Rus Ekonomisi

Rus Ekonomisi

Son dakika rus ekonomisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan rus ekonomisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını rus ekonomisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Rus Ekonomisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan rus ekonomisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 39 rus ekonomisi haberi bulunmuştur. Tüm rus ekonomisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Fransa Maliye Bakanı Le Maire: Rus ekonomisinin çökmesine neden olacağız
Fransa Maliye Bakanı Le Maire: Rus ekonomisinin çökmesine neden olacağız Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, Rusya’nın Ukrayna saldırılarının ardından Rusya'ya uygulanan yaptırımların Rus ekonomisini çökerteceğini söyledi.
1.03.2022 Dünya
Rus ekonomisinde işler iyi gitmiyor! Toplantıda her şeyi anlatan o görüntü...
Rus ekonomisinde işler iyi gitmiyor! Toplantıda her şeyi anlatan o görüntü... Ekonomik yaptırımlar ve faiz artırımı derken Rus ekonomisi zora düştü. Toplantıdan gelen görüntülerde, Putin ve yetkililerin uzun bir masanın iki ucunda birbirlerine mesafeyle durduğu görülüyor. Ülkedeki finansal gerginlik ise kritik toplantıda yüzlere yansıdı...
1.03.2022 Dünya
ABD'den son dakika Rusya kararı! Yasak geldi...
ABD'den son dakika Rusya kararı! Yasak geldi... ABD, ABD'li şirket ve vatandaşlarının Rusya Merkez Bankası ile işlem yapmasını yasaklıyor. Biden yönetiminden yapılan açıklamada "uzun zamandır planlıyoruz. Şimdi hazırız" denildi. Öte yandan ABD'nin büyük bankalarından JPMorgan, Ukrayna'yı işgal ettiği için Batı ülkelerinin ağır yaptırımlarına hedef olan Rusya ekonomisinin yılın ikinci çeyreğinde yüzde 20 gerileyeceği tahmininde bulundu.
28.02.2022 Ekonomi
Rus ekonomisi günde 100 milyar ruble kaybediyor
Rus ekonomisi günde 100 milyar ruble kaybediyor Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Maksim Reşetnikov, ülkede bu yıl bütçe açığının GSYH'ye oranının yüzde 5 olabileceğini belirterek, “Rus ekonomisi yeni tip corona virüs (Kovid-19) önlemleri nedeniyle günde 100 milyar ruble kaybediyor.” dedi.
24.04.2020 Dünya
Putin: ''Rus ekonomisi istikrara kavuştu''
Putin: ''Rus ekonomisi istikrara kavuştu'' Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus ekonomisinin durumunun istikrara kavuştuğunu, fakat kesin iyileşmenin yaşandığını söylemek için erken olduğunu bildirdi...
17.06.2021 Dünya
Financial Times: ''Rus sanayi sektörü düzelmeye başladı''
Financial Times: ''Rus sanayi sektörü düzelmeye başladı'' The Financial Times, Rus ekonomisinin düzelmeye başladığını ve bunu IHS Markit analitik şirketinin verilerinin gösterdiğini bildirdi.
17.06.2021 Dünya
Putin: Brexit'e Rusya sebep olmadı
Putin: Brexit'e Rusya sebep olmadı İngiltere'nin AB'den ayrılma kararını değerlendiren Rusya Devlet Başkanı Putin, İngilizlerin Brexit tercihinin 'anlaşılır' olduğunu belirtip, "Kimse daha zayıf ekonomileri beslemek istemez" dedi.
17.06.2021 Dünya
"Rus ekonomisinde yüzde 5'lik büyüme pratikte imkansız"
"Rus ekonomisinde yüzde 5'lik büyüme pratikte imkansız" Rus Ekonomik Kalkınma Bakanlığı raporunda, petrol fiyatlarının varil başına 50 dolar seviyesinin üstüne çıkması halinde bile, yıllık yüzde 5 ila 7'lik ekonomik büyüme rakamlarına ulaşmanın pratikte imkansız olduğu bildirildi...
23.05.2016 Ekonomi
Fitch'den Rusya'ya soğuk duş!
Fitch'den Rusya'ya soğuk duş! Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel büyüme beklentisini yüzde 2,9’dan yüzde 2,5’e çektiğini açıkladı
7.03.2016 Ekonomi
Ruslar her geçen gün kötüye gidiyor!
Ruslar her geçen gün kötüye gidiyor! Rusya'nın ekonomik krizi küresel gücünü zayıflatıyor mu?
26.02.2016 Dünya
Putin'den flaş açıklama
Putin'den flaş açıklama Rusya Devlet Başkan Vladimir Putin, Rus ekonomisindeki durumun 'kolay' olarak tanımlanamayacağını ancak felaket beklemenin de yersiz olduğunu söyledi...
9.02.2016 Ekonomi
Medvedev'den küstah Türkiye açıklaması
Medvedev'den küstah Türkiye açıklaması Rusya'daki birçok televizyon kanalında canlı yayınlanan programda konuşan Başbakan Dmitriy Medvedev, hem iç ve dış politika hem de ekonomiye ilişkin merak edilen tüm sorulara yanıt verdi...
9.12.2015 Dünya
Putin'in korkusu petrol fiyatlarındaki düşüş
Putin'in korkusu petrol fiyatlarındaki düşüş Putin’in gerginliği tırmandırmasının perde arkasında petrol fiyatlarındaki düşüş olduğu belirtiliyor. Petrol ve doğalgaz gelirleri 450 milyar dolardan 230 milyar dolara düşen Putin, Ortadoğu’daki hatların Akdeniz’e bağlanmasını engellemeye çalışarak, ülkesini de krizden çıkarmaya çalışıyor.
29.09.2021 Gündem
ABD'den Rus Ekonomisi hakkında ilk açıklama
ABD'den Rus Ekonomisi hakkında ilk açıklama John Kerry, Rusya'ya karşı uygulanan yaptırımlar ve Ruble'nin düşüşü hakkında açıklama yaptı.
16.12.2014 Dünya
Antalya tehdit altında!
Antalya tehdit altında! Rus Ekonomisini ve Türkiye-Rusya arasındaki ekonomik ilişkileri inceleyen ALB Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Arda Coşar, daralan Rus ekonomisi sebebiyle Türk turizm sahnesinden çekilen Rusların yaratacağı kaybın, 1 milyar dolara varabileceğini ve öncelikle Antalya’yı vuracağını söyledi...
4.12.2014 Ekonomi
Doğal gaz ile ilgili flaş karar! Avrupa harekete geçti, yüzde 15 azaltın
Doğal gaz ile ilgili flaş karar! Avrupa harekete geçti, yüzde 15 azaltın Doğal gaz ile ilgili flaş karar. Avrupa resmen harekete geçti. Avrupa Komisyonu, Rusya gazının tamamen kesilmesine karşı hazırladıkları 'acil durumu' planı kapsamında üye ülkelerden gaz kullanımını yüzde 15 azaltmalarını istedi. Üye ülkeler yeterli ilerleme gösteremezse ya da durum kötüleşirse AB 'acil durum' ilan edecek. Teklif açıklanması ile beraber tartışmaları da beraberinde getirdi.
20.07.2022 Dünya
Türkiye ve Rusya iş dünyası buluşması
Türkiye ve Rusya iş dünyası buluşması Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Kommersant tarafından düzenlenecek 'Türkiye ve Rusya Yeni İşbirliği Ufukları 22' organizasyonu kapsamında Rus ve Türk iş insanlarıyla Antalya'da bir araya gelecek. ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Şahin, “Rusya ile ticaret yapmak isteyen, bilgi almak, tanışmak isteyen tüm yatırımcılarımızı ve iş insanlarımızı 27 Temmuz'da odamızda yapılacak toplantıya davet ediyoruz" dedi.
20.07.2022 Ekonomi
Dolar ve euro ile ilgili çok çarpıcı analiz! Dev banka 'Euro 1 doların altına düşebilir' diyerek açıkladı...
Dolar ve euro ile ilgili çok çarpıcı analiz! Dev banka 'Euro 1 doların altına düşebilir' diyerek açıkladı... Dolar ve euro ile ilgili dikkat çeken analiz! Dev ekonomiler enflasyonla mücadele etmeye devam ediyor. Enflasyonla mücadele için faizi kullanan ABD ekonomisinde resesyon riskleri ortaya çıkmaya başladı. Goldman Sachs, ABD ekonomisinin önümüzdeki yıl resesyona girme olasılığının arttığını açıkladı. Danske Bank ise euronun 1 doların altına inebileceğini raporladı. ABD vatandaşları ise en son yaşanan 2008 krizinden sonra tasarruflarını en düşük seviyelere indirdi.
21.06.2022 Ekonomi
ABD Başkanı Biden'dan NATO açıklaması: 100 binden fazla amerikan askeri...
ABD Başkanı Biden'dan NATO açıklaması: 100 binden fazla amerikan askeri... ABD Başkanı Joe Biden, Polonya'nın başkenti Varşova'ya yaptığı ziyarette Ukrayna krizine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamalarında Rusya Devlet Başkanı Putin’e seslenen Biden, “Hiçbir şekilde Rusya, NATO’nun müttefiklerinden herhangi birine zarar vermeyi aklından bile geçirmesin çünkü NATO topraklarının her bir karışını korumak gibi asil bir görevimiz var NATO olarak." ifadelerini kullandı.
26.03.2022 Dünya
Ukrayna-Rusya savaşında son dakika gelişmesi! NATO mu devreye giriyor? Bomba hamle, Putin ve Zelenskiy...
Ukrayna-Rusya savaşında son dakika gelişmesi! NATO mu devreye giriyor? Bomba hamle, Putin ve Zelenskiy... Ukrayna-Rusya savaşında son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Rus işgalciler Karadeniz'den Odesa'yı bombardımana tuttu, Kiev ve diğer şehirlerde patlamalar var. Rus ordusu, bu kez Suriye'de de bulunmuş bir generalini kaybetti. İki gazeteci daha öldürüldü, Kiev'e gelen ilk yabancı liderler Zelenskiy ile buluştu. Ukrayna lideri ABD'ye seslenerek "11 Eylül'ü hatırlayın" dedi ve hava sahasının kapatılmasını istedi. ABD'nin Kiev Büyükelçiliğinden de korkunç bir iddia geldi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yeni açıklama yaptı. Stoltenberg Ukrayna'nın NATO'ya katılıp katılmayacağı konusundaki soruya da yanıt verdi. İşte son dakika haberinin detayları...
16.03.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında flaş gelişme! Tümgeneral Viktor Gulevich'in istifası orduyu sarstı...
Rusya-Ukrayna savaşında flaş gelişme! Tümgeneral Viktor Gulevich'in istifası orduyu sarstı... Rus ordusu Ukrayna topraklarından ilerlerken cephe hattının iki tarafından da flaş son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Rusya’nın bu savaştaki tek ve en büyük destekçisi Belarus ise bir istifa haberiyle çalkalanıyor.
7.03.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika haberleri! Rusya - Ukrayna arasındaki 3.görüşme gerçekleşti! Rusya ateşkes ilan etti...
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika haberleri! Rusya - Ukrayna arasındaki 3.görüşme gerçekleşti! Rusya ateşkes ilan etti... Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları devam ediyor. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanlarının Antalya'da görüşeceğini açıkladı. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Karadeniz'de bir Rus savaş gemisinin çoklu roketatar sisteminden fırlatılan füzelerle batırıldığını aktardı. Rusya, Moskova'ya dost olmayan ülkelerin listesini resmen onayladı. Kiev’in kent meydanında güvenlik önlemleri arttırılarak barikatlar kuruldu. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "NATO topraklarına yönelik herhangi bir saldırı gerçekleştirilirse NATO topraklarının her bir köşesini savunmak için gerekli adımları atacağız" ifadelerini kullandı.
7.03.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşında sıcak gelişme!  Dünyaya ilan ettiler: 3. Dünya Savaşı başladı
Rusya - Ukrayna savaşında sıcak gelişme! Dünyaya ilan ettiler: 3. Dünya Savaşı başladı Dünyanın korku ile takip ettiği Rusya-Ukrayna savaşı 9. gününde de tüm şiddetiyle sürüyor. Rusya ordusu ile Ukrayna ordusu Zaporoji nükleer santral için çatışmaya girince santralin bazı bölümlerinde yangın çıktı. Rusya'yı 'nükleer terörizm' ile suçlayan Zelenski, 'Rusya nükleer santral vuran ilk ülke olarak tarihe geçti' dedi. İngiltere, Rusya’nın Ukrayna'daki nükleer santrale saldırısı sonrasında BM Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı. ABD'den "Çatışma bize gelirse biz hazırız" açıklaması gelirken, Ukrayna sınırına 5 kilometre mesafedeki Amerikan askerleri fotoğraflandı.
4.03.2022 Dünya
SWIFT hamlesi Rusya'nın nefesini kesecek! ABD duyurdu...
SWIFT hamlesi Rusya'nın nefesini kesecek! ABD duyurdu... ABD ve Avrupa ülkeleri Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının ardından peş peşe yaptırım karalarını açıkladı. Öte yandan ekonomik olarak Rusya'nın nefesini kesecek bir hamle planlanıyor. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'nın Birleşmiş Milletler kürsüsünden Rusya'nın SWIFT adı verilen uluslararası ödeme sistemiyle olan bağlarının acilen kesilmesini istedi. Peki nedir bu SWIFT sistemi ve ne işe yarıyor? Daha da önemlisi Rusya'nın sistemin dışında bırakılması ne anlama geliyor? İşte konu ile ilgili tüm detaylar...
26.02.2022 Dünya
Avrupa Rusya'yı böyle vuracak! Karar verildi!
Avrupa Rusya'yı böyle vuracak! Karar verildi! Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açmasıyla birçok ülke Rusya’ya yaptırım uygulamaya başladı. Avrupa Birliği de Rus ekonomisine orta vadede ciddi zararlar verecek yaptırımlar konusunda uzlaştı. Yaptırımlarda öncelik finans sistemine verilirken, Rus havacılığının sekteye uğratılması, ihtiyaç duyulan teknolojik ürünlere sınırlandırma getirilmesi, vize uygulamalarının sertleştirilmesi gibi maddeler de yer alıyor. AB, enerji konusunda ise çok fazla adım atma taraftarı değil.
26.02.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Rus Ekonomisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki rus ekonomisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.