Astronotlar

Astronotlar

Son dakika Astronotlar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Astronotlar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Astronotlar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Astronotlar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan astronotlar gelişmeleri de dahil olmak üzere 238 astronotlar haberi bulunmuştur. Tüm astronotlar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzayda tuvaletlerini nasıl yapıyorlar? Uzayda tuvalet var mı, tuvaletlerini nereye yapıyorlar?
Uzayda tuvaletlerini nasıl yapıyorlar? Uzayda tuvalet var mı, tuvaletlerini nereye yapıyorlar? Türkiye Cumhuriyeti ilk astronotu Alper Gezeravcı, Dünya'ya geri döndü. Astronotlari taşıyan kapsül Florida açıklarında okyanusa iniş yaptı. Astronotlar, kurtarma gemisi içerisinde bulunan kontrol odasına alınacak. Peki, Uzayda tuvaletlerini nasıl yapıyorlar? Uzayda tuvalet var mı, tuvaletlerini nereye yapıyorlar?
9.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı'nın Dünya'ya dönüş canlı yayını izle! Alper Gezeravcı'nın dönüşü nasıl izlenir?
Alper Gezeravcı'nın Dünya'ya dönüş canlı yayını izle! Alper Gezeravcı'nın dönüşü nasıl izlenir? İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın ve ekibinin bugün (7 Şubat Çarşamba) dönmesi planlanıyor. SpaceX şirketi tarafından yapılan açıklamaya göre; hava koşullarının elverişli olması halinde astronotlar Türkiye saati ile 17.05'te Dünya'ya dönecek. Peki Alper Gezeravcı'nın dönüşü nasıl izlenir?
7.02.2024 Gündem
Uzay yolculuğunda tarihi gün! Alper Gezeravcı’dan uzay istasyonunda ilk mesaj
Uzay yolculuğunda tarihi gün! Alper Gezeravcı’dan uzay istasyonunda ilk mesaj Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı taşıyan kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonu'na yolculuğu tamamlandı. Gezeravcı ile birlikte 3 astronotun daha bulunduğu Dragon kapsülü uzay istasyonu ile kenetlendi. Kenetlenme işlemi sonrasında astronotlar için karşılama töreni TSİ 15:30'da yapılacak. Alper Gezeravcı, bu sırada istasyonda kendilerini bekleyen ekip arkadaşlarına Türkiye'den götürdüğü hediyeleri verecek. Kenetlenme işlemi sonrasında astronotlar istasyona giriş yaptı.
20.01.2024 Gündem
Astronotlar uzaya vardı mı, Alper Gezeravcı uzayda mı? Uzayda canlı yayın yapılacak mı, uzay istasyonu kenetlenme nedir?
Astronotlar uzaya vardı mı, Alper Gezeravcı uzayda mı? Uzayda canlı yayın yapılacak mı, uzay istasyonu kenetlenme nedir? Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gazeravcı ve ve 3 takım arkadaşını taşıyan Dragon kapsülü, Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru ilerliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, uzay aracının bugün saat 13:45'te Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) kenetlenmesini beklediklerini belirtti. Bakan Kacır tarihi anların Taksim ve Kızılay meydanlarındaki planetaryumlardan takip edileceğini söyledi. Peki, Astronotlar uzaya vardı mı, Alper Gezeravcı uzayda mı? Uzayda canlı yayın yapılacak mı, uzay istasyonu kenetlenme nedir?
20.01.2024 Gündem
Astronot kıyafeti neden beyaz? Astronot kıyafeti kaç kilo, kaç TL, astronot kıyafetleri hangi maddeden yapılır? Astronot kıyafetlerinin özellikleri
Astronot kıyafeti neden beyaz? Astronot kıyafeti kaç kilo, kaç TL, astronot kıyafetleri hangi maddeden yapılır? Astronot kıyafetlerinin özellikleri Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gazeravcı ve ve 3 takım arkadaşını taşıyan Dragon kapsülü, Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru ilerlemesini sürdürüyor. Axiom Space, kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonu'na beklenenden 56 dakika daha erken kenetleneceğini duyurdu. Astronotlar ve uzay hakkındaki aramalar ilk Türk astronotunun uzaya çıkmasıyla daha da arttı. Peki, Astronot kıyafeti neden beyaz? Astronot kıyafeti kaç kilo, kaç TL, astronot kıyafetleri hangi maddeden yapılır? Astronot kıyafetlerinin özellikleri
20.01.2024 Gündem
Alper Gezeravcı uzaydaki eve varıyor! 2 hafta böyle geçecek
Alper Gezeravcı uzaydaki eve varıyor! 2 hafta böyle geçecek Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gazeravcı ve ve 3 takım arkadaşını taşıyan Dragon kapsülü, Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru ilerliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, uzay aracının bugün saat 13:45'te Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) kenetlenmesini beklediklerini belirtti. Bakan Kacır tarihi anların Taksim ve Kızılay meydanlarındaki planetaryumlardan takip edileceğini söyledi.
20.01.2024 Gündem
Tarihi adım! Bakan Kacır: Yerli uzay aracı yapıp uzay limanı kuracağız
Tarihi adım! Bakan Kacır: Yerli uzay aracı yapıp uzay limanı kuracağız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır "Gelecekte yerli uzay aracımızla insansız ay misyonunu da gerçekleştireceğiz. Milli roket sistemlerimizle uzaya erişim kabiliyetimizi artıracak, kendimize ait bir uzay limanı kuracağız. Konumlama ve zamanlama sistemi oluşturan uydu takımlarını yerli üreteceğiz. Kalkınma yarışında asla yeniden geri düşmeyecek, Milli Teknoloji Hamlesi’ni gerçekleştirmekten vazgeçmeyeceğiz" dedi.
18.01.2024 Gündem
Astronotun uzayda bir günü: Günde 15 kez güneşin doğuşu ve batışını izliyorlar! Astronotlar uzayda ne yapar?
Astronotun uzayda bir günü: Günde 15 kez güneşin doğuşu ve batışını izliyorlar! Astronotlar uzayda ne yapar? İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu bu gece başlıyor. 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece saat 01:11'de tarihi bir ana tanıklık edilecek. Tarihte ilk kez bir Türk'ün uzay yolculuğu sonrası da astronotların uzaydaki hayatı merak konusu oldu. Uluslararası Uzay İstasyonu'nun dünya çevresinde 90 dakikada bir tur atması astronotlara günde 15 kez güneşin doğuşu ve batışını izleme imkanı veriyor. Peki astronotlar uzayda ne yapar? İşte detaylar...
17.01.2024 Yaşam
Türkiye’nin insanlı ilk uzay yolculuğu başlıyor: Nefesler tutuldu!
Türkiye’nin insanlı ilk uzay yolculuğu başlıyor: Nefesler tutuldu! Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna başlamasına saatler kaldı. 17 Ocak’ı 18 Ocak’a bağlayan gece 01.11’de (TSİ) ilk kez bir Türk astronot uzaya fırlatılacak. Fırlatma töreni nedeniyle nefeslerin tutulacağı o anlar, İstanbul ve Ankara’daki meydanlardan da takip edilebilecek.
16.01.2024 Ekonomi
Bilim insanları için kritik faktör: Ay tozu
Bilim insanları için kritik faktör: Ay tozu Her başarılı keşif yeni yollara ihtiyaç duyar ve aynı şey Ay için de geçerli.
25.10.2023 Bilim ve Teknoloji
Ay'da çılgın proje: Hiperteleskop! Gücünü kraterlerden alacak
Ay'da çılgın proje: Hiperteleskop! Gücünü kraterlerden alacak Arka bahçelerimize teleskoplar kurduk, yetmedi ıssızlıkların ortasındaki dağların tepesine teleskoplar kurduk, yetmedi teleskoplarımızı uzaya yolladık.
14.09.2023 Bilim ve Teknoloji
Ay'da kiralık araç devri: Astronotlar 1-2 km'den fazla yürüyemiyor
Ay'da kiralık araç devri: Astronotlar 1-2 km'den fazla yürüyemiyor Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), astronotları Ay'a yeniden ulaştırma hedefi ile yeni bir iniş aracı, yeni uzay giysileri ve hatta Ay'ın yörüngesinde dönecek bir uzay istasyonu için kontratlar yaptı.
5.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Şaşırtan iddia! 'ABD'nin Ay'a indiğine dair kanıt yok'
Şaşırtan iddia! 'ABD'nin Ay'a indiğine dair kanıt yok' 20 Temmuz 1969'da Apollo 11'in aya inişi, insanlık tarihinin en şaşırtıcı başarılarından biriydi. O gün, tahmini 530 milyon TV izleyicisi, ABD'li astronotlar Neil Armstrong ve Buzz Aldrin'in Ay'a ilk adımlarını atmalarını izledi.
9.05.2023 Bilim ve Teknoloji
NASA yeni ‘uzay kıyafetini’ tanıttı
NASA yeni ‘uzay kıyafetini’ tanıttı Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), planlanan Artemis III Ay misyonu kapsamında Apollo’da kullanılan kıyafetlerden daha modern, esnek ve kadınlar için daha uygun olduğu belirtilen uzay kıyafetini tanıttı.
16.03.2023 Bilim ve Teknoloji
Orion’un Dünya’ya dönmesiyle Artemis I uzay görevi tamamlandı
Orion’un Dünya’ya dönmesiyle Artemis I uzay görevi tamamlandı NASA’nın uzay görevleri kapsamında Orion uzay aracını taşıyan Uzay Fırlatma Sistemi (SLS) roketinin geçen ay fırlatılmasıyla başlayan Artemis I mürettebatsız test uçuşu, Orion uzay aracının Meksika açıklarına inerek Dünya’ya dönmesiyle tamamlandı.
12.12.2022 Bilim ve Teknoloji
11 Ekim ne günü, 11 Ekim tarihte dünyada ne oldu? 11 Ekim tarihinde kim doğdu, kim öldü? İşte, 9 Ekim'de yaşananlar…
11 Ekim ne günü, 11 Ekim tarihte dünyada ne oldu? 11 Ekim tarihinde kim doğdu, kim öldü? İşte, 9 Ekim'de yaşananlar… Tarihte bugün yaşanmış yeni doğumlar, yaşanan vefatlar ve meydana gelen önemli olayları haberimizde kronolojik olarak sıraladık. Peki, 11 Ekim tarihinde ne oldu, kim doğdu, kim öldü, hangi önemli olaylar oldu? 11 Ekim ne günü? İşte, 11 Ekim'de yaşanan doğum, ölüm ve önemli olaylar…
11.10.2022 Gündem
SLS-Orion uzay aracı ne zaman fırlatılacak? Nasa Artemis projesi nedir?
SLS-Orion uzay aracı ne zaman fırlatılacak? Nasa Artemis projesi nedir? NASA, yeniden Ay'a gitmek için ilk adımı atıyor. Yıllar sonra insanlı Ay görevine başlayacak NASA, Orion kapsülünü uzaya fırtlatacak. Peki, SLS-Orion uzay aracı ne zaman fırlatılacak? Orion kapsülü deneme uçuşu saat kaçta? Nasa ay görevi ne zaman? Nasa Artemis projesi nedir? İşte detaylar…
29.08.2022 Bilim ve Teknoloji
NASA astronotları ‘uzay yürüyüşüne’ başladı
NASA astronotları ‘uzay yürüyüşüne’ başladı NASA astronotları Kayla Barron ve Raja Chari, güneş enerjisini ISS’te elektrik gücüne çeviren cihazlar için gerekli olan değişiklik kitlerini birleştirmek ve kurmak için uzay yürüyüşüne başladı.
15.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Uzayda badminton oynadı
Uzayda badminton oynadı Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) bulunan Avrupa Uzay Ajansı astronotu Matthias Maurer, yeni yılın ilk gününde ISS’te yaptıkları ‘Badminton’ maçından renkli görüntüler paylaştı.
2.01.2022 Bilim ve Teknoloji
Uzayda badminton oynadı
Uzayda badminton oynadı Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) bulunan Avrupa Uzay Ajansı astronotu Matthias Maurer, yeni yılın ilk gününde ISS’te yaptıkları ‘Badminton’ maçından renkli görüntüler paylaştı.
2.01.2022 Bilim ve Teknoloji
Uzayda tarihi anlar!  6 saat 32 dakika boyunca yürüdü! İşte o görüntüler...
Uzayda tarihi anlar! 6 saat 32 dakika boyunca yürüdü! İşte o görüntüler... ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’ne (NASA) bağlı 2 astronot uzay yürüyüşüne çıkarak, Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) dışındaki arızalı anteni değiştirdi.
2.12.2021 Dünya
Crew 3 astronotları uzaya gönderildi
Crew 3 astronotları uzaya gönderildi ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), SpaceX Crew-3 astronotlarının, ABD’nin Florida eyaletinde bulunan Kennedy Uzay Merkezi’nden Falcon 9 roketiyle Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) fırlatıldığını duyurdu.  
11.11.2021 Bilim ve Teknoloji
NASA paylaştı! Uzaydaki en çılgın Cadılar Bayramı
NASA paylaştı! Uzaydaki en çılgın Cadılar Bayramı Cadılar Bayramı yalnızca Dünya’da değil, uzayda da ilginç kutlamalara sahne oluyor. Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (UUİ) görev alan mürettebat, her yıl 31 Ekim’de Dünya’da düzenlenen kostümlü kutlamalardan eksik kalmıyor.
1.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Yörüngedeki 'uzay turistlerinden' ilk fotoğraflar
Yörüngedeki 'uzay turistlerinden' ilk fotoğraflar ABD’nin uzay programını yöneten NASA’nın uzay taşımacılığından sorumlu SpaceX tarafından uzaya gönderilen ve tamamı sivillerden oluşan astronotlardan ilk görseller paylaşıldı.
17.09.2021 Bilim ve Teknoloji
SpaceX uzaya 4 'amatör astronot' gönderdi
SpaceX uzaya 4 'amatör astronot' gönderdi Elon Musk’ın şirketi SpaceX’in 4 “amatör astronotu” yörüngeye gönderdiği bildirildi.
16.09.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Astronotlar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki astronotlar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.