların haklarının korunması adına hayata geçirilen uygulama ile 10 günden az çalışanlara da sigorta yapılması zorunlu hale getirildi. Özellikle temizlik hizmetlerinde ya da bakıcı olarak belirli günlerde çalışanlara, çalıştıkları günler için sigorta pirimi ödenmesi gerekiyor. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin konu ile ilgili, evlere çağırılan gündelik temizlikçilerin yaralanmalarının da iş kazası sayıldığını söyleyerek, “500 TL’ye temizlik derken milyonlardan olmamak için kısmi sigorta yapılmalı” ifadelerini kullandı.
4.09.2023 Çalışma Hayatı
EYT primlerinin hesaplanmasıyla ilgili dikkat çeken açıklama! Flaş yıpranma payı ve erken emeklilik detayı
EYT primlerinin hesaplanmasıyla ilgili dikkat çeken açıklama! Flaş yıpranma payı ve erken emeklilik detayı EYT'de gazeteciler ile ilgili dikkat çeken detay ortaya çıktı. Basın yayın da çalışanlar için 1.10.2008 tarihine kadar olan süreler için itibari hizmet olduğu için bu tarihe kadar emeklilik yaş ve sigortalılık süreleri ayrı hesaplanıyor. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, konuyla ilgili bilinmeyenleri anlattı.
Emekliliği sonuçlanmayan EYT'liler dikkat! 4 maaş ve 2 ikramiye alabilirsiniz
Emekliliği sonuçlanmayan EYT'liler dikkat! 4 maaş ve 2 ikramiye alabilirsiniz EYT düzenlenmesinin çıkmasıyla birlikte birçok kişi yaş koşulu olmadan, emekli olarak maaşlarını almaya başladı. Ancak EYT şartlarını taşıdığı halde henüz başvurusu sonuçlanmayanlar bulunuyor. İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete başvurusu sonuçlanmayan EYT'lileri uyararak yeniden müracaatta bulunmadan önce yapılması gerekenleri açıkladı. Ağustos ayında başvurusunu yenileyenler 4 maaş ve iki bayram ikramiyesini kaybetmiş olacak.
16.08.2023 Çalışma Hayatı
Emeklilik başvurusu yapacaklar dikkat! Yazılı olarak müracaat edenlerin maaşları yükseliyor
Emeklilik başvurusu yapacaklar dikkat! Yazılı olarak müracaat edenlerin maaşları yükseliyor Emeklilik planı yapan herkesi yakından ilgilendiriyor. Özellikle pek çok EYT'li aynı durumu yaşıyor. SGK'ya yazılı olarak başvuru yapılması ile hem prim günü eksik olanlar emekli olabiliyor, hem de emekli maaşları artıyor. Tek bir kurumdan emekli olamayanlar hizmet birleştirmesi ile emeklilik imkanına kavuşuyor. Ancak bu kanun bazı çalışanlar için dezavantaj yaratıyor. Konunun detaylarını anlatan İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete emeklilik için müracaat edecekleri uyararak başvurusu reddedilenlerin neler yapması gerektiğini açıkladı.
10.08.2023 Ekonomi
SSK emekli maaşı hesaplama – Ne kadar maaş alırım? uyg.sgk.gov.tr 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama tablosu ve robotu…
SSK emekli maaşı hesaplama – Ne kadar maaş alırım? uyg.sgk.gov.tr 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama tablosu ve robotu… Emekli maaşı hesaplama ekranı ve robotu SSK ve BAĞKUR'lu vatandaşların gündeminde yer almayı sürdürüyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Ocak 2023'te Aralık 2022 ile Haziran 2023 arasında oluşan 6 aylık enflasyon kadar maaş zammı yapıldı. Temmuz emekli maaşı zammı yüzde 25'e yükseldi. Buna göre 2,7 milyon memur emeklisi ve 15,5 milyon SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarını zamlı aldı. En düşük SSK, Bağ-Kur emekli maaşı bu dönemde 7.500 TL olarak uygulanacak. Emekli olmayı planlayanlar ise söz konusu gelişmeler ardından emekli olduklarında ne kadar emekli maaşı alacaklarını araştırmaya başladı. İşte uyg.sgk.gov.tr 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama tablosu ve robotu…
5.08.2023 Emekli
EYT ile emeklilikte toplum prim muamması yanıt buldu! SSK ve Bağkur'lu milyonları ilgilendiren 7 gün kuralı
EYT ile emeklilikte toplum prim muamması yanıt buldu! SSK ve Bağkur'lu milyonları ilgilendiren 7 gün kuralı Emekli olmak için gün sayan milyonları ilgilendiren son dakika açıklaması. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seyyanen zam çağırısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Emekliler noktasında da yıl sonu itibarıyla yeniden bir değerlendirme yapmamız söz konusu" ifadelerini kullanmıştı. Emeklilerin maaşlarına yapılacak zamla ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ederken, emekli olmak için gün sayanlarla ilgili 7 gün kuralı ortaya çıktı. 1 Ekim 2008’den önce sigortalı olup birden fazla sigortalılık statüsünde prim ödeyen sigortalının, emekli olacağı sigortalılık statüsü buna göre belirleniyor. Öte yandan “Toplu prim ödeyerek EYT’den emekli onabilir mi?” sorusu da yanıt buldu. İşte emekli adayı herkesi ilgilendiren detaylar...
26.07.2023 Emekli
SSK ve Bağkur’lu emekli adayı milyonları ilgilendiren 7 gün kuralı! EYT'li olanları da kapsıyor
SSK ve Bağkur’lu emekli adayı milyonları ilgilendiren 7 gün kuralı! EYT'li olanları da kapsıyor Emekli olmak için gün sayan milyonları ilgilendiren son dakika açıklaması. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seyyanen zam çağırısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Emekliler noktasında da yıl sonu itibarıyla yeniden bir değerlendirme yapmamız söz konusu" ifadelerini kullanmıştı. Emeklilerin maaşlarına yapılacak zamla ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ederken, emekli olmak için gün sayanlarla ilgili 7 gün kuralı ortaya çıktı. 1 Ekim 2008’den önce sigortalı olup birden fazla sigortalılık statüsünde prim ödeyen sigortalının, emekli olacağı sigortalılık statüsü buna göre belirleniyor. İşte emekli adayı herkesi ilgilendiren detaylar...
25.07.2023 Emekli
Emeklilik fırsatı! SGK'lı olarak çalışmayanlar da yarı zamanlı çalışanlar da yararlanacak
Emeklilik fırsatı! SGK'lı olarak çalışmayanlar da yarı zamanlı çalışanlar da yararlanacak Emekli olma imkanı doğuyor. Bir işte sigortalı olarak çalışmayan binlerce kişi yararlanabilecek. İsteğe bağlı sigortalılık vatandaşlara büyük fırsat sunuyor. Sigortalı bir işte çalışmayanlar da aylık prim ödeyerek emekli olurken, yarı zamanlı çalışanlar da bundan faydalanabilir. İşte İsteğe bağlı sigortayla emeklilik fırsatının ayrıntıları...
23.07.2023 Emekli
EYT’de bilinmeyen prim detayı! Başlangıç kabul edilmiyor, başvurular reddediliyor
EYT’de bilinmeyen prim detayı! Başlangıç kabul edilmiyor, başvurular reddediliyor EYT ile emekli olanlar maaşlarını almaya başlarken bazıları da kademeli olarak ilk maaşını alma heyecanı yaşıyor. EYT sonrası işten çıkanlara 100 gün uyarısında bulunan İş ve Sosyal Güvenlik Müşaviri Mehmet Akif Cenkci, sigorta başlangıcı ile ilgili önemli tespitte bulundu.
21.07.2023 Emekli
Emekli olmak için gün sayan milyonları ilgilendiriyor! EYT kapsamına giriyor, yaş aranmıyor
Emekli olmak için gün sayan milyonları ilgilendiriyor! EYT kapsamına giriyor, yaş aranmıyor Emekli milyonları ilgilendiren son dakika gelişmesi! Yurt dışında çalışıp emekli olanlar ve askerlik borcu olanlara önemli uyarı geldi. EYT kapsamına giriyor, yaş aranmıyor. Sigortalılık süresi ve prim şartları sağlanır sağlanmaz emekli olunuyor. İşte emeklilik için gün sayan herkesin merak ettiği soruların cevapları...
19.07.2023 Emekli
Emeklilik ile ilgili dikkat çeken detay! Maaşlar yüzde 25 düşüyor
Emeklilik ile ilgili dikkat çeken detay! Maaşlar yüzde 25 düşüyor Emeklilik ile dikkat çeken detay ortaya çıktı. EYT'ye hak kazanan vatandaşlar çalışmaya devam ediyor. EYT'den yararlananların yüzde 40'ı maaşlarında düşüş yaşamamak için işine devam etti. Maaş kesintisiyle ilgili açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, çalışan ve işvereni yakından ilgilendiren Sosyal Güvenlik Destek Primi sistemi ile ilgili kritik detayları aktardı.
14.07.2023 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Sigortalılık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sigortalılık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.