Salda

Salda

Son dakika salda haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan salda ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını salda haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Salda

haberleri sayfasında son dakika yaşanan salda gelişmeleri de dahil olmak üzere 133 salda haberi bulunmuştur. Tüm salda haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye’nin En Önemli 100 Jeolojik Mirası! Karadeniz'den 8 alan listede
Türkiye’nin En Önemli 100 Jeolojik Mirası! Karadeniz'den 8 alan listede Türkiye’deki jeolojik oluşumların kalkınmadaki payının artırılması amacıyla düzenlenen ‘Ulusal ve Uluslararası Görünürlük İçin Türkiye’nin En Önemli 100 Jeolojik Mirası ve Anahtar Jeolojik Alanlarının Belirlenmesi Çalıştayı’nın sonuç bildirgesi hazırlandı. Bildirgede, aralarında mağara ve turba bataklıklarının da bulunduğu Rize’den 1, Gümüşhane’den 4, Trabzon’dan 3 alan Türkiye’nin en önemli 100 jeolojik mirası ve jeositleri listesinde yer aldı. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Raif Kandemir, “Bu alanları kapsayacak jeoparkları oluşturabilirsek Türkiye turizmine çok büyük katkılarda bulunabiliriz” dedi.
27.03.2024 Gündem
Salda Gölü için dikkat çeken talep geldi! 'Tamamen yasaklanmalı'
Salda Gölü için dikkat çeken talep geldi! 'Tamamen yasaklanmalı' Denizli'nin Çivril ilçesinden 1 Temmuz Cumartesi günü ailesiyle birlikte geldiği Salda Gölü'ne giren İlayda Kılıç (13), boğuldu. İlayda'nın cansız bedenini, dalgıçlar 10 metre derinlikte balçıkta bulabildi. İlayda Kılıç'ın ölümüyle Salda Gölü'ne girmenin ne kadar güvenli olduğu sorusu gündeme geldi. TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Yüksek Jeoloji Mühendisi Servet Cevni, gölde oluşan ani çökeller ve sığ bataklıkların suya girenlerin can güvenliği açısından tehdit oluşturduğunu söyledi.
4.07.2023 Gündem
Bakara suresi oruç ile ilgili ayetler nelerdir? Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali
Bakara suresi oruç ile ilgili ayetler nelerdir? Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali Kuran-ı Kerimde yer alan oruç ayetleri farklı farklı sureler içinde geçer. Oruç ayetlerinden bazıları da Bakara Suresinde bulunur. Kuran-ı Kerimde yer alan en uzun sure olan Bakara Suresinin bazı ayetlerini okumak çok faziletlidir. Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri ile Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali…
4.05.2023 Sureler
Bakara Suresi Türkçe Arapça Okunuşu ve Tefsiri! Tekasür Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Bakara Suresi Türkçe Arapça Okunuşu ve Tefsiri! Tekasür Suresi okumanın yararları ve faziletleri Bakara Suresi Medine döneminde inmiş, Kur’an-ı Kerim’in en uzun sûresidir. Bakara suresi 286 âyettir. Adını, 67-73. âyetlerde yer alan “bakara (sığır)” kelimesinden alır. Sûre, İslâm hukukunun ana konularıyla ilgili pek çok hüküm içerir. İşte Bakara Suresi Türkçe Arapça Okunuşu ve Tefsiri!
4.05.2023 Sureler
Türkiye'nin en büyük gölü hangisidir? Türkiye'nin göllerinin büyüklüğe göre sıralaması...
Türkiye'nin en büyük gölü hangisidir? Türkiye'nin göllerinin büyüklüğe göre sıralaması... Türkiye genelinde doğal ve yapay öller bulunuyor. Konumuna bakıldığında diğer ülkelere oranla Türkiye'deki göl sayısı ortalamanın altında kalıyor. Türkiye'de pek çok türde göl bulunurken 100'ün üstünde doğal göl bulunuyor. Peki, Türkiye'nin en büyük gölü hangisidir? Türkiye'nin göllerinin büyüklüğe göre sıralaması…
1.12.2022 Eğitim
Salda Gölü için kritik uyarı: Çok tehlikeli, NASA için dahi olsa bile...
Salda Gölü için kritik uyarı: Çok tehlikeli, NASA için dahi olsa bile... Salda Gölü için kritik uyarı geldi. Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) bilim danışmanı Dr. Erol Kesici, Salda Gölü kıyılarında beyaz kumullardaki kararmaların arttığına dikkat çekerek 'çok tehlikeli' uyarısında bulundu. Dr. Kesici, bilimsel araştırmalarla ilgili NASA için dahi olsa göl çevresinde hiçbir yapılaşmaya izin verilmemesi gerektiğini söyledi.
27.09.2022 Gündem
İznik Gölü turkuaz renge büründü
İznik Gölü turkuaz renge büründü Bursa’da hava sıcaklarının artmasıyla meydana gelen plankton patlaması sebebiyle İznik Gölü turkuaza büründü.
22.07.2022 Yaşam
Emine Erdoğan'a, COP26 Başkanı Sharma'dan teşekkür ziyareti
Emine Erdoğan'a, COP26 Başkanı Sharma'dan teşekkür ziyareti   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (BMİDÇS) 26'ncı Taraflar Konferansı (COP26) Başkanı Alok Sharma ile bir araya geldi.
6.07.2022 Siyaset
Salda Gölü'ne girmenin tamamen yasaklanması isteği
Salda Gölü'ne girmenin tamamen yasaklanması isteği Salda Gölü'nde, Beyaz Adalar kısmı için uygulanan giriş yasağının, gölün tamamını kapsaması istendi. Ziyaretçilerin şampuan, güneş kremi kullanmasıyla çok kapsamlı kirlilik oluştuğu, kapalı havza göl özelliği nedeniyle de bu kirliliğin atılamadığı kaydedildi. Pamukkale'deki koruma önlemlerinin Salda için de uygulanmasını öneren Dr. Erol Kesici, “Salda'nın suyunu gözümüzle, uzaktan sevmemiz gerekir" dedi.
19.06.2022 Yaşam
Türkiye'nin en güzel 35 cennet köşesi! Dağlarıyla, plajlarıyla, ırmaklarıyla, şelaleleriyle nefes kesici yerler...
Türkiye'nin en güzel 35 cennet köşesi! Dağlarıyla, plajlarıyla, ırmaklarıyla, şelaleleriyle nefes kesici yerler... Dünyanın en güzel ve en göz alıcı ülkelerinden bir tanesi Türkiye. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, gerek doğal gerekse tarihi güzellikleriyle Anadolu yerli ve yabancı milyonlarca turistin akın ettiği bir cennet köşesi...
7.06.2022 Yaşam
Salda Gölü’nde son durum ne? Bakan Murat Kurum Salda Gölü’nde koruma çalışmalarını anlattı!
Salda Gölü’nde son durum ne? Bakan Murat Kurum Salda Gölü’nde koruma çalışmalarını anlattı! Türkiye’nin nazar boncuğu olarak nitelendirilen Salda Gölü’nde yapılan çalışmalar merak ediliyordu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, zaman zaman gündeme gelen ve Maldivler’e benzetilen Salda Gölü’nün turizm potansiyeli ve yapılan çalışmalarla ile ilgili CNN Türk'te Hakan Çelik'in programında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Murat Kurum, Salda Gölü ile ilgili “NASA'daki görüntülere benzeyen kumsalımızı, gölümüzü koruyoruz.” dedi. Peki, Salda Gölü’nde son durum ne? İşte Salda Gölü’nde yapılan çalışmalar ile ilgili son durum…
28.05.2022 Yaşam
Kira ve ev fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Bakan müjdeyi verdi!
Kira ve ev fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Bakan müjdeyi verdi! Kira ve ev fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması. Bakan Kurum müjdeyi verdi. Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum kira ve ev fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulunarak, "Evi olmayanlar kira öder gibi taksitle ev sahibi olacak. Konutlarımızı zaten her ilde yapacağız, ciddi bir rakam da açıklayacağız. Kiranın da altında taksitle ev sahibi yapacağız. Temel şart evi olmayan ve şehit ailelerimize destek olabilmek... Bu arsaları konut yapmak için satışa çıkaracağız. Dikey yapı olmayacak. İstanbul'da da Çatalca tarafında olsun, Tuzla taraflarında olsun alanlarımız var. Orada da güzel bir sosyal konut projesi yapacağız" dedi.
28.05.2022 Ekonomi
Kira artışlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Yeni düzenleme geliyor, fiyatlar ve...
Kira artışlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Yeni düzenleme geliyor, fiyatlar ve... Kira artışlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Bakan Kurum canlı yayında açıkladı. Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı yakından ilgilendiriyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Kira artışlarıyla ilgili harekete geçildiğini belirterek yeni bir düzenlemenin 10-15 gün içinde Meclis'e geleceğini söyledi. Bakan Kurum, Atatürk Havalimanı kapanmayacağını ve bir pistin hizmete devam edeceğini açıkladı. İşte son dakika haberinin detayları...
27.05.2022 Ekonomi
Bakan Kurum: Buna müsaade etmeyeceğiz
Bakan Kurum: Buna müsaade etmeyeceğiz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Çevre Ajansı'na ilişkin ortaya atılan iddialara yanıt verdi. Bakan Kurum "Uluslararası ödüllere layık görülen, israfın önlenmesine ve ekonomimize büyük katkılar sağlayan Sıfır Atık Hareketimize ve bu hareketi himaye eden Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi'ye dair insanın hayal gücünü zorlayan, akla hayale sığmaz iftiralar, yalanlar, asılsız ve mesnetsiz iddiaları şaşkınlık ve esefle gördük" dedi.
27.05.2022 Siyaset
Salda Gölü'yle ilgili flaş açıklama: Su seviyesinde 5 santim yükselme oldu
Salda Gölü'yle ilgili flaş açıklama: Su seviyesinde 5 santim yükselme oldu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Hacı Abdullah Uçan, Salda Gölü ile ilgili açıklamada bulundu. Uçan "Bu bölgede kuyu açılmasına, su sondajlarına, yeni bir gölet veya baraj yapımına kesinlikle müsaade edilmemektedir. Bölgede buharlaşma oranının yüksek olmasına rağmen Salda Gölü'nün su seviyesinde ocak ayından bu zamana kadar 5 santim yükselme olmuştur" dedi.
17.05.2022 Gündem
Şarkıcı Ayşe, erkek arkadaşıyla birlikte yaşadığı evde ölü bulundu
Şarkıcı Ayşe, erkek arkadaşıyla birlikte yaşadığı evde ölü bulundu İzmir'in Bayraklı ilçesinde eğlence mekanlarında şarkı söyleyen Ayşe Ayçiçek (34), erkek arkadaşıyla birlikte yaşadığı evde ölü bulundu. Uyuşturucu hap kullandığı ileri sürülen Ayçiçek'in kesin ölüm nedeni, otopsi raporuyla ortaya çıkacak.
17.05.2022 Yaşam
Salda Gölü son hali! Salda Gölü nerede, hangi şehirdedir, Salda Gölü’ne ne oldu neden bataklığa dönüştü?
Salda Gölü son hali! Salda Gölü nerede, hangi şehirdedir, Salda Gölü’ne ne oldu neden bataklığa dönüştü? Salda Gölü'nde suların çekildiği ve gölün bataklığa döndüğü görüldü. Salda Gölü Koruma Derneği, UNESCO'nun Dünya Doğal Miras Listesi'ne almaya hazırladığı Salda Gölü'nün son halini paylaştı. Söz konusu paylaşımların ardından “Salda Gölü nerede, hangi şehirdedir, Salda Gölü’ne ne oldu neden bataklığa dönüştü?” sorularına yanıt aranamaya başlandı. İşte Salda Gölü son hali ve özellikleri…
17.05.2022 Yaşam
Bakan Karaismailoğlu: Küresel oyunlar ve içerideki piyonlar ile mücadele ediyoruz
Bakan Karaismailoğlu: Küresel oyunlar ve içerideki piyonlar ile mücadele ediyoruz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Savaşlar, küresel ticaret savaşları, uluslararası kurallar, emperyal güçlerin baskıları; işte böyle bir dönemde, Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde küresel oyunlarla ve içerideki piyonlarıyla mücadele ediyoruz" dedi.
29.04.2022 Siyaset
Bakan Kurum'dan, zeytinliklerin maden sahası olacağına dair yapılan eleştiriye yanıt
Bakan Kurum'dan, zeytinliklerin maden sahası olacağına dair yapılan eleştiriye yanıt Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, son günlerde kamuoyunun gündeminde olan zeytinliklerin maden sahasına tahsis edileceğine yönelik yapılan eleştirilere, "2002 yılına kadar, bu ülkede sadece 620 bin hektar zeytincilik alanı vardı. AK Parti iktidarlarıyla beraber, 2021 yılı sonu itibariyle zeytin alanı büyüklüğümüz tam 890 bin hektara çıktı. Ülkemizde bizden önce 101 milyon zeytin ağacı vardı, bugün bu sayıyı 2021 yılı sonu itibarıyla tam iki kat arttırarak, 192 milyona çıkardık. Türkiye zeytinyağı üretiminde dünya 5.’si olmuştur. Bu rakamlar da gösteriyor ki zeytin ağaçlarımızı bırakın azalmayı, yaptığımız desteklerle günbegün daha da artırmak suretiyle ağaç varlığımızı, çalışmalarımızı her geçen gün sürdürüyoruz" yanıtını verdi.
8.03.2022 Siyaset
Ev almak isteyenlere müjde! Bakan tarih verip duyurdu
Ev almak isteyenlere müjde! Bakan tarih verip duyurdu Ev almak isteyen herkesi yakından ilgilendiren gelişme! Bakan müjdeyi verdi, tarihi açıkladı. Daha önceki kampanyadan 28 bin vatandaş faydalanmıştı, yeni indirim müjdesi geldi. İzmir'de 2022'de evine kavuşmayan tek depremzede kalmayacağını söyleyen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ konutlarında yeni bir kampanya için geri sayımın başladığını duyurdu.
5.02.2022 Ekonomi
Salda Gölü kumsalına açılan su kuyusu tepki çekti! Valilik inceleme başlattı
Salda Gölü kumsalına açılan su kuyusu tepki çekti! Valilik inceleme başlattı Burdur'da, Maldivler'e benzetilen, turkuaz suyu ve bembeyaz kumsalı ile tanınan Salda Gölü'nün Kayadibi-Doğanbaba arasında kalan, İl Özel İdare'ye ait misafirhane ve plajın bulunduğu alanında kepçelerle su kuyusu kazılması tepki çekti. Salda Gölü Koruma Derneği Başkanı Gazi Osman Şakar, "Kazdıkları yer, göle 50-100 metre ve birinci derecede doğal sit alanına giriyor" dedi.
22.01.2022 Gündem
Bakan Kurum: Kanal İstanbul'a 'bürokrat direniyor' yalanını piyasaya sürdünüz
Bakan Kurum: Kanal İstanbul'a 'bürokrat direniyor' yalanını piyasaya sürdünüz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul üzerinden bir tehdit dili kullanıldığını belirterek, "Bir bakıyorsunuz müteahhitler tehdit ediliyor, bir bakıyorsunuz devlet kurumları, kurumların başındaki yöneticiler tehdit ediliyor. Şimdi de Kanal İstanbul projesinde 'bürokrat direniyor' yalanını piyasaya sürdünüz" dedi.
12.12.2021 Ekonomi
Bakan Kurum açıkladı: Kanal İstanbul'u yapacağız
Bakan Kurum açıkladı: Kanal İstanbul'u yapacağız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Kanal İstanbul" projesinde kararlı olduklarının altını çizerek, "Nasıl ki Marmaray’ı yaptıysak milletin destekleriyle Kanal İstanbul projesini de yapacağız" dedi.
11.12.2021 Gündem
Bakan Kurum'dan son dakika  'Kanal İstanbul' açıklaması
Bakan Kurum'dan son dakika 'Kanal İstanbul' açıklaması Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Kanal İstanbul ile gündeme gelmeye çalışanların ne yazık ki bir tehdit dili kullandığına şahit oluyoruz. Bir bakıyorsunuz müteahhitler tehdit ediliyor, bir bakıyorsunuz devlet kurumları, bakanlık çalışanları, kurumların başındaki yöneticiler tehdit ediliyor, vatandaşlarımız tehdit ediliyor. Bu tehdit dilini kullananlar şunu çok iyi bilmelidir ki bu millet, bu tehditlere kulak asmaz, tehdit edenleri görüyor ve gereken cevabı da verecektir." dedi.
11.11.2021 Ekonomi
Semra Dinçer'in cenazesinde dikkat çeken detay! Açıklama geldi!
Semra Dinçer'in cenazesinde dikkat çeken detay! Açıklama geldi! Akciğer kanseriyle mücadele eden Semra Dinçer, önceki gün hayatını kaybetti. 56 yaşında vefat eden oyuncu, Ankara'nın Sincan ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Cenazede bir ayrıntı dikkat çekti. Osmaniye Köyü'nün muhtarı, naaşın taşındığı tabutun açık olması hakkında konuştu.
3.11.2021 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Salda ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki salda haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.