Gazete Vatan Logo

Çarklı dolandırıcılık! Doktor da ilaç da sahte çıktı

Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde yaklaşık 1 yıl sahte doktor olarak görev yapan Ayşe Özkiraz Türkiye'nin gündemine oturdu. Bu gelişmeden sonra sağlık sektöründe art arda birçok sahtekarlık haberi gelmeye başladı. O kadar ki kendisini diş hekimi olarak tanıtan ve evlerde tedavi uygulayan bir kişinin de aslında inşaat işçisi olduğu ortaya çıktı. Son olayda ise sahtekarlıkta sınır tanımayan kişiler kurdukları internet sitesi üzerinden sahte bilgilerle sahte ilaç satışı yaptı. Kendilerini doktor olarak tanıtan kişilerle ilgili gerçek şoke ederken, kurdukları çarklı dolandırıcılık sistemi hayrete düşürdü.

Çerkezköy Devlet Hastanesi yetkilileri, hastanede uzman bir doktorun yanında yaklaşık 4 aydır gözlemci asistan olarak bulunan zanlı hakkında suç duyurusunda bulunmuş, yapılan araştırmada diplomalarının sahte olduğu anlaşılan ve polis ekiplerince gözaltına alınan şüpheli, çıkarıldığı hakimlikçe 25 Kasım'da tutuklandı. Sağlık Bakanlığı, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve müfettiş atandığını duyururken, sahte doktor Ayşe Özkiraz’ın ifadeleri gündeme damga vurdu.

"DUA ET SENİ ÖLDÜRMEMİŞ”

Bir diğer skandal ise İstanbul Fatih'te yaşandı. Rıdvan Kılıç, uzun süredir kanser tedavisi görüyor, Kullandığı ilaçlardan dolayı dişi dökülüyordu. Bir akrabası ise tanıdığı çok iyi bir dişçi olduğunu söyledi. O da akrabasına güvendi ve kendini dişçi sandığı o kişiye emanet etti. Dişleri istediği gibi olmadı, bir süre sonra da ağrıları başladı. Ağrılar ise dayanılmaz ağrılardı. Dişçi zannettiği kişiyi aradı, problemlerini anlattı. O da "Bakırköy'de muayenem var dedi", oraya çağırdı. Gittiğinde ise onu karşılayan kişi şahsın doktor değil teknisyen olduğunu ve kendisini öldürmediğine dua etmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

GERÇEK MESLEĞİ ŞOKE ETTİ

Hemen o şokla sahte diş doktorunu aradı ancak bir türlü ulaşamadı. Savcılığa gitti, suç duyurusunda bulundu. Yapılan araştırma da ise savcılık sahte diş doktorunun gerçek mesleğini tespit edince ikinci kez şoke oldu. Çünkü diş doktoru sanıp dişini tedavi ettirdiği kişi inşaat işçisi çıktı.

DOKTOR DA İLAÇ DA SAHTE

CNN Türk’te yer alana habere göre de yeni bir akılalmaz olay daha ortaya çıktı. Sahte site oluşturup ilaç satışı yapan dolandırıcılık yöntemi deşifre oldu. İnsanların hem cebini hem sağlığını tehlikeye attılar.

Dolandırıcıların oluşturduğu sitede yer alan doktor da ilaç da aslında gerçekte yok. Söz konusu sahte sitede vatandaşlara daha inandırıcı olabilmesi için bir indirim çarkı kullanılıyor ve indirim için çarkın çevrilmesi gerektiğini belirtiyor. Fakat ne kadar çevrilirse çevrilsin hep sözde yüzde 50 indirim sağlanıyor.