Saha Expo

Saha Expo

Son dakika SAHA EXPO haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan SAHA EXPO ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını SAHA EXPO haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Saha Expo

haberleri sayfasında son dakika yaşanan saha expo gelişmeleri de dahil olmak üzere 44 saha expo haberi bulunmuştur. Tüm saha expo haberleri aşağıda listelenmiştir.
NATO ülkesine ilk Bayraktar TB2 teslimatı! Selçuk Bayraktar 'Bugün gönderdik' diyerek duyurdu
NATO ülkesine ilk Bayraktar TB2 teslimatı! Selçuk Bayraktar 'Bugün gönderdik' diyerek duyurdu Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar SAHA EXPO Savunma ve Havacılık Fuarı'nda açıklamalarda bulundu. Bayraktar, NATO ülkesine TB2'lerin ilk teslimatının gerçekleştiğini ve göreve hazırladıklarını söyledi.
28.10.2022 Ekonomi
İngiltere, Türk SİHA'sı satın alacak mı? İngiliz Savunma Bakanı, CNN TÜRK'te bizzat yanıtladı
İngiltere, Türk SİHA'sı satın alacak mı? İngiliz Savunma Bakanı, CNN TÜRK'te bizzat yanıtladı İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı'na katılmak üzere geldiği İstanbul'da CNN Türk özel açıklamalarda bulundu. Türk İHA ve SİHA'larına övgü dolu sözlerde bulunan Wallace, "Cephede oyun değiştirici olacak" dedi. Ayrıca Wallace, İngiltere'nin İHA veya SİHA alıp almayacağına ilişkin soruya da yanıt verdi.
26.10.2022 Ekonomi
Geleceğin haberleşme teknolojilerine yönelik iş birliği
Geleceğin haberleşme teknolojilerine yönelik iş birliği Karasal olmayan şebekelerin geliştirilmesi konusunda Turkcell ve ASELSAN mutabakat imzaladı. İş birliği kapsamında elde edilecek çıktıların, kablosuz haberleşme teknolojilerinin farklı uydu sistemleriyle kesintisiz entegrasyonu üzerine yapılacak standartlaşma ve ürünleşme çalışmalarına katkı sağlaması hedefleniyor.
26.10.2022 Bilim ve Teknoloji
Ağır sınıf insansız kara aracı KAPGAN ilk kez görüldü! 2 km menzilde zırh delici ateşleme sistemine sahip
Ağır sınıf insansız kara aracı KAPGAN ilk kez görüldü! 2 km menzilde zırh delici ateşleme sistemine sahip Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen ağır sınıf insansız kara aracı KAPGAN ilk kez SAHA Expo’da görücüye çıktı. KAPGAN, yerli ve özgün yazılımları, modüler mimarisi sayesinde farklı ihtiyaçlara yönelik farklı boyutlarda ve farklı tiplerde çeşitli görevleri yerine getirebilecek operasyonel konfigürasyon imkanına da sahip olacak.
26.10.2022 Ekonomi
Bakan Akar, Libya Başbakanı ve Savunma Bakanı Dibeybe ile görüştü
Bakan Akar, Libya Başbakanı ve Savunma Bakanı Dibeybe ile görüştü Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Libya Başbakanı ve Savunma Bakanı Abdulhamid Dibeybe ile görüştü.
25.10.2022 Siyaset
Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar: 4 milyar dolarlık ihracatı geçeceğiz
Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar: 4 milyar dolarlık ihracatı geçeceğiz SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, “Savunma sanayimizin bu yıl 4 milyar dolarlık ihracatı rahatlıkla geçeceğini şimdiden söyleyebilirim” dedi.
25.10.2022 Ekonomi
Mustafa Varank: Türkiye'ye karşı en küçük tehdide seyirci kalmayız
Mustafa Varank: Türkiye'ye karşı en küçük tehdide seyirci kalmayız SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nın resmi açılış töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Kimsenin endişe etmesine gerek yok. Türkiye'nin başkasının topraklarında gözü olmadı. Bizim savunma sanayii harikalarımız 10 yıllardır devam eden emperyalistlerin ya da maşalarının yaptığı zulümleri durdurmak için kullanılır. Türkiye'ye karşı yapılacak en küçük tehdide dahi seyirci kalmayız. Aksini düşünen varsa SAHA EXPO'yu görsünler" dedi.  
25.10.2022 Siyaset
Milli Savunma Bakanı Akar: Asıl yayılmacı, Yunanistan'ın ta kendisidir
Milli Savunma Bakanı Akar: Asıl yayılmacı, Yunanistan'ın ta kendisidir SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nın resmi açılış töreninde konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Biz sorunlara barışçıl çözüm önerileriyle yaklaşırken, bilinen bazı Yunanlı siyasiler kendi megali idea hayallerini örtmek, saklamak için Yeni Osmanlı diye bir söylem uydurdular. Bu söylemle akıllarınca Türkiye'yi yayılmacılıkla suçluyorlar. Asıl yayılmacı, kurulduğu günden bugüne burnumuzun dibine kadar gelip sürekli Türkiye'yi tahrik ve tehdit eden Yunanistan'ın ta kendisidir" dedi.
25.10.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında yeni ticaret hedefini açıkladı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında yeni ticaret hedefini açıkladı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dakar’da Senegal-Türkiye İş Forumu’nda önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Senegal'le ticaret hedefini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayın Cumhurbaşkanıyla 400 milyon ticaret hacmi hedefine ulaştık. Şimdi hedefimiz, 1 milyar dolar. Ortak gayretlerimizle bu rakama da kısa sürede ulaşacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.
21.02.2022 Siyaset
TUSAŞ İletişim Başkanı Serdar Demir kimdir? Serdar Demir'den acı haber!
TUSAŞ İletişim Başkanı Serdar Demir kimdir? Serdar Demir'den acı haber! Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Kurumsal Pazarlama ve İletişim Başkanı Serdar Demir (44) Ankara'nın Kızılcahamam ilçesindeki trafik kazasında yaşamını yitirdi. Peki, TUSAŞ İletişim Başkanı Serdar Demir kimdir? İşte hayatı ile ilgili detaylar...
14.11.2021 Gündem
SSB Başkanı Demir: Yerli üreticilerimize güvendikçe sonuç aldığımızı göreceğiz
SSB Başkanı Demir: Yerli üreticilerimize güvendikçe sonuç aldığımızı göreceğiz Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, yerli ürün önceliğinin her alanda mutlaka Türkiye'nin bir numaralı gündemi olması gerektiğini belirterek, "Yerli üreticilerimize güvendikçe, onlara imkan sağladıkça, biraz da sabırlı oldukça buradan sonuç aldığımızı göreceğiz. Savunma sanayisi bunun bir örneği." dedi.
13.11.2021 Bilim ve Teknoloji
'Türkiye - Ukrayna Savunma Sanayii İş Birliği' paneli yapıldı
'Türkiye - Ukrayna Savunma Sanayii İş Birliği' paneli yapıldı SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, "Şu anda Türkiye ile Ukrayna arasında 30’dan fazla proje var. Bu ilişki, tek taraflı değil, tamamlayıcı bir ilişki." dedi.
13.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Yerli otomobil TOGG'la ilgili flaş açıklama! Bakan Varank tarih verdi
Yerli otomobil TOGG'la ilgili flaş açıklama! Bakan Varank tarih verdi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu başkan ve üyeleriyle Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nu (TOGG) ziyaret etti. TOGG’un Bilişim Vadisi’ndeki Kullanıcı Deneyim Merkezi’ndeki teknik gezide milletvekilleri, Türkiye’nin otomobilini yakından inceledi.
13.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Savunma sanayiinde dev anlaşma! Baykar ve ASELSAN imzaları attı
Savunma sanayiinde dev anlaşma! Baykar ve ASELSAN imzaları attı İnsansız Hava Aracı (İHA) teknolojinlerinde dünya markası haline gelen Baykar ve savunma sanayinin milli gücü Aselsan SAHA EXPO 2021’de el sıkıştı. İnsansız hava araçlarını ithal ürünlere bağımlılıktan kurtaran CATS Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi’nde teslimatlar devam ederken iki tarafta yeni sözleşme için imza attı.
12.11.2021 Ekonomi
Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Amacımız insansız sistemde dünyanın en iyisi olmak
Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Amacımız insansız sistemde dünyanın en iyisi olmak SAHA İstanbul'un düzenlediği SAHA EXPO Savunma Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türkiye bir beşinci nesil kendi savaş uçağını geliştirmek üzere büyük bir gayret gösteriyor. Şu anda parçaların imalatı başladı. Ama şunu kaçırmamamız lazım. Dünya artık insansız gidiyor. Belki beşinci nesil savaş uçakları son insanlı savaş uçakları olacak. Ama bunun karşısında özellikle insansız savaşan İHA teknolojileri gibi teknolojilerle insanlığı uçakların devrini de yavaş yavaş geride bırakacağız. Bizim asıl hedefimiz insansız sistemlerde dünyanın en önemlisi olmak" dedi.
12.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'den insansız savaş uçağı hamlesi! Tarihi anlaşma imzaladı
Türkiye'den insansız savaş uçağı hamlesi! Tarihi anlaşma imzaladı Silahlı insansız hava aracı (SİHA) Bayraktar'ın üreticisi Baykar, Ukrayna ile önemli bir projeye imza attı. Geliştirilmekte olan insansız savaş uçağında Ukrayna menşeli Ivchenko Progress ve Motor Sich'in birlikte ürettiği AI-322F motoru kullanılacak.
11.11.2021 Ekonomi
TÜBİTAK, SAHA EXPO'da teknolojisini sergiledi
TÜBİTAK, SAHA EXPO'da teknolojisini sergiledi Türkiye'de milli teknolojilerin geliştirilmesindeki rolü dolayısıyla "ülkenin en büyük Ar-Ge merkezi" olarak nitelendirilen TÜBİTAK, son dönemde geliştirdiği çözümleri SAHA EXPO'da vitrine çıkardı.
11.11.2021 Bilim ve Teknoloji
İHA ve SİHA'ların görüntü kayıt kartları Gaziantep'ten
İHA ve SİHA'ların görüntü kayıt kartları Gaziantep'ten İpek Yolu Kalkınma Ajansı (İKA) Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz, "Gaziantep'te İHA ve SİHA'ların görüntü kayıt kartları üretiliyor. Yine kurşun geçirmez cam imalatımız var, beş eksenli, üç eksenli ve farklı CNC tezgahlarında ürettiğimiz savunma sanayi ürünlerinin yedek parçaları, onların tamamlayıcı maddeleri, termal kameralar ve radar sistemleri yaygın olarak ürettiğimiz ürünler. Bu ürün çeşitliliği her geçen gün artıyor." dedi.
11.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Bakan Akar: TSK dünyada az sayıda ordunun edinebileceği yüksek teknolojiye sahip
Bakan Akar: TSK dünyada az sayıda ordunun edinebileceği yüksek teknolojiye sahip Türkiye'nin en büyük sanayi kümesi SAHA İstanbul'un düzenlediği SAHA EXPO Savunma Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "TSK artık dünyada çok az sayıda ordunun edinebileceği  yüksek teknolojili avantajlara kavuşmuştur.  Savunma Sanayi kuruluşumuzun sahip olduğu nitelikli insan kaynağı ve oluşturduğu ekosistem ille geldiğimiz seviye gerçekten gurur vericidir" dedi. 
11.11.2021 Siyaset
Silahlı drone sistemi Songar'dan ihracat atılımı
Silahlı drone sistemi Songar'dan ihracat atılımı Asisguard Genel Müdürü Mustafa Barış Düzgün, "2 ülkeye Songar’ı ihraç ettik. 3 farklı ülkeyle de ciddi görüşmelerimiz var, sözleşme imzalama aşamasına geldik."dedi.
10.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'den kritik SİHA hamlesi: 2 yeni model daha geliyor
Türkiye'den kritik SİHA hamlesi: 2 yeni model daha geliyor Ulusal ve uluslararası birçok firmanın en yeni ürünlerinin sergilendiği SAHA EXPO 2021 fuarı başladı. Savunma sanayi, sivil havacılık ve uzay sektörlerinde milli sistemler geliştirmek hedefiyle kurulan SAHA İstanbul, büyük ilgi görüyor. Fuarda açıklamalarda bulunan BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, amfibi hücum gemisi sınıfına giren Türkiye'nin ilk gemisi olan TCG Anadolu’ya iniş-kalkış yapılabilen 2 yeni SİHA modeli hakkında önemli bilgiler verdi.
10.11.2021 Ekonomi
SAHA EXPO Savunma Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı kapılarını açtı
SAHA EXPO Savunma Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı kapılarını açtı Türkiye'nin en büyük sanayi kümesi SAHA İstanbul'un düzenlediği SAHA EXPO Savunma Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı.
10.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Savunmanın 5 kat büyüyen SAHA'sı kapılarını dünyaya açıyor
Savunmanın 5 kat büyüyen SAHA'sı kapılarını dünyaya açıyor SAHA EXPO ilk kez düzenlendiği 2018’e göre 5 kat daha büyük alanda gerçekleştirilecek, 30 ülkeden 600’ün üzerinde katılımcı ürün ve kabiliyetlerini sergileyecek.
15.10.2021 Bilim ve Teknoloji
ASELSAN ile SAHA İstanbul arasında 'Sanayileşme Etkinliği'
ASELSAN ile SAHA İstanbul arasında 'Sanayileşme Etkinliği' Ankara'da ASELSAN, SAHA İstanbul üye firmaları ile Sanayileşme Etkinliği'nde bir araya geldi. ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, "SAHA İstanbul'a üye olan ilk vakıf şirketlerinden biri olarak, iş birliğine devam ediyoruz ve bu çerçevede yoğun bir sinerji oluşturduğumuza inanıyoruz. Hali hazırda SAHA üyesi olan 250'yi aşkın firma ile aktif olarak çalışıyoruz; hatta 50 stratejik ortağımızın 17'si SAHA üyesi firmalardan oluşuyor" dedi.
8.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Dünyanın ilk sanal savunma fuarına yoğun ilgi
Dünyanın ilk sanal savunma fuarına yoğun ilgi SAHA İstanbul tarafından düzenlenen SAHA EXPO'ya katılan firma sayısı 304'e yükseldi, fuarın ziyaretçi sayısı 65 bin 757'ye ulaştı.
18.01.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Saha Expo ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki saha expo haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.