Rum

Rum

Son dakika rum haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan rum ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını rum haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Rum

haberleri sayfasında son dakika yaşanan rum gelişmeleri de dahil olmak üzere 722 rum haberi bulunmuştur. Tüm rum haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Fidan'dan Ankara'daki terör saldırısına sert tepki: PKK/YPG'nin kontrolündeki tüm tesisler artık meşru hedef
Bakan Fidan'dan Ankara'daki terör saldırısına sert tepki: PKK/YPG'nin kontrolündeki tüm tesisler artık meşru hedef Ankara'daki saldırı girişimiyle ilgili konuşan Bakan Fidan, PKK/YPG'nin kontrolündeki tüm tesislerin güvenlik güçlerinin meşru hedefi olduğunu söyleyerek "2. ve 3. şahısların buradan uzak durmasını tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.
4.10.2023 Gündem
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan Rum temsilcinin Karabağ ve Kıbrıs iddialarına sert yanıt
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan Rum temsilcinin Karabağ ve Kıbrıs iddialarına sert yanıt TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İrlanda’nın başkenti Dublin'de düzenlenen Avrupa Parlamento Başkanları Konferansı’nda, “Türkiye’nin Kıbrıs’ta, Azerbaycan’ın ise Karabağ’da işgalci olduğunu” iddia eden Rum temsilciye sert şekilde yanıt verdi.
28.09.2023 Gündem
Kuzey Kıbrıs'ta yol projesine BM Barış Gücü askerleri müdahale etti Türk askerleri harekete geçti
Kuzey Kıbrıs'ta yol projesine BM Barış Gücü askerleri müdahale etti Türk askerleri harekete geçti Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Pile-Yiğitler Yolu Projesi'ni engellemek isteyen BM Barış Gücü Askerleri ile Türk askerleri arasında gerginlik yaşandı. Alana yerleştirdiği beton bloklar dozer yardımıyla kaldırıldı. Bu esnada BM Barış Gücü askerleri ile KKTC güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı. O anlar kameralara yansıdı.
18.08.2023 Dünya
Rum akaryakıt istasyonları KKTC'den yakıt alınmasını protesto etti
Rum akaryakıt istasyonları KKTC'den yakıt alınmasını protesto etti Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ndeki (GKRY) akaryakıt istasyonu sahipleri Rumların KKTC'den yakıt almasını protesto etti. Eylem nedeniyle Metehan Sınır Kapısı’ndaki geçişler bir süreliğine durdu.
27.06.2023 Dünya
Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde saldırıya uğrayan Asya Karaali’nin duruşması 6 Temmuz’da yapılacak
Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde saldırıya uğrayan Asya Karaali’nin duruşması 6 Temmuz’da yapılacak Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde (GKRY) Kıbrıs Türkü 25 yaşındaki Asya Karaali’yi darp eden 2 Rum’un duruşması 6 Temmuz’da yapılacak.
9.06.2023 Gündem
Asya’ya Kıbrıs'ta yumruklu saldırı! Duvardan aşağı atıldı, görüntüler ortaya çıktı
Asya’ya Kıbrıs'ta yumruklu saldırı! Duvardan aşağı atıldı, görüntüler ortaya çıktı Kıbrıs’ta Aya Napa’da Türk ve Rum gençler arasında kavga çıktı. Çıkan kavgada Asya Karaali yaralandı. Rum polisi, iki ön dişi ve iki parmağı kırılan genç kadına saldıran 2 Rum’u tutuklarken, kavgaya karışan bir Kıbrıslı Türk hakkında da arama kararı çıkardı.
7.06.2023 Dünya
Kıbrıs Türkü Asya Karaali'nin GKRY'de duvardan aşağı atıldığı anlara ait görüntüler ortaya çıktı
Kıbrıs Türkü Asya Karaali'nin GKRY'de duvardan aşağı atıldığı anlara ait görüntüler ortaya çıktı Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde (GKRY) Kıbrıs Türkü 25 yaşındaki Asya Karaali'nin darbedildiği ve 2 metre yüksekliğindeki duvardan aşağı atıldığı anlara ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.
6.06.2023 Dünya
Kıbrıs Türkü Asya Karaali'nin GKRY'de duvardan aşağı atıldığı anlara ait görüntüler ortaya çıktı
Kıbrıs Türkü Asya Karaali'nin GKRY'de duvardan aşağı atıldığı anlara ait görüntüler ortaya çıktı Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde (GKRY) Kıbrıs Türkü 25 yaşındaki Asya Karaali'nin darp edildiği ve 2 metre yüksekliğindeki duvardan aşağı atıldığı anlara ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.
6.06.2023 Dünya
Rum suresi meali, Türkçe okunuşu, mucizesi! Rum suresi ne zaman indi, kaçıncı sayfa, kaç ayet? Rum suresi 21. 47. 141. 12. 30. ayet
Rum suresi meali, Türkçe okunuşu, mucizesi! Rum suresi ne zaman indi, kaçıncı sayfa, kaç ayet? Rum suresi 21. 47. 141. 12. 30. ayet Rum Suresi 60 ayetten oluşur. Mekke döneminde inen, Mushaf'taki sıralamada otuzuncu, iniş sırasına göre seksen dördüncü sure olan Rum Suresi meali, Türkçe okunuşu merak ediliyor. Kureyş kabilesinin İslâm'a karşı olumsuz tutumunu anlatan Rum Suresi okunması faziletli sureler arasında yer alır. İşte Rum Suresi okunuşu, anlamı…
14.05.2023 Gündem
Ömer Çelik: Ersin Tatar'ın konvoyunun önünü keserek slogan atan faşistlerin tavrını lanetliyoruz
Ömer Çelik: Ersin Tatar'ın konvoyunun önünü keserek slogan atan faşistlerin tavrını lanetliyoruz AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Londra'da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın konvoyunun önünü kesilip, slogan atılmasına tepki göstererek, "Faşistlerin tavrını lanetliyoruz" dedi.
30.03.2023 Gündem
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'a Londra'da saldırı girişimi
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'a Londra'da saldırı girişimi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın konvoyuna İngiltere’nin başkenti Londra’da saldırı girişiminde bulunuldu.
29.03.2023 Gündem
KKTC’yi şok eden vahşi cinayet! Zanlı Kıbrıs Rum kesiminde yakalandı
KKTC’yi şok eden vahşi cinayet! Zanlı Kıbrıs Rum kesiminde yakalandı Kuzey Kıbrıs'ın Gazimağusa şehrinde işlenen cinayet yavru Vatan'ı sarstı. Annesi Kıbrıs Türkü babası ise Suriyeli olduğu öğrenilen 16 yaşındaki lise öğrencisi Helin Reessur’un cesedi Gazimağusa kentinin turistik İskele Long Beach bölgesinde bir rezidans sitesi inşaat alanında bulundu. Polis, ilk incelemede Helin’in başına sert bir cisim vurularak öldürüldüğünü belirledi.
26.01.2023 Gündem
Türkiye ve KKTC’den Rumlara sert doğal gaz tepkisi!
Türkiye ve KKTC’den Rumlara sert doğal gaz tepkisi! Kıbrıs Rum kesiminin adanın batısında doğalgaz rezervi bulunduğunu açıklamasının ardından Türkiye ve KKTC, ‘KKTC’nin haklarının ihlal edildiği’ açıklamasında bulundu.
25.12.2022 Gündem
Mevlana kimdir? Mevlana’nın 7 öğüdü ne? Mevlana’dan alıntılar, özlü ve kısa sözler!
Mevlana kimdir? Mevlana’nın 7 öğüdü ne? Mevlana’dan alıntılar, özlü ve kısa sözler! Mevlana anma törenleri Konya’da başlıyor. Asırlardır "düğün gecesi" anlamına gelen "Şeb-i Arus" adıyla anılan Mevlana’nın ölüm yıldönümü için etkinlikler düzenleniyor. Allah’a kavuşma olarak tanımlanan vuslat yıl dönümü, hem Türkiye’de hem de dünyada takip ediliyor. Türk-İslam düşünürü ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin tasavvufi öğretileri ve eserleriyle insanlığa yüzyıllardır yol gösteriyor. Pek çok kişi de, Hz. Mevlâna'nın Vuslat Yıldönümü Anma Törenleri (Şeb-i Arûs) için Konya’ya akın ediyor. Peki, Mevlana kimdir? Mevlana’nın 7 öğüdü ne? Mevlana Şems ilişkisi nasıldı? Mevlana’dan alıntılar, özlü ve kısa sözler!
5.12.2022 Kültür Sanat
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM Zirvesi sonrası kritik mesaj: Atılımlarımız ilgi ve gıptayla izlenmekte
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM Zirvesi sonrası kritik mesaj: Atılımlarımız ilgi ve gıptayla izlenmekte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 günlük diplomasi trafiği 15 Eylül'de Özbekistan'ın Semerkant şehrinde özel konuk olarak katıldığı Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) 22. Devlet Başkanları Zirvesi ile başladı, New York'taki Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurulu kapsamındaki temaslarını tamamlamasıyla sona erdi. Erdoğan, ABD ziyareti sonunda New York’taki Türkevi’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, BM Genel Kurulu'ndaki konuşması hakkında "Adaletsizliklere, eşitsizliklere dünyanın kayıtsız kalma lüksünün artık kalmadığına dikkat çektim" dedi. Enerji ve gıda kriziyle ilgili "Tüm dünya liderlerinin ortak gayretiyle olması gereken bir süreç. Hepsinin bu kanalı zorlaması lazım. Yani Sayın Putin’le az veya çok bir hukuku olanın, kendisiyle bunları görüşmesi ve bu kapıyı zorlaması lazım" ifadelerini kullandı. F-16 konusunda son durumu da değerlendiren Erdoğan, Bakan Akar'ın muhatabıyla görüşmelerinin devam ettiğini, havanın olumlu istikamette geliştiğinin altını çizdi.
22.09.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan harekat mesajı: Bir gece ansızın gelebiliriz, hem de her yere
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan harekat mesajı: Bir gece ansızın gelebiliriz, hem de her yere Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahlat'ta Malazgirt Zaferi'nin 951. yıl dönümünde konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Güney sınırlarımızı bir uçtan bir uca, 30 kilometre derinlikte bir koridorla güvence altına alana kadar mücadelemizin bitmeyeceğini buradan tüm dünyaya bir kez daha ilan ediyorum. Hep söylediğimiz gibi bir gece ansızın gelebiliriz. Hem de her yere gelebiliriz” dedi.
25.08.2022 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu'ndan flaş Suriye açıklaması: Diyalog için şart olmaz
Bakan Çavuşoğlu'ndan flaş Suriye açıklaması: Diyalog için şart olmaz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'deki son durum, İsrail ile normalleşme süreci ve Rumların doğalgaz keşfine dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
23.08.2022 Dünya
Balıklı Rum Hastanesi'nde felaket atlatılmıştı! İtfaiye raporu ortaya çıktı: İşte yangının nedeni
Balıklı Rum Hastanesi'nde felaket atlatılmıştı! İtfaiye raporu ortaya çıktı: İşte yangının nedeni İstanbul Zeytinburnu’nda bulunan Balıklı Rum Hastanesi’nin yaşlıların kaldığı bölümde çıkan yağında büyük bir facia atlatılmıştı… Burada kalan 104 yaşlı yanmaktan son anda kurtarılmıştı… Peki o yangın neden çıktı… İtfaiye raporunda ne var….
13.08.2022 Gündem
Balıklı Rum Hastanesi'nde çıkan yangınla ilgili soruşturma başlatıldı
Balıklı Rum Hastanesi'nde çıkan yangınla ilgili soruşturma başlatıldı İstanbul'un en eski hastanelerinden biri olan Balıklı Rum Hastanesi'nin Yaşlı Bakımevi bölümünde dün saat 12.30 sıralarında bilinmeyen nedenle yangın çıkmış ve 2 saat süren çalışmalarla kontrol altına alınmıştı. Yangına ilişkin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı. AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy Balıklı Rum Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. Arısoy, "İlk incelemelerde taşıyıcı sistemlerinde herhangi bir problem yok. Duvarlar, taşıyıcı unsurlarda herhangi bir zarar yok. Çatı yanmış durumda" dedi. İstanbul Rum Patriği Bartholomeos da, Balıklı Rum Hastanesi’ni ziyaret etti. Barholomeos, hastane içerisinde incelemelerde bulunarak, bilgi aldı.
5.08.2022 Gündem
Sağlık Bakanı Koca'dan Balıklı Rum Hastanesi'yle ilgili yeni açıklama
Sağlık Bakanı Koca'dan Balıklı Rum Hastanesi'yle ilgili yeni açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Zeytinburnu Balıklı Rum Hastanesinde meydana gelen yangında, 103 hastanın herhangi bir yaralanma olmadan tahliye edildiğini açıkladı.
4.08.2022 Gündem
Balıklı Rum Hastanesi'nin sahibi kim, hastane kimin, kaç yılında kuruldu? Balıklı Rum Hastanesi nerede?
Balıklı Rum Hastanesi'nin sahibi kim, hastane kimin, kaç yılında kuruldu? Balıklı Rum Hastanesi nerede? İstanbul'da öğle saatlerinde Balıklı Rum Hastanesi'nde çıkan yangın sonrası hastane alev aldı. Peki, Balıklı Rum Hastanesi nerede, kaç yılında kuruldu, Balıklı Rum Hastanesi’nde çıkan yangın söndü mü, yangının nedeni ne? Balıklı Rum Hastanesi'nin sahibi kim?
4.08.2022 Yaşam
Balıklı Rum Hastanesi'nde yangın çıktı!
Balıklı Rum Hastanesi'nde yangın çıktı! İstanbul Zeytinburnu'nda bulunan Balıklı Rum Hastanesi'nde yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saat süren çalışmasıyla kontrol altına alındı. Hastalar, sedyeler ve tekerlekli sandalyelerle tahliye edildi.
4.08.2022 Yaşam
Türkiye'den Akdeniz hamlesi! Abdülhamid Han yola çıktı...
Türkiye'den Akdeniz hamlesi! Abdülhamid Han yola çıktı... Kıbrıs Barış Harekatı'nın 48'inci yıl dönümünde KKTC'de konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, dünyanın en gelişmiş sondaj gemilerinden biri olan Abdülhamid Han'ın Doğu Akdeniz'deki mesaisine başlayacağını söyledi. Oktay, arama çalışmaları için Ağustos ayının planlandığını ifade etti. Oktay, bölgedeki hidrokarbon faaliyetleri için ise, "Akdeniz'de karbon kaynakları Rum'un oyuncağı değildir" dedi.
20.07.2022 Siyaset
Alkol fiyatlarına zam mı geldi? Temmuz 2022 güncel alkol fiyatları ne kadar oldu? 20 Temmuz alkol zammı sonrası votka, viski, rum, şarap fiyatları
Alkol fiyatlarına zam mı geldi? Temmuz 2022 güncel alkol fiyatları ne kadar oldu? 20 Temmuz alkol zammı sonrası votka, viski, rum, şarap fiyatları Alkol fiyatlarına zam mı geldi? Altı aylık enflasyon rakamlarına göre ÖTV fiyatı yeniden belirlenendi. Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, bugün itibarıyla bir içki grubuna ait ithal şarap, votka, viski ve likör ürünlerine zam geldiğini söyledi. Peki alkole ne kadar zam geldi, güncel 2022 Temmuz alkol fiyatları ne kadar oldu?  İşte 20 Temmuz alkol zammı ile ilgili son durum…
20.07.2022 Ekonomi
KYK kredi borçları masada! Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı
KYK kredi borçları masada! Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı KYK kredi borçlarıyla ilgili düzenlemenin de son haline kavuşacağı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı.
18.07.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Rum ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki rum haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.