Sedat Önal

Sedat Önal

Son dakika Sedat Önal haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Sedat Önal ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Sedat Önal haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sedat Önal

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sedat önal gelişmeleri de dahil olmak üzere 183 sedat önal haberi bulunmuştur. Tüm sedat önal haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'nin yeni ABD Büyükelçisi Sedat Önal oldu
Türkiye'nin yeni ABD Büyükelçisi Sedat Önal oldu Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliğine Sedat Önal atandı. Birleşmiş Milletler Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız atandı.
5.04.2024 Gündem
Sedat Önal kimdir? Yeni Washington Büyükelçilisi Sedat Önal’ın özgeçmişi
Sedat Önal kimdir? Yeni Washington Büyükelçilisi Sedat Önal’ın özgeçmişi Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği görevi Büyükelçi Sedat Önal'a, New York'taki BM Daimi Temsilciliği görevi de Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız'a tebliğ edildi. Peki, Sedat Önal kimdir, nereli, kaç yaşında? Yeni Washington Büyükelçilisi Sedat Önal’ın özgeçmişi…
22.02.2024 Gündem
Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Sedat Önal oldu
Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Sedat Önal oldu Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği görevi Büyükelçi Sedat Önal'a, New York'taki BM Daimi Temsilciliği görevi de Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız'a verildi.
21.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de büyük coşkuyla karşılandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de büyük coşkuyla karşılandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Millletler'in (BM) 78. Genel Kurulu'na katılmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'ne gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan havalimanında çiçeklerle karşılandı.
17.09.2023 Gündem
Emine Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres'le görüştü
Emine Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres'le görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Birleşmiş Milletler'deki (BM) 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü özel oturumuna katılmak için geldiği New York'ta Genel Sekreter Antonio Guterres'le bir araya geldi.
30.03.2023 Gündem
BM Daimi Temsilcisi Sinirlioğlu’nun yerine Sedat Önal atandı
BM Daimi Temsilcisi Sinirlioğlu’nun yerine Sedat Önal atandı Türkiye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği Özel Temsilcisi Feridun Hadi Sinirlioğlu’nun yerine Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sedat Önal atandı.
4.02.2023 Gündem
Sedat Önal kimdir? Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi olarak atanan Sedat Önal nereli, kaç yaşında, diplomatik kariyeri nasıl?
Sedat Önal kimdir? Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi olarak atanan Sedat Önal nereli, kaç yaşında, diplomatik kariyeri nasıl? Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı atama kararıyla Türkiye'nin Birleşmiş Milletler'deki Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu görevden alındı. Yerine Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal atandı. Atamanın yapılmasının ardından Sedat Önal’ın özgeçmişi merak konusu oldu. Peki, Sedat Önal kimdir, nereli, kaç yaşında? Sedat Önal’ın eşi kimdir?
4.02.2023 Gündem
Feridun Sinirlioğlu kimdir? Türkiye Birleşmiş Milletler Daimi Üyesi Feridun Sinirlioğlu görevden alındı mı, neden?
Feridun Sinirlioğlu kimdir? Türkiye Birleşmiş Milletler Daimi Üyesi Feridun Sinirlioğlu görevden alındı mı, neden? Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Feridun Hadi Sinirlioğlu görevden alındı. Sinirlioğlu'nun yerine Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal getirildi. Peki, Feridun Sinirlioğlu kimdir, nereli, kaç yaşında? Feridun Sinirlioğlu’nun eşi kim? Türkiye Birleşmiş Milletler Daimi Üyesi Feridun Sinirlioğlu neden görevden alındı?
4.02.2023 Gündem
Türkiye'ye F-16 satışı olacak mı? Bakan Çavuşoğlu'ndan ABD yönetimine net mesaj
Türkiye'ye F-16 satışı olacak mı? Bakan Çavuşoğlu'ndan ABD yönetimine net mesaj Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile bir araya geldi. Bakan Çavuşoğlu, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, "F-16 modernizasyonu ve yeni F-16 alınması da gündemimizin önemli maddeleriydi. ABD yönetimi güçlü duruş sergilerse F-16 konusu çözümlenir.' dedi.
19.01.2023 Gündem
Türkiye – ABD Stratejik Mekanizması Hakkında Ortak Açıklama
Türkiye – ABD Stratejik Mekanizması Hakkında Ortak Açıklama Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Antony J. Blinken, Türkiye – ABD Stratejik Mekanizması’nın dördüncü toplantısı sonrasında ortak açıklama metni yayınladı.
18.01.2023 Gündem
Bakanlık açıkladı! Türk- Rus siyasi istişareleri İstanbul'da yapıldı
Bakanlık açıkladı! Türk- Rus siyasi istişareleri İstanbul'da yapıldı Dışişleri Bakanlığı, "Türk- Rus siyasi istişareleri Bakan Yardımcımız Büyükelçi Sedat Önal ve Dışişleri Bakan Yrd Sergey Vershinin başkanlığındaki heyetler arasında 8-9 Aralık tarihlerinde İstanbul’da yapılmıştır." açıklamalarında bulundu.
10.12.2022 Gündem
Dışişleri: Türkiye-Rusya arasındaki siyasi istişareler İstanbul'da yapılacak
Dışişleri: Türkiye-Rusya arasındaki siyasi istişareler İstanbul'da yapılacak Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile Rusya Federasyonu arasındaki siyasi istişarelerin 8-9 Aralık'ta İstanbul'da yapılacağını duyurdu.
7.12.2022 Dünya
Vize sorununda Ankara devreye girdi! İspanya, İtalya, Fransa, İngiltere ile uzlaşıldı...
Vize sorununda Ankara devreye girdi! İspanya, İtalya, Fransa, İngiltere ile uzlaşıldı... Avrupa Birliği ülkeleri ve ABD'ye gitmek isteyen Türk vatandaşlarının vize başvurularına aylar sonra yanıt verilmesi ve çok sayıda başvurunun çeşitli bahanelerle reddedilmesi üzerine Ankara devreye girdi. Büyükelçilerle yapılan yoğun temaslar sonrası İspanya, İtalya, Fransa, İngiltere ile sorunlar büyük ölçüde çözüldü. İngiltere vizesi için randevu alma süresi birkaç güne, başvuruların sonuçlanma süresi de 3 haftaya kadar düştü. Ancak Almanya ile sorunlar hâlâ devam ediyor
5.12.2022 Gündem
Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasındaki Ortak Mekanizma'nın ikinci toplantısı yapıldı
Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasındaki Ortak Mekanizma'nın ikinci toplantısı yapıldı Türkiye, Finlandiya ve İsveç’in NATO Zirvesi marjında imzaladıkları Üçlü Mutabakat uyarınca tesis edilen Ortak Mekanizma'nın ikinci toplantısı 25 Kasım'da Stokholm’de gerçekleştirildi.
25.11.2022 Gündem
Bakan Çavuşoğlu'ndan vize açıklaması: Tüm büyükelçiler Bakanlığımıza çağırıldı
Bakan Çavuşoğlu'ndan vize açıklaması: Tüm büyükelçiler Bakanlığımıza çağırıldı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, vize konusuyla ilgili olarak, "Vize konusu gerçekten bir sorun, vize hepimizin bir sorunu. Tüm büyükelçiler Bakanlığımıza çağırıldı, gerekli uyarılar yapıldı. ABD dahil bazı ülkeler hızlandırmaya başladı" ifadelerini kullandı. Öte yandan Bakan Çavuşoğlu, Kıbrıs ve Yunanistan konusunda ABD'ye tepki göstererek, "ABD’nin terazisi bozuldu. Biz ABD’ye gereken uyarıları yaptık" dedi.
8.11.2022 Siyaset
Büyükelçiler kararnamesi 2022 atamaları! Dışişleri Bakanlığı büyükelçi atamaları yapıldı (Dışişleri Bakanlığı Büyükelçiler kararnamesi)
Büyükelçiler kararnamesi 2022 atamaları! Dışişleri Bakanlığı büyükelçi atamaları yapıldı (Dışişleri Bakanlığı Büyükelçiler kararnamesi) 2022 yılı büyükelçiler atamaları belli oldu. Tel Aviv'e 4 yıl sonra büyükelçi atanırken, Faruk Kaymakçı AB Daimi Temsilcisi, Sedat Önal BM Daimi Temsilcisi, Levent Gümrükçü NATO Daimi Temsilcisi, Selçuk Ünal Lahey Büyükelçisi, Murat Karagöz Lizbon Büyükelçisi oluyor.
6.10.2022 Gündem
Erdoğan imzaladı! Türkiye'nin İsrail büyükelçisi belli oldu
Erdoğan imzaladı! Türkiye'nin İsrail büyükelçisi belli oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı kararnameyle, yeni büyükelçiler belli oldu. Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal BM Daimi Temsilciliği'ne, Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı ise AB Daimi Temsilciliği'ne getirildi. Buna göre Eski Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Lefkoşa Büyükelçiliği'ne atandı. Ayrıca, Tel Aviv Büyükelçiliği'ne Şakir Özkan Torunlar ve Londra Büyükelçiliği'ne Bakan Çavuşoğlu'nun Özel Müşaviri Büyükelçi Koray Ertaş görevlendirildi.
6.10.2022 Gündem
Türkiye ve Gürcistan arasında siyasi istişareler Dışişleri düzeyinde gerçekleştirilecek
Türkiye ve Gürcistan arasında siyasi istişareler Dışişleri düzeyinde gerçekleştirilecek Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ve Gürcistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Lasha Darsalia başkanlığındaki heyetler arasında siyasi istişareler 7 Eylül 2022 tarihinde Gürcistan’da yapılacak.
6.09.2022 Gündem
Türkiye, İsveç ve Finlandiya heyetleri arasında ilk toplantı yapıldı
Türkiye, İsveç ve Finlandiya heyetleri arasında ilk toplantı yapıldı Türkiye, Finlandiya ve İsveç tarafından kurulan Daimi Ortak Mekanizma’nın ilk toplantısı yapıldı. Görüşmede Finlandiya ve İsveç, PKK terör örgütü başta olmak üzere milli güvenliğine yönelik tüm tehditlere karşı Türkiye’ye tam destek verecekleri; PYD/YPG ve FETÖ’ye destek sağlamayacakları yönündeki taahhütlerini yineledi.
26.08.2022 Dünya
Türkiye ve İsrail ilişkilerinde yeni dönem! 'Hedef 10 milyar dolar' dedi ve duyurdu
Türkiye ve İsrail ilişkilerinde yeni dönem! 'Hedef 10 milyar dolar' dedi ve duyurdu İsrail'in Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Irit Lillian, Türkiye ile İsrail arasındaki normalleşme sürecine ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.Büyükelçi atamasıyla ilgili "İsim bilinmiyor, umarım atama bir iki haftada olur." diyen Lilian, İsrail ile Türkiye arasında başlayan yeni dönemle ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada "Diyalog, sürdürülebilir ilişki önemli" ifadelerini kullandı.
26.08.2022 Dünya
İsveç Başbakanı Magdalena Andersson Sol Parti’ye PKK tepkisi: Ortaklık yapmayı düşünmüyoruz
İsveç Başbakanı Magdalena Andersson Sol Parti’ye PKK tepkisi: Ortaklık yapmayı düşünmüyoruz NATO Madrid Zirvesi'nde İsveç ve Finlandiya'nın İttifak’a katılımını öngören Üçlü Muhtıra imzalanmış, terörle mücadele konusunda Türkiye ile dayanışma ve iş birliği sergileyecekleri taahhüdünde bulunmuştu. İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, yaklaşan seçimler öncesi terör örgütü PKK’ya yakınlığıyla bilinen Sol Parti’yi eleştirdi. Koalisyon kapısını kapattığı Sol Parti için, “PKK bayrağı sallamaları hükümetin etkinliğini arttıran bir şey değil. Bu beni düşündürüyor” ifadelerini kullandı.
26.08.2022 Dünya
Türkiye-Finlandiya-İsveç Daimi Ortak Mekanizması İlk Toplantısı Finlandiya'da düzenlenecek
Türkiye-Finlandiya-İsveç Daimi Ortak Mekanizması İlk Toplantısı Finlandiya'da düzenlenecek Türkiye, Finlandiya ve İsveç tarafından NATO Madrid Zirvesi’nde 28 Haziran tarihinde imzalanan Üçlü Muhtıra çerçevesinde kurulan Daimi Ortak Mekanizma’nın ilk toplantısı Finlandiya’da 26 Ağustos’ta düzenlenecek.
19.08.2022 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu'ndan AB'ye çağrı: Somut adımlar bekliyoruz
Bakan Çavuşoğlu'ndan AB'ye çağrı: Somut adımlar bekliyoruz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, başkent Ankara’da 13. Büyükelçiler Konferansı açılış konuşmasında gündeme dair önemli açklamalarda bulundu. Çavuşoğlu konuşmasında, AB'ye seslenerek, "Avrupa Birliği'nden somut adımlar atmasını bekliyoruz. Türkiye'nin nasıl vazgeçilmez bir ülke olduğunu oluşturduğumuz bir programla yeniden anlatacağız. Türkiye, Avrupa'dır ve Avrupa'nın Türkiye'ye ihtiyacı var. Avrupa güvenliğinin Türkiye'ye ihtiyacı var. 360 derece bakışla çevremizdeki her bölgede sürdürülebilir barış lisanıyla devam etmeyi diliyoruz." diye konuştu.
8.08.2022 Siyaset
NATO’da tarihi zirve! İsveç ve Finlandiya'nın üyeliği için son dakikaya kadar müzakere...
NATO’da tarihi zirve! İsveç ve Finlandiya'nın üyeliği için son dakikaya kadar müzakere... Soğuk Savaş’ın sona ermesinden sonra en kritik zirvelerden biri İspanya'nın başkenti Madrid'de gerçekleşecek. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’in daveti üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Madrid’de NATO’ya üye olmak isteyen, ancak Türkiye’nin veto kartıyla karşı karşıya olan Finlandiya ve İsveç liderleriyle dörtlü bir zirvede bir araya gelecek. Türkiye, bu iki ülkeyle ilgili güvenlik kaygılarının giderilmediğini belirtiyor.
28.06.2022 Dünya
Türkiye'nin haklılığını ortaya koyan görüntüler! İsveç'te terör örgütü PKK paçavralarıyla gösteri düzenlediler
Türkiye'nin haklılığını ortaya koyan görüntüler! İsveç'te terör örgütü PKK paçavralarıyla gösteri düzenlediler Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasındaki NATO üyeliğine dair müzakereler devam ederken, İsveç'in Göteborg şehrinde terör örgütü PKK/YPG yandaşları ellerinde terör örgütünü simgeleyen paçavralar ile sokağa indi.
20.06.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Sedat Önal ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sedat önal haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.