Rafale

Rafale

Son dakika rafale haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan rafale ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını rafale haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Rafale

haberleri sayfasında son dakika yaşanan rafale gelişmeleri de dahil olmak üzere 66 rafale haberi bulunmuştur. Tüm rafale haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hırvatistan'da yeni hükümet kuruldu
Hırvatistan'da yeni hükümet kuruldu Hırvatistan'da mevcut Başbakan Andrej Plenkovic liderliğindeki yeni hükümet, meclisten 61 'hayır' oyuna karşı 79 'evet' güvenoyu alarak kuruldu.
18.05.2024 Dünya
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil'den KAAN mesajı: Dünyanın en hızlı biten uçak projesi
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil'den KAAN mesajı: Dünyanın en hızlı biten uçak projesi TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, milli savaş uçağı KAAN’ın uçuşunun ardından ilk kez açıklamalarda bulundu. Kotil, "Zorun zorunu yaptık. Teknolojiyi seçerken de F-22 ve F-35'ten daha üst teknolojiyi seçtik. Bütün alt sistemleri Türkiye'de yapıldı." dedi.
23.02.2024 Ekonomi
Türkiye için tarihi ve kritik aşama aşıldı! İşte KAAN ve F-16 karşılaştırması
Türkiye için tarihi ve kritik aşama aşıldı! İşte KAAN ve F-16 karşılaştırması Türkiye Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ) tarafından üretilen Milli Muharip Uçak Kaan ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Uzunluğu 21 metre, kanat açıklığı 14 metre olan Kaan ile Türkiye 5. nesil uçak üreten sayılı ülkeler arasına girdi.
22.02.2024 Gündem
Ankara'da tarihi gün! Milli Muharip Uçak Kaan'dan ilk uçuş
Ankara'da tarihi gün! Milli Muharip Uçak Kaan'dan ilk uçuş 'KAAN' bugün sabah saatlerinde gökyüzüyle buluştu. Milli Muharip uçak ilk uçuşunu başarıyla tamamladı. Genelkurmay Eski İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin "KAAN seri üretime geçtikten sonra Türk Hava Kuvvetleri, İsrail dahil bölgedeki en güçlü hava kuvvetleri haline gelecek" dedi. Pekin, KAAN'ın bazı özelliklerinin İsrail ve ABD'nin elindeki F-35'ten daha üstün olduğunu belirtti.
21.02.2024 Gündem
Türk fotoğrafçının F-16 fotoğrafı, 2023'ün en iyisi
Türk fotoğrafçının F-16 fotoğrafı, 2023'ün en iyisi NATO Hava Komutanlığı'nın aralık ayında 2023 yılına ait savaş uçağı fotoğraflarını içeren 4 turdan oluşan yarışmasında ilk turu kazanan Cem Doğut'un Polonya Hava Kuvvetleri'ne ait F-16'ların fotoğrafı, 2023'ün en iyi hava fotoğrafı seçildi.
28.12.2023 Gündem
Yunan medyasından F-16 ve F-35 iddiası: Ege'de kontrol Yunan ordusunda olacak Türkiye yaklaşamayacak bile!
Yunan medyasından F-16 ve F-35 iddiası: Ege'de kontrol Yunan ordusunda olacak Türkiye yaklaşamayacak bile! Ege ve Doğu Akdeniz'deki barış ortamı Yunan medyasını rahatsız etmiş gibi görünüyor. Fransa'dan aldığı Rafale savaş uçakları ve ABD'den satın almayı planladıkları F-35 savaş uçaklarıyla Yunan ordusunun Ege'de kontrolü eline aldığını sayfalarına taşıdırlar. Ankara-Washington hattında yavaş ve dikkatli iki satranç oynandığını belirten Yunan gazeteleri, Türkiye ile Yunanistan arasındaki güç dengesini sayfasına taşıdı...
18.07.2023 Dünya
Bayraktar TB2'lerden öykündüler! Tıpatıp aynısını yaptılar
Bayraktar TB2'lerden öykündüler! Tıpatıp aynısını yaptılar Türkiye'nin insansız hava araçlarına karşı çare arayan Yunanistan, İsrail'den Spike-NLOS füze sistemi satın aldı. Bir pistte havalanan drone görüntüsü ise, fazlasıyla tanıdık.
2.04.2023 Dünya
Türkiye'den flaş uçak hamlesi! Atina tedirgin oldu
Türkiye'den flaş uçak hamlesi! Atina tedirgin oldu Hava filosuna Fransa’dan yeni nesil savaş uçağı Rafale jetlerini katarak kısa vadede Türkiye’ye karşı hava üstünlüğünü kurma çabası içinde olan Yunanistan, bu kez Türkiye’de konuşlanacak Katar uçakları nedeniyle tedirginlik içine girecek.
16.09.2022 Gündem
Dedeağaç ABD'nin silah üssü oldu! New York Times durumu 'Türkiye korkusu' diye tanımladı...
Dedeağaç ABD'nin silah üssü oldu! New York Times durumu 'Türkiye korkusu' diye tanımladı... Türkiye sınırına 40 kilometre uzaklıktaki Dedeağaç limanı ABD'nin silah üssü oldu. New York Times gazetesi özel haberiyle 'beklenmedik jeopolotik parlama noktası'na yığılan Amerikan silahlarını 'Türkiye korkusu' diye tanımladı, Kathimerini ise ABD'li ismin skandal röportajını 'Türkiye'ye çınlayan bir mesaj-NATO'ya ait olduğunu gösterinceye kadar Türkiye'ye F-16 yok' başlığıyla yayımladı.
22.08.2022 Dünya
Yunanistan askeri gücü 2022 kaçıncı sırada, dünya sıralaması ne, asker sayısı kaç? Yunanistan Türkiye askeri gücü (savaş gücü) karşılaştırması!
Yunanistan askeri gücü 2022 kaçıncı sırada, dünya sıralaması ne, asker sayısı kaç? Yunanistan Türkiye askeri gücü (savaş gücü) karşılaştırması! Yunanistan Türkiye savaş ve askeri gücü karşılaştırması aramalar arttı. Emekli Yunan komutan Yanis Egolfopulos'un yaptığı, "Larisa'dan üç füze atsak İstanbul Boğazı'ndaki köprüleri vururuz" şeklindeki provokatif açıklamaya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan sert tepki geldi. Çavuşoğlu, konuyla ilgili olarak, "Cesareti varsa yapsaydı. Boş laflarla kendilerini avutmalarına gerek yok" yorumunda bulundu. Söz konusu gelişmelerin ardından Yunanistan askeri gücü 2022 kaçıncı sırada, dünya sıralaması ne? sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Yunanistan Türkiye askeri gücü (savaş gücü) karşılaştırması 2022…
13.06.2022 Gündem
Yeni provokasyon! Yunan amiral: Boğaz köprülerini vururuz!
Yeni provokasyon! Yunan amiral: Boğaz köprülerini vururuz! Emekli yunan komutan, Fransız yapımı Rafale savaş uçakları ile Ege’de hava üstünlüğünün Atina’ya geçtiğini söyledi. Çıktığı televizyon kanalında “Larisa’dan üç füze atsak İstanbul Boğazı’ndaki köprüleri vururuz” diyerek provokatif açıklamalar yaptı.
12.06.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uyarısı Yunanistan’da paniğe yol açtı! Canlı yayında skandal sözler, 'Önce köprüleri yıkacağız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uyarısı Yunanistan’da paniğe yol açtı! Canlı yayında skandal sözler, 'Önce köprüleri yıkacağız' Efes-2022 Tatbikatı’nı yerinde takip eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Yunanistan’a yaptığı uyarılar, hükümetin soğukkanlı görünme çabalarına rağmen Atina’da panik etkisi yarattı. Yunan başkentinde Ege’de ‘sıcak olay’ yaşanması ihtimaline dair korku iyice arttı. Bakanlardan peş peşe açıklamalar gelirken Yunan televizyonuna çıkan emekli koramiral, skandal sözlere imza attı.
11.06.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları Yunanistan'da depreme yol açtı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları Yunanistan'da depreme yol açtı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunan Başbakan Miçotakis hakkındaki açıklamaları Yunanistan'da deprem etkisi yarattı. Medyada 'Türk lider karşı saldırıya geçti', 'Zehir zemberek açıklamalar', 'Erdoğan Miçotakis'e karşı öfkeli, denizde ve havada gerginlik' ve Erdoğan: Miçotakis'in silinişi' gibi başlıklar kullanıldı.
24.05.2022 Dünya
Türkiye'den flaş F-16 hamlesi! ABD açıkladı, detaylar belli oldu
Türkiye'den flaş F-16 hamlesi! ABD açıkladı, detaylar belli oldu Türkiye için sevindiren gelişme. Türkiye'nin F-16 hamlesi yanıt buldu. ABD açıkladı. Detaylar belli oldu. Türkiye’nin istediği F-16 Blok 70 savaş uçakları ve modernizasyon talebine ABD Dışişleri ‘olumlu’ yanıt verdi. Uzmanlar, Türkiye’nin kendi savaş uçaklarını hizmete alana kadar doğacak boşlukta en iyi seçeneğin bu adım olduğu görüşünde. İşte son dakika haberinin detayları...
8.04.2022 Gündem
Hangi ülke ne kadar silah aldı? Korkutan rapor açıklandı: Avrupa ilk sıraya çıktı!
Hangi ülke ne kadar silah aldı? Korkutan rapor açıklandı: Avrupa ilk sıraya çıktı! Dünyayı korkutan Rusya-Ukrayna savaşı tüm şiddetiyle devam ederken, Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü tarafından yayınlanan küresel silah ticaretine ilişkin rapor, dikkatleri silahlanan ülkelerin üzerine çekti. Rapora göre, 2017-2021 döneminde küresel silah ticareti bir önceki dönem olan 2012-2016'ya oranla yüzde 4.6 oranında düştü. Ancak silah satışında yaşanan düşüşe rağmen Avrupa, Orta Doğu ve Asya’ya yapılan silah satışlarına ilişkin bilgiler, bu bölgelerde bulunan devletlerin ciddi şekilde silahlandığını gösteriyor.
17.03.2022 Dünya
Yunanistan'dan Fransa'ya tepki: Türkiye adaların egemenliğinden şüphe ederken...
Yunanistan'dan Fransa'ya tepki: Türkiye adaların egemenliğinden şüphe ederken... Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile eski Başbakan Aleksis Çipras parlamentoda Türkiye yüzünden tartıştılar. Yunanistan parlamentosunda 22 Fransız Rafale tipi savaş uçağı, 3 adet Belharra tipi fırkateyn ve denizaltılar için 44 adet Alman yapımı torpido satın alımını da içeren yasa tasarısının görüşüldüğü oturum, Başbakan Kiriakos Miçotakis ve ana muhalefetteki Radikal Sol Koalisyon (Syriza) lideri Aleksis Çipras’ın atışmasına sahne oldu.
16.02.2022 Dünya
Endonezya, Fransa’dan 42 Rafale savaş uçağı sipariş etti
Endonezya, Fransa’dan 42 Rafale savaş uçağı sipariş etti Fransa Savunma Bakanı dün yaptığı açıklamada, Endonezya’nın 42 adet Rafale savaş uçağı sipariş verdiğini duyurdu.
11.02.2022 Dünya
Yunanistan'dan Bayraktar TB2 itirafı geldi: 200 Rafale alsak ne yazar? Türk İHA’larını düşürmeliyiz!
Yunanistan'dan Bayraktar TB2 itirafı geldi: 200 Rafale alsak ne yazar? Türk İHA’larını düşürmeliyiz! Bayraktar TB2 SİHA'ları dünya medyasında yer bulmaya devam ederken Yunanistan'dan itiraf gibi açıklama geldi. Yunan emekli korgeneral Evangelos Yeorgusis, Türk İHA’larının düşük maliyetli keşif uçuşlarının Yunanistan’ı zorladığını ifade etti. İHA’lara karşı Yunan F-16’larının üslerinden havalanmasının çok yüksek maliyetli olduğunu da vurguladı.
3.02.2022 Dünya
Yunanistan'dan Türkiye itirafı: Türklerin çok gerisinde kaldık! Türk ordusundan Yunan ordusuna tarihi fark...
Yunanistan'dan Türkiye itirafı: Türklerin çok gerisinde kaldık! Türk ordusundan Yunan ordusuna tarihi fark... Dünya Türk İHA ve SİHA'larına sahip olmak için sıraya girerken Atina'dan itiraf geldi. Türkiye'nin F-35 programına dönme ihtimalinin her zaman açık olduğunu belirten Yunan basını, Yunanistan'ın İHA konusunda Türkiye'nin çok gerisinde kaldığını itiraf etti. Yunanistan, Fransa'dan ikinci el Rafale savaş uçakları satın alarak Türkiye'ye rakip olma gayreti 2022 rakamlarına da yansıdı. İşte iki ülke arasındaki güç dengesini gösteren son rakamlar...
29.01.2022 Dünya
Yunanistan'da Rafale bayramı! Atina Türkiye korkusuyla almıştı....
Yunanistan'da Rafale bayramı! Atina Türkiye korkusuyla almıştı.... Doğu Akdeniz ve Ege'de Türkiye korkusuyla pek çok ülke ile ittifaklar kuran Yunanistan'ın devasa bir borçlanmayla aldığı savaş jetlerinin ilk teslimatı ülkeye vardı. Altı adet Fransız yapımı Rafale jeti ülkede coşkuyla karşılanırken, bayram havasının estiği Yunan basını savaş uçaklarını manşetlerinden verdi.
20.01.2022 Dünya
Rusya, ABD ve Fransa üçgeninde tehlikeli temas!
Rusya, ABD ve Fransa üçgeninde tehlikeli temas! Son dakika haberi... Ukrayna gerilimi ABD ve Rusya’yı karşı karşıya getirirken, tehlikeli bir gelişme daha yaşandı. Rusya Savunma Bakanlığı, 9 Aralık’ta Rusya sınırlarına yaklaşan Fransız ve ABD savaş uçaklarının, yakın takibe alındığını ve sınırdan uzaklaştırıldığını duyurdu.
11.12.2021 Dünya
Rus savaş uçaklarından Fransız savaş uçaklarına yakın takip
Rus savaş uçaklarından Fransız savaş uçaklarına yakın takip Rusya Savunma Bakanlığı, 9 Aralık’ta Rusya sınırlarına yaklaşan Fransız ve ABD savaş uçaklarının, Rus savaş uçakları tarafından yakın takibe alındığını ve Rus sınırından uzaklaştırıldığını duyurdu.
10.12.2021 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Roma dönüşü çarpıcı mesajlar: Ne gerekiyorsa biz bunu yaparız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Roma dönüşü çarpıcı mesajlar: Ne gerekiyorsa biz bunu yaparız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Roma'daki G-20 zirvesinden sonra yurda dönüşünde uçakta gazetecilere gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile görüşmesi hakkında "Bizim bu F-35 konumuz var. Malum bizim 1 milyar 400 milyon dolarlık yaptığımız bir ödeme var. Bununla ilgili olarak da F-16 tedarikini müzakere ettik. Biden 'Çok kısa zamanda netice alamayabiliriz. Biliyorsunuz iki farklı bölümden, Temsilciler Meclisi ve Senato’dan geçiyor. Malum, durum 50-50 ama ben elimden geleni yapacağım' dedi" ifadelerini kullandı.
1.11.2021 Siyaset
ABD Başkanı Joe Biden köşeye sıkıştı! Türkiye'nin F-16 hamlesi: Çin ve Rus savaş uçakları...
ABD Başkanı Joe Biden köşeye sıkıştı! Türkiye'nin F-16 hamlesi: Çin ve Rus savaş uçakları... İngiliz Financial Times, Türkiye ve ABD ilişkileri konusunda dikkat çeken bir yazı kaleme aldı
14.10.2021 Dünya
Türkiye'nin F-16 talebi olmazsa 3 ülke seçeneği masada: Rusya, Fransa ve İngiltere...
Türkiye'nin F-16 talebi olmazsa 3 ülke seçeneği masada: Rusya, Fransa ve İngiltere... Türkiye'nin ABD'den 40 adet F-16 savaş uçağı almak için teklifte bulundu. Olumlu yanıt gelmemesi durumunda İngiltere, Fransa veya Rusya’dan yeni nesil savaş uçağı alımı gündeme gelebilecek
9.10.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Rafale ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki rafale haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.