Savaş Suçu

Savaş Suçu

Son dakika savaş suçu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan savaş suçu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını savaş suçu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Savaş Suçu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan savaş suçu gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.042 savaş suçu haberi bulunmuştur. Tüm savaş suçu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Güler: ABD'den F-16 tedarikinde somut gelişmeler olacaktır
Bakan Güler: ABD'den F-16 tedarikinde somut gelişmeler olacaktır Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD'den 40 adet F-16 Blok 70 Viper alımı ile 79 adet modernizasyon kiti talebine ilişkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı telefon görüşmesini hatırlatarak, "Başkan Biden, 'Bunu en kısa sürede kongreye iletme hazırlıklarını yaptım' diyerek ifade etmiş. Tedarik sürecinde en önemli husus müttefiklerin birbirine yaptırım uygulamamasıdır. Temenni ediyorum ki önümüzdeki süreçte somut gelişmeler olacaktır" dedi.
16.12.2023 Gündem
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Tüzüğe göre Faruk Koca'nın ihracı istendi
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Tüzüğe göre Faruk Koca'nın ihracı istendi AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ömer Çelik, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırısı sonrası AK Parti'den ihracı talebi ile ilgili olarak, ' Disiplin suçu oluştu, tüzüğe göre ihracı istendi.' dedi.
12.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Küresel sistem çok kötü bir sınav vermekte
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Küresel sistem çok kötü bir sınav vermekte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İletişim Başkanlığınca düzenlenen "Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi"ne video mesaj gönderdi.
24.11.2023 Gündem
G-20 Liderler Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze mesajı: Olanlar tahammül sınırını aştı
G-20 Liderler Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze mesajı: Olanlar tahammül sınırını aştı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çevrimiçi katıldığı G20 Liderler Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Gazze'de olanlar tahammül sınırını aştı. Burada savaş suçu, insanlığa karşı suç işlenmektedir. Biz hiçbir şekilde sivillere dönük eylemleri masum ve meşru görmüyoruz" ifadelerini kullandı.
22.11.2023 Gündem
Rehine takası için Türkiye devrede! Erdoğan: Katar'la temastayız, beklentimiz olumlu sonuç almak
Rehine takası için Türkiye devrede! Erdoğan: Katar'la temastayız, beklentimiz olumlu sonuç almak Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi ziyaret kapsamında gittiği Cezayir'de açıklamada bulundu. Erdoğan rehine takası ile ilgili olarak, "Katar ile de temastayız, temennimiz odur ki bir an önce bu rehinelerin takasında neticeyi alırız. Sürekli görüşme halindeyiz ve beklentilerimiz buralardan olumlu neticeler almak." dedi.
21.11.2023 Gündem
Netanyahu hakkında yapılan suç duyurusu Adalet Bakanlığı'na gönderildi
Netanyahu hakkında yapılan suç duyurusu Adalet Bakanlığı'na gönderildi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Eski AK Parti Milletvekili Metin Külünk ile 2 avukatın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında yapılan suç duyurusunu Adalet Bakanlığı'na gönderdi. Suç duyurusunda Netanyahu'nun soykırım suçuyla Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde (UCM) yargılanması isteniyor.
14.11.2023 Gündem
Bakan Tunç'tan yeni anayasa açıklaması
Bakan Tunç'tan yeni anayasa açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Türkiye'nin son tartışmaları dikkate alındığında, yüksek mahkemelerimiz arasındaki görüş farklarının da ortaya çıktığını düşündüğümüzde; demokratik, kuşatıcı, maddeler arasındaki çelişkileri ortadan kaldıracak yeni bir anayasaya ihtiyacımız olduğu açık" dedi.
14.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu coğrafyada Türkiye’ye rağmen plan yapmak mümkün değil
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu coğrafyada Türkiye’ye rağmen plan yapmak mümkün değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suudi Arabistan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarıyla ilgili konuşarak, "Gazze’de masum siviller, ayrım göz etmeyen ağır bombardıman altında hayatlarını kaybediyor, kendi topraklarında ayrıca göçe zorlanıyor. İsrail, hastaneleri, okulları, ibadethaneleri, cami, kilise ayırt ekmeksizin hatta hasta, ölü taşıyan ambulanslara varıncaya kadar, mülteci kamplarını hedef almak suretiyle bütün dünyanın gözleri önünde savaş suçu işliyor." ifadelerini kullandı.
12.11.2023 Gündem
AK Parti Sözcüsü Çelik: Gazze'de Srebrenitsa benzeri soykırım yapılıyor
AK Parti Sözcüsü Çelik: Gazze'de Srebrenitsa benzeri soykırım yapılıyor İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin konuşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Gazze'de Srebrenitsa benzeri soykırım yapılıyor." ifadelerini kullandı.
7.11.2023 Gündem
Cevdet Yılmaz'dan enflasyon mesajı: Aylık bazda düşüş başladı
Cevdet Yılmaz'dan enflasyon mesajı: Aylık bazda düşüş başladı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Altındağ’da AK Parti Ankara İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda enflasyona ilişkin önemli bir açıklamada yaptı.
5.11.2023 Ekonomi
Büyük Filistin Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze için kıyamdayız
Büyük Filistin Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze için kıyamdayız Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen Büyük Filistin Mitingi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İsrail tam 22 gündür açıkça savaş suçu işliyor. Şimdi İsrail, biz de seni savaş suçlusu olarak dünyaya ilan edeceğiz ve şimdi bunun hazırlığı içindeyiz. Bunun çalışmasını yapıyoruz ve savaş suçlusu olarak İsrail'i dünyaya tanıtacağız" dedi.
28.10.2023 Gündem
Selçuk Bayraktar'dan yardım açıklaması: Gazze halkı için 280 milyon liralık insani yardıma hazırız
Selçuk Bayraktar'dan yardım açıklaması: Gazze halkı için 280 milyon liralık insani yardıma hazırız BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Gazze halkı için 280 milyon liralık insanlık yardım yapmaya hazır olduklarını belirterek uluslararası kamuoyunun harekete geçmesi çağrısında bulundu.
19.10.2023 Gündem
Avcılar'da pazara bırakılan araçlara çekici operasyonu! Piyango kime çıkacak belli değil
Avcılar'da pazara bırakılan araçlara çekici operasyonu! Piyango kime çıkacak belli değil Avcılar'da semt pazarının kurulduğu caddeye park edilen kamyonet ve otomobil nedeniyle pazarcılar uzun süre tezgah açamadı. Esnaf, araçların çekici yardımıyla kaldırılmasının ardından tezgah açabildi. Pazarcı Yusuf Danış, "Piyango hangi pazarcı arkadaşımıza çıkacak belli değil. Yine 2-3 araba bırakılmış. Mağdur oluyoruz. Saat 05.00, 05.30 gibi geliyoruz. Bırakılan arabalar nedeniyle tezgah açamıyoruz" dedi.
19.10.2023 Yaşam
Bakan Kacır: İsrail bir kez daha bir insanlık ve savaş suçu işledİ
Bakan Kacır: İsrail bir kez daha bir insanlık ve savaş suçu işledİ Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, ihracatın lokomotifinin imalat sanayisi olduğunu belirterek "Bugün Türkiye yıllık 255 milyar dolar ihracat yapıyorsa bunu sanayicilerimize borçluyuz. Bazı alanlarda dünyada bir numarayız, bunların başında insansız hava araçları geliyor" dedi.
19.10.2023 Gündem
Türkiye'de yas ilan edildi mi? Filistin için yas ilan eden ülkeler hangileri?
Türkiye'de yas ilan edildi mi? Filistin için yas ilan eden ülkeler hangileri? İsrail güçleri, dün akşam saatlerinde Gazze'de bir hastaneyi hedef aldı. Gazze Sağlık Bakanlığı, hava saldırısında en az 500 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. İsrail’in hastaneyi hedef alması birçok ülke tarafından tepkiyle karşılanırken Filistin 3 günlük yas ilan etti. Peki, Türkiye'de yas ilan edildi mi? Filistin için yas ilan eden ülkeler hangileri?
18.10.2023 Gündem
Siyasilerden İsrail'in hastane saldırısına sert tepki
Siyasilerden İsrail'in hastane saldırısına sert tepki İsrail'in Gazze'de vurduğu ve en az 500 kişinin hayatını kaybettiği hastane katliamına siyasilerden tepki yağdı.
18.10.2023 Gündem
Gazze'de insanlık dışı saldırı! Hastaneyi bombalayan İsrail'den itiraf gibi paylaşım geldi
Gazze'de insanlık dışı saldırı! Hastaneyi bombalayan İsrail'den itiraf gibi paylaşım geldi İsrail Gazze'de sivilleri katletmeye devam ederken hastaneye bomba yağdırması dünyayı ayağa kaldırdı. Abluka altındaki Gazze’de Baptist Hastanesi’nin (Al Ahli Arab Hastanesi) İsrail savaş uçakları tarafından bombalandı. insanlık dışı saldırı nedeniyle en az 500 kişi hayatını kaybetti. İsrail tarafından konu ile ilgili itiraf gibi bir paylaşım gelirken, ABD'li vekiller ateşkes çağrısında bulundu.
18.10.2023 Dünya
İsrail Gazze'de hastane vurdu: En az 500 can kaybı!
İsrail Gazze'de hastane vurdu: En az 500 can kaybı! İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi’nde bulunan Baptist Hastanesi’ni (Al Ahli Arab Hastanesi) vurdu. Saldırıda en az 500 kişi hayatını kaybetti. Hastaneye yapılan saldırı sonrası peş peşe açıklama yapıldı.
18.10.2023 Dünya
İsrail - Hamas savaşında son dakika! İran Hamas'ın şartını dünyaya duyurdu
İsrail - Hamas savaşında son dakika! İran Hamas'ın şartını dünyaya duyurdu İsrail'in Gazze'ye saldırıları devam ederken kritik gelişmeler de yaşanmaya devam ediyor. Gazze'deki can kaybı artarken ABD'den İsrail'de adeta soğuk duş etkisi yaratan bir haber geldi. Daha önce İsrail'e adeta sınırsız destek veren Biden'dan dikkat çeken bir Gazze uyarısı geldi. BM yaptığı açıklama ile Gazze'de temiz suyun tükendiğine dair uyarıda bulundu. İran ise rehineler ile ilgili flaş bir açıklamaya imza attı.
16.10.2023 Dünya
Karabağ operasyonunda 192 Azerbaycan askeri şehit oldu! Hankendi'den ayrılan Ermeniler 'Türk ekmeği'ni reddetmedi...
Karabağ operasyonunda 192 Azerbaycan askeri şehit oldu! Hankendi'den ayrılan Ermeniler 'Türk ekmeği'ni reddetmedi... Karabağ'daki başarılı operasyondan sonra Azerbaycan bölgede tamamen hakimiyet sağladı. Erivan yönetiminin çağrısıyla bölgeyi terk edip Ermenistan'a göç edenlerin sayısı 30 bini buldu, yollardaki uzun araç kuyrukları uydudan göründü. Hankendi-Şuşa yolunda kaydedilen bir görüntü ise, büyük yankı buldu. Karabağ'daki ayrılıkçı Ermenilerin rejiminde devlet bakanı olarak görev yapan Rus-Ermeni milyarder, sınır muhafızları tarafından fark edildi.
27.09.2023 Dünya
Moskova'da uçak düştü! Wagner lideri de içindeydi
Moskova'da uçak düştü! Wagner lideri de içindeydi Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin’in de yolcu listesinde olduğu özel jet Rusya’nın başkenti Moskova yakınlarında düştü. Kazada 10 kişi hayatını kaybetti. Rus Sivil Havacılık dairesi Prigojin'in cansız bedeninin bulunduğunu açıkladı.
23.08.2023 Dünya
Rusya, Ukrayna’da kan nakli merkezini vurdu
Rusya, Ukrayna’da kan nakli merkezini vurdu Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya’nın, Harkiv bölgesinde bulunan bir kan nakli merkezini hedef aldığını ve bunun savaş suçu olduğunu belirtti.
6.08.2023 Dünya
Rusya ile Ukrayna'nın Karadeniz’de insansız hava araçları savaşı!
Rusya ile Ukrayna'nın Karadeniz’de insansız hava araçları savaşı! Şubat 2022 yılında başlayan Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş yeni boyut kazandı. Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşta insansız hava araçları (İHA) iki ordunun da en çok başvurduğu saldırı yöntemi haline geldi. Hem Rusya hem de Ukrayna orduları, İHA’lara sıklıkla başvururken, iki ordu farklı İHA’ları savaş alanına sürüyor.
3.08.2023 Dünya
BM, Rusya’nın keyfi olarak gözaltına aldığı 77 sivili infaz ettiğini belgeledi
BM, Rusya’nın keyfi olarak gözaltına aldığı 77 sivili infaz ettiğini belgeledi Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları İzleme Misyonu Başkanı Maltilda Bogner, Rusya’nın Ukrayna’da keyfi olarak gözaltına aldığı 77 sivili kısa sürede infaz ettiğini belgelediklerini açıkladı.
27.06.2023 Dünya
Ukrayna-Rusya savaşında dünyayı şok eden gelişme! Nova Kakhovka barajı vuruldu...
Ukrayna-Rusya savaşında dünyayı şok eden gelişme! Nova Kakhovka barajı vuruldu... Rus ordusunun Ukrayna topraklarına girmesiyle başlayan savaşta kritik gelişmeler yaşanıyor. Ukrayna’nın güneyinde, Herson yakınlarında bulunan Kakhovka Hidroelektrik Santrali’nde meydana gelen patlama sonucu baraj çöktü. Herson kentindeki Ukrayna vatandaşları olası su baskınlarına karşı uyarılırken, tehlike altındaki bölgelerde tahliye kararı verildi.
6.06.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Savaş Suçu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki savaş suçu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.