Nato Üyeliği

Nato Üyeliği

Son dakika nato üyeliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan nato üyeliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını nato üyeliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Nato Üyeliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan nato üyeliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 283 nato üyeliği haberi bulunmuştur. Tüm nato üyeliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
İsveç NATO üyesi mi? NATO üyesi ülkeler hangileri, Türkiye İsveç’in NATO üyeliğini onayladı mı?
İsveç NATO üyesi mi? NATO üyesi ülkeler hangileri, Türkiye İsveç’in NATO üyeliğini onayladı mı? Türkiye İsveç NATO mutabakata vardı mı, İsveç NATO üyesi mi? İsveç’in yakın zamanda NATO üyesi olup olmayacağına ilişkin belirsizlik sona erdi. Vilnius Zirvesi öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg arasında yapılan üçlü görüşme yapıldı, görüşme sonrası İsveç NATO üyeliği konusu kesinlik kazandı. Peki, NATO üyesi ülkeler hangileridir, Türkiye İsveç’in NATO üyeliğini onayladı mı?
11.07.2023 Gündem
Türkiye Finlandiya'nın NATO üyeliğine yeşil ışık yaktı İsveç çılgına döndü! Tarihi karar dünyada manşet oldu...
Türkiye Finlandiya'nın NATO üyeliğine yeşil ışık yaktı İsveç çılgına döndü! Tarihi karar dünyada manşet oldu... NATO üyeliği için Türkiye'nin kararını bekleyen Finlandiya için tarihi kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünyaya duyurdu. Finlandiya'da büyük bir heyecana ve sevince neden olan süreci Cumhurbaşkanı Erdoğan başlattı. Dünya basını yaşanan gelişmeyi manşetten sundu. İsveç medyası ise 'skandal' niteliğinde bir habere imza attı.
17.03.2023 Dünya
Türkiye-İsveç-Finlandiya'nın NATO görüşmeleri iptal edildi
Türkiye-İsveç-Finlandiya'nın NATO görüşmeleri iptal edildi Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasındaki üçlü mekanizma toplantısı süresiz bir şekilde iptal edildi.
24.01.2023 Gündem
Erdoğan Nato görüşmesi ne zaman? Nato Zirvesi ne zaman, nerede? İsveç ve Finlandiya NATO’ya üye olacak mı?
Erdoğan Nato görüşmesi ne zaman? Nato Zirvesi ne zaman, nerede? İsveç ve Finlandiya NATO’ya üye olacak mı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Nato Zirvisi öncesi basın mensuplarıyla biraraya geldi. İsveç ve Finlandiya NATO'ya üyeliği konusunda değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nato üyelikleri konusunda Türkiye’nin tutumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki, Erdoğan Nato görüşmesi ne zaman? İsveç ve Finlandiya NATO’ya üye olacak mı? Nato Zirvesi ne zaman, nerede? İsveç ve Finlandiya’nın Nato üyeliği ile ilgili Erdoğan ne dedi? İşte detaylar…
28.06.2022 Dünya
NATO’da tarihi zirve! İsveç ve Finlandiya'nın üyeliği için son dakikaya kadar müzakere...
NATO’da tarihi zirve! İsveç ve Finlandiya'nın üyeliği için son dakikaya kadar müzakere... Soğuk Savaş’ın sona ermesinden sonra en kritik zirvelerden biri İspanya'nın başkenti Madrid'de gerçekleşecek. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’in daveti üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Madrid’de NATO’ya üye olmak isteyen, ancak Türkiye’nin veto kartıyla karşı karşıya olan Finlandiya ve İsveç liderleriyle dörtlü bir zirvede bir araya gelecek. Türkiye, bu iki ülkeyle ilgili güvenlik kaygılarının giderilmediğini belirtiyor.
28.06.2022 Dünya
Ukrayna savaşı bitmeden yeni kriz! Finlandiya ve İsveç'in NATO hamlesine Rusya'dan nükleer tehdit geldi...
Ukrayna savaşı bitmeden yeni kriz! Finlandiya ve İsveç'in NATO hamlesine Rusya'dan nükleer tehdit geldi... Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmalar tüm şiddetiyle sürerken savaşın İskandinavya'ya yayılma tehlikesi ortaya çıktı. Rusya Devlet Başkanı Putin'in emri ile 24 Şubat'ta başlayan savaş can almaya devam ederken dünya yeni bir kriz ile karşı karşıya. İsveç ve Finlandiya'nın olası NATO üyeliği ile ilgili Rusya'dan gözdağı gibi bir uyarı geldi. Ukrayna ordusu, Rus ordusunun ilerleyişini engellemek amacıyla Luhansk Bölgesi’ndeki Severodonetsk ile Rubizhne arasındaki demiryolu köprüsünü havaya uçurdu.
16.05.2022 Dünya
Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği! Türkiye'nin tavrı belli oldu dünyaya Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu...
Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği! Türkiye'nin tavrı belli oldu dünyaya Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu... Finlandiya 77 yılık ‘Tarafsızlık politikası’na son verip NATO’ya üyelik başvurusu kararı aldı. Finlandiya'dan sonra NATO'ya katılım için İsveç'ten harekete geçti. Dünya bu gelişmeyi konuşurken, Putin'in kabusu gerçek oluyor yorumları yapıldı. Kremlin gelişmeyi “Rusya’ya doğrudan tehdit” olarak niteledi. Hem Finlandiya hem İsveç’in ittifaka dahil olabilmesi için 30 üyenin oybirliğiyle “evet” demesi gerekiyor. Türkiye’nin tavrı belirleyici olacak. Türkiye'nin iki ülkenin NATO üyeliğine sıcak bakmadığını Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. İşte Türkiye'nin veto gerekçesi...
13.05.2022 Dünya
Ukrayna-Rusya savaşı Finlandiya ve İsveç'i harekete geçirdi! Moskova'da misilleme hazırlığı...
Ukrayna-Rusya savaşı Finlandiya ve İsveç'i harekete geçirdi! Moskova'da misilleme hazırlığı... Rus ordusunun Ukrayna'yı işgal etmesi Finlandiya ve İsveç'te paniğe neden olmuştu. İskandinav ülkelerinden Finlandiya beklenen açıklamayı yaptı ve NATO üyeliği için adım atıldığını duyurdu. Komşu İsveç’in de Pazartesi günü benzer bir açıklama yapması bekleniyor. Tarihi gelişmelere sert tepki gösteren Rusya misillemeye hazırlanıyor...
13.05.2022 Dünya
Finlandiya'nın kararından sonra Kremlin'den NATO'ya çok sert uyarı: Bu Rusya için tehdittir!
Finlandiya'nın kararından sonra Kremlin'den NATO'ya çok sert uyarı: Bu Rusya için tehdittir! Finlandiya'nın kritik NATO kararına Rusya'dan anında yanıt geldi. Devlet Başkanı Niinisto ve Başbakan Marin imzalı ortak açıklamada, Finlandiya'nın gecikmeden ittifaka başvuru yapması gerektiği belirtildi. Kremlin'den yapılan ilk açıklamada ise Helsinki yönetimine tehditler savruldu.
12.05.2022 Dünya
NATO, Makedonya'yı 30. üye olarak kabul etmeye hazır
NATO, Makedonya'yı 30. üye olarak kabul etmeye hazır Makedonya'da temaslarda bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "NATO sizi ittifakın 30. üyesi olarak kabul etmeye hazırdır." dedi.
6.09.2018 Dünya
Ve resmen duyurdu: Artık NATO'ya...
Ve resmen duyurdu: Artık NATO'ya... NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Yunanistan ile Makedonya arasında isim sorununun çözülmesiyle ilgili "Bu anlaşma Üsküp'ün NATO üyeliğinin önünü açmıştır. Aynı zamanda Batı Balkanlar'da barış ve istikrarın güçlendirilmesine katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.
13.06.2018 Dünya
Putin'in 'sırları' ortaya döküldü! Meğer önce reddetmiş!
Putin'in 'sırları' ortaya döküldü! Meğer önce reddetmiş! Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ünlü ABD’li yönetmen Oliver Stone ile dört kez baş başa görüşerek çekilen filmde hayatını ve “sırlarını” anlatmaya devam etti. Salı gecesi ABD’de Stone’un “Show Time” adlı TV kanalında yayınlanmaya başlayacak olan dizi röportajdan Putin’in yeni özel açıklamaları medyaya yansıdı.
13.06.2017 Dünya
Gürcistanlı parlamenterlerden Türkiye'ye teşekkür
Gürcistanlı parlamenterlerden Türkiye'ye teşekkür Gürcistan Parlamentosunun Dışişleri ve Avrupa ile Entegrasyon Komitelerince, Gürcistan'ın NATO üyeliğine desteğinden dolayı Türkiye'ye teşekkür edildi.
29.09.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katile katil demekten bizi alıkoyamazlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katile katil demekten bizi alıkoyamazlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Büyükelçiler İle İftar Programı'nda konuştu. Erdoğan yaptığı açıklamada, "Katile katil demekten bizi alıkoyamazlar. İsrailli yöneticiler, soykırım gerçeğini saklamaya çalışmak yerine Gazze'de ölen bebeklerin hesabını versin." ifadelerini kullandı.
12.03.2024 Gündem
Macaristan'dan İsveç’in NATO üyeliğine onay
Macaristan'dan İsveç’in NATO üyeliğine onay Macaristan parlamentosu, İsveç’in NATO’ya katılımına 6’ya karşı 188 oyla onay verdi.
26.02.2024 Dünya
ABD Büyükelçisi'nden özel açıklama! Jeff Flake, Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı
ABD Büyükelçisi'nden özel açıklama! Jeff Flake, Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, Demirören Medya Grubu’na verdiği mülakatta TBMM’nin İsveç’in NATO üyeliğine verdiği onayı değerlendirdi. Atılan adım için Türkiye'yi tebrik eden Flake, F-16'ların alım sürecine ilişkin gelinen noktanın memnun edici olduğunu söyleyerek ABD Başkanı Biden'ın da kongreye mektup yazdığını söyledi. Flake, İsrail'in Gazze katliamına ilişkin "Türkiye'nin iki devletli çözüm konusundaki güçlü desteğini takdir ediyoruz" dedi. Flake ekonomik ilişkilerle ilgili olarak "Bakan Şimşek liderliğindeki yeni ekonomi ekibiyle Türkiye ekonomisine ileriye dönük büyük bir güven var" ifadelerini kullandı.
25.01.2024 Gündem
Biden'ın F-16 hamlesi dünyada manşet oldu!
Biden'ın F-16 hamlesi dünyada manşet oldu! Biden yönetiminden Türkiye’ye F-16 satışına destek geldi. ABD Başkanı Türkiye’ye F-16 satışını onaylamaları için Kongre üyelerine mektup gönderdi. Biden'ın bu hamlesi dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaptı. New York Times diplomatik girişimlere dikkat çekti ve Biden'ın mektubunda satışın hızla onaylanması çağrısında bulunduğunu yazdı. Yunan basını ise 'ABD Başkanı Erdoğan'a Savaş Uçağı Verdi' yorumunda bulundu. ABD Başkanı Joe Biden Türkiye’ye F-16 satışını onaylamaları için Kongre üyelerine mektup gönderdi.
25.01.2024 Gündem
İsveç'in NATO üyeliği Komisyon'dan geçti
İsveç'in NATO üyeliği Komisyon'dan geçti İsveç’in NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasına ilişkin kanun teklifi Meclis Dışişleri Komisyonu tarafından kabul edildi. Teklife AK Parti, MHP ve CHP evet oyu verirken, İYİ Parti hayır oyu verdi. DEM Parti ise oylamaya katılmadı.
26.12.2023 Gündem
Bakan Güler: ABD'den F-16 tedarikinde somut gelişmeler olacaktır
Bakan Güler: ABD'den F-16 tedarikinde somut gelişmeler olacaktır Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD'den 40 adet F-16 Blok 70 Viper alımı ile 79 adet modernizasyon kiti talebine ilişkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı telefon görüşmesini hatırlatarak, "Başkan Biden, 'Bunu en kısa sürede kongreye iletme hazırlıklarını yaptım' diyerek ifade etmiş. Tedarik sürecinde en önemli husus müttefiklerin birbirine yaptırım uygulamamasıdır. Temenni ediyorum ki önümüzdeki süreçte somut gelişmeler olacaktır" dedi.
16.12.2023 Gündem
Erdoğan'dan İsrail-Filistin diplomasisi: Putin ile görüşeceğim
Erdoğan'dan İsrail-Filistin diplomasisi: Putin ile görüşeceğim Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avusturya Başbakanı Karl Nehammer ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. İsrail-Filistin çatışmasına değinen Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Putin ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres ile görüşeceğini söyledi.
10.10.2023 Gündem
Cardin'den Türkiye'ye F-16 satışı için ilk açıklama Güncelleme Tarihi: Eylül 29, 2023 09:35
Cardin'den Türkiye'ye F-16 satışı için ilk açıklama Güncelleme Tarihi: Eylül 29, 2023 09:35 ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu başkanlığını Bob Menendez'den devralan kıdemli Demokrat senatör Ben Cardin ayağının tozuyla Türkiye'ye F-16 satışını değerlendirdi.
29.09.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonla mücadelemize güç aktaracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonla mücadelemize güç aktaracağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in daveti üzerine Nahçıvan’a günübirlik çalışma ziyaretinde bulundu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile baş başa görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Kritik ziyaret sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.
26.09.2023 Gündem
Bakan Fidan: Avrupa Birliği, Türkiye olmadan küresel bir güç olamaz
Bakan Fidan: Avrupa Birliği, Türkiye olmadan küresel bir güç olamaz Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Bütün Balkan ülkelerinin, Moldova'nın ve hatta Ukrayna'nın, Avrupa Birliği (AB) ve NATO üyeliklerinin konuşulduğu bir ortamda, Türkiye'nin AB üyelik sürecinin akamete uğratılmış olması stratejik körlüktür. Yeni dönemde, Türkiye-AB ilişkilerine vizyoner bir bakışla yaklaşılması ve sürecin tam üyelik perspektifiyle canlandırılması önem arz etmektedir" dedi.
7.08.2023 Gündem
Bakan Fidan'dan Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırılara sert tepki!
Bakan Fidan'dan Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırılara sert tepki! Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto, Bakan Fidan ile ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.
28.07.2023 Gündem
Vizesiz Avrupa Birliği süreci başlıyor! İşte 6 maddelik yol haritası
Vizesiz Avrupa Birliği süreci başlıyor! İşte 6 maddelik yol haritası AB’nin vize muafiyeti için istediği 72 kriterden 66’sını tamamlayan Türkiye geri kalan 6 kriterin tamamlanması için düğmeye basıyor. En kritik başlıklardan olan ‘terörle mücadele’ konusunda taviz verilmeden ifade özgürlüğü esnetilecek.
22.07.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Nato Üyeliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nato üyeliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.