Ekmeği sirkeyi alan oraya koştu! Yurt dışından gelen bile var...
Ekmeği sirkeyi alan oraya koştu! Yurt dışından gelen bile var... Oruç Baba Türbesi'ne ziyaretler şimdiden başladı. Türbeyi ziyarete gelenler, elindeki sirkeleri önce dağıttı. İstanbul'un çeşitli yerlerinden türbeyi ziyarete gelenlerin arasında, şehir dışından gelenler de vardı. Alanya'dan geldiğini dile getiren Jale Özen "Alanya'dan geldim. 09.30'dan beri bekliyorum. Ezan okununca ekmeğime sirke döküp orucumu açacağım. İftar saatine kadar buradayım. Orucumu açıp öyle evime gideceğim" dedi.
2.04.2022 Gündem
2022 iftar vakitleri! İstanbul, Ankara, İzmir’de iftar saat kaçta? Oruç saat kaçta açılacak? İstanbul, Ankara, İzmir iftar saati!
2022 iftar vakitleri! İstanbul, Ankara, İzmir’de iftar saat kaçta? Oruç saat kaçta açılacak? İstanbul, Ankara, İzmir iftar saati! Dünya çapında milyarlarca müslüman İslam'ın en hayırlı ayı Ramazan ayını idrak ediyor. Hicri takvimin 9. ayı olan Ramazan, oruç tutma ayıdır ve mübarek aylardan biridir. Ramazan ayında oruç tutmanın yanı sıra insanlar dua, tefekkür ve yardım ile geçirirler. Ramazan ayının ilk orucunu geride bırakırken pek çok kişi de İstanbul, İzmir ve Ankara iftar vakitlerini merak ediyor. Peki, İstanbul, Ankara, İzmir’de iftar saat kaçta? Oruç saat kaçta açılacak? İstanbul, Ankara, İzmir iftar saati!
2.04.2022 Ramazan
İstanbul’da ezan kaçta okunuyor? İftara ne kadar kaldı? Orucun ilk günü İstanbul’da ilçe ilçe iftar saati!
İstanbul’da ezan kaçta okunuyor? İftara ne kadar kaldı? Orucun ilk günü İstanbul’da ilçe ilçe iftar saati! Müslümanların huzur, manevi şifa buldukları, iradelerini ve nefislerini terbiye ettikleri mübarek Ramazan ayının ilk günü geride kalmak üzere. Bu manevi iklimden en iyi şekilde faydalanmak için tüm müslümanlar oruçlarını tutuyor ve ibadetlerini gerçekleştiriyor. Ramazan ayının ilk orucunu açmak için hazırlıklar yapılırken iftar saatleri de pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, İstanbul’da ezan kaçta okunuyor? İftara ne kadar kaldı? İstanbul’da iftar saat kaçta? İstanbul’da ilçe ilçe iftar saati!
2.04.2022 Ramazan
İşte il il Ramazan imsakiyesi! En uzun orucun tutulacağı il
İşte il il Ramazan imsakiyesi! En uzun orucun tutulacağı il Müslümanlar için büyük öneme sahip üç aylardan Ramazan'ın ilk orucu için bu gece sahura kalkılacak ve yarın ilk iftar yapılacak.
22.03.2023 Gündem
Orucun ilk günü ne zaman, hangi gün? Orucun ilk günü ezan kaçta okunacak, iftar saat 2022?
Orucun ilk günü ne zaman, hangi gün? Orucun ilk günü ezan kaçta okunacak, iftar saat 2022? “Orucun ilk günü ne zaman 2022?” ve “Orucun ilk günü ezan kaçta okunacak?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. 11 ayın sultanı Ramazan ayı heyecanla beklenirken, Ramazan orucu ibadetini yerine getirecek Müslümanların oruç ve iftara yönelik araştırmaları da hız kazandı. Peki, 2022 ilk oruç ne zaman, hangi gün başlıyor? Orucun ilk günü iftar saati ne, ezan kaçta okunacak?
23.03.2022 Ramazan
Diyanet 2021 Ramazan İmsakiyesi yayında! İlk iftar saati ve ilk sahur saati ne zaman, saat kaçta? İşte il il sahur saatleri
Diyanet 2021 Ramazan İmsakiyesi yayında! İlk iftar saati ve ilk sahur saati ne zaman, saat kaçta? İşte il il sahur saatleri Diyanet İşleri Başkanlığı 2021 Ramazan İmsakiyesi yayında... 11 Ayın Sultanı Ramazan'a kısa süre kaldı. Ramazan bu yıl 13 Nisan tarihinde tutulacak ilk oruçla başlıyor. Ramazan'a sayılı günler kala Diyanet, 2021 Ramazan sayfasını güncelledi ve il il sahur ve imsak saatlerini duyurdu. Milyonların heyecanla beklediği Ramazan-ı Şerif'te sahur ve iftar vakitleri oruç ibadetini yerine getirmek isteyenler tarafından merak ediliyor. Peki, İlk sahur saat kaçta? İlk iftar saati ve ilk sahur saati ne zaman? İstanbul, Ankara, İzmir sahur ve iftar saatleri ve Diyanet 2021 Ramazan İmsakiyesi!
8.04.2021 Gündem
Bu sene oruç kaç saat? En kısa ve en uzun oruç tutulan il hangisi? 2020 en uzun ve en kısa oruç tutulan iller...
Bu sene oruç kaç saat? En kısa ve en uzun oruç tutulan il hangisi? 2020 en uzun ve en kısa oruç tutulan iller... Bu yıl yeni tip koronavirüsün gölgesinde idrak edilecek yılın en bereketli, sağlık ve şükür ayı ramazan, 24 Nisan'da başlayacak. Ramazana sayılı günler kala pek çok kişi, 'Bu sene oruç kaç saat? En kısa oruç tutulan il hangisi? En uzun oruç nerede tutulacak? İlk ve son iftar hangi ilde yapılacak?' sorularını araştırıyor. İşte 2020 en uzun ve en kısa oruç tutulan iller...
20.04.2020 Gündem
Ramazan ne zaman? | 2020 Ramazan İmsakiyesi belli mi?
Ramazan ne zaman? | 2020 Ramazan İmsakiyesi belli mi? Ramazan ne zaman? 2020 Ramazan İmsakiyesi belli oldu mu? 2020 yılının başlamasına sayılı günler kala merak edilen konular arasındaki yerini aldı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan ‘’2020 resmî tatiller takvimi’’ sonrası vatandaşların merakı giderilmiş oldu. Peki, Ramazan ne zaman? 2020 Ramazan İmsakiyesi belli mi?
20.12.2019 Gündem
Ramazan Bayramı hangi gün kutlanacak?
Ramazan Bayramı hangi gün kutlanacak? Ramazan Bayramı’na sayılı günler kaldı. Mübarek Ramazan ayının içinde bulunduğumuz bu günlerde vatandaşlar tarafından Ramazan Bayramı tatilinin kaç olacağı ve bayramın hangi güne denk geldiği sorgulanmaya başladı. Peki Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak? Bu yıl verilecek fitre miktarı ne kadar?
29.09.2021 Gündem
Ramazan ayı başladı! Bayram tatili kaç gün olacak?
Ramazan ayı başladı! Bayram tatili kaç gün olacak? Müslümanlar için çok önemli bir yere sahip olan Ramazan ayı başladı. On bir ayın sultanı olan Ramazan’da oruç ibadeti yerine getirilecek. Kadir Gecesi’ni de içerisinde barındıran Ramazan ayı üç ayların sonuncusudur. Recep ve Şaban aylarının ardından gelir.
29.09.2021 Gündem
İstanbul Müftüsü: İsteyen 10 gün camide kalabilir
İstanbul Müftüsü: İsteyen 10 gün camide kalabilir İstanbul Müftüsü Prof. Rahmi Yaran: “İstanbul’daki 81 camide hatimle teravih kılınacak. 11’inde de tefsir olacak. 249 camide de ramazanın son 10 gününde itikâfa kalınabilecek”
5.06.2016 Yaşam
‘Sahuru erken bitirip, insan sağlığıyla oynuyorsunuz...’
‘Sahuru erken bitirip, insan sağlığıyla oynuyorsunuz...’ Diyanet’in sahuru 1 saat 15 dakika erken bitirip insan sağlığını tehlikeye attığını söyleyen Süleymaniye Vakfı Başkanı Prof. Dr. Abdülaziz Bayındır, “Sabah namazı da erken kıldırılıyor. Vebale giriliyor” dedi
2.07.2015 Yaşam
Yatsı namazı çok geç mi kılınıyor?
Yatsı namazı çok geç mi kılınıyor? İstanbul’da ramazanın birinci gününde maalesef yatsı ezanı 1 saat 11 dakika geç okundu ve oruca da1 saat 19 dakika erken başlandı. Böylece vatandaşların iki buçuk saatlik istirahatı elinden alındı
16.05.2018 Arşiv
‘Oruç, Allah’a borcumuzun şükrüdür’
‘Oruç, Allah’a borcumuzun şükrüdür’ Çağrıcı, “Oruç, Müslümanlar arası sosyal ilişkiyi arttırır” dedi
29.09.2021 Gündem