Schengen

Schengen

Son dakika schengen haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan schengen ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını schengen haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Schengen

haberleri sayfasında son dakika yaşanan schengen gelişmeleri de dahil olmak üzere 625 schengen haberi bulunmuştur. Tüm schengen haberleri aşağıda listelenmiştir.
TFF'den Türk vatandaşlarına Schengen uyarısı
TFF'den Türk vatandaşlarına Schengen uyarısı Türkiye Futbol Federasyonu, Almanya'da yapılacak 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı yerinde takip etmek isteyen Türk vatandaşları için Schengen vizesi gerektiğini açıkladı.
25.04.2024 Süper Lig
Adalar'da çifte bayram! Binlerce Türk çıkartma yaptı
Adalar'da çifte bayram! Binlerce Türk çıkartma yaptı Yunan adalarına kapıda vize uygulaması sonucunda binlerce Türk, Adaya çıkartma yaptı. Turizmciler adalara giden Türk turistlerin memnun olduğunu ve yoğunluğun sezonda da devam etmesini beklediklerini ifade ettiler.
16.04.2024 Gündem
Kapıda vize uygulamasıyla tatilci adalara akın etti!
Kapıda vize uygulamasıyla tatilci adalara akın etti! Türkiye'den Yunan adalarına kapıda vize uygulaması nisan ayı itibarıyla başladı.Ramazan Bayramı ile 9 günlük tatil sürecini Yunan adalarında geçirmek isteyen vatandaşlar tarafından kapıda vize uygulaması ilgiyle karşılandı. Midilli Adası’na gitmek isteyenler de Ayvalık’ta uzun kuyruklar oluşturdu. İDO İzmir de Seferihisar ve Kuşadası’ndan Samos’a sefer başlattı.
9.04.2024 Gündem
Kapıda vize ile Yunanistan seyehati hakkında bilmeniz gerekenler
Kapıda vize ile Yunanistan seyehati hakkında bilmeniz gerekenler Yunan adalarına kapı vizesi uygulamasının başlaması ile Türkiye’ye yakın 10 Yunan adasına ilgi arttı. Nisan ayı başında başlaması beklenen uygulamanın tüm yıl geçerli olması bekleniyor. Bu durum, yaz tatili planlayanlarda büyük merak konusu oldu.
20.03.2024 Ekonomi
Schengen vizesinde yeni dönem! Sistem değişiyor, işte yol haritası
Schengen vizesinde yeni dönem! Sistem değişiyor, işte yol haritası Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM), 2022 yılında kabul ettiği Türkiye’nin vize süreçlerinin kısaltılması ve Schengen bilgi sisteminin gözden geçirilmesi raporuna ilişkin son durumu değerlendirmek için konseyi toplamaya yanaşmıyor.
9.03.2024 Ekonomi
Vize başvurularında yeni dönem! Almanya'dan resmi duyuru geldi: İki aşamalı olacak
Vize başvurularında yeni dönem! Almanya'dan resmi duyuru geldi: İki aşamalı olacak Almanya, vize randevularında değişikliğe gidiyor. Türk vatandaşlarının Avrupa Birliği (ABD) üyesi ülkelere girişi için gerekli olan Schengen vizesine ilişkin başvurularda yaşanan sorunlar sıklıkla gündem olurken, Almanya randevu almayı kolaylaştıracağı belirtilen 2 aşamalı bir sisteme geçtiğini resmi olarak duyurdu. İşte yeni randevu sisteminin detayları...
5.03.2024 Dünya
AB ülkeleri ile vize sorunu! Diplomatik kaynaklar: 2024'te işlemler hızlanacak
AB ülkeleri ile vize sorunu! Diplomatik kaynaklar: 2024'te işlemler hızlanacak AB ülkeleri ile yaşanan vize sorunu ile açıklama geldi. Çözüm için görüşmelerin hız kazandığı öğrenildi
18.12.2023 Ekonomi
En güzel Yunan adaları sıralaması! 10 Yunan Adasına vize muafiyeti heyecan yarattı, gözler en güzel Yunan Adasına çevrildi!
En güzel Yunan adaları sıralaması! 10 Yunan Adasına vize muafiyeti heyecan yarattı, gözler en güzel Yunan Adasına çevrildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ortak basın açıklaması düzenleyen Yunanistan Başbakanı Miçotakis, "Ege'deki bütün yıl boyunca 7 günlük süreyle vizeden muaf tutarak Türk vatandaşlarının Ege'deki Yunan adalarını ziyaret etme serbestisini ele aldık" ifadelerini kullandı. Söz konusu açıklama seyahat severlerde heyecan yaratırken en güzel Yunan Adasının hangisi olduğu sorgulanmaya başlandı. Peki, en güzel Yunan Adası hangisi? İşte en güzel Yunan adaları sıralaması…
7.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu coğrafyada Türkiye’ye rağmen plan yapmak mümkün değil
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu coğrafyada Türkiye’ye rağmen plan yapmak mümkün değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suudi Arabistan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarıyla ilgili konuşarak, "Gazze’de masum siviller, ayrım göz etmeyen ağır bombardıman altında hayatlarını kaybediyor, kendi topraklarında ayrıca göçe zorlanıyor. İsrail, hastaneleri, okulları, ibadethaneleri, cami, kilise ayırt ekmeksizin hatta hasta, ölü taşıyan ambulanslara varıncaya kadar, mülteci kamplarını hedef almak suretiyle bütün dünyanın gözleri önünde savaş suçu işliyor." ifadelerini kullandı.
12.11.2023 Gündem
Bakan Fidan'dan Schengen vizesi açıklaması
Bakan Fidan'dan Schengen vizesi açıklaması Schengen vize başvurularında yüzde 4 civarında olan ret oranlarının her yıl artarak 2021’de yüzde 17’ye geldiğini söyleyen Bakan Hakan Fidan, “Sorunların bir an önce aşılması yönündeki beklentimiz defaatle muhataplarımıza aktarıldı. Bu hususlar diplomatik notayla da paylaşıldı” dedi.
12.11.2023 Gündem
Yunanistan, Türkiye'den 3 şey istiyor! Vize için devreye girmeye hazırlar
Yunanistan, Türkiye'den 3 şey istiyor! Vize için devreye girmeye hazırlar Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Dimitris Keridis'in geçtiğimiz günlerde dile getirdiği 'göç anlaşması' ile ilgili detayları okuyucuları ile paylaşan Kathimerini gazetesi, Atina'nın göç krizi konusunda Türkiye ile anlaşmak istediğini vurguladı ve atılacak adımları sıraladı.
27.09.2023 Dünya
Karabağ'da peş peşe patlamalar! Azerbaycan Savunma Bakanlığı terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu
Karabağ'da peş peşe patlamalar! Azerbaycan Savunma Bakanlığı terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu. Karabağ’da mayın patlaması sonucu 2 kişinin ölmesinin ardından olay yerine giden polis aracının geçişi sırasında mayın patlamış 4 polis ölmüştü. Operasyonlar sürerken Azerbaycan Savunma Bakanı, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile telefon görüştü. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova'dan operasyonla ilgili yorumlar gelirken Ermenistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama ise Erivan'ın 'U' dönüşünü gözler önüne serdi. Fransa Dışişleri Bakanlığından Azerbaycan'ın Karabağ'da başlattığı terörle mücadele operasyonuna dair yapılan açıklamada, "Fransa, bu kabul edilemez saldırıya bölgenin güvenliğine yönelik oluşturduğu risklerle orantılı olarak güçlü bir yanıt verilmesi için Avrupalı ve ABD’li ortaklarıyla yakın iş birliği içinde çalışıyor” ifadeleri kullanıldı. BM Güvenlik Konseyi de acil toplantıya çağırıldı. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Karabağ’daki terörle mücadele operasyonun sona ermesini tek yolunun, Karabağ’daki yasadışı Ermeni silahlı güçlerin teslim olması ve Karabağ’daki sözde rejimin feshedilmesi olduğu bildirildi.
19.09.2023 Dünya
ABD'li dergiden skandal Türkiye çağrısı: Karantinaya alın!
ABD'li dergiden skandal Türkiye çağrısı: Karantinaya alın! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın New York'taki diplomatik temasları hız kesmeden devam ederken ABD'li dergiden skandal Türkiye çağrısı geldi. Dünya bu zirveden gelecek haberleri merakla beklerken daha önce pek çok provokasyona imza atan Michael Rubin imzalı yazıda 'Türkiye'yi karantinaya alın' çağrısına yer verildi.
19.09.2023 Dünya
MEB duyurdu! Sınav sistemi kaldırıldı, işte yeni dönem
MEB duyurdu! Sınav sistemi kaldırıldı, işte yeni dönem Milli Eğitim Bakanlığı ilkokullarda sınav sistemini kaldırdı. Bu yıldan itibaren ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıflarda öğrencilerin notlarını sınavlar değil gelişim dosyaları belirleyecek. Sisteme göre her öğrencinin bir gelişim dosyası olacak. Peki sistem nasıl işleyecek? İşte öğrenci milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar...
19.09.2023 Eğitim
Vize skandalı! 350 bin kişiye Schengen satmışlar
Vize skandalı! 350 bin kişiye Schengen satmışlar Ekim ayında sandığa gitmeye hazırlanan Polonya’da, bütün Avrupa’yı sarsan vize skandalı patlak verdi.
19.09.2023 Dünya
Macaristan Bayrağı Anlamı Nedir? Macaristan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Macaristan Bayrağı Anlamı Nedir? Macaristan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Macaristan, Orta Avrupa'da yer alan bir ülkedir. Avrupa kıtasında bulunan ülke Schengen ülkelerinden biridir.
11.09.2023 Eğitim
Avusturya Konsolosluğu’ndan depremzede akademisyene skandal vize reddi! 'Ret gerekçesi çok ayıp'
Avusturya Konsolosluğu’ndan depremzede akademisyene skandal vize reddi! 'Ret gerekçesi çok ayıp' Depremde ailesinden yedi kişiyi kaybeden akademisyen Yusuf Karlı, annesine vize alamadı. Avusturya Innsbruck Üniversitesi’nde kuantum fiziği üzerine doktora çalışmasını ve araştırmalarını sürdüren Yusuf Karlı, gerekçe olarak, “Dul kalmışsın, evini kaybetmişsin, geri dönmeyebilirsin” dediklerini iddia ettti.
24.08.2023 Gündem
Türkiye'nin en çok Schengen reddi Almanya'dan geldi
Türkiye'nin en çok Schengen reddi Almanya'dan geldi AB Komisyonu verileri Türkiye’nin geçen yıl en çok Schengen vizesi başvurusu yapan ülke olduğunu gösteriyor. En fazla ret cevabı ise 48 bin başvuruyu geri çeviren Almanya’dan geldi.
16.08.2023 Dünya
Vizesi olana indirim dönemi başladı! Özel promosyonlar var
Vizesi olana indirim dönemi başladı! Özel promosyonlar var Schengen vizesinde ret oranları artınca seyahat acenteleri turu doldurmak için yeşil pasaportlu ve vizeli müşteri arayışına girdi. Bazı acenteler hazırda vizesi bulunan veya yeşil pasaport sahibi kişilere özel promosyonlar yapmaya bile başladı.
4.08.2023 Ekonomi
Türkiye'nin diplomasi zaferi dünya gündeminde! ABD basını tek tek yazdı: İşte Ankara’ya verilen tavizler
Türkiye'nin diplomasi zaferi dünya gündeminde! ABD basını tek tek yazdı: İşte Ankara’ya verilen tavizler Dünyanın gözü günlerdir Vilnius'ta. Tarihi NATO toplantısı devam ederken Türkiye'nin diplomasi zaferinin yankıları sürüyor. İsveç'e onay veren Türkiye'nin nasıl ikna edildiği sorusuna yanıt veren ABD basını Ankara'ya verilen tavizleri açıkladı. Yunan asıllı ABD'li vekil ise bu tavizlerin ardından skandal bir Türkiye açıklamasına imza attı.
12.07.2023 Dünya
Almanya vize başvurularında itirazları askıya aldı! 6 ay boyunca uygulanacak
Almanya vize başvurularında itirazları askıya aldı! 6 ay boyunca uygulanacak Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği, vize başvurularında itirazların askıya alınmasına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Pilot proje 6 ay boyunca uygulanacak. Ardından sonuçlar değerlendirilecek. Pilot projenin başarılı olması halinde uygulamanın diğer vize merkezlerini kapsayacak şekilde yaygınlaştırılması olasılığını değerlendireceğiz" denildi.
14.06.2023 Gündem
Schengen vizesinde yeni dönem! Dijitale geçiyor
Schengen vizesinde yeni dönem! Dijitale geçiyor Avrupa Birliği (AB) Konseyi ile Avrupa Parlamentosu, Schengen vizelerinin dijital hale dönüştürülmesi konusundaki yeni yasa tasarısı üzerinde uzlaştı
14.06.2023 Gündem
Avrupa Birliği’nden Türkiye için vize savunması! Ret nedenleri açıklandı
Avrupa Birliği’nden Türkiye için vize savunması! Ret nedenleri açıklandı Türk vatandaşları Schengen vizesi almakta zorluk yaşarken AB Komisyonu, sorunun Türkiye’ye özel bir durum olmadığı mesajını verdi. Komisyona göre, geçen yıl Türkiye’den 780 bine yakın başvuru oldu, bunların sadece 15.7’si reddedildi, gündemdeki sorunlar da konsolosluklardaki personel azlığından yaşanıyor.
9.06.2023 Dünya
Almanya Büyükelçiliği'nden vize açıklaması
Almanya Büyükelçiliği'nden vize açıklaması Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği, Türkiye'de 2023 yılında yaklaşık 100 bin Schengen vizesi verildiğini duyurarak, "Almanya şu anda dünyanın hiçbir ülkesinde Türkiye'dekinden daha fazla vize vermiyor" açıklamasını yaptı.
6.06.2023 Gündem
Schengen vizesi reddinden sonra talep arttı: Vizesiz maviliklere koşacağız
Schengen vizesi reddinden sonra talep arttı: Vizesiz maviliklere koşacağız Türkiye turizmi bir vize krizinin ortasında. Avrupa’ya vize alamayan ya da yaşanan olumsuzluklar yüzünden başvurmaktan vazgeçip tatil planlarını değiştirenlerin önemli bir alternatifi ise tekne kiralama oldu. Sektör temsilcileri Yunanistan’a ya da Avrupa ülkelerine plan yapanların Türkiye koylarında tatil yapmayı seçtiğini söylüyor. Temmuz ve ağustos ayları şimdiden doldu.
3.06.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Schengen ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki schengen haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.