Özel Sektör

Özel Sektör

Son dakika özel sektör haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan özel sektör ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını özel sektör haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Özel Sektör

haberleri sayfasında son dakika yaşanan özel sektör gelişmeleri de dahil olmak üzere 6.531 özel sektör haberi bulunmuştur. Tüm özel sektör haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Mehmet Şimşek ABD'de yatırımcılarla bir araya geldi
Bakan Mehmet Şimşek ABD'de yatırımcılarla bir araya geldi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir dizi toplantıya katılmak için ABD'ye gitti. Bakan Şimşek, IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları ile G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'na katılıyor. Bakan Şimşek "Ekonomik program sonuç verdikçe, yatırımcıların inancı da artacaktır" dedi.
17.04.2024 Ekonomi
5G Teknoloji Kampüsü faaliyete başladı
5G Teknoloji Kampüsü faaliyete başladı İstanbul Teknik Üniversitesi, Turkcell ve Ericsson iş birliğiyle kurulan 5G Teknoloji Kampüsü, imzalanan protokolle faaliyete başladı. Özel sektör ve akademiyi bir araya getiren Ar-Ge iş birliği kapsamında İTÜ Ayazağa Yerleşkesinde kurulan sahada, 5G teknolojileri geliştirilecek ve nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesine katkı sağlanacak. Kampüs içinde kullanılan otonom otobüs, Teknoloji Kampüsü’nün odaklanacağı ilk çalışmalar arasında yer alıyor.
15.04.2024 Yaşam
Bakan Özhaseki'den iklim açıklaması!
Bakan Özhaseki'den iklim açıklaması! İklim değişikliği ile mücadelede 6 yıllık stratejisini belirleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, '2024-2030 İklim Değişikliği Azaltım Stratejisi ve Eylem Planı' ile 'İklim Değişikliğine Uyum Stratejisi ve Eylem Planı' hazırlandı. Özhaseki, "Ülkemizin iklim değişikliğiyle mücadelesinde bir dönüm noktası olarak görülmeli" dedi.
7.04.2024 Gündem
Hastaneler pazartesi günü açık mı, acil servisler, poliklinikler, sağlık ocakları tatil mi? Hastanelerde bayram tatili ne zaman başlıyor 2024? Özel hastaneler bayramda açık mı?
Hastaneler pazartesi günü açık mı, acil servisler, poliklinikler, sağlık ocakları tatil mi? Hastanelerde bayram tatili ne zaman başlıyor 2024? Özel hastaneler bayramda açık mı? Özel hastaneler bayramda açık mı, pazartesi günü hastaneler tatil mi? Ramazan Bayramı bu yıl 10-11-12 Nisan tarihlerinde kutlanacak. 9 gün tatil olması nedeniyle hastanelerin pazartesi günü açık olup olmadığını merak ediyor. Hastanelerin yanı sıra sağlık ocakları, poliklinikler, aile hekimliği ve diş hastanelerinin de bayram kapsamında mesai günleri sorgulanıyor. Peki, Bayramın birinci günü ve 8 Nisan 2024 Pazartesi hastaneler açık mı, doktorlar çalışıyor mu, acil servisler hizmet verecek mi?
6.04.2024 Yaşam
9 Günlük bayram tatilinde bankalar açık mı, kapalı mı, bayram tatilinde bankalar kaç gün kapalı?  Pazartesi Salı bankalar çalışacak mı, tatil mi?
9 Günlük bayram tatilinde bankalar açık mı, kapalı mı, bayram tatilinde bankalar kaç gün kapalı?  Pazartesi Salı bankalar çalışacak mı, tatil mi? Bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla tatil öncesinde banka işlerini halledecekler 8 Nisan Pazartesi ile 9 Nisan Salı günü bankaların açık olup olmadığını sorguluyor. 8 Nisan resmi tatil takviminde yer almıyor, ancak kamu çalışanları için tatil ilan edildi. Peki, 8 Nisan Pazartesi günü bankalar açık mı, bayram tatilinde banaklar kaç gün kapalı, 9 günlük bayram tatilinde bankalar çalışacak mı?
4.04.2024 Yaşam
Bayramda kargolar çalışır mı, kaça kadar açık, kargo firmaları bayramda kaç gün kapalı 2024? Kargolar bayram tatiline ne zaman giriyor 2024, 8-9 Nisan’da açık mı?
Bayramda kargolar çalışır mı, kaça kadar açık, kargo firmaları bayramda kaç gün kapalı 2024? Kargolar bayram tatiline ne zaman giriyor 2024, 8-9 Nisan’da açık mı? Bayram tatilinde bankaların çalışma durumu için araştırmalar hızlandı. Bu yıl Ramazan Bayramı 10-11-12 Nisan tarihine denk geliyor. Dini bayramlar kategorisine yer alan Ramazan Bayramı'nda kamu kurum ve kuruluşları resmi tatil yapıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bayram tatilinin 9 güne çıkarıldığına duyurunca kargo firmalarının çalışma günleri merak ediliyor. Peki, kargolar bayramda çalışıyor mu, bayramda kargo firmaları açık mı kapalı mı, PTT, MNG, Yurtiçi, ARAS, Sürat kargo kaç gün kapalı?
4.04.2024 Gündem
9 günlük bayram tatilinden kimler yararlanacak? İşte kamu ve özel sektör çalışanlarıyla ilgili flaş detay
9 günlük bayram tatilinden kimler yararlanacak? İşte kamu ve özel sektör çalışanlarıyla ilgili flaş detay Ramazan Bayramı için 8 Nisan Pazartesi ve sonraki salı günü de dahil edildi, bayram tatili dokuz güne çıkarıldı. Ancak bu süre herkes için geçerli değil. Özel sektör çalışanları için bayram tatili 9 Nisan Salı günü öğlen başlayacak ve 14 Nisan Pazar günü son bulacak. Yani, 5.5 gün tatil yapabilecekler. Bu süreyi dokuz güne çıkarmak şirketlere bağlı. Birçok şirket idari izin veriyor ama herkes için geçerli değil. Peki bayram tatilinden kimler yararlanacak. İşte detaylar...
4.04.2024 Çalışma Hayatı
Bakan Koca: Malpraktis Türkiye’de kökten çözülüyor
Bakan Koca: Malpraktis Türkiye’de kökten çözülüyor Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Beyaz reformla birlikte düzenlenen Malpraktis Yasası var. Dünyada benzeri olmayan şekliyle Malpraktis, Türkiye’de kökten çözülüyor" dedi.
29.03.2024 Gündem
Erken emekli olabiliyorlar! Çalışanlar arasında hızla yayılıyor: En büyük neden stres
Erken emekli olabiliyorlar! Çalışanlar arasında hızla yayılıyor: En büyük neden stres Erken emeklilik pek çok çalışanın hayalini süslüyor. Özellikle EYT düzenlemesinin ardından 'Ne zaman emekli olabilirim?' araştırması yapanların sayısı arttı. Ancak bazı durumlarda kişinin isteği dışında emeklilik süreci hızlanabiliyor. Sağlık nedeni ile zorunlu olarak emekli olanların sayısı azımsanmayacak kadar fazla. Peki hangi hastalıklar nedeni ile erken emekli olmak mümkün oluyor? İşte detaylar...
29.03.2024 Çalışma Hayatı
8 Nisan resmi tatil mi? 8 Nisan Pazartesi hastaneler açık mı, okullar tatil mi?
8 Nisan resmi tatil mi? 8 Nisan Pazartesi hastaneler açık mı, okullar tatil mi? Nisan ayında kutlanacak Ramazan Bayramı'nda, arife gününden bir gün öncesine denk gelen 8 Nisan Pazartesi'nin idari tatil olup olmadığı sorgulanıyor. Hastanelerin açık olmadığı da merak edilen konu başlıklarından biri. Peki, 8 Nisan resmi tatil mi? 8 Nisan pazartesi hastaneler açık mı, okullar tatil mi?
25.03.2024 Gündem
Adana Türk sanayisinin gücüne güç katıyor
Adana Türk sanayisinin gücüne güç katıyor Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Adana Organize Bölgesi'ne ziyaretlerde bulunarak incelemelerde bulundu. Kacır, Adana'nın sanayi üretiminde kilometre taşı olduğunu vurgulayarak, "Adana Türkiye'nin üreten gücüdür" açıklamalarında bulundu.
22.03.2024 Adana
London Business School fırsat eşitliğinde örnek vakayı Türkiye’den seçti
London Business School fırsat eşitliğinde örnek vakayı Türkiye’den seçti Yıldız Holding Kadın Platformu çatısı altında fırsat eşitliğine yönelik yürütülen çalışmalar London Business School tarafından örnek vaka çalışması haline getirildi.
18.03.2024 Vitrin
Bakan Kacır'dan İmamoğlu'na eleştiri: İstanbul'dan 700 kilometre ötede mitingler yapıyordu
Bakan Kacır'dan İmamoğlu'na eleştiri: İstanbul'dan 700 kilometre ötede mitingler yapıyordu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu eleştirerek, “Geçtiğimiz yıl 14 Mayıs'ta cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde, kendisini hayali cumhurbaşkanı yardımcısı ilan ederek, İstanbul'dan 700 kilometre ötede mitingler yapıyordu” dedi.
11.03.2024 Gündem
Emeklilik, tazminat ve işsizlik maaşını etkiliyor! Zaman aşımı 5 yıl
Emeklilik, tazminat ve işsizlik maaşını etkiliyor! Zaman aşımı 5 yıl Çalışanların iş kanunundan doğan haklardan yararlanabilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışıyor olması gerekiyor. Çalışılan dönemde yaşanan sağlık sorunları nedeniyle rapor almak isteyen çalışan SGK'sız olarak çalışıyorsa ne ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanabilir, ne de rapor alma hakkına sahip olabilir. Öte yandan kayıtdışı çalışılan dönem emeklilik sürecine de ilave edilmiyor. Peki SGK'sız çalışanlar ne yapmalı? İşte konun detayları...
7.03.2024 Çalışma Hayatı
Bakan Uraloğlu, CNN Türk'te açıkladı! İstanbul-Ankara arasına süper hızlı tren
Bakan Uraloğlu, CNN Türk'te açıkladı! İstanbul-Ankara arasına süper hızlı tren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu CNN Türk'te Türkiye'nin dev projeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu Ankara-İstanbul arasına yapılacak süper hızlı tren projesinin de detaylarını anlattı.
6.03.2024 Ekonomi
Adana İnşaat Fuarı 5 yıl aradan sonra yeniden açıldı: Sektör profesyonelleri buluştu
Adana İnşaat Fuarı 5 yıl aradan sonra yeniden açıldı: Sektör profesyonelleri buluştu Yapı, inşaat, ısıtma, soğutma, havalandırma, klima (IHS) ve güneş enerji sistemleri gibi inşaat sektörünün tüm aktörlerini içine alan 14. Adana İnşaat Fuarı, 5 yıl aradan sonra açıldı.
1.03.2024 Adana
İstanbul afetlere nasıl hazırlanacak? AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum açıkladı
İstanbul afetlere nasıl hazırlanacak? AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum açıkladı AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, “Risksiz İstanbul” tanıtım toplantısında İstanbul’da 5 yılda 650 bin konut yapacaklarını açıkladı. Kurum, “İstanbul’da tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar durmayacağız, dinlenmeyeceğiz, hep birlikte çalışacağız” dedi.
15.02.2024 Gündem
Dünya Hükümetler Zirvesi’nde yerli yapay zeka dil modeli dünyaya anlatıldı
Dünya Hükümetler Zirvesi’nde yerli yapay zeka dil modeli dünyaya anlatıldı Türkiye'nin onur konukları arasında bulunduğu 2024 World Governments Summit’e (Dünya Hükümetler Zirvesi) Türkiye’den katılan tek şirket Trendyol olurken sektörün önde gelen isimlerinin katıldığı panelde şirketin yapay zeka teknolojisiyle geliştirdiği yerli çözüm dil modeli paylaşıldı.
14.02.2024 Yaşam
Bakan Uraloğlu: Ülkemizde sosyal medya kullanım süresi yaklaşık 3 saat
Bakan Uraloğlu: Ülkemizde sosyal medya kullanım süresi yaklaşık 3 saat Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, "Sosyal medya kullanım süresi dünyada 2 saat 23 dakika iken; ülkemizde 2 saat 44 dakika, yaklaşık 3 saati buluyor. Dolayısıyla bu alan asla boş bırakılmaması ve son derece ciddiyetle ele alınması gereken bir konu" dedi.
13.02.2024 Gündem
Bakan Kacır: Alper Gezeravcı büyük cesaretle görevi tamamladı
Bakan Kacır: Alper Gezeravcı büyük cesaretle görevi tamamladı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin, Alper Gezeravcı'nın gerçekleştirdiği insanlı ilk uzay bilim misyonuyla tarih sayfasında yeni bir perde açtığını kaydetti.
9.02.2024 Gündem
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Manisa iş dünyası ile bir araya geldi
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Manisa iş dünyası ile bir araya geldi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Manisa iş dünyası ile bir araya geldi. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Salonunda gerçekleşen toplantıda Bakan Şimşek izlenen mali politikaları Manisa iş dünyası ile paylaşırken, iş dünyasının talep ve sorunlarını da dinledi. Ana hedeflerinin fiyat istikrarı olduğunu kaydeden Bakan Şimşek haziran ayıyla birlikte enflasyonda düşüş yaşayacaklarını da sözlerine ekledi.
7.02.2024 Ekonomi
Kesme İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Kesme İşaretinin Görevleri Nelerdir, Nerelerde Kullanılır?
Kesme İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Kesme İşaretinin Görevleri Nelerdir, Nerelerde Kullanılır? Bir ek ya da harften sola gelen ekleri ayırmak için kullanılan işaret kesme işareti olarak ifade edilmektedir. Genel çerçevede özel isimler sonrası gelen ekleri ayırmak için daha fazla kullanıldığını söylemek mümkün. Bunlar şehir isimleri, özel isimler gibi birçok farklı durum üzerinden ele alınmaktadır.
3.02.2024 Yaşam
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Fiyatlar yüzde 40 düşecek
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Fiyatlar yüzde 40 düşecek Türkiye’de ev sahipliği oranı son 9 yıldır geriliyor. Oturduğu konuta sahip olanların oranı 2015 ve öncesinde yüzde 60’ı aşmışken, 2023’te yüzde 56.2’ye düştü. Artan fiyatlara ve yüksek faiz oranlarına dikkat çeken sektör temsilcileri, “Erişilebilir konut için yeni model şart” diyor. Kamuya ait arsalarda, kamu-özel sektör işbirliği ile konut üretilmesi ve bu yolla fiyatların yüzde 40 düşürülmesi öneriliyor.
2.02.2024 Ekonomi
İnşaat sektörünün kalbi Adana'da atacak
İnşaat sektörünün kalbi Adana'da atacak TÜYAP Adana Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan 14. Adana İnşaat Fuarı, inşaat sektörünün yanı sıra iki önemli alt sektörü de bir araya getirecek.
1.02.2024 Adana
Mukataa Nedir? Mukataa Düzeni İltizamı Nedir, Osmanlı'da Nasıl Uygulanmıştır?
Mukataa Nedir? Mukataa Düzeni İltizamı Nedir, Osmanlı'da Nasıl Uygulanmıştır? Kamu mali idareleri söz konusu olduğunda en önemli hususlardan birisi devlet harcamalarında sürekliliği sağlayabilmek amacıyla finansal kaynak temin edilmesidir. Devletin yapacağı güvenlik, adalet, alt yapı veya sosyal harcamalar için nakdi kaynak gereklidir. Bu kaynak, ihtiyaç olduğu dönemlerde mevcut değilse vergilendirme veya borçlanma yöntemlerine başvurulur.
31.01.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Özel Sektör ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki özel sektör haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.