Gkry

Gkry

Son dakika gkry haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gkry ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gkry haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gkry

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gkry gelişmeleri de dahil olmak üzere 287 gkry haberi bulunmuştur. Tüm gkry haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dışişleri: GKRY'nin tek taraflı tasarrufları kabul edilemez
Dışişleri: GKRY'nin tek taraflı tasarrufları kabul edilemez Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Bakanlar Kurulu'nda onaylanan Deniz Saha Planlamasına ilişkin, "GKRY'nin deniz yetki alanlarına dair tek taraflı tasarruflarının kabul edilmeyeceği başından beri ifade edilmekte ve ülkemizin sahadaki uygulamaları bu çerçevede sürmektedir" dedi.
23.12.2023 Gündem
Akdeniz'de dengeleri değiştirecek boru hattı! Türkiye-İsrail enerjide anlaştı
Akdeniz'de dengeleri değiştirecek boru hattı! Türkiye-İsrail enerjide anlaştı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüşmesine ilişkin “İsrail’le enerji sondaj çalışmasını başlatacağız” açıklaması, Akdeniz’de dengeleri değiştirecek önemli bir adım olarak yankılandı. Uzmanlar Doğu Akdeniz gazının Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaşmasının bölgeyi nasıl etkileyeceğini anlattı.
23.09.2023 Ekonomi
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Seçim sonucunu algılamayan tek kişi Kılıçdaroğlu
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Seçim sonucunu algılamayan tek kişi Kılıçdaroğlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Milletimiz açısından, milli irade açısından seçimin nihai neticesi o gün tecelli etti. Seçim sonucunu bütün dünya ve Türkiye’deki herkes net bir şekilde algılamışken seçim sonucunu algılamayan tek kişi Kemal Kılıçdaroğlu'' dedi.
28.08.2023 Gündem
Türkiye'den Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ndeki cami saldırısına kınama
Türkiye'den Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ndeki cami saldırısına kınama Dışişleri Bakanlığı'nca, Limasol kentinde bulunan Köprülü Hacı İbrahim Ağa Camisi'ne yapılan kundaklamaya ilişkin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni (GKRY) kınandı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın tümüyle desteklendiği ifade edildi.
26.08.2023 Gündem
MSB'den ABD'ye tatbikat tepkisi: Terörle mücadele teröristlerle yapılmaz
MSB'den ABD'ye tatbikat tepkisi: Terörle mücadele teröristlerle yapılmaz Milli Savuma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Albay Zeki Aktürk, terör örgütlerine yönelik mücadelenin kesintisiz devam ettiğini belirterek, "Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil; son bir haftada 40 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylelikle 1 Ocak'tan itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1102'ye ulaşmıştır" dedi.
24.08.2023 Gündem
ABD'nin skandal Kıbrıs kararına Türkiye'den sert tepki
ABD'nin skandal Kıbrıs kararına Türkiye'den sert tepki ABD, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne yönelik silah ambargosunu 2024 yılı için kaldırdı. Alınan skandal karar sonrası Dışişleri Bakanlığı'ndan yazılı bir açıklama geldi.
19.08.2023 Gündem
Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis: Türkiye ile müzakerelere hazırız
Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis: Türkiye ile müzakerelere hazırız Yunanistan Dışişleri Bakanı Giorgos Gerapetritis, Yunanistan'ın deniz sınırları konusunda yaşanan anlaşmazlığı çözmek için Türkiye ile müzakerelere başlamaya hazır olduğunu ifade etti.
4.07.2023 Dünya
Rum akaryakıt istasyonları KKTC'den yakıt alınmasını protesto etti
Rum akaryakıt istasyonları KKTC'den yakıt alınmasını protesto etti Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ndeki (GKRY) akaryakıt istasyonu sahipleri Rumların KKTC'den yakıt almasını protesto etti. Eylem nedeniyle Metehan Sınır Kapısı’ndaki geçişler bir süreliğine durdu.
27.06.2023 Dünya
Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde saldırıya uğrayan Asya Karaali’nin duruşması 6 Temmuz’da yapılacak
Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde saldırıya uğrayan Asya Karaali’nin duruşması 6 Temmuz’da yapılacak Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde (GKRY) Kıbrıs Türkü 25 yaşındaki Asya Karaali’yi darp eden 2 Rum’un duruşması 6 Temmuz’da yapılacak.
9.06.2023 Gündem
İsveç bir ilki gerçekleştiriyor! PKK'lı teröristin Türkiye'ye iadesine yeşil ışık
İsveç bir ilki gerçekleştiriyor! PKK'lı teröristin Türkiye'ye iadesine yeşil ışık NATO'ya üye olmak isteyen İsveç'te yeni terörle mücadele yasasının 1 Haziran'da yürürlüğe girmesiyle, Yüksek Mahkeme 35 yaşındaki PKK'lı teröristin iadesine yeşil ışık yaktı. Gelecek ayki NATO Zirvesi öncesinde Türkiye'nin onayını bekleyen Stockholm yönetimi, iade için son sözü söyleyecek.
7.06.2023 Dünya
Asya’ya Kıbrıs'ta yumruklu saldırı! Duvardan aşağı atıldı, görüntüler ortaya çıktı
Asya’ya Kıbrıs'ta yumruklu saldırı! Duvardan aşağı atıldı, görüntüler ortaya çıktı Kıbrıs’ta Aya Napa’da Türk ve Rum gençler arasında kavga çıktı. Çıkan kavgada Asya Karaali yaralandı. Rum polisi, iki ön dişi ve iki parmağı kırılan genç kadına saldıran 2 Rum’u tutuklarken, kavgaya karışan bir Kıbrıslı Türk hakkında da arama kararı çıkardı.
7.06.2023 Dünya
Kıbrıs Türkü Asya Karaali'nin GKRY'de duvardan aşağı atıldığı anlara ait görüntüler ortaya çıktı
Kıbrıs Türkü Asya Karaali'nin GKRY'de duvardan aşağı atıldığı anlara ait görüntüler ortaya çıktı Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde (GKRY) Kıbrıs Türkü 25 yaşındaki Asya Karaali'nin darbedildiği ve 2 metre yüksekliğindeki duvardan aşağı atıldığı anlara ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.
6.06.2023 Dünya
Kıbrıs Türkü Asya Karaali'nin GKRY'de duvardan aşağı atıldığı anlara ait görüntüler ortaya çıktı
Kıbrıs Türkü Asya Karaali'nin GKRY'de duvardan aşağı atıldığı anlara ait görüntüler ortaya çıktı Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde (GKRY) Kıbrıs Türkü 25 yaşındaki Asya Karaali'nin darp edildiği ve 2 metre yüksekliğindeki duvardan aşağı atıldığı anlara ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.
6.06.2023 Dünya
TBMM Başkanı Şentop’tan, GKRY Meclis Başkanı Dimitriu’ya ders niteliğinde “işgal” cevabı
TBMM Başkanı Şentop’tan, GKRY Meclis Başkanı Dimitriu’ya ders niteliğinde “işgal” cevabı TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Avrupa Birliği (AB) Parlamento Başkanları Zirvesi’nde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Meclis Başkanı Annita Dimitriu'nun 1974'te Türkiye’nin Kıbrıs adasına müdahalesini "işgal" olarak nitelemesine tepki göstererek, “Türkiye 1959 tarihli Kıbrıs Cumhuriyeti'ni kuran Zürih ve Londra anlaşmalarındaki garantör ülke haklarını kullanarak soydaşlarını bir katliamdan korumak için gitmiş ve adada barış ve güvenliği tesis etmiştir” dedi.
24.04.2023 Dünya
Skandal Üstüne skandal Türk bayrağını indirdiler, Ersin Tatar'a saldırı girişimde bulundular
Skandal Üstüne skandal Türk bayrağını indirdiler, Ersin Tatar'a saldırı girişimde bulundular Güney Kıbrıs'ın sahil ilçesi Baf skandal bir olaya ev sahipliği yaptı. İlçedeki uluslararası bisiklet yarışı kapsamında asılan Türk bayrağı indirildi. CNN Türk'e konuşan Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise dün yaşanan saldırı girişimi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tatar, 'Hiç bir İngiliz yetkili bana 'geçmiş olsun' demedi. Hukuk çevreleri gereğini yapar diye düşünüyorum biz mesajımızı ilettik. Demokrasinin beşiği olduğunu iddia ettikleri bir yerde benim söz hakkımın engellenmeye çalışılması çok yakışıksız' dedi.
30.03.2023 Gündem
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'a Londra'da saldırı girişimi
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'a Londra'da saldırı girişimi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın konvoyuna İngiltere’nin başkenti Londra’da saldırı girişiminde bulunuldu.
29.03.2023 Gündem
Aslan payı filonun kurulmasında! Her şey Berat Albayrak'ın bu sözleri ile başladı
Aslan payı filonun kurulmasında! Her şey Berat Albayrak'ın bu sözleri ile başladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz'deki yeni doğal gaz keşfini duyurdu. Enerji Uzmanı Doç. Dr. Yunus Furuncu, bu keşiflerdeki aslan payının filonun kurulmasında olduğunu ifade etti. Furuncu, "Berat Albayrak'ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminde alınan gemiler ile kurulan filo enerji yolculuğundaki en stratejik hamleydi." diye konuştu.
26.12.2022 Ekonomi
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, GKRY lideri Anastasiadis ile görüştü
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, GKRY lideri Anastasiadis ile görüştü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Tatar, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis ile BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Colin Stewart’ın ev sahipliğinde Ledra Palace Otel’de düzenlene yıl sonu resepsiyonunda bir araya geldi.
7.12.2022 Siyaset
AK Parti'den AB'ye KKTC tepkisi! 'Haksız ve ikiyüzlü bir açıklamadır'
AK Parti'den AB'ye KKTC tepkisi! 'Haksız ve ikiyüzlü bir açıklamadır' AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Avrupa Birliği (AB) tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Türk Devletleri Teşkilatı'na gözlemci üye olmasına ilişkin yaptığı açılamanın haksız ve ikiyüzlü olduğunu belirterek, "AB, Kıbrıs konusunda Yunanistan ve GKRY'nin peşinde sürüklenmektedir. O yüzden bu açıklamalar, yok hükmündedir" dedi.
13.11.2022 Siyaset
Dışişleri: AB'nin, 'KKTC' açıklamasını tümüyle reddediyoruz
Dışişleri: AB'nin, 'KKTC' açıklamasını tümüyle reddediyoruz Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Türk Devletleri Teşkilatı'na gözlemci üye olması hakkında AB Dış İlişkiler Servisi tarafından yapılan açıklamanın tümüyle reddedildiğini bildirdi.
12.11.2022 Dünya
Bakan Çavuşoğlu: Bize saldırı hazırlığı, Yunanistan’ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi
Bakan Çavuşoğlu: Bize saldırı hazırlığı, Yunanistan’ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Yunanistan'ın bize yönelik bir saldırıya hazırlanması demek, Yunanistan'ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi bir şey. Arkanızda kim var, ona bakmayın. Yanı başınızda kim var, komşu ve karşınıza almaya çalıştığınız kim var; ona bakın. İş birliği istiyorsanız hazırız; ama Türkiye'yi karşılarına almak ne demek bunu da iyi biliyorlardır" dedi.
2.11.2022 Siyaset
Bakan Akar'dan flaş Yunanistan açıklaması: Sorunların diyalogla çözüleceğine inanıyoruz
Bakan Akar'dan flaş Yunanistan açıklaması: Sorunların diyalogla çözüleceğine inanıyoruz Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan ile yaşanan sorunlara ilişkin, "Bu sorunların karşılıklı görüşmeler ve diyalogla çözülebileceğine inanıyoruz. Bu yaklaşımımızı ısrarla sürdürüyoruz" dedi.
18.10.2022 Gündem
Belarus savaşa katıldı mı, Belarus AB üyesi mi? Belarus ordusu (askeri gücü)!
Belarus savaşa katıldı mı, Belarus AB üyesi mi? Belarus ordusu (askeri gücü)! Kırım Köprüsü ve Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yapılan saldırılar, Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimi tırmandırdı. Peki, Belarus savaşa katıldı mı, Belarus AB üyesi mi? Belarus ordusu, askeri gücü…
10.10.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kıbrıs açıklaması: Dört bir yandan sağlama almamız lazım
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kıbrıs açıklaması: Dört bir yandan sağlama almamız lazım Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin başörtüsü konusuyla ilgili kanun teklifi vermesini 'samimiyetsiz' bularak anayasa değişikliği şeklinde karşı teklif verdiklerini belirterek 'Farkında olmadan bize pas attı bizim de golü atmamız lazım." dedi. Erdoğan, ABD'nin Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki ambargo ve silah kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'İlk işimiz İHA’ları, SİHA’ları Kuzey Kıbrıs’a yerleştirdik. Şu anda İHA ve SİHA’larımız oradalar' dedi.
7.10.2022 Siyaset
Bakan Akar:  Deniz ve Hava Kuvvetleri talimatlandırıldı
Bakan Akar: Deniz ve Hava Kuvvetleri talimatlandırıldı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan’ın Gayri Askeri Statüdeki Adaları silahlandırmaya 1956’da başladığını hatırlatarak, “1997’deki Kardak milat. Ondan sonra hiçbir şekilde ne arazide, ne masada bir milimetre geri adım atmak yok. Özellikle Deniz ve Hava Kuvvetlerimiz bu konuda açık şekilde talimatlandırıldı” diye konuştu.
5.10.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Gkry ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gkry haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.