Sahte İlaç

Sahte İlaç

Son dakika sahte ilaç haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sahte ilaç ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sahte ilaç haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sahte İlaç

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sahte ilaç gelişmeleri de dahil olmak üzere 493 sahte ilaç haberi bulunmuştur. Tüm sahte ilaç haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kargo yalanıyla 3 bin kişiyi dolandırıp günlük 200 lira vurgun yaptılar! Dolandırıcılık şebekesiyle ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı
Kargo yalanıyla 3 bin kişiyi dolandırıp günlük 200 lira vurgun yaptılar! Dolandırıcılık şebekesiyle ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı İstanbul’da sahte cinsel içerikli ilaçları internet sitesi üzerinden satışa çıkarıp, sipariş veren kişileri telefonla arayarak 'Kargonuzu teslim almadığınız için hakkınızda icra takibi başlatıldı' mesajıyla yüzlerce kişiyi dolandıran 82 kişilik şebeke hakkında yürütülen soruşturma tamamlanarak, iddianame düzenlendi.
29.02.2024 Gündem
Togg, elektrikli SUV segmentinde pazar lideri
Togg, elektrikli SUV segmentinde pazar lideri Togg, haziran sonu itibarıyla 808 adet T10X satışı ile tüm sınıflardaki elektrikli SUV’ları geride bırakarak pazar lideri oldu. C-SUV segmentinde ise yüzde 28,9’luk paya ulaştı.
7.07.2023 Ekonomi
Sahte ilaç vurgunu! Çin'den Türkiye’ye uzanan çete nasıl çökertildi?
Sahte ilaç vurgunu! Çin'den Türkiye’ye uzanan çete nasıl çökertildi? Çin’den başlayıp Türkiye’ye uzanan uluslararası sahte ilaç çetesi çökertildi. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri Esenyurt ve Beylikdüzü’nde operasyon düzenledi. Yabancı uyruklu 2 eczacı gözaltına alındı. Peki sahte ilaçların içerisinde ne var? Milyarlarca dolarlık sahte ilaç vurgunu nasıl yapılıyor? İşte detaylar...
7.07.2023 Gündem
Prof. Dr. Bingür Sönmez: Sakın alıp, sağlığınızla oynamayın
Prof. Dr. Bingür Sönmez: Sakın alıp, sağlığınızla oynamayın Sosyal medyada ünlü kişilere ait fotoğraflarla dolandırıcılık yapanların son kurbanı dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez oldu. Toplumun yaygın sağlık sorunlarından kolesterol ve yüksek tansiyonu düşürmek için Prof. Dr. Sönmez’in sahte ilaç tavsiye ettiği yönündeki reklamlar sosyal medyadan yayılıyor.
28.03.2023 Yaşam
Doktor da sahte ilaç da
Doktor da sahte ilaç da Dolandırıcılar bu kez, vatandaşın sağlığına da göz dikti. Kurdukları internet sitesi üzerinden sahte bilgilerle sahte ilaç satışı yaptılar. Uzmanlar, internetten ilaç alımıyla ilgili uyarılarda bulundu.
20.01.2023 Haber
Çarklı dolandırıcılık! Doktor da ilaç da sahte çıktı
Çarklı dolandırıcılık! Doktor da ilaç da sahte çıktı Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde yaklaşık 1 yıl sahte doktor olarak görev yapan Ayşe Özkiraz Türkiye'nin gündemine oturdu. Bu gelişmeden sonra sağlık sektöründe art arda birçok sahtekarlık haberi gelmeye başladı. O kadar ki kendisini diş hekimi olarak tanıtan ve evlerde tedavi uygulayan bir kişinin de aslında inşaat işçisi olduğu ortaya çıktı. Son olayda ise sahtekarlıkta sınır tanımayan kişiler kurdukları internet sitesi üzerinden sahte bilgilerle sahte ilaç satışı yaptı. Kendilerini doktor olarak tanıtan kişilerle ilgili gerçek şoke ederken, kurdukları çarklı dolandırıcılık sistemi hayrete düşürdü.
20.01.2023 Yaşam
Eczane dışı satılan ilaçlardaki büyük tehlike!
Eczane dışı satılan ilaçlardaki büyük tehlike! Sahte ilaç iddiaları ile ilgili son dakika gelişmesi! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bir kutu dahi ilaç girişi olmamıştır, hiçbir hastada kullanılmadı” demişti. Eczane dışı satışlarda sahte ilaç riskinin arttığını belirten uzmanlar ise tüketicileri uyardı ve merdiven altı üretime dikkat çekti.
12.01.2023 Sağlık
Bakan Koca: İlacın sahte olduğu belirlenince savcılığa suç duyurusunda bulunuldu
Bakan Koca: İlacın sahte olduğu belirlenince savcılığa suç duyurusunda bulunuldu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'kanser hastalarına sahte ilaç kullandırıldı' iddiasına ilişkin, ''Mevcut iddia için biz soruşturmamızı 2019’da tamamladık. Soruşturma Sağlık Bakanlığı müfettişleri tarafından yapıldı ve ilacın sahte olduğu belirlenir belirlenmez ilgili tüm bilgi ve belgeler sunularak savcılığa suç duyurusunda bulunuldu'' dedi.
10.01.2023 Gündem
Sahte kanser ilacı iddialarına Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama
Sahte kanser ilacı iddialarına Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama Sahte ilaç ve ilaç ithali ile ilgili bazı gazetelerde yer alan haberlere ilişkin Sağlık Bakanlığı açıklama yaptı. Sahte kanser ilacı iddialarının Sağlık Bakanlığınca tespit edildiğini ve konuya ilişkin suç duyurusunun Sağlık Bakanlığınca yapıldığı vurgulandı. İlaç ithalat listesi konusunda yapılan değişikliklerin de bu konudaki şartları kolaylaştırmadığı aksine zorlaştırdığı ifade edildi.
9.01.2023 Yaşam
İstanbul’da sahte kanser ilacı operasyonu: 6 gözaltı
İstanbul’da sahte kanser ilacı operasyonu: 6 gözaltı İstanbul Emniyeti, sahte kanser, şeker, botoks ve mide hastalıklarının tedavisinde kullanılan ilaçları yasa dışı yollarla Türkiye'ye getirilen ve burada piyasaya sürme hazırlığında olan 5 ilçede belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 6 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda, piyasa değeri yaklaşık 2 milyon 700 bin lira değerinde 4 bin 384 adet sahte ilaç ile birlikte sahte ilaç yapımında ve piyasa sürülmesinde kullanılan malzemeler ele geçirildi.
24.12.2022 Gündem
İlaç satışıyla ilgili korkutan 'ikinci el' uyarısı!
İlaç satışıyla ilgili korkutan 'ikinci el' uyarısı! Bulunmayan ilaçların yerini sahte ilaçların aldığını söyleyen TEİS Başkanı Nurten Saydan, “Bulunamayan ilaç sorunu sahte ilaç problemini de ortaya çıkardı. En büyük endişemiz eczanelerimizde ilaç bulamayan hastalarımızın çareyi yasa dışı ilaç satan yerlerde veya internet üzerinden satılan sahte ilaçları alarak şifa araması. Pek yakında ilaç hırsızlıklarına ve internette ikinci el ilaç satışlarına rastlamaktan endişe duyuyoruz” diye konuştu.
13.12.2022 Ekonomi
Sahte kanser ilacı operasyonu! Değeri 25 bin lira
Sahte kanser ilacı operasyonu! Değeri 25 bin lira İstanbul'da sahte kanser ve hormon ilaçlarını piyasaya sürme hazırlığında olan bir gruba operasyon düzenledi. 3 ilçede eş zamanlı olarak yapılan operasyonda 4 şüpheli yakalandı. Operasyonda ele geçirilen sahte ilaçların yüzde 80'inin kanser ilacı olduğu bu ilaçların 4 bin ile 25 bin lira arasında fiyatlardan satıldığı öğrenildi. 
9.12.2022 Gündem
Sahte cinsel uyarıcı ilaç ile vurgun yaptı!
Sahte cinsel uyarıcı ilaç ile vurgun yaptı! Sahte cinsel uyarıcı ilaçlar üretip sattığı, müşterilerini yüksek kargo ücretiyle dolandırdığı iddia edilen Abdullah Coşkun Çelebioğlu gözaltına alındı. Çelebioğlu’nun hap satışından gelen parayla İstanbul’da içerisinde birçok hayvanın bulunduğu bir çiftlik kurduğu belirlendi.
7.10.2022 Yaşam
İstanbul'da sahte ilaç operasyonu
İstanbul'da sahte ilaç operasyonu Gaziosmanpaşa'da vücut geliştirmek için kullanılan hormon ilaçları üretip, sattığı tespit edilen bir şüphelinin ev ve iş yerine yapılan baskında, 14 milyon TL değerinde çok sayıda hormon ilacı ele geçirildi. Şüpheli, tutuklandı.
6.06.2022 Yaşam
Bayram tatili sonrası dönüş bileti bulamadı, işten kovuldu! Yargıtay'dan emsal karar
Bayram tatili sonrası dönüş bileti bulamadı, işten kovuldu! Yargıtay'dan emsal karar Bayram tatili için memleketine giden işçi geri dönüşte bilet bulamadığı için gecikince hakkında verilen kararla şoke oldu. İşçi geri dönüşünün geç olmasının haklı sebebi olması nedeniyle kendisi hakkında verilen karar sonrası şirket yönetimine karşı harekete geçti. İşte konuyla ilgili yaşanan gelişmeler.
5.05.2022 Ekonomi
Sahte ilaç satışı ile ilgili flaş açıklama! 'Endişe verici boyuta ulaştı'
Sahte ilaç satışı ile ilgili flaş açıklama! 'Endişe verici boyuta ulaştı' Zayıflama ilaçları, afrodizyak etkili ilaçlar, saç ürünleri ve hormon ilaçları ile ilgili son dakika açıklaması! Milyonlarca kişi kullanıyor. İlaç pazarının yüzde 10’undan fazla bir kısmının sahte ilaç piyasasının elinde olduğunu söyleyen Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, her yıl bir milyonu aşkın kişi sahte ilaç nedeniyle hayatını kaybediyor.
5.05.2022 Ekonomi
Kayseri merkezli 50 milyon TL'lik kaçakçılık operasyonu: 15 gözaltı
Kayseri merkezli 50 milyon TL'lik kaçakçılık operasyonu: 15 gözaltı Kayseri merkezli 5 ilde polisin düzenlediği operasyonda piyasa değeri 50 milyon TL olan kaçak sigara ve cinsel içerikli ilaçlar ele geçirildi, 15 kişi gözaltına alındı.
28.03.2022 Yaşam
Ünlü doktorları isyan ettiren sahtekarlık! Ereksiyon ilacı...
Ünlü doktorları isyan ettiren sahtekarlık! Ereksiyon ilacı... Sosyal medyada, güvenilir tıp uzmanlarının isim ve fotoğrafları kullanılarak yapılan 'ilaç' reklamları isyan ettirdi. Kiminin 'ereksiyon ilacı' kiminin de 'parazit ilacı' reklamında ismi kullanıldı. Ne olduğu bilinmeyen bu ürünlerde isimleri kullanılan Prof. Mustafa Çetiner ve Prof. Mehmet Ceyhan, bu sahtekârlığa son verilmesi çağrısında bulundu.
29.01.2022 Gündem
'RTÜK'ü iktidarın savunucusu ilan etmek aymazlıktır'
'RTÜK'ü iktidarın savunucusu ilan etmek aymazlıktır' RADYO ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, "Verilen cezalar sadece belli medya kuruluşlarına yönelikmiş gibi bir algı oluşturmak, halkı yanlış yönlendirmek, RTÜK'ü iktidarın savunucusu ilan etmek en kibar tabirle aymazlıktır" dedi.
18.05.2021 Televizyon
RTÜK'ten çok sayıda TV'ye para cezası
RTÜK'ten çok sayıda TV'ye para cezası Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgını sürecinde lise ve üniversiteye giriş sınavıyla ilgili kararlar konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile devlet yönetimine hakaret ve iftira niteliği taşıyan ifadelerin kullanıldığı KRT'ye idari para cezası uygulanmasına karar verdi.
13.08.2020 Gündem
RTÜK'ten Tele 1 ve Halk TV'ye 5 gün yayın durdurma cezası
RTÜK'ten Tele 1 ve Halk TV'ye 5 gün yayın durdurma cezası Üst Kurul, Tele 1'de yayınlanan "18 Dakika" programında, sunucunun Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamid'e yönelik ifadeleri nedeniyle idari para cezası uygulayacak.
1.07.2020 Bilim ve Teknoloji
RTÜK'ten bazı yayın kuruluşlarına "27 Mayıs" cezası
RTÜK'ten bazı yayın kuruluşlarına "27 Mayıs" cezası RTÜK, 27 Mayıs 1960 askeri darbesini öven ve eski Başbakan Adnan Menderes hakkında küçük düşürücü ifadelerin kullanıldığı bazı kanallara idari para cezası uygulanmasına karar verdi.
4.06.2020 Gündem
Kaçak ilaç skandalı! 'Rahim içine bomba koymuş gibi...'
Kaçak ilaç skandalı! 'Rahim içine bomba koymuş gibi...' İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ele geçirilen kaçak ilaçların tutulduğu depoya, DHA girdi. Bu yılın ilk 10 ayında yakalanan 8 milyon kaçak ilacın bulunduğu depoda, Türkiye'de satışı yasak olan ve istenmeyen gebeliklerin sonlandırılmasında kullanılan mide ilacının, kaçakçılar tarafından sahte prospektüs hazırlanarak, piyasaya sürüldüğü öğrenildi.
30.11.2019 Yaşam
O ülkede 200 ton sahte ilaç ele geçirildi
O ülkede 200 ton sahte ilaç ele geçirildi Fildişi Sahili'nde güvenlik güçlerince 200 ton sahte ilaç ele geçirildiği bildirildi.
16.11.2019 Dünya
‘Gıda takviyesi’ne zehir katıyorlar!
‘Gıda takviyesi’ne zehir katıyorlar! İstanbul’da denetlenen bitkisel macun, bitkisel kahve, cinsel güç artırıcı çikolatalarda ölümcül kimyasallar tespit edildi. 102 bin işletmeden 36’sı hakkında suç duyurusunda bulunulurken, bu kimyasalların ölüme yol açabileceği konusunda uzmanlar uyardı.
8.08.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sahte İlaç ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sahte ilaç haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.