Alper Gezeravcı

Alper Gezeravcı

Son dakika Alper Gezeravcı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Alper Gezeravcı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Alper Gezeravcı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Alper Gezeravcı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan alper gezeravcı gelişmeleri de dahil olmak üzere 131 alper gezeravcı haberi bulunmuştur. Tüm alper gezeravcı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Kacır duyurdu: Türkiye'ye önemli kazanımlar getirdi
Bakan Kacır duyurdu: Türkiye'ye önemli kazanımlar getirdiSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır "Aslında uydu teknolojilerinde A takımına girdik diyebiliriz. İlk 11'deyiz. Çünkü bunu başarabilen dünyada sadece 11 ülke var artık. İşte böyle bir başarı için TÜBİTAK, ASELSAN, TUSAŞ, C-Tech ve Türksat ekipleri gerçekten uzun yıllar süren muazzam bir gayret ortaya koydular" dedi.
10.07.2024Adana
Bakan Kacır'dan önemli açıklama: Türkiye'ye önemli kazanımlar getirdi
Bakan Kacır'dan önemli açıklama: Türkiye'ye önemli kazanımlar getirdiSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır önemli açıklamalarda bulunarak, "Aslında uydu teknolojilerinde A takımına girdik diyebiliriz. İlk 11'deyiz. Çünkü bunu başarabilen dünyada sadece 11 ülke var artık. İşte böyle bir başarı için TÜBİTAK, ASELSAN, TUSAŞ, C-Tech ve Türksat ekipleri gerçekten uzun yıllar süren muazzam bir gayret ortaya koydular" ifadelerini kullandı.
9.07.2024Gündem
Türkiye'nin 2. uzay yolculuğu! Bakan Kacır açıkladı: Uzayda söz sahibi olacağız
Türkiye'nin 2. uzay yolculuğu! Bakan Kacır açıkladı: Uzayda söz sahibi olacağızSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.
11.06.2024Gündem
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: Uzay liginin A takımındayız artık
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: Uzay liginin A takımındayız artıkSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever'in de içinde yer aldığı "Galactic 07 uzay uçuşu" ile ilgili konuştu. Bakan Kacır "Uzay liginin A takımındayız artık" dedi.
8.06.2024Gündem
Tuva Cihangir Atasever'in uzay yolculuğu! "VSS Unity" Dünya'ya iniş yaptı
Tuva Cihangir Atasever'in uzay yolculuğu! "VSS Unity" Dünya'ya iniş yaptıTürkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever'in de içinde bulunduğu "VSS Unity" yörünge altı aracı Dünya'ya iniş yaparak seferini tamamladı
8.06.2024Gündem
Bakan Kacır, ikinci astronot Tuva Cihangir Atasever ile görüştü
Bakan Kacır, ikinci astronot Tuva Cihangir Atasever ile görüştüSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Yörünge Altı Araştırma Misyonu'nu gerçekleştirmek üzere bugün yaklaşık 1,5 saatlik uzay yolculuğu gerçekleştirecek olan Tuva Cihangir Atasever ile görüştü. Atasever'den gerçekleştireceği toplam 7 deney hakkında bilgi alan Kacır, kazasız ve sağlıkla yurda dönmesi temennisinde bulundu.
8.06.2024Ekonomi
Tuva ne demek, Tuva ismi Kuran'da geçiyor mu? Tuva isminin anlamı nedir?
Tuva ne demek, Tuva ismi Kuran'da geçiyor mu? Tuva isminin anlamı nedir?Türkiye'nin yeni uzay yolculuğuna günler kaldı. İkinci astronot Tuva Cihangir Atasever'in uzay yolculuğu cumartesi günü gerçekleşecek. 1,5 saat sürecek bilim misyonu çerçevesinde 7 bilimsel deneye imza atacak. Türkiye yeniden uzay yolcusu olurken, ikinci astronot Tuva Cihangir Atasever’in isminin anlamı sorgulanmaya başlandı. Peki, Tuva ne demek, Tuva ismi Kuran'da geçiyor mu? Tuva isminin anlamı nedir?
6.06.2024Gündem
Türkiye uzaya ikinci adımı atıyor! Atasever 7 kritik deneyi anlattı
Türkiye uzaya ikinci adımı atıyor! Atasever 7 kritik deneyi anlattıAlper Gezeravcı'dan sonra gözler bu kez uzay yolculuğu için Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever'de. Atasever, 8 Haziran'da yola çıkacak ancak Gezeravcı kadar uzun bir yolculuk yapmayacak. Yörünge altı uçuşunu gerçekleştirecek. Atasever o uçuşta astroparçacık fiziğinden genetik bilime kadar 7 farklı deneye imza atacak. Türkiye'nin ikinci astronotu dünyada ilk kez yapılacak olan deneylerle ilgili detayları CNN TÜRK'e paylaştı.
6.06.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ax-3 Uzay Misyonu mürettebatını kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ax-3 Uzay Misyonu mürettebatını kabul ettiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alper Gezeravcı'nın da aralarında bulunduğu Ax-3 Uzay Misyonu mürettebatını kabul etti.
4.06.2024Gündem
Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu araç kaza yaptı
Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu araç kaza yaptıAlper Gezeravcı'nın içinde bulunduğu otomobil kaza yaparken olayla ilgili son dakika bilgileri geldi.
31.05.2024Gündem
AI Tomorrow Summit 2024 sona erdi
AI Tomorrow Summit 2024 sona erdiYapay Zeka Politikaları Derneği (AIPA) tarafından "Gelecekteyiz" temasıyla bu yıl 6'ncısı Ankara’da düzenlenen AI Tomorrow Summit 2024 sona erdi.
27.05.2024Yaşam
İkinci Türk astronotu uzaya gidecek
İkinci Türk astronotu uzaya gidecekTürkiye'nin uzaya çıkacak ikinci Türk astronotu Tuva Cihangir Atasever, 8 Haziran'da ABD'nin New Mexico eyaletindeki Spaceport tesislerinden uzaya gönderilecek.
16.05.2024Gündem
Bakan Kacır açıkladı! Togg'la ilgili yeni müjde
Bakan Kacır açıkladı! Togg'la ilgili yeni müjdeSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TRT Haber'de önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır yollardaki TOGG sayısını açıkladı ve yepyeni bir özelliğin geleceğini de duyurdu. İşte merak edilen detaylar...
13.05.2024Gündem
İkinci Türk astronot uçuşa hazırlanıyor
İkinci Türk astronot uçuşa hazırlanıyorSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Astronotumuz Tuva Cihangir Atasever'in yörünge altı araştırma uçuşu, 8 Haziran 2024'te ABD'nin New Mexico Eyaletinde bulunan Spaceport tesislerinden gerçekleşecek." dedi.
7.05.2024Gündem
THY'den dev iş birliği! Uçak bileşenlerinin yerli üretimi için imzalar atıldı
THY'den dev iş birliği! Uçak bileşenlerinin yerli üretimi için imzalar atıldıSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat, uçak bileşenlerinin yerli üretimi için Türk Hava Yolları, Airbus ve Rolls-Royce firmalarının gerçekleştirdiği iş birliği protokolünün imza törenine katıldı. Sivil havacılık sektörünün; özellikle son yıllarda gerçekleştirilen yatırım ve projelerle kalite odaklı hizmet anlayışını tüm dünya ile buluşturduğunu belirten Bakan Kacır, “Havacılık sanayimizi, ana ve alt yükleniciler, KOBİ’ler, araştırma kuruluşları ve üniversitelerle Türkiye’nin yüksek teknolojide öncü sektörü hâline getiriyoruz.” dedi.
29.04.2024Ekonomi
Uzaya giden üçüncü Türk olacak! Dünya çapında satış kotasını aştı ödül kazandı
Uzaya giden üçüncü Türk olacak! Dünya çapında satış kotasını aştı ödül kazandıBeylikdüzü'nde uluslararası bir emlak firmasında gayrimenkul danışmanı olan Ahmet Temel, dünya çapındaki satış kotasını aşarak "uzaya gitme" ödülü kazandı. Virgin Galactik firmasıyla uzaya gitmeye hazırlanan Ahmet Temel, uzaktan eğitimlerini tamamladı. Önümüzdeki günlerde Amerika'ya giderek yüz yüze eğitimlere katılacak Temel, yıl sonunda Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever'in ardından uzaya gidecek üçüncü Türk olacak.
21.04.2024Gündem
Alper Gezeravcı'dan Adana Kebabı'na tam not
Alper Gezeravcı'dan Adana Kebabı'na tam notTürkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’ya, gençlerle buluşmak için geldiği Adana’da kebap ziyafeti sunuldu.
21.03.2024Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekli maaşlarını yükseltmek için daha çok çalışacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekli maaşlarını yükseltmek için daha çok çalışacağızCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kütahya mitinginde halka hitap etti. Muhalefeti eleştiren Erdoğan, "Yapılan kirli ittifakları takip ediyoruz. Kiminde listeler geç veriliyor, aday isimleri sabahtan akşama değişiyor. Milletimiz Ali Cengiz oyunlarını çok iyi görüyor. Milletimiz ile omuz omuza verip meydanı kirli ittifaklara bırakmayacağız." dedi. Konuşmasında emekli maaşlarına da değinen Erdoğan, "Arzu ettiğimiz düzeye yükseltmek için daha çok çalışacağız. Seyyanen artışların emekli maaşları arasında yol açtığı adaletsizliğin farkındayız." ifadelerini kullandı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NG Kütahya Seramik 100. Yıl Fabrikaları Açılış Töreni’nde açıklamalarda bulundu.
28.02.2024Gündem
Uzayda Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'dan 'turistik gezi' eleştirilerine yanıt
Uzayda Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'dan 'turistik gezi' eleştirilerine yanıtiİk Türk astronot olan Alper Gezeravcı, CNN TÜRK'ün sorularını yanıtladı. Gezeravcı uzay seyahatine 'turistik gezi' eleştirilerine yönelik "Üzülmedim, her görüşe saygılıyım. Bu konuda eleştirilerine dile getirenlere saygılarımı sunuyorum, eleştiri sınırlarını belirlerken herhangi bir şeye ket vurduklarında aslında ket vurdukları konu kendi çocuklarının gelecekleri. Bu konuda dikkat etmeleri gerekiyor" dedi.
20.02.2024Gündem
Tuva Cihangir Atasever uzaya ne zaman gidiyor? İkinci Türk astronot Tuva Cihangir Atasever nereli, kaç yaşında?
Tuva Cihangir Atasever uzaya ne zaman gidiyor? İkinci Türk astronot Tuva Cihangir Atasever nereli, kaç yaşında?Alper Gezeravcı'nın uzaydan dönüşüyle birlikte ikinci Türk astronot olacak olan Tuva Cihangir Atasever'in uzal yolculuğu da mercek altında. Peki Tuva Cihangir Atasever nereli, kaç yaşında?
19.02.2024Gündem
MHP Lideri Devlet Bahçeli: DEM'lenmiş CHP Türkiye'den kopmuştur
MHP Lideri Devlet Bahçeli: DEM'lenmiş CHP Türkiye'den kopmuşturMilliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, 'Aramızdan devşirdikleri ile karşımıza geçtiler başarılı olmadılar. İhanetle yolumuzu kesmeye çalıştılar.' dedi.
13.02.2024Gündem
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'ya yeni görev!
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'ya yeni görev!Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre İlk Türk astronot Alper Gezeravcı Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu üyeliğine atandı.
12.02.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 18 istasyona sahip raylı sistemi İstanbul'a kazandıracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 18 istasyona sahip raylı sistemi İstanbul'a kazandıracağızCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sona erdi. Toplantının ardından Erdoğan açıklamalarda bulundu.
12.02.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile görüştüCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ve ailesi ile bir araya geldi.
12.02.2024Gündem
Sosyal medyadan hakarete ön ödeme! Ceza yağacak
Sosyal medyadan hakarete ön ödeme! Ceza yağacakYeni yargı paketine göre sosyal medyadan hakaret suçunda artık mağdur ile failin uzlaştırılması yoluna gidilmeyecek. Savcılık günlüğü 100 TL’den para cezası verecek ve ön ödeme tebligatı çıkaracak. Para cezası ödenince takipsizlik verilecek. Böylece fail hakkında dava açılmayacak ve dosya kapanacak. Avukat Bekir Şabahat’a göre uygulamayla “Parasını verir, hakaret ederim” algısı oluşabilir.
12.02.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Alper Gezeravcı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki alper gezeravcı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.