Sahte İlan

Sahte İlan

Son dakika sahte ilan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sahte ilan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sahte ilan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sahte İlan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sahte ilan gelişmeleri de dahil olmak üzere 523 sahte ilan haberi bulunmuştur. Tüm sahte ilan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Baykar'dan dolandırıcılık uyarısı! 'Lütfen bize bildiriniz'
Baykar'dan dolandırıcılık uyarısı! 'Lütfen bize bildiriniz' Baykar'dan sahte ilan ve haberlere karşı uyarı geldi. Resmi sosyal medyasından yapılan açıklamada "Halka açık bir şirket olmayan Baykar, hiçbir zaman yatırım teklifinde bulunmamaktadır" denildi.
15.04.2024 Gündem
Sahte arsa ilanları ile 65 kişiyi dolandırdılar! 12 şüpheliden 7'si tutuklandı
Sahte arsa ilanları ile 65 kişiyi dolandırdılar! 12 şüpheliden 7'si tutuklandı Sakarya merkezli 4 ilde sahte arsa ilanları ile kapora toplayıp, 65 kişinin 3 milyon 200 bin TL'sini dolandıran 12 şüpheliden 7'si tutuklandı.
7.03.2024 Gündem
Fahiş fiyata geçit yok! Bakanlık harekete geçti, yarın başlıyor
Fahiş fiyata geçit yok! Bakanlık harekete geçti, yarın başlıyor Yeni yılda her alanda fahiş fiyatlamanın önünü kesmek için çalışmalarını sürdüren Ticaret Bakanlığı, yarından itibaren bir dizi yeni düzenlemeyi hayata geçirecek. Bu kapsamda sahte ilan paylaşımına fırsat veren internet platformları, ilan başına 10 bin lira ile 100 bin lira arasında idari para cezasına çarptırılacak.
31.12.2023 Ekonomi
Araba ve ev fiyatlarına darbe üstüne darbe! Fiyatlar düşecek, kurallara uymayan araba ve ev satıcılarına ceza yağacak
Araba ve ev fiyatlarına darbe üstüne darbe! Fiyatlar düşecek, kurallara uymayan araba ve ev satıcılarına ceza yağacak Gayrimenkul ve ikinci el araç ilanlarıyla ilgili yapılan düzenlemeyle kimlik doğrulama zorunluluğu yürürlüğe girdi. Fiyat istikrarına katkı sağlaması amaçlanan düzenlemeyle ilgili İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, "1 Kasım itibari ile yürürlüğe girdi. Sahte ilan, yanıltıcı ilan, kayıt dışı emlakçılık yapan kişilerin sahibiyim diye verdiği ilanlar hepsi şu an da silinmeye başladı. Son 2 günde binlerce ilan sitelerden kaldırıldı" dedi. Öte yandan araba fiyatlarında dibi gösterecek yeni hamle geldi. Araç piyasasındaki güncel değişimler ve fiyat trendleri hakkında bilgi arayan vatandaşlar için İMAS Başkanı Hayrettin Ertemel'den önemli açıklamalar geldi. Peki 2023 yılında araç fiyatları ne olacak? İkinci el ve sıfır otomobillerde fiyatlar düşer mi, yoksa stabil mi kalacak?
3.11.2023 Ekonomi
Mersin'de siber dolandırıcılara nefes kesen operasyon
Mersin'de siber dolandırıcılara nefes kesen operasyon Mersin'de internet sitelerindeki otomobil, elektrikli motosiklet ve klima gibi ilanları kopyalayıp, birçok kişiyi dolandırdığı belirlenen 10 şüpheli, operasyonla yakalandı.
12.09.2023 Yaşam
Kiralık ev arayanlara sahte ilan tuzağı! Yüzlerce kaparo mağduru var
Kiralık ev arayanlara sahte ilan tuzağı! Yüzlerce kaparo mağduru var Sahte ilanlarla ev kiralamak isteyenleri hedef alan dolandırıcılar, yüzlerce kişiyi mağdur ediyor. Avukat Abdulsamet Çeker, “Sadece ilandaki uygunluğa kanarak görmeden bir kaparo bedeli ödenmemesi gerekiyor” dedi.
28.07.2023 Yaşam
İnternetten kurbanlık alanlara dolandırıcı uyarısı! Sahte ilanlara aldanmayın
İnternetten kurbanlık alanlara dolandırıcı uyarısı! Sahte ilanlara aldanmayın Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, bütçesine uygun kurbanlık alıp, ibadetini gerçekleştirmek isteyenlere, internet ortamındaki ilanlarda başka hayvanın fotoğraflarını koyarak satan, sahte ilan açan, hayvandan çıkacak etin vaadinde hile yapan kişilere karşı dikkatli olunması yönünde uyarıda bulundu.
17.06.2023 Yaşam
Sahte ilanla 3 milyon lira dolandıran 2 kişi tutuklandı
Sahte ilanla 3 milyon lira dolandıran 2 kişi tutuklandı Adana’da sosyal medya ve internet sitelerine verdikleri sahte ilanlarla 13 kişiyi 3 milyon lira dolandıran şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.
6.05.2023 Gündem
'Düşük faizli kredi' vurgunu! Mesaja tıklayınca hayatının şokunu yaşadı: Krediniz onaylandı
'Düşük faizli kredi' vurgunu! Mesaja tıklayınca hayatının şokunu yaşadı: Krediniz onaylandı 'Düşük faizli kredi' ilanına tıkladı hayatının şokunu yaşadı. İstanbul'da 'Düşük faizli kredi başvurusu için tıklayınız' ilanlarıyla çok sayıda kişinin bilgi ve şifrelerini ele geçiren ve banka hesaplarını boşaltıp kredi çeken şebekeye operasyon yapıldı. Operasyon sonrası kritik detaylar ortaya çıktı.
4.04.2023 Gündem
Uydu fotoğrafı ile arsa satışında 'kapora' dolandırıcılığı
Uydu fotoğrafı ile arsa satışında 'kapora' dolandırıcılığı Trabzon'da, e-Ticaret sitesinde 1 milyon 200 bin TL'ye satılan araziyi almak isteyip, uydu fotoğraflarına inanarak kapora verdikten sonra 3 bin TL'si dolandırılan Yılmaz Çan (43), "Bu dolandırıcılar, en kıymetli lokasyonları belirleyip, 'Google Earth' üzerinden arazinin resimlerini ekleyerek inandırıcılığını had safhaya çıkarıyor; inanmamak elde değil" dedi.
5.01.2023 Ekonomi
İkinci el araba ilanı ile dolandırıcılık! Kaporaları toplayıp kayıplara karıştı
İkinci el araba ilanı ile dolandırıcılık! Kaporaları toplayıp kayıplara karıştı Dolandırıcılar farklı farklı hileler ile vatandaşlara tuzak kurmaya devam ediyor. Arsa alırken kaparo oyunu üzerinden tüm parasını kaptıran iş kadınından sonra şimdi de araba almak isteyenleri dolandıran bir kişi ortaya çıktı. İkinci el araba almak isteyen vatandaş, fırsatçıların internet üzerinden verdiği sahte ilan ağına düştü. İşte akılalmaz dolandırıcılığın detayları...
30.12.2022 Yaşam
Araba alacak herkesi ilgilendiriyor! Bu tuzağa düşmeyin
Araba alacak herkesi ilgilendiriyor! Bu tuzağa düşmeyin Türkiye'de son günlerde araç alım-satımı için yoğun kullanılan bir e-Ticaret sitesinin aynısını yapıp, kurdukları sahte ödeme sistemine yönlendiren dolandırıcılar, vatandaşları mağdur ediyor. İşte şok eden detaylar...
25.12.2022 Yaşam
Ev fiyatlarında 'sahte ilan' oyunu! Emlakçılarla el ele veren ev sahipleri vatandaşı kandırıyor
Ev fiyatlarında 'sahte ilan' oyunu! Emlakçılarla el ele veren ev sahipleri vatandaşı kandırıyor Konut satışı ve kiralamada daha fazla komisyon almak isteyen emlakçılar ile bazı aç gözlü ev sahipleri el ele verip ‘sahte ilanlarla’ fiyatları periyodik olarak şişiriyor. İlan sitelerinde uçuk fiyatlarla satılığa ya da kiralığa çıkarılan evler ya hiç yoklar ya da aslında satılık ve kiralık değiller. Amaç mahallenin/sitenin rayicini yükseltmek. İşte akıl almaz 3 sahte ilan örneği...
18.08.2022 Ekonomi
İnternette ucuz kurbana dikkat!
İnternette ucuz kurbana dikkat! Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Kurban Bayramı’nın yaklaşması üzerine kurbanlık arayışları başladı. Palandöken sahte para ve dolandırıcılar konusunda uyardı.
26.06.2022 Ekonomi
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Köpük fiyatlar düşecek, ilanlar silinmeye başladı
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Köpük fiyatlar düşecek, ilanlar silinmeye başladı Ev alacak ya da kiralayacak olanları doğrudan ilgilendiriyor. Konut sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Kiralık ve satılık ev fiyatlarındaki fahiş artış ile ilgili harekete geçildi. Özellikle büyükşehitlerde en düşük kira bedeli asgari ücretle yarışır hale gelmişti. Satılık konut fiyatları ise astronomik rakamlara ulaşmıştı. Hükümet toplumun büyük kesimi ilgilendiren konu ile ilgili harekete geçti. Dijital denetim başladı. Emlak fiyatlarındaki manipülasyonu önleme amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğle internet ortamında yayımlanan ilanlar takibe alındı. Düzenleme ile birlikte sitelerden günlük silinen ilan sayısı ikiye katlandı.
3.06.2022 Ekonomi
Ev alacaklar dikkat! 5 bin lira kapora talep ediliyor, ödemeden...
Ev alacaklar dikkat! 5 bin lira kapora talep ediliyor, ödemeden... Ev alma planı yapanları çok yakından ilgilendiriyor. Devreye alınan kredi paketlerinin ardından vatandaşlar bütçelerine uygun ev arayışına girdi. Sektör temsilcileri ise konut alacaklar için kritik uyarılarda bulundu. Kapora dolandırıcılarının oyununa gelmeyin. Kredi paketinin açıklanmasının asından konut fiyatları artışa geçti. Beylikdüzü'nde 1+1 daire fiyatları 1 milyon liradan başlıyor. Ancak bazı sitelerde aynı evlerin fiyatlaro 600 bin lira olarak gösteriliyor. Uygun fiyatlı evleri kaçırmak istemeyen vatandaşlar ise konutu görmeden dahi kapora verebiliyor. 5 bin lirayı bulan kapora talepleri, ödeme yapılması durumunda mağduriyet yaratıyor. Bu nedenle kapora ödemeden önce bir kez daha düşünün uyarısı geldi.
11.05.2022 Ekonomi
Karı koca meslek haline getirmişler! Evlerinde bulundu, günde 5 kişi...
Karı koca meslek haline getirmişler! Evlerinde bulundu, günde 5 kişi... Adana merkezli 8 ilde online satış siteleri ve sosyal medya üzerinden sahte ilanlarla halkı dolandıran şebekenin lideri olduğu iddia edilen Serkan T. ile eşi Kübra T.'nin, günde 5 kişiyi dolandırdıkları belirlendi.
28.07.2021 Gündem
Oto teybi sipariş etti, kutuyu açınca şoke oldu
Oto teybi sipariş etti, kutuyu açınca şoke oldu Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde internet üzerinden oto teybi sipariş veren Ömer Şahin, gönderilen paketten televizyon askı aparatı çıkınca şaşkınlık yaşadı.
26.09.2020 Yaşam
Konut hayali kuranlar dikkat! Bu oyuna sakın gelmeyin...
Konut hayali kuranlar dikkat! Bu oyuna sakın gelmeyin... Bazı emlak ofislerinin e-ticaret platformlarında gerçeği yansıtmayan ve düşük fiyatlı ev ilanı vererek müşterileri aldattığını belirten tüketici dernekleri ve sektör yetkilileri, konut almak isteyenleri "resmi olarak emlak danışmanı vasfı da taşımayan" bu kişilere dolandırılmaması konusunda uyardı.
6.03.2020 Ekonomi
THY'den sahte iş ilanı uyarısı
THY'den sahte iş ilanı uyarısı THY, kurum adına iş teklifi ve iş ilanı şeklinde hazırlanmış sahte doküman ve elektronik postalara itibar edilmemesi uyarısı yaptı
30.12.2016 Ekonomi
İkinci el otomobil alacaklar dikkat
İkinci el otomobil alacaklar dikkat Araç satış uzmanları, yaz aylarına yaklaşılmasıyla ikinci el otomobil talebinin arttığını ve fiyatlarının yükselebileceğini ifade ederek, araç almayı düşünenlere, ellerini çabuk tutması tavsiyesinde bulundu...
17.04.2016 Ekonomi
Apple'ı mahkemeye verdi!
Apple'ı mahkemeye verdi! Amerika’nın Florida eyaletinde yaşayan iki kişi, iPhone ve iPad ürünlerinin kullanıcılara 16 Gigabaytlık hafızasının gerçeği yansıtmadığı gerekçesi ile Apple’a mahkemeye verdi
5.01.2015 Bilim ve Teknoloji
2. el otomobil alacaklar dikkat!
2. el otomobil alacaklar dikkat! Başbakan'ın bedelli müjdesinden sonra 2. el araçlarda "Bedelli için satıyorum" ilanları artarken sektörün temsilcileri, "Yalan olabilir. Arızalı olabilir." uyarısı yaptı.
7.12.2014 Ekonomi
Kozmetikte ikinci el dönemi! İlan sitelerinde satışa başladılar
Kozmetikte ikinci el dönemi! İlan sitelerinde satışa başladılar Online ilan siteleri üzerinden ikinci el eşya, kullanılmış kıyafet satışı derken son zamanlarda makyaj ürünleri satışı da dikkat çekmeye başladı. Kullanıcılar tarafından online platformlarda pek çok makyaj ürünü ilanı verilmeye başlandı. Konuyla ilgili Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği Başkanı Levent Kahrıman’dan önemli uyarılar geldi. İşte detaylar...
17.04.2024 Ekonomi
Almanya'da 8 milyon euroluk soygun yapmıştı! Sonunda teslim oldu
Almanya'da 8 milyon euroluk soygun yapmıştı! Sonunda teslim oldu 2021 yılının Mayıs ayında gerçekleştirdiği film gibi bir soygunla gündem oturan ve Almanya'nın 3 yıldır peşinde olduğu Yasemin Gündoğan herkesi şaşırtan bir hamle yaptı ve polise teslim oldu.
21.03.2024 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Sahte İlan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sahte ilan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.