Gazete Vatan Logo

Malta’da vahşice öldürülen Pelin Kaya cinayetinde kan donduran detaylar! Son mesajı yürek burktu

Korkunç olay Malta’da yaşandı. Alkollü bir kişi önce aracıyla ezdi, sonra da vahşice kafasına taşla vurarak öldürdü. Dehşete düşüren olayın kurbanı da kendisine yeni bir hayat kurmak isteyen Pelin Kaya oldu. Sosyal medyadan paylaştığı son mesaj ise okuyanları duygulandırdı.

Malta’da vahşice öldürülen Pelin Kaya cinayetinde kan donduran detaylar! Son mesajı yürek burktu

Kaya’yı ezen Jeremie Camilleri isimli 33 yaşındaki Fransız kökenli Malta vatandaşı olay sonrası polise direndi ve kaza nedeniyle bölgeye toplanan kalabalığa saldırdı. Saldırgan davranışlarını sürdüren ve yerde yaralı halde yatan Kaya’ya taş attığı da görülen Camilleri, polis tarafından şok tabancasıyla etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı. Cinayet gibi kazaya neden olan Camilleri’nin aşırı derecede alkol ve kokain aldığı tespit edildi. Mahkemeye çıkarılan Camillieri’nin kasten öldürme suçlamasıyla tutuklu yargılanmasına karar verildi. Kaya’nın iş yerinde çok sevildiği ve o gece doğum gününü kutladığı öğrenildi.

Malta’da Türk vatandaşı Pelin Kaya'yı aracıyla ezen Fransız kökenli Malta vatandaşının çıkarıldığı mahkemede kasten öldürmeden tutuklu yargılanmasına karar verildi. İç mimar olarak çalışan Pelin Kaya, 30 yaşına bastığı gün trafik kazasında hayatını kaybetmişti.

KAZADAN SONRA ÜZERİNE TAŞ ATTI

Görgü tanıklarının ifadesine göre tutuklanmadan önce polise karşı koyan Camilleri, kazadan sonra yerde yatan Türk kadının üzerine taş attı.

Haberin Devamı

Yine görgü tanıklarına göre Camilleri, genç kadına yardım etmek isteyenleri de engellemeye çalışırken olay yerine gelen polisin elektrikli şok tabanca kullanmasıyla kontrol altına alınabildi.

Güvenlik kamerası görüntülerine göre siyah bir BMV araç süren şoför, hız yaparken kontrolü kaybederek, kaldırımda yürüyen genç kadına çarptıktan sonra KFC tavuk zinciri şubesinin vitrinine şiddetle vurarak durabildi.

BİRBİRLERİNİ TANIMIYORLAR

Times of Malta gazetesi, İstanbullu olduğu belirtilen kazanın kurbanı ve saldırganın ilk belirlemelere göre birbirlerini tanımadıkları bilgisini paylaştı. Yine aynı haberde mobilya mağazası Onepercent in Birkirkara şirketinde son bir yıldır çalışan genç kadının hemen kaldırıldığı Mater Dei Hastanesi’ndeki tüm çabalara rağmen kurtarılamadığı belirtildi.

Genç kadının çalıştığı işyerindeki arkadaşları tarafından çok sevildiği bildirildi. Bu arada tutuklanan saldırganın hırsızlık suçundan adli denetim altında olduğu ortaya çıktı.

"KASTEN İŞLENMİŞ CİNAYET"

Pelin Kaya'nın yakınlarının ve Türkiye'nin Valetta Büyükelçiliği yetkililerinin de hazır bulunduğu ilk duruşmada Hakim Joe Mifsud, Camillieri'nin kasten öldürme suçlamasıyla tutuklu yargılanmasına karar verdi.

Haberin Devamı

Malta basınına duruşmadan yansıyan bilgilere göre, savunma tarafı, halihazırda psikiyatrik tedavi gördüğünü belirttikleri müvekkilleri Camilleri'nin bu nedenle Mount Carmel Hastanesi'ndeki adli tıp koğuşunda tutulmasına yönelik savunma yaptı. Ancak mahkeme, bu talebi kabul etmeyerek sanığın Corradino cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Milliyet'in haberine göre; duruşmada olayla ilgili bilgi veren polis müfettişi Keith Zahra, "Bu basit bir trafik kazası değil, kasten işlenmiş bir cinayet" dedi.

İlk duruşmanın ardından mahkeme çıkışında bir basın açıklaması yapan Pelin Kaya'nın dayısı Aykan Ceylan, "Pelin'le bizim bir parçamız gitti. Pelin, zeki ve harika bir insandı. Hayalleri ve arzuları vardı ve bunları Malta'da sürdürmeye karar vermişti. Pelin'in doğum gününde yaşanan bu acı olay yüzünden onun harika geleceği elinden alındı. Bir insanı bu vahşete iten şeyin ne olduğunu anlamıyoruz. İntikam değil, adalet istiyoruz ve adaletin tecelli etmesi için mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

SON MESAJI ORTAYA ÇIKTI

Sabah'ta yer alan habere göre; Kaya'nın son paylaşımı ise yürekleri burktu. Kaya, Malta'daki oda ve oda arkadaşı aranan bir sayfaya 8 Ocak'ta yazdığı mesajda, "Merhaba, kadın ev arkadaşı arıyorum. Gzira'da yaşıyorum. Dairede 2 yatak odası ve ortak banyo var. Şubat ayının ortası gibi müsait olacak. İlgileniyorsanız lütfen benimle iletişime geçmekten çekinmeyin" ifadelerini paylaştı. İstanbul'da yaşayan aile acı haberle yıkıldı. Kaya'nın ablası cenaze işlemleri için Malta'ya gitti.

Haberin Devamı

2 hafta sürmesi beklenen otopsinin ardından cenaze İstanbul'a getirilecek. Kaya'nın iş arkadaşları sosyal medyadan "Geçtiğimiz yıl ekibimizin bir parçası olan Pelin, hepimizde asla unutulmayacak silinmez bir iz bıraktı" mesajı paylaştı.