Gıda

Gıda

Son dakika gıda haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gıda ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gıda haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gıda

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gıda gelişmeleri de dahil olmak üzere 17.978 gıda haberi bulunmuştur. Tüm gıda haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16'ncı BRICS Liderler Zirvesi'ne katılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16'ncı BRICS Liderler Zirvesi'ne katılacakBRICS, Batı hegemonyasına karşı ön plana çıkan oluşumların başında geliyor. Çin ve Rusya'nın öncülüğündeki grup, G7'nin jeopolitik rakibi konumunda. Üye ülkeler, dünyada üretilen ham petrolün yüzde 44'ünü karşılıyor, bu da dünya ekonomisinin yüzde 25'i demek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı 16'ncı BRICS Liderler Zirvesi yarın yapılacak.
22.10.2024Gündem
Sultangazi’de hamsi festivali: 2 ton dağıtıldı
Sultangazi’de hamsi festivali: 2 ton dağıtıldıSultangazi Belediyesi ve Sultangazi Rizeliler Derneği iş birliği ile düzenlenen 7’nci Hamsi Festivali’nin son gününde 2 ton hamsi dağıtıldı. Festivalde Rize yöresine ait gıda ürünleri stantları da yer aldı.
20.10.2024Gündem
AK Parti Sözcüsü Çelik: Bebek katilleri en ağır cezayı alacak
AK Parti Sözcüsü Çelik: Bebek katilleri en ağır cezayı alacakAK Parti Sözcüsü ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, "'Yenidoğan Çetesi' bebeklerin öldürülmesine dönük olarak ortaya çıkartılan bir cinayet şebekesidir. Hukuk vasıtasıyla hepsi en ağır şekilde cezalandırılacaktır" dedi.
20.10.2024Gündem
Dünya genelinde su krizi büyüyor: Küresel su döngüsü, tarihte ilk kez dengesini kaybetti
Dünya genelinde su krizi büyüyor: Küresel su döngüsü, tarihte ilk kez dengesini kaybetti​​​​​​​The Hill gazetesinin haberine göre, Hollanda hükümetine bağlı olan ve Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından desteklenen "Uluslararası Küresel Su Ekonomisi Komisyonu" tarafından küresel su döngüsü ile ilgili rapor yayımlandı. Raporda, dünyanın su döngüsünün “insanlık tarihinde ilk kez” dengesini yitirmiş durumda olduğuna işaret edilerek, bu dengesizlik "on yıllardır süren kolektif kötü yönetim ve suyun değerinin bilinmemesine" bağlandı.
19.10.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye ateş çemberine rağmen büyüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye ateş çemberine rağmen büyüyorCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Grand Tarabya Otel'de Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası kuruluş yıl dönümü programında konuştu. Erdoğan, "Gün bir olma, birlik olma, hep beraber Türkiye olma günüdür. Gün, ezeli ve ebedi kardeşliğimizi güçlendirme günüdür." dedi.
18.10.2024Gündem
Rekabet Kurulu gramaj oyunlarına geçit vermiyor: Denetimler yoğunlaştı, tüketiciler şikayetlerini iletebiliyor
Rekabet Kurulu gramaj oyunlarına geçit vermiyor: Denetimler yoğunlaştı, tüketiciler şikayetlerini iletebiliyorTicaret Bakanlığı, ambalajlı ürünlere yönelik denetimlerini yoğunlaştırırken Reklam Kurulu da bunlara yönelik tanıtımları yakından takip ederek 'gramaj oyunu'nu gizleyenlere ceza uyguluyor.
18.10.2024Ekonomi
Dünya Gıda Günü’nde dikkat çeken veriler
Dünya Gıda Günü’nde dikkat çeken verilerDünya Gıda Günü’nde “Temel Hizmetlere Erişim Olmadan: Soğutma Hakkı” (Without Access to Fundamental Services: The Right to Refrigeration) adlı raporundan gıda güvenliğine ilişkin önemli veriler paylaşan Beko, gıda israfının önlenmesi konusuna dikkat çekti.
18.10.2024Sağlık
Sezonda 3 kez alınan mahsul teke düştü! İklim değişikliği coğrafi işaretli ürünlerin geleceğini tehdit ediyor:
Sezonda 3 kez alınan mahsul teke düştü! İklim değişikliği coğrafi işaretli ürünlerin geleceğini tehdit ediyor:Uzmanlar, iklim değişikliği nedeniyle yaşanan kuraklık ve aşırı hava olaylarının hayvansal ve tarımsal üretimde verimi ve kaliteyi düşürdüğünü, coğrafi işaretli ürünlerin de bu durumdan olumsuz etkilendiğini söyledi.
17.10.2024Gündem
40 öğrenci 'gıda zehirlenmesi' şüphesiyle hastaneye başvurdu
40 öğrenci 'gıda zehirlenmesi' şüphesiyle hastaneye başvurduKayseri'de özel bir okulda öğrenim gören 40 öğrenci, evlerine gittikten sonra fenalaşarak, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvurdu.
16.10.2024Gündem
Gıda hilesi bitmek bilmiyor! 40 farklı markayla zeytinyağı satıyormuş
Gıda hilesi bitmek bilmiyor! 40 farklı markayla zeytinyağı satıyormuşTarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş listesini yayınlayarak gıdada hile yapan, halkın sağlığıyla oynayanları gözler önüne serdi. Ülkemizde zeytinyağına tohum yağı karıştırarak 43 farklı marka ile satış yapan Onay Ticaret'in sahibi Sabri Akın göz göre göre "zeytinyağı teröristliği" yapıyor.
16.10.2024Gündem
Emine Erdoğan: Anadolu kadını çalışkandır
Emine Erdoğan: Anadolu kadını çalışkandır15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nde kadın çiftçilerle bir araya gelen Emine Erdoğan, “Ekilmemiş tek bir karış toprağımız kalmasın, el birliğiyle ekelim, el birliğiyle toplayalım. Anadolu kadını üretkendir” dedi.
16.10.2024Gündem
ABD’den İsrail’e Gazze’deki koşulların iyileştirilmesi için 30 gün mühlet
ABD’den İsrail’e Gazze’deki koşulların iyileştirilmesi için 30 gün mühletABD yöntemi, İsrail yönetimine gönderdiği mektupta, Gazze Şeridi’ndeki insani koşulların iyileştirilmemesi halinde bazı askeri yardımların kesilebileceği uyarısında bulundu.
15.10.2024Dünya
Mutfaktaki gizli tehlike: Tarım Bakanlığı'ndan 3 ürün için uyarı!
Mutfaktaki gizli tehlike: Tarım Bakanlığı'ndan 3 ürün için uyarı!Vatandaşlardan gelen soruları yanıtlayan Tarım ve Orman Bakanlığı, mutfaktaki sağlıksız gıda ürünleriyle ilgili önemli uyarılarda bulundu.
15.10.2024Gündem
Adana’da gıda skandalı! Ucuz etin bedeli yüksek olabilir: Tek tırnaklı hayvan eti tüketmenin ölümcül riskleri var
Adana’da gıda skandalı! Ucuz etin bedeli yüksek olabilir: Tek tırnaklı hayvan eti tüketmenin ölümcül riskleri varTarım ve Orman Bakanlığı, bazı gıda zincir restoranlarına yaptığı denetimlerde aldığı örneklerde taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini yayınladı. Birçok gıda ürününde insan sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozul veya değiştirilmiş 56 farklı üründe taklit – tağşiş yapıldığı kesinleşmiş 463 farklı ürüne rastlandı. Bu ürünlerden başlıca at eşek gibi tek tırnaklı hayvan eti, bitkisel yağın bulunmaması gereken ürünlerde bitkisel ürünlere rastlanılması gibi birçok uygunsuzluk belirlendi. Listede Adana’dan birçok gıda ve zincir restoranı da listede yer aldı.
15.10.2024Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa mesajı: İlk 4 maddeyle ilgili tartışma yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa mesajı: İlk 4 maddeyle ilgili tartışma yokCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili partimizin ve Cumhur ittifakının herhangi sorununun olmadığını, ilk 4 madde üzerinden yapılan tartışmaların sürece katkısı olmadığını ifade etmek istiyorum" dedi.
14.10.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında kabine toplantısı başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında kabine toplantısı başladıCumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.
14.10.2024Gündem
Kabine bugün toplanıyor! İşte gündemdeki konular
Kabine bugün toplanıyor! İşte gündemdeki konularCumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin yoğun gündemle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün Beştepe’de toplanması bekleniyor.
14.10.2024Ekonomi
Köfteci Yusuf 'helal belgesi' aldı mı? Yetkili kurumdan açıklama geldi
Köfteci Yusuf 'helal belgesi' aldı mı? Yetkili kurumdan açıklama geldiHelal Akreditasyon Kurumu (HAK), Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından numune alma ve analiz işlemlerinin gerçekleştirildiği tarihte Köfteci Yusuf'un, HAK akreditasyonu ile düzenlenmiş herhangi bir belgesi bulunmadığını bildirdi.
13.10.2024Gündem
Hatay’da sağlığa uygun olmayan 6 buçuk ton salça imha edildi
Hatay’da sağlığa uygun olmayan 6 buçuk ton salça imha edildi Hatay’da yapılan denetimlerde sağlığa uygun olmadığı tespit edilen 6 buçuk ton salça imha edildi.
13.10.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Güvenliği tehdit eden kim olursa olsun cezasını çekecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Güvenliği tehdit eden kim olursa olsun cezasını çekecekCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, İsrail'in son saldırıları sonrası Türkiye'nin stratejilerine ilişkin bilgileri paylaştı. MHP lideri Bahçeli'nin DEM Partili vekillerin elini sıkmasını değerlendiren Erdoğan, yeni döneme işaret etti. Ürünlerinde domuz eti çıkan köfteciyle ilgili de konuşan Erdoğan, Kabine'de değişiklik sinyali de verdi.
12.10.2024Gündem
Türkiye'ye ağustosta 497 milyon dolarlık uluslararası yatırım
Türkiye'ye ağustosta 497 milyon dolarlık uluslararası yatırımUluslararası Yatırımcılar Derneği bülteninde, Türkiye'ye ağustosta 497 milyon dolarlık uluslararası doğrudan yatırım geldiği bildirildi.
12.10.2024Ekonomi
Bakanlık bir liste daha yayınladı! Köfte ve dönerin içinde domuz eti, salçada boya
Bakanlık bir liste daha yayınladı! Köfte ve dönerin içinde domuz eti, salçada boyaTürkiye genelinde birçok şehirde şubesi bulunan Köfteci Yusuf'a ilişkin olarak Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığı incelemeler neticesinde sağlığı tehlikeye düşürecek analizleri ortaya çıkardı. Köfteci Yusuf'un köfte ve dana eti dönerinde domuz eti tespit edildiği açıklandı. Salçada boya, zeytinyağı yerine tohum yağı, kekik yerine yabancı maddelerin satıldığı ortaya çıktı.
10.10.2024Gündem
Kırklareli'nde gıda işletmeleri denetlendi!
Kırklareli'nde gıda işletmeleri denetlendi!Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce gıda işletmeleri ile üretim alanları denetlendi.
10.10.2024Gündem
Bakan Yumaklı: Tüketicinin güvenilir gıdaya ulaşması en doğal hakkıdır
Bakan Yumaklı: Tüketicinin güvenilir gıdaya ulaşması en doğal hakkıdırTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tüketicinin güvenilir gıdaya ulaşmasının en doğal hakkı olduğunu belirterek, "Buna ilişkin herhangi bir uygunsuzluğu kabul etmiyoruz. Herhangi bir toleransımız olmayacak. Dolayısıyla Türkiye'deki 724 bin işletmenin senede bir kez mutlaka ama farklı gerekçelerle birden fazla denetlenmesi konusuna devam edeceğiz" dedi.
10.10.2024Sağlık
Bakan Yumaklı: Tüketicinin güvenilir gıdaya ulaşması en doğal hakkıdır
Bakan Yumaklı: Tüketicinin güvenilir gıdaya ulaşması en doğal hakkıdırTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tüketicinin güvenilir gıdaya ulaşmasının en doğal hakkı olduğunu belirterek, "Buna ilişkin herhangi bir uygunsuzluğu kabul etmiyoruz. Herhangi bir toleransımız olmayacak. Dolayısıyla Türkiye'deki 724 bin işletmenin senede bir kez mutlaka ama farklı gerekçelerle birden fazla denetlenmesi konusuna devam edeceğiz" dedi.
10.10.2024Vatan TV

Benzer Haber Etiketleri

Gıda ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gıda haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.