Sakatat

Sakatat

Son dakika sakatat haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sakatat ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sakatat haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sakatat

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sakatat gelişmeleri de dahil olmak üzere 222 sakatat haberi bulunmuştur. Tüm sakatat haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'da halkı zehirleyeceklerdi! Kilolarca et ve sakatat imha edildi
Adana'da halkı zehirleyeceklerdi! Kilolarca et ve sakatat imha edildi Adana’da zabıta ekiplerince Ramazan öncesi kasaplar çarşısına yapılan denetimde hijyen kurallarına uymayan kilolarca et ve sakatat çöpe atıldı. Ruhsatı olmayan bazı iş yerleri ise mühürlendi.
2.03.2024 Adana
Pazarda 50, kasapta 200 lira! Sucukta hileye karşı uzman isimden uyarı geldi
Pazarda 50, kasapta 200 lira! Sucukta hileye karşı uzman isimden uyarı geldi Sefaköy'de kurulan bir tezgahta 3 kangal sucuğun 150 TL'den satıldığı görüntüler sosyal medyada gündem olurken, akıllara sucukta yapılan hileleri getirdi. Gıda Mühendisi Doç. Dr. Murat Doğan hileye dikkat çekerken, "Temel olarak iyi olmayan etler kullanılıyor. Sakatat türü etler, hayvanın kullanılmayan yerleri, pankreası, midesi, bağırsaklarının bir kısmı. Kemiğin üzerindeki kıymayı tıraşlayarak kullanıyorlar, böylece maliyetleri düşürmüş oluyorlar. Kemik tozu da karışmış olan kıymalar kullanılıyor" dedi.
29.02.2024 Gündem
Adana'da kuzu şırdan bulunmayınca dana şırdana talep arttı
Adana'da kuzu şırdan bulunmayınca dana şırdana talep arttı Adana’da bir zamanlar çöpe atılan kuzu şırdan talep fazlalığı nedeniyle bulunmuyor. Son günlerde kuzu şırdanın 3 katı büyüklüğünde olan dana şırdana talep arttı.
1.03.2024 Adana
Şırdan fiyatı 3 liradan 100 liraya yükseldi
Şırdan fiyatı 3 liradan 100 liraya yükseldi Adana’da bundan 5 yıl önce günde 3 bin 500 şırdan çöpe dökülürken, son yıllarda Türkiye genelinde satılmaya başlanınca, tanesi 3 liradan 100 liraya kadar yükseldi.
28.01.2024 Adana
Sakatat fiyatları et ve tavuğu solladı
Sakatat fiyatları et ve tavuğu solladı Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkanı Osman Yardımcı, sakatatın kilo fiyatının, etin kilo fiyatını geçtiğini belirterek, “1 kilo kuzu ciğer, 1 kilo kuzu etin fiyatını geçti. Eskiden yüzüne bakılmazdı sakatatın, şimdilerde etten pahalı" dedi.
6.01.2024 Ekonomi
B Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
B Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... B vitaminleri suda çözünen vitaminlerdir ve vücutta depolanmaz. Bu nedenle gıdalardan düzenli olarak vücuda alınması gereken bir vitamin grubudur.
5.01.2024 Sağlık
Türk ve Yunan mutfağında yeni tartışma: Kokoreç kimin?
Türk ve Yunan mutfağında yeni tartışma: Kokoreç kimin? Baklava, cacık ve Türk kahvesinin ardından, Türkiye-Yunanistan arasında şimdi de ‘kokoreç’ tartışması alevlendi. Dünya mutfağı konusunda önemli bir otorite konumundaki ‘Taste Atlas’ (Lezzet Atlası), yaptığı ankette ‘En İyi Sakatat Yemekleri’ listesinde Yunan lezzeti “kokoretsi”yi ilk sıraya koydu. Türkiye’den “kokoreç” ise aynı listede 4. sırada yer aldı. Bunun üzerine sosyal medyada “Kokoreç Türk’tür” tartışması başladı.
10.06.2023 Yaşam
Şimdi de kokoreç! Yunanistan bir yemeğimizi daha sahiplendi
Şimdi de kokoreç! Yunanistan bir yemeğimizi daha sahiplendi Dünyaca ünlü bir firma ülkelerin sakatat yemeklerini puanladı. Türkiye ve Yunanistan'ın listede ön sıralarda olduğu yemeklerin isimleri ise dikkat çekti.
8.06.2023 Gündem
Et fiyatlarıyla ilgili flaş karar! Et ve Süt Kurumu satış fiyatını açıkladı
Et fiyatlarıyla ilgili flaş karar! Et ve Süt Kurumu satış fiyatını açıkladı Et ve Süt Kurumu (ESK) kırmızı et endüstrisi alanında (şarküteri üretimi yapan) faaliyet gösteren firmalara, mayıs sonuna kadar 16 bin baş canlı kesimlik büyükbaş hayvanlardan elde edilecek karkas (sakatat, deri ve yan ürünler dahil) satışı yapacağını duyurdu. Öte yandan satılacak etin fiyatı da belli oldu. İşte detaylar...
3.05.2023 Ekonomi
İstanbul'daki et halinde hijyen tartışması
İstanbul'daki et halinde hijyen tartışması Bayrampaşa'da, 2 bini aşkın işletmenin yer aldığı Mega Center kuru gıda halinde toptan et satışı yapılan işletmelerin bulunduğu bölümünde, et ve sakatat ürünlerinin özensizce muhafaza edildiği, işletmelerin hijyen koşullarına uymadığı görüldü. İstanbul'daki birçok işletme ve kasabın et ürünü temin ettiği toptancılarda, çalışanların büyük bir kısmının ise bone, eldiven, önlük ya da çizme kullanmaması dikkat çekti.
2.05.2023 Gündem
Hepsi imha edildi! Kaçak sakatat deposuna baskın
Hepsi imha edildi! Kaçak sakatat deposuna baskın Mersin'in merkez Yenişehir ilçesinde, zabıta ekipleri tarafından bir depoya yapılan baskında lokanta ve restoranlara satılmak üzere sağlıksız koşullarda muhafaza edilen onlarca kilo sakatat ürünü ele geçirildi. Kaçak olarak faaliyet gösteren iş yerinde bulunan sakatat ürünleri imha edildi.
27.04.2023 Gündem
Et fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Kilo fiyatı...
Et fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Kilo fiyatı... Et fiyatlarıyla ilgili kasaplardan flaş açıklama geldi. Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, şu anda 1 kilo kıyma fiyatının en az 130 TL olması gerektiğini belirterek, ucuz kıyma satan kasaplar hakkında vatandaşları uyardı. Kasaplarda güncel kırmızı et fiyatları; köfte 140, dana kıyma 135, kuşbaşı 145, antrikot 170, bonfile 225, biftek 170, dana kemikli fileto 150, dana kemikli anrikot 155, dana sucuk 135, dana kemikli et 135, kuzu beyti 185, kuzu pirzola 185, kuzu kol 145, kuzu gerdan 135 ve kuzu but 145 TL olarak satılıyor. Beyaz ette ise tavuk bonfile 54, kalçalı but 46, şadra 49, kanat 54, pirzola 49, baget 49, sarma 49, bütün tavuk 49, tavuk ciğer 44 ve taşlık 44 TL olarak satışa sunuluyor. Sakatatta ise; işkembe 25, paça 20, ciğer 80, yürek 45, böbrek 35, kuzu ciğer 85, dana pöç 65, dana dil 55, dana beyin 20, ilikli kemik 15, kuzu kelle 35 ve etli kemik 25 TL’den alıcıya sunuluyor.
27.08.2022 Ekonomi
Et  fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 25 indirim..
Et fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 25 indirim.. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'den et fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yüzde 25'lik bir indirim yapacağız." ifadelerini kullandı.
4.08.2022 Ekonomi
Kavurmaya katı yağ eklemeyin
Kavurmaya katı yağ eklemeyin Kurban Bayramı ve sonrasında etin nasıl tüketilmesi gerektiğine ilişkin açıklamalarda bulunan Uzman Diyetisyen Dilara Kefeli, “Kavurma yapıyorsak, katı yağdan uzak durmalıyız” dedi.
10.07.2022 Sağlık
Kurban’da ne kadar et tüketilmeli? Sınır ne olmalı? Uzmanı açıkladı!
Kurban’da ne kadar et tüketilmeli? Sınır ne olmalı? Uzmanı açıkladı! Kurban etinin kesimi, dağıtımı ve saklama şartlarının çok önemli olduğunu söyleyen Diyetisyen Serkan Aksoy, “Özellikle ilk kesimden sonra kurban etinin dinlendirilmesine dikkat edilmesi, pişirirken kendi yağında ve ekstra yağ ilave edilmeden pişirilmesi son derece önemlidir” dedi. Peki, Kurban Bayramı’nda ne kadar et tüketilmeli? Günlük tüketim ne kadar olmalı? Diyetisyen Serkan Aksoy anlattı.
8.07.2022 Sağlık
Kurban eti kaç günde bitmeli? Kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? Dondurulan etin tüketim süresi nedir?
Kurban eti kaç günde bitmeli? Kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? Dondurulan etin tüketim süresi nedir? Kurban ibadetini yerine getirecek pek çok kişi kurban etinin paylaşımından, dağıtımına, saklanmasından pişirilmesine kadar olan süreçler ile ilgili bilgileri araştırıyor. Kurban kesildikten ve dağıtımı gerçekleştirildikten sonra ev için ayrılan kısmın tüketim süresi ile ilgili dini bir hüküm olup olmadığı merak edilen konular arasında yer alırken dondurucuda et saklama süresi ile ilgili bilgilendirmeler de sıklıkla sorgulanıyor. Peki, Kurban eti kaç günde bitmeli? Kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? Dondurulan etin tüketim süresi nedir? Donmuş et ne kadar dayanır? İşte kurban eti ile ilgili bilmeniz gerekenler…
5.07.2022 Dini Bilgiler
Ayçiçek yağı, zeytin yağı ve süt ürünleriyle ilgili korkunç iddia! Gıda fiyatları...
Ayçiçek yağı, zeytin yağı ve süt ürünleriyle ilgili korkunç iddia! Gıda fiyatları... Ayçiçek yağı, zeytin yağı ve süt ürünleriyle ilgili son dakika açıklaması! Gıda fiyatlarının artması ile birlikte gıda sahteciliğinde de artış yaşandığı ortaya çıktı. Ayçiçek yağı, Zeytinyağı ve süt ürünlerindeki sahtecilikle ilgili korkunç iddialar var. Tüketici Başvuru Merkezi Gıda Komisyonu üyesi Nurten Sırma hayat pahalılaştıkça sahteciliğinde mühendisliğinin yapıldığını belirterek gıda sahteciliğinde kullanılan yöntemleri tek tek anlattı.
10.05.2022 Ekonomi
Domuz eti var! Ölümcül tehlike
Domuz eti var! Ölümcül tehlike Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayımladığı taklit ve tağşiş listesinde yer alan ürünleri değerlendiren Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, “Listeye baktığımızda dikkatimizi çeken ilaç etken maddesi sildenafil oldu. Bu madde enerji içeceklerinde tüketildiğinde insanları kalp krizine, hatta ölüme kadar götürebiliyor" dedi.
5.03.2022 Yaşam
Tağşiş listesi 2022: PDF Tarım Bakanlığı taklit ve tağşiş listesi indir! Tağşiş yapan 371 firma ile 559 hileli ürün…
Tağşiş listesi 2022: PDF Tarım Bakanlığı taklit ve tağşiş listesi indir! Tağşiş yapan 371 firma ile 559 hileli ürün… Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen 371 firmaya ait 559 parti ürünü kamuoyuna açıkladı. İşte PDF şeklinde tağşiş listesi 2022…
2.03.2022 Gündem
Sakatatta kesim azlığı nedeniyle sıkıntı yaşanıyor
Sakatatta kesim azlığı nedeniyle sıkıntı yaşanıyor Türkiye’de kesilen koyunların sakatatının adeta toplanma üssü olan Adana’da kesimin azlığı nedeniyle şırdan, karın ve mumbar 25 ile 35 lira arasında satılıyor.
1.03.2022 Yaşam
Diyet ürün kullananlar dikkat! Sağlığı bozuyor
Diyet ürün kullananlar dikkat! Sağlığı bozuyor Diyet ürünlerin tüketiminde dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili bilgi veren Diyetisyen Yıldız Melek Aksoylu, “Kalp, tansiyon, diyabet, obezite gibi probleminiz varsa diyet ürünleri tercih edebilirsiniz. Fakat hiçbir neden sürekli light ürün kullanmanızı gerektirmez. Her ürünün light olanını tercih etmek sağlık problemi olmayan bir bireyde beslenme hatalarına bağlı sağlık sorunlarını beraberinde getirebilir” uyarısında bulundu.
24.01.2022 Sağlık
Anne adaylarına enfeksiyon uyarısı
Anne adaylarına enfeksiyon uyarısı Kadınlarda düşük yapma oranlarını etkileyen birçok faktör olduğunu söyleyen Mikrobiyolog Dr. İpek Ada Alver, sebebi bilinmeyen düşüklerin altındaki etkenin araştırılmayan enfeksiyonlar olduğuna dikkat çekti. İpek Ada Alver, “Düşük oluşumuna sebep olan pek çok mikroorganizma var. Bunların kimisi hijyen eksikliğinden, kimisi iyi pişmemiş etlerden ve pastörize edilmeyen sütlerden, kimisi de hayvan dışkısından geçebilmektedir” diyerek anne adaylarına uyarı ve önerilerde bulundu.
11.01.2022 Sağlık
Tavuk, domuz, at eti, kebap, yoğurt ve rakı... Türk mutfağında 3 bin yıllık şaşırtan gerçekler!
Tavuk, domuz, at eti, kebap, yoğurt ve rakı... Türk mutfağında 3 bin yıllık şaşırtan gerçekler! Türk mutfağının arkasında Göktürk Devleti’nden Osmanlılar’a kadar Eski Türk devletlerini çerçeveleyen birçok kültürün izi bulunuyor. Dünyanın en eski mutfaklarından biri olarak kabul edilen Türk mutfağı, kadim bir tarihe sahip. Orta Asya'dan Anadolu'ya uzanan bu lezzet öyküsünün hikâyesi de çok ilginç. Bin yıl önce Anadolu'ya göçen Türklerin tavuk yememesi, çatalı hiç kullanmamaları hatta kabak yetiştirdikleri kocaman tarlalarının olması bunlardan yalnızca birkaçı.
4.12.2021 Gündem
"Kahvaltı öğünü atlanmamalı"
"Kahvaltı öğünü atlanmamalı" Sağlık Bakanlığı, Kurban Bayramı'nda kavurma ve kırmızı etin öğle öğününde tüketilmesini, akşam öğününde ise sebze, kuru baklagil gibi posa içeriği yüksek yemeklerin tercih edilmesini tavsiye etti.
19.07.2021 Sağlık
Kurban Bayramı'nda sağlıklı beslenme önerileri
Kurban Bayramı'nda sağlıklı beslenme önerileri Beslenme ve Diyet Bölümünden Dyt. Esra Örün İncekara, bayram kahvaltılarında başlayan et kavurmalarının yanı sıra diğer öğünlerde de kırmızın etin tercih edilmesi ve porsiyon kontrollerinin yapılmaması sonucunda mide yanmaları ve bağırsak problemleri gibi bazı rahatsızlıkların ortaya çıkabildiğini bildirdi.
19.07.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Sakatat ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sakatat haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.