Gazete Vatan Logo

Prof. Dr. Bingür Sönmez: Sakın alıp, sağlığınızla oynamayın

Sosyal medyada ünlü kişilere ait fotoğraflarla dolandırıcılık yapanların son kurbanı dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez oldu. Toplumun yaygın sağlık sorunlarından kolesterol ve yüksek tansiyonu düşürmek için Prof. Dr. Sönmez’in sahte ilaç tavsiye ettiği yönündeki reklamlar sosyal medyadan yayılıyor.

Prof. Dr. Bingür Sönmez: Sakın alıp, sağlığınızla oynamayın

Fotoğraflarının kullanıldığı reklamlara itibar edilmemesini isteyen Prof. Dr. Sönmez, “Savcılığa ve bilişim polisine şikâyet ettim. Özel eğitimli uzmanlardan destek bile aldım. Ama küçük değişikliklerle devam ediyorlar. Sakın alıp, sağlığınızla oynamayın” uyarısında bulundu.  

UYDURMA İLAÇLAR

Hipertansiyon sorunuyla mücadele etmek için uydurma ve tıbbi geçerliliği olmayan ilaçları pazarlayan dolandırıcılar ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Sönmez’in görsellerini kullanıyor. İnstagram ve Facebook gibi sosyal medya platformlarından Prof. Dr. Sönmez’in fotoğrafıyla ilaç pazarlayan dolandırıcılar, toplumun büyük güven duyduğu ismi zan altında bırakıyor. Birkaç aydır sosyal medyada fotoğraflarının kullanılarak satılan uydurma ilaçların insan sağlığına olumsuz etkiler yapabileceğini belirten Prof. Dr. Sönmez, en etkili yolun yine sosyal medya üzerinden şikâyet etmek olduğunu vurguladı.

TEK YOL BU

Milliyet’e konuşan Prof. Dr. Sönmez, “ Yaklaşık 3 aydır korsan bir oluşum benim adıma uydurma ilaç pazarlıyor. Savcılık, bilişim ve siber polis hiçbir şey yapamıyor. ABD’den uzman bir bilgi işlemci aracılığı ile bir internet sitesini kapatıyoruz diğerini açıyorlar. Bulduğumuz adres ve telefonlarını savcılığa vermemize rağmen müdahale edilmiyor. Rastladığınız Facebook ve instagram ortamında lütfen sağ üst köşedeki 3 noktayı tıklayarak “Yanıltma ve dolandırma” şıkkını kullanarak şikayet ediniz. Tek yol bu. Ciddiye alıyorlar ve mutlaka size bir cevap geliyor.” dedi.

Haberin Devamı

‘HİÇBİR İŞLEM YAPILMADIĞI İÇİN DURMUYORLAR’

‘Normal kan basıncı ve düşük kolesterol için damarları temizleyin’ başlıklı sahte ilaçların satılmaması için mücadelesini sürdüreceğini belirten Prof. Dr. Sönmez, şunları söyledi: “Kapattırdığımız sitenin hemen ardından reklam görselini küçük değişikliklerle farklı sitelerde yayınlayarak aynı dolandırıcılığa devam ediyorlar. Adresleri ve telefonları belli ama sonuç alamıyoruz. Tek çözüm vatandaşların bilinçli olması ve bu dolandırıcılara kanmaması.”