Peter  Szijjarto

Peter Szijjarto

Son dakika Peter Szijjarto haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Peter Szijjarto ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Peter Szijjarto haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Peter Szijjarto

haberleri sayfasında son dakika yaşanan peter szijjarto gelişmeleri de dahil olmak üzere 67 peter szijjarto haberi bulunmuştur. Tüm peter szijjarto haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'den Macaristan’a doğal gaz ihracatı! Bakan Bolat: İki ülke ticaretini daha yukarı rakamlara ulaştıracaktır
Türkiye'den Macaristan’a doğal gaz ihracatı! Bakan Bolat: İki ülke ticaretini daha yukarı rakamlara ulaştıracaktır Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ankara’da Türkiye ve Macaristan arasında düzenlenen ortak JETCO mutabakat zaptının ilk toplantısında konuşarak, “İkili ticaretimizin 4 milyar dolara çıkarmış bulunuyoruz. İki ülke devlet başkanı ve başbakanının ortaya koyduğu yıllık 6 milyar dolar ticaret hedefinde çok kısa bir sürede ulaşacağız. Özellikle Türkiye'den Macaristan’a doğal gaz ihracatının bu yıl başlayacak olması, iki ülke ticaretini daha yukarı rakamlara ulaştıracaktır” dedi.
15.02.2024 Ekonomi
Türkiye ve Macaristan arasında 5 protokol imzalandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orban ile görüştü
Türkiye ve Macaristan arasında 5 protokol imzalandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orban ile görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Macaristan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin Altıncı Toplantısı’na katılmak üzere geldiği Budapeşte’de Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile bir araya geldi. Erdoğan’a Macaristan ziyaretinde eşlik eden Ticaret Bakanı Ömer Bolat, iki ülke arasında 5 adet karşılıklı iş birliğine yönelik protokol imzalandığını belirtti.
18.12.2023 Gündem
Bakan Fidan, Macaristanlı mevkidaşı Szijarto ile görüştü
Bakan Fidan, Macaristanlı mevkidaşı Szijarto ile görüştü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile heyetler arası ve başbaşa görüşme gerçekleştirdi.
28.07.2023 Gündem
Bakan Fidan'dan Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırılara sert tepki!
Bakan Fidan'dan Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırılara sert tepki! Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto, Bakan Fidan ile ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.
28.07.2023 Gündem
Beyaz Saray'da Türkiye mesaisi! New York Times'tan Erdoğan vurgusu
Beyaz Saray'da Türkiye mesaisi! New York Times'tan Erdoğan vurgusu Dünyanın gözü Türkiye'nin İsveç konusunda atacağı adımda. NATO umudunu Türkiye'nin kararına bağlayan İsveç tabiri caizse son kozunu oynadı. ABD Başkanı Biden'ın 'Türkiye' mesajı sonrası New York Times dikkat çeken bir yorumda bulundu.
6.07.2023 Dünya
Hakan Fidan'ın sözleri dünyada manşet oldu: Erdoğan kırmızı çizgiyi çekti
Hakan Fidan'ın sözleri dünyada manşet oldu: Erdoğan kırmızı çizgiyi çekti Dünyanın gözü Türkiye'nin İsveç konusunda atacağı adımda. Kritik zirve için geri sayım sürerken Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın açıklamaları dünya gündemine birinci sıradan giriş yaptı. Türkiye'nin tavrını net bir şekilde ifade eden Fidan'ın sözleri sonrası pek çok gazete Türkiye'nin kırımızı çizgisini sayfalarına taşıdı. İsveç basını ise 'Türk etkisi'ni yazdı.
5.07.2023 Dünya
Macaristan'dan İsveç kararı: Türkiye ile birlikte hareket edecek
Macaristan'dan İsveç kararı: Türkiye ile birlikte hareket edecek Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, İsveç’in NATO üyeliği konusunda Türkiye ile birlikte hareket edeceklerini açıkladı. Szijjarto, "Türkiye'nin duruşunda bir değişiklik olursa, o zaman elbette Macaristan’ın NATO üyeliği sürecinde hiçbir ülkeyi engellemeyeceğine dair sözümüzü tutacağız" diye konuştu.
4.07.2023 Dünya
Bakan Fidan, Macar mevkidaşı Szijjarto ile görüştü
Bakan Fidan, Macar mevkidaşı Szijjarto ile görüştü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile telefonda görüştü.
29.06.2023 Gündem
Bakan Çavuşoğlu: Madrid mutabakatı uygulanmadan İsveç'e evet diyemeyiz
Bakan Çavuşoğlu: Madrid mutabakatı uygulanmadan İsveç'e evet diyemeyiz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO'ya üyelik sürecine ilişkin, "İsveç'i attığı adımlar yetersiz. Terörle ilgili endişelerimiz karşılanmalı. Madrid mutabakatı uygulanmadan İsveç'e evet diyemeyiz." dedi.
27.02.2023 Gündem
Bakan Çavuşoğlu: Birçok şehri yeniden inşa edeceğiz
Bakan Çavuşoğlu: Birçok şehri yeniden inşa edeceğiz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Birçok şehri yeniden inşa edeceğiz; Antakya, Hatay’ın bazı ilçeleri, Maraş, Adıyaman birçok yerde adeta yeni şehirler kuracağız. Biz uluslararası toplumun bugüne kadar verdikleri ve bundan sonra da verecekleri destekler için teşekkür ediyoruz" dedi.
22.02.2023 Gündem
AB, Rus petrolünün yasaklanması konusunda anlaşmaya varamadı
AB, Rus petrolünün yasaklanması konusunda anlaşmaya varamadı Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell, AB Dışişleri Bakanları’nın Rus petrolüne ambargoyu da içeren Rusya’ya yönelik 6’ncı yaptırım paketi üzerinde henüz anlaşmaya varamadığını açıkladı.
16.05.2022 Dünya
Avrupa Birliği'nde Rusya depremi! Yunanistan'ın Türkiye korkusu ikiye böldü...
Avrupa Birliği'nde Rusya depremi! Yunanistan'ın Türkiye korkusu ikiye böldü... Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden sonra Rus petrolüne yaptırım uygulamak için harekete geçen Avrupa Komisyonu'nun planları Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Malta’nın yaptığı yoğun lobi çalışmaları nedeni ile parçalandı. Yunanistan petrol yasağı nedeni ile kendilerinin sahneden çekilmesi durumunda aralarında Türkiye ve Çin'in de aralarında bulunduğu ülkelerin devreye gireceğini savunuyor.
10.05.2022 Dünya
Bakan Muş: Macaristan'da 700 milyon dolar yatırım söz konusu
Bakan Muş: Macaristan'da 700 milyon dolar yatırım söz konusu Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Üçüncü ülkeler üzerinden yapılan yatırımlar da dikkate alındığında, ülkemizin Macaristan'da 700 milyon dolar yatırımı söz konusudur. Halihazırda devam eden ve önümüzdeki dönemde planlanan yatırımlarla birlikte bu rakamın 3 milyar doları aşmasını öngörüyoruz" dedi.
19.04.2022 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu: Macaristan ile ticaret hacmi hedefimiz 6 milyar dolar
Bakan Çavuşoğlu: Macaristan ile ticaret hacmi hedefimiz 6 milyar dolar Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 2021'de Türkiye ve Macaristan arasında ikili ticaret hacminin yüzde 11 oranında arttığını belirterek, "Böylece 3 milyar doları geçtik. Hedefimiz ise 6 milyar dolar. Bu doğrultuda birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
19.04.2022 Siyaset
Türkiye ile Macaristan arasında 9 anlaşma imzalandı
Türkiye ile Macaristan arasında 9 anlaşma imzalandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban huzurunda iki ülke arasında 9 anlaşmaya imza atıldı.
11.11.2021 Ekonomi
Türkiye ve Macaristan birbirlerinin Kovid-19 aşı sertifikasını tanıyacak
Türkiye ve Macaristan birbirlerinin Kovid-19 aşı sertifikasını tanıyacak Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Türkiye ve Macaristan'ın karşılıklı olarak birbirlerinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşı sertifikasını tanıma kararı aldığını belirtti.
10.05.2021 Gündem
Resmen itiraf etti: AB ekonomik ve siyasi değer kaybı yaşıyor
Resmen itiraf etti: AB ekonomik ve siyasi değer kaybı yaşıyor Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Avrupa Birliği'nin (AB) son yıllarda ekonomik ve siyasi değer kaybı yaşadığını ifade etti.
6.05.2021 Dünya
Bakan Çavuşoğlu: Ermenistan'daki darbe girişimini şiddetle kınıyoruz
Bakan Çavuşoğlu: Ermenistan'daki darbe girişimini şiddetle kınıyoruz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Ermenistan'daki darbe girişimini şiddetle kınadığını belirterek "Biz dünyanın neresinde olursa olsun darbe ya da darbe girişimlerine karşıyız." dedi.
25.02.2021 Dünya
Bakan Çavuşoğlu duyurdu: 'Milletimiz adına teslim aldık'
Bakan Çavuşoğlu duyurdu: 'Milletimiz adına teslim aldık' Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile bir araya geldi.
25.02.2021 Dünya
Teşvik önceliği, yatırım kolaylığı, her şehre özel ofis... Tamamen değişiyor
Teşvik önceliği, yatırım kolaylığı, her şehre özel ofis... Tamamen değişiyor Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurmuştu. Detaylar belli olmaya başladı. Herkesi çok yakından ilgilendiren reform paketi ile ekonomi ve hukuk alanında pek çok değişiklikler yaşanacak. Gıda, ilaç, kimya, otomotiv gibi sektörler için yol haritası çıkarılacak. Yatırımcı için hukuki güvence artırılırken izin süreçleri kolaylaştırılacak. Yatırımcıya destek için her ilde bilgilendirme ofisi kurularak, devlet destekleri başvuru, izin ve teşvik belgeleri elektronik ortamda verilecek.
9.02.2021 Ekonomi
Türkiye ile Macaristan arasında işbirliği anlaşması imzalandı
Türkiye ile Macaristan arasında işbirliği anlaşması imzalandı Ticaret Bakanlığı'nda Türk Eximbank ile Macaristan'ın resmi ihracat destek kuruluşu Mehib arasında reasürans iş birliği anlaşması imzalandı. Bakan Ruhsar Pekcan, "İnşallah bu imzaladığımız anlaşma her iki ülke iş dünyasının üçüncü ülkelerde beraber atacakları adımları güçlendirecek ve artıracaktır" dedi.
8.02.2021 Ekonomi
AB Zirvesi ne zaman? AB Liderler Zirvesi'nde gündem Türkiye!
AB Zirvesi ne zaman? AB Liderler Zirvesi'nde gündem Türkiye! AB liderler zirvesi öncesinde AB dışişleri bakanları dün Brüksel’de toplandı. Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki ilişkilerin görüşüldüğü toplantıda tüm gelişmeler dışişleri bakanları düzeyinde ele alındı. Pek çok kişi de AB Liderler Zirvesi'ni araştırıyor. Peki, AB Zirvesi ne zaman? İşte AB Liderler Zirvesi ile ilgili detaylar...
8.12.2020 Gündem
Bakan Çavuşoğlu'ndan AB'ye son dakika mesajı
Bakan Çavuşoğlu'ndan AB'ye son dakika mesajı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto ile ortak basın toplantısı düzenledi. Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto, "İster beğensinler ister beğenmesinler, Avrupa'nın güvenliği önemli ölçüde Türkiye'nin elindedir" dedi.
8.12.2020 Siyaset
Bakan Varank: Türkiye'ye yatırım yapanların kazanacağı bir döneme giriyoruz
Bakan Varank: Türkiye'ye yatırım yapanların kazanacağı bir döneme giriyoruz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türkiye'ye güvenip yatırım yapanların beklediğinden daha fazlasını kazanacağı yeni bir döneme giriyoruz. Bizim için yabancı yatırımcı yoktur, müteşebbis vardır. Gelin Türk misafirperverliğiyle tanışın, Türkiye'ye yatırım yapın" dedi.
8.12.2020 Ekonomi
Macar Bakan Kamboçya'yı karıştırdı! Okullar tatil edildi
Macar Bakan Kamboçya'yı karıştırdı! Okullar tatil edildi Kamboçya'da, Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto'nun ülkeyi ziyaretinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıkmasının ardından, başkent Phnom Pen ve civarındaki bir eyalette okulların 2 hafta kapatılacağı bildirildi.
8.11.2020 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Peter Szijjarto ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki peter szijjarto haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.