Seferberlik

Seferberlik

Son dakika seferberlik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan seferberlik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını seferberlik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Seferberlik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan seferberlik gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.908 seferberlik haberi bulunmuştur. Tüm seferberlik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ege'de gerginlik! MSB açıkladı: İtalyan gemisi durduruldu
Ege'de gerginlik! MSB açıkladı: İtalyan gemisi durdurulduMilli Savunma Bakanlığı kaynaklarından, Ege’nin güneyinde Türk deniz yetki alanına girmeye çalışan bir İtalyan gemisiyle ilgili gerginlik yaşandığına ilişkin haberlerle ilgili açıklama geldi.
25.07.2024Gündem
İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan terör açıklaması: Terörün ve teröristlerin kökünü kazıyoruz.
İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan terör açıklaması: Terörün ve teröristlerin kökünü kazıyoruz.İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Trabzon'da terörün ve teröristlerin kökünü kazıyoruz. Tüm Türkiye'de ve tüm şehirlerimizde de şehitlerimizin kanını yerde bırakmıyoruz ve kararlıyız. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar terörle mücadelemize devam ediyoruz. Eren Bülbül evladımız gibi başka hiçbir vatan evladımızı daha teröre kurban vermek istemiyoruz" dedi.
20.07.2024Gündem
Bakan Kurum'dan TOKİ açıklaması: Her ay 25 - 30 bin konut tamamlanacak
Bakan Kurum'dan TOKİ açıklaması: Her ay 25 - 30 bin konut tamamlanacakÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İnşallah 10 gün sonra, yani temmuz ayı sonunda 15 bin, ağustosta 20 bin konutumuzu süratle tamamlayacağız. Her ay böyle 25-30 bin konutumuzu etap etap tamamlayacağız" dedi.
20.07.2024Gündem
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü! Yıllardır saklanıyor, işte devleti alarma geçiren belgeler
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü! Yıllardır saklanıyor, işte devleti alarma geçiren belgelerKıbrıs'ta Türklerin Rumlar tarafından uğradığı baskı ve zulmün önüne geçmek, Ada'da barış ve huzuru tesis etmek için Türk Silahlı Kuvvetlerince 20 Temmuz 1974'te gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı'nın başlatılması ve yapılacaklara ilişkin kararnameler, Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığında muhafaza ediliyor. Kararnamelerde genel alarm sisteminin devreye alınması ve genel seferberlik ilan edilmesi gibi detaylar dikkati çekiyor.
20.07.2024Gündem
Bakan Kurum: 11 ilimizde 276 bin konutun inşası devam ediyor
Bakan Kurum: 11 ilimizde 276 bin konutun inşası devam ediyorÇevre , Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “11 ilimizde 276 bin konutun inşası devam etmektedir. Bugüne kadar 76 bin konutun teslimi gerçekleşmiş ve inşallah bundan sonraki süreçte her ay 25-30 bin konutun teslimini planlıyoruz” dedi.
13.07.2024Ekonomi
Bakan Kurum: Yıl sonuna kadar 200 bin yeni yuvamızı teslim edeceğiz
Bakan Kurum: Yıl sonuna kadar 200 bin yeni yuvamızı teslim edeceğizÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Yıl sonuna kadar 200 bin yeni yuvamızı teslim edeceğiz" dedi.
5.07.2024Ekonomi
Emine Erdoğan 'Anadoludakiler Tanıtım Programı'na katıldı: Ulusal kalkınmayı desteklemeyi hedefliyoruz
Emine Erdoğan 'Anadoludakiler Tanıtım Programı'na katıldı: Ulusal kalkınmayı desteklemeyi hedefliyoruzCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Anadoludakiler Tanıtım Programı”na katıldı.
29.06.2024Gündem
Bolivya’da darbe girişimi
Bolivya’da darbe girişimiBolivya’da ordunun sokağa inmesinin ardından eski Devlet Başkanı Evo Morales, "General Zuniga tarafından hazırlanan darbeye karşı demokrasiyi savunmak için Ulusal Seferberlik çağrısında bulunuyoruz" dedi.
26.06.2024Dünya
Bakan Fidan: YPG konusunda 2,5 ülkeyle sorunluyuz
Bakan Fidan: YPG konusunda 2,5 ülkeyle sorunluyuzDışişleri Bakanı Hakan Fidan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Fidan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmesinin detaylarını açıkladı. Avrupa ve ABD'deki seçimlere dikkat çekti. İşte detaylar...
24.06.2024Gündem
Askerlere örnek alınması için okutturulmuş: Atatürk'ü duygulandıran o destan çoğaltılarak cephelere gönderilmiş
Askerlere örnek alınması için okutturulmuş: Atatürk'ü duygulandıran o destan çoğaltılarak cephelere gönderilmişÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi (AÇASAM) Müdür Yardımcısı Dr. İsmail Sabah, doktora tezinde, Çanakkale Savaşları'nda Anzak askerlerinin baskınında şehit olan Sinop Boyabatlı Ömeroğlu Mustafa'nın üzerinden çıkan kendi el yazısıyla yazdığı, vatan sevgisini içeren dizelerin yer aldığı destan, 19'uncu Tümen Komutanı Mustafa Kemal tarafından çoğaltılarak, tüm cephelerde okutulduğunu belirledi.
21.06.2024Gündem
Üretim seferberliği ilan edildi: Kilosu 2 bin 500 dolar!
Üretim seferberliği ilan edildi: Kilosu 2 bin 500 dolar!Havyarının kilosu 2 bin 500 dolardan satılan Mersin balığı için Amasya’da üretim seferberliği ilan edildi.
31.05.2024Ekonomi
Suriye'den çakarlı araçla insan kaçakçılığı yapan general emekliye ayrıldı
Suriye'den çakarlı araçla insan kaçakçılığı yapan general emekliye ayrıldıMilli Savunma Bakanlığı Kaynakları, Suriye’de görev yapan bir Tugay Komutanının makam aracıyla insan kaçaklığı yapıldığına dair haberlerle ilgili olarak, Suriye’de görevli bir Tugay Komutanının makam aracıyla Emir Astsubayı ve koruma personeli tarafından eylemin gerçekleştirildiği hususu tarafımızdan tespit edilmiş ve savcılığa bildirilmiştir. Olaya karışan kişiler tutuklanmışlardır. Sözleşmeli personelin sözleşmeleri fesih edilmiş, diğer personel yüksek disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Birlik komutanı Tuğgeneral emekliliğe sevk edilmiştir” dedi.
23.05.2024Gündem
Suriye’den makam aracıyla insan kaçakçılığı! MSB kaynakları: Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi
Suriye’den makam aracıyla insan kaçakçılığı! MSB kaynakları: Tuğgeneral emekliliğe sevk edildiMilli Savunma Bakanlığı Kaynakları, Suriye’de görev yapan bir Tugay Komutanının makam aracıyla insan kaçaklığı yapıldığına dair haberlerle ilgili olarak, Suriye’de görevli bir Tugay Komutanının makam aracıyla Emir Astsubayı ve koruma personeli tarafından eylemin gerçekleştirildiği hususu tarafımızdan tespit edilmiş ve savcılığa bildirilmiştir. Olaya karışan kişiler tutuklanmışlardır. Sözleşmeli personelin sözleşmeleri fesih edilmiş, diğer personel yüksek disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Birlik komutanı Tuğgeneral emekliliğe sevk edilmiştir” dedi.
23.05.2024Gündem
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten sokak hayvanları düzenlemesi açıklaması
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten sokak hayvanları düzenlemesi açıklamasıAK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Rize İl Başkanı'nın istifasıyla ilgili, "Teşkilat başkanlığımızın olağan gündemi var. Bu çerçevede çeşitli yerlerde pekiştirmeyle ilgili adım atılacak. Bazı yerlerde değiştirmeyle ilgili atılacak. Bazı yerlerde görev değişimi olacak. Bugün yarın da başka illerle ilgili bu şekilde tasarruf olacak. Dolayısıyla bu AK Parti Teşkilat Başkanlığımızın olağan gündemi çerçevesinde yürüyen işler" dedi.
22.05.2024Gündem
Seferberlik emri çıktı mı? Seferberlik ve Savaş Hali Kanunu 19. Maddesi ve seferberlik emri sorgulama e devlet ile nasıl sorgulanır, Seferberlik emri nedir, kimlere verilir?
Seferberlik emri çıktı mı? Seferberlik ve Savaş Hali Kanunu 19. Maddesi ve seferberlik emri sorgulama e devlet ile nasıl sorgulanır, Seferberlik emri nedir, kimlere verilir?Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle birlikte, Türkiye'nin 'Seferberlik ve Savaş Hali Tüzüğü' değişti. 24 Mayıs 1990 tarihli mevcut tüzük, yeni düzenleme ile yürürlükten kaldırıldı. Peki, seferberlik çıktı mı? Seferberlik emri sorgulama e-Devlet! Seferberlik ve Savaş Hali Yönetmeliği nedir, nasıl sorgulanır?
22.05.2024Gündem
Seferberlik ve Savaş Hali Yönetmeliği nedir, yönetmelikte ne değişti? Seferberlik ve savaş hali tüzüğü nedir? Resmi Gazete’de yayımlanan seferberlik ve savaş hali yönetmeliği maddeleri
Seferberlik ve Savaş Hali Yönetmeliği nedir, yönetmelikte ne değişti? Seferberlik ve savaş hali tüzüğü nedir? Resmi Gazete’de yayımlanan seferberlik ve savaş hali yönetmeliği maddeleriResmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 'Seferberlik ve Savaş Hali Tüzüğü' yürürlükten kaldırıldı yerine 'Seferberlik ve Savaş Hali Yönetmeliği' getirildi. Peki, Seferberlik ve savaş hali yönetmeliği nedir, ne demek, seferberlik ve savaş hali yönetmeliği ne değişti? Seferberlik ve savaş hali tüzüğü nedir?
22.05.2024Gündem
Seferberlik ve Savaş Hali Yönetmeliği nedir? Seferberlik ilanında ne değişti? Seferberlik ve savaş hangi durumlarda ilan edilir?
Seferberlik ve Savaş Hali Yönetmeliği nedir? Seferberlik ilanında ne değişti? Seferberlik ve savaş hangi durumlarda ilan edilir?Seferberlik ve Savaş Hali Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından alınan karar sonrası vatandaşlar da seferberlik ve savaş hali yönetmeliği nedir, neler değişti sorularına yanıt aramaya başladı. Daha önce Bakanlar Kurulu'nun aldığı seferberlik kararı artık Cumhurbaşkanı'nda olacak. Peki Seferberlik nedir, hangi durumlarda ilan edilir?
22.05.2024Gündem
Kızılay 1. Genel Başkan Yardımcısı Saygılı duyurdu: "2 bin 250 ünite kan toplandı"
Kızılay 1. Genel Başkan Yardımcısı Saygılı duyurdu: "2 bin 250 ünite kan toplandı"Kızılay 1. Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı, kan bağışı kampanyası sayesinde 2 bin 250 ünite kan toplandığını belirterek, "Hastanelerde şifa bekleyen hastaların hayatlarına dokunan tüm kan dostlarını bir kez daha tebrik ediyorum. İyi ki varsınız" dedi.
5.05.2024Adana
Bakan Özhaseki: İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık
Bakan Özhaseki: İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttıkÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki; İstanbul’daki toprak kaymasına ilişkin “14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık. Mağdur vatandaşlar şuan yerleştirdiler ama zaman içerisinde barınma ihtiyacını karşılayacak şekilde adımlarımızı atıyoruz” dedi.
20.04.2024Gündem
Askerlerin oy kullanma görüntülerine MSB'den yanıt: Mevzuata göre yerine getirildi
Askerlerin oy kullanma görüntülerine MSB'den yanıt: Mevzuata göre yerine getirildiMilli Savunma Bakanlığı Kaynakları, 31 Mart Mahalli İdareler Seçiminde bazı askerlerin toplu olarak oy kullandığı görüntülere yanıt verdi. Yapılan açıklamada, "18 yaşını dolduran her Türk vatandaşı seçme ve halkoylamasına katılma hakkına sahiptir. Vatandaşlık görevini yerine getirmek için oy kullanma hakkını yürürlükteki mevzuat esasları kapsamında yerine getirmektedir" denildi.
4.04.2024Gündem
Deprem bölgesine e - birliktelik kampanyası
Deprem bölgesine e - birliktelik kampanyasıTicaret Bakanı Ömer Bolat, deprem bölgesinin kalkındırılmasına katkı sunmak amacıyla E-Birliktelik kampanyası başlattıklarını söyledi.
3.04.2024Ekonomi
Elektrik direği altında ders çalışması ilham oldu, Konteyner kütüphanelerin artırılacak
Elektrik direği altında ders çalışması ilham oldu, Konteyner kütüphanelerin artırılacakTürk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı, 6 Şubat depremlerinin vurduğu kentlerde hayata geçen 'Kızılay 100'üncü Yıl Kütüphanesi' projesine Malatya'da konteyner kentte yaşayan ve elektrik direği altında ders çalışmak zorunda kalan genç bir kızın ilham olduğunu belirterek, "Deprem illerindeki her konteyner kente bir kütüphane açmayı hedefledik. Şu ana kadar 8 kütüphanemiz açıldı. Bunu yıl sonuna kadar 50'ye çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.
1.04.2024Adana
AK Parti'nin İBB Başkan adayı Kurum: Bu millet, kaybolan yıllarının hesabını sandıkta soracak
AK Parti'nin İBB Başkan adayı Kurum: Bu millet, kaybolan yıllarının hesabını sandıkta soracakAK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, partisinin Sultanbeyli mitinginde yaptığı açıklamada, "Biz onların savurduğu paraları, İstanbul’un projelerinde kullanacağız. Onların siyasi kariyeri için ayırdıkları kaynakları biz İstanbul’a harcayacağız. İstanbul’un hakkını, İstanbul’a teslim edeceğiz. Bu millet kendini unutanlara, kaybolan yıllarının hesabını sandıkta soracak. Sandık milletin mahkemesidir. Sandık günü hesap günüdür. İşte o gün, 31 Mart’ta sandık gelecek, hesap kesilecek" ifadelerini kullandı.
29.03.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na tepki: Ya tatilde ya büyükelçilerle balıkta
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na tepki: Ya tatilde ya büyükelçilerle balıktaCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Sultanbeyli Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. Erdoğan, 'İstanbul'da yerel yönetim hamlesi son 5 yıldır durdu, ibre tersine döndü. Şu anda İstanbul'u yöneten belediye başkanının Sultanbeyli'ye en ufak yatırımı oldu mu? 'Tam ileri' diyor, sen tam gaz geri gidiyorsun. İstanbul içler acısı bir hale gelmiştir. Lazım olduğunda, hava bozuk olduğunda ya tatilde ya da cumhurbaşkanı yardımcılığı peşinde ya büyükelçilerle Sarıyer'de balıkta. Bu şehrin sorunlarını bunlar çözebilir mi? İstanbul yönetimi yarı zamanlı mesai ile olacak iş değildir. İstanbul kendine ortak kabul etmez." dedi. Erdoğan, Sultanbeyli'nin ardından Sancaktepe mitinginde önemli açıklamalarda bulundu. İBB Başkanı İmamoğlu'nu eleştiren Erdoğan, "Verdiği vaatleri unutan değil verdiği sözü tutacak başkanları seçeceğiz. İstanbul'un bir 5 yıl daha kaybetme lüksü yok." dedi. CHP'deki para sayma görüntülerini hatırlatan Erdoğan, "Bir tarafta temiz siyasetin temsilcileri diğer tarafta kaynağı karanlık, deste deste dolarlarla avrolarla para kulesi üretenler var. " ifadelerini kullandı.
29.03.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşlarına düzenleme sinyali: Temmuz ayında masaya yatıracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşlarına düzenleme sinyali: Temmuz ayında masaya yatıracağızCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli ve Bursa mitinglerinde konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz ne yaptıysak CHP'nin sabotaj siyasetine rağmen yaptık. Ne yaptıysak bu zihniyete rağmen yaptık. Engelleri tek tek aşarak bugünlere kadar geldik" ifadelerini kullanırken, "Avrupa'sından, ABD'sine herkesin kontrol altına almaya çalıştığı enflasyonla biz de mücadele ediyoruz. Emeklilerimizin bayram ikramiyelerini artırdık. Ayrıca 5 bin lira ödemede bulunduk. Temmuzda yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını masaya yatıracağız. Memurlara ek gösterge uygulamasını genişleterek düzenlemenin hazırlıkları tamamlandı. Küçük esnafların prim gün sayısı için de çalışıyoruz." dedi.
28.03.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Seferberlik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki seferberlik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.