Müzekart

Müzekart

Son dakika Müzekart haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Müzekart ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Müzekart haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Müzekart

haberleri sayfasında son dakika yaşanan müzekart gelişmeleri de dahil olmak üzere 26 müzekart haberi bulunmuştur. Tüm müzekart haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Ersoy talimatı verdi! Ücret sabit tutuldu
Bakan Ersoy talimatı verdi! Ücret sabit tutuldu Müze ve ören yerine sınırsız ziyaret olanağı sağlayan Müzekart’ın fiyatı bu yıl da 60 lirada sabit tutuldu
16.07.2023 Gündem
Ücretsiz müze kart nasıl alınır? 18-25 yaş arası gençlere ücretsiz Müzekart başvuru şartları nelerdir, ücretsiz müze kart başvurusu nasıl yapılır?
Ücretsiz müze kart nasıl alınır? 18-25 yaş arası gençlere ücretsiz Müzekart başvuru şartları nelerdir, ücretsiz müze kart başvurusu nasıl yapılır? Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 18-25 yaş arasındaki tüm gençlere ücretsiz "Müzekart GNS" verileceğini açıkladı. Peki, Ücretsiz müze kart nasıl alınır? 18-25 yaş arası gençlere ücretsiz Müzekart başvuru şartları nelerdir, ücretsiz müze kart başvurusu nasıl yapılır?
13.07.2023 Eğitim
Gençlere ücretsiz müzekart! Bakan Osman Aşkın Bak duyurdu
Gençlere ücretsiz müzekart! Bakan Osman Aşkın Bak duyurdu Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 18-25 yaş arasındaki tüm gençlerin müze ve ören yerlerine ücretsiz girebilmeleri için 'Müzekart GNS' projesini yeniden başlattıklarını duyurdu.
13.07.2023 Yaşam
Kız Kulesi ziyarete hazır! Mayıs sonuna kadar ücretsiz
Kız Kulesi ziyarete hazır! Mayıs sonuna kadar ücretsiz Kız Kulesi'nde restorasyon çalışmaları sona erdi. Bu akşam 21.00'de gerçekleştirilecek ışık ve lazer gösterilerinin ardından tarihi yapı, yarından itibaren halkın ziyaretine açılacak. Kız Kulesi'ni basın mensuplarıyla birlikte ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "İki yıllık bir restorasyon sürecinden sonra bu akşam Kız Kulesi'ni nihayet tekrar vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Binanın son 20 yıldır, 30 yıldır gözlemlediğimiz görüntüsü, yanlış görüntüsüydü. Aslına özgün haline, bu çalışmayla binamız getirildi. Bu akşam saat 9'dan itibaren ışık ve lazer şovu ile birlikte binamız açılıyor. Vatandaşlarımızın rahat ulaşabilmesi seyredebilmesi için Mayıs sonuna kadar ücretsiz yaptık, motor da ücretsiz olacak" dedi.
11.05.2023 Gündem
GSB Yurtlarında yerleştirme oranı yüzde 98 ile tarihi rekor kırdı
GSB Yurtlarında yerleştirme oranı yüzde 98 ile tarihi rekor kırdı Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sosyal medya hesabından 2022 yılında gençlik ve spor alanında yapılan çalışmalar ve elde edilen başarılarla ilgili “GSB’de Geçen Yıl” videosu paylaştı.
1.01.2023 Diğer Sporlar
Müzekart GNS başvurusu nasıl yapılır? Ücretsiz müzekart başvurusu nereden yapılır? 18-25 yaş arasına ücretsiz müzekart!
Müzekart GNS başvurusu nasıl yapılır? Ücretsiz müzekart başvurusu nereden yapılır? 18-25 yaş arasına ücretsiz müzekart! Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan 18-25 yaş arası gençlere ücretsiz müzekart hediye! Başvurular başladı. Bakanlık, Müzekart GNS başvurularını “Genç Ne Sever” platformu üzeirnden alıyor. Müzekart GNS ile 300’den fazla müze ve ören yerini 1 Temmuz – 1 Ekim tarihleri arasında ziyaret edebilme imkanı tanıyor. Peki, Müzekart GNS başvurusu nasıl yapılır? Ücretsiz müzekart başvurusu nereden yapılır? İşte detaylar…
5.07.2022 Gündem
Bedava konaklama fırsatı! 81 ilde geçerli, yaş sınırı...
Bedava konaklama fırsatı! 81 ilde geçerli, yaş sınırı... Tamamen ücretsiz! Yaş sınırı bulunuyor. Tüm Türkiye'de geçerli olacak. Bakan Kasapoğlu, “18-25 yaş arası gençlere, müze ve ören yerlerine tamamen ücretsiz girebilecekleri bir Müzekart GNS hediye ediyoruz. Bakanlığımızın misafiri olarak Galata Kulesi, Göreme Açık Hava Müzesi, Pamukkale Travertenleri, Zeugma gibi 300’den fazla müzeyi ziyaret edebilecekler, tatile çıktıklarında da 81 ilimizdeki yurtlarda bedava konaklayabilecekler” dedi.
3.07.2022 Ekonomi
Müzekart GNS nedir, ne demek? Genc Sever Müzekart nasıl alınır, başvuru şartları neler, nerelerde geçer? (gençnesever.com) ile başvur!
Müzekart GNS nedir, ne demek? Genc Sever Müzekart nasıl alınır, başvuru şartları neler, nerelerde geçer? (gençnesever.com) ile başvur! Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu sosyal medyadan gençler için bir müjde paylaştı. Bakan Kasapoğlu, 18-25 yaş aralığındaki gençlere müze ve ören yerlerine ücretsiz girebilecekleri "Müzekart GNS" vereceklerini söyledi. Söz konusu açıklamanın ardından gençnesever.com sayfası sık sık ziyaret edilirken “Müzekart GNS nedir, ne demek? Genc Sever Müzekart nasıl alınır, başvuru şartları neler, nerelerde geçer?” sorularına da yanıt aranmaya başlandı.
2.07.2022 Gündem
Ücretsiz dağıtılacak! 18-25 yaş arası gençlere müjdeyi verdi
Ücretsiz dağıtılacak! 18-25 yaş arası gençlere müjdeyi verdi Ücretsiz dağıtılacak. 18-25 yaş arası gençlere müjdeyi verdi. Gençlik ve Spor Bakanı Bakan Kasapoğlu, "Gençlik ve Spor Bakanlığı, 18-25 yaş arasındaki tüm gençlere ücretsiz Müzekart GNS dağıtacak. Hediye kartlar, 'gencnesever.com' sitesinden alınabilecek." müjdesini verdi. İşte son dakika haberinin detayları...
1.07.2022 Ekonomi
Müze kart nasıl alınır? Müzekart nerelerde geçiyor, nereden alınır?
Müze kart nasıl alınır? Müzekart nerelerde geçiyor, nereden alınır? Tarihsel anıtlar, ören yerleri ve müzelere girişte kullanılan Müze Kart, ziyaretleri daha az ücrete gerçekleştirebiliyor. Kimlik bilgileri verilerek ve bir miktar kart ücreti ile müze kart sahibi olabilirsiniz. Peki, Müze kart nasıl alınır? Müze kart nerelerde geçiyor, nereden alınır? İşte detaylar…
19.05.2022 Kültür Sanat
Galata Kulesi’nin bu yılki ziyaretçi hedefi 1,5 milyon
Galata Kulesi’nin bu yılki ziyaretçi hedefi 1,5 milyon Yüzyıllar öncesinden tarihin izlerini günümüze ulaştıran dünyanın en eski kulelerinden biri olan Galata Kulesi’ni geçtiğimiz yıl pandemi gölgesinde 750 bin kişi ziyaret etti. Galata Kulesi Birim Amiri Ali Efe Kazık, “Çok yoğun bir talep var, bu yıl hedefimiz 1,5 milyon. Geçen yılki ilk 3 aylık dönemdeki ziyaretçi sayımız 124 bin iken bu yıl ilk 3 aylık ziyaretçi sayımız 247 bin oldu” dedi. Kulenin mest eden manzarası ise havadan görüntülendi.
11.04.2022 Yaşam
Tamamen ücretsiz! Öğrenci, öğretmen ve 65 yaş üstü vatandaşlar...
Tamamen ücretsiz! Öğrenci, öğretmen ve 65 yaş üstü vatandaşlar... Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Öğrenci, öğretmen ve 65 yaş üstü tüm vatandaşlara müjde. Resmen duyuruldu. Tüm Türkiye'de geçerli olacak. Bakanlık detayları tek tek açıkladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, tüm müzelerin, 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar ile öğretmenler için ücretsiz olduğunu duyurdu.
4.07.2021 Ekonomi
Müzekart'a indirim yapıldı! 60 TL'ye düştü...
Müzekart'a indirim yapıldı! 60 TL'ye düştü... Kültür ve Turizm Bakanlığı, 300'den fazla müze ve ören yerine 1 yıl boyunca sınırsız giriş hakkı sağlayan MüzeKart'ın satış ücretinin, 1 Mart itibarıyla 60 TL olacağını açıkladı.
17.02.2020 Kültür Sanat
Bakan müjdeyi verdi! Kapsamı genişliyor
Bakan müjdeyi verdi! Kapsamı genişliyor Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Müzekart'ın kapsamının genişlediğinin müjdesini vererek, "Milli Sarayları, fiyatında herhangi değişiklik olmadan yıl başından itibaren Müzekart kapsamına alıyoruz. Türk vatandaşları Müzekart ile Milli Sarayları ziyaret edebilecek." dedi.
14.11.2019 Gündem
Bayram tatilinde müze ve ören yeri ziyaretinde rekor kırıldı
Bayram tatilinde müze ve ören yeri ziyaretinde rekor kırıldı Kültür ve Turizm Bakanlığı, 9 günlük bayram tatilinde müze ve ören yerlerini toplam 1 milyon 124 bin 503 kişinin ziyaret ettiğini açıkladı. Açıklamada, bayramın 3'üncü günü olan 6 Haziran'da, 188 bin 231 ziyaretçi sayısı ile bugüne kadar müze ve ören yerlerinde bir günde ağırlanan en yüksek ziyaretçi sayısına ulaşıldığı bildirildi.
12.06.2019 Gündem
"Güneydoğu, Avrupa'nın birçok ülkesini geçer"
"Güneydoğu, Avrupa'nın birçok ülkesini geçer" Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Mehmet Ersoy, "Ben bütçe istemiyorum. O kadar kaynaklarımız var ki, kullanmasını bilsek yetiyor" dedi.
6.11.2018 Gündem
Yılda 30 milyon kişi Anadolu müzelerini ziyaret ediyor
Yılda 30 milyon kişi Anadolu müzelerini ziyaret ediyor Hititlerden, Antik Yunan’a; Bizanslılardan Osmanlı’ya Anadolu, bulunduğu coğrafya itibariyle bir açıkhava müzesi. Birbirinden değerli eserlerin sergilendiği 433 müze ve örenyerleri geçtiğimiz yıl 30 milyon ziyaretçiyi ağırladı.
5.05.2018 Arşiv
4 bin 500 yıllık tarihi eser Türkiye’ye iade ediliyor
4 bin 500 yıllık tarihi eser Türkiye’ye iade ediliyor 50 yıl önce Türkiye’den hediyelik eşya olarak alınıp İngiltere’ye götürülen testi, ait olduğu topraklara geri dönüyor
18.01.2017 Yaşam
Harem'den milyonluk rekor geldi!
Harem'den milyonluk rekor geldi! 2013 yılında Türkiye’deki müzeler 29 milyon 533 bin kişi tarafından ziyaret edilirken en yüksek artış Harem’in desteği ile Topkapı Sarayı’nda yaşandı...
10.02.2014 Kültür Sanat
'Sizden birileri Fazıl Say için van münit diyecek mi?'
'Sizden birileri Fazıl Say için van münit diyecek mi?' CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a, ”Birileri, hükümet Fazıl Say’ın üzerine giderken, sizden birileri ’van münit’ diyecek mi?” diye sordu...
20.11.2012 Siyaset
'Müzekart'la ziyareti sevdik!
'Müzekart'la ziyareti sevdik! Kültür ve Turizm Bakanlığının müze ve örenyerlerini bir yıl boyunca sınırsız ziyaret imkanı sunan "Müzekart" uygulaması 2011’de de ilgi gördü...
22.02.2012 Ekonomi
Müzelerin anahtarı özel sektöre
Müzelerin anahtarı özel sektöre Kültür ve Turizm Bakanlığı çok tartışılacak bir ihaleye hazırlanıyor...
29.09.2021 Gündem
Atlas’la müzeler bedava
Atlas’la müzeler bedava ATLAS dergisi, mayıs sayısında bütün okuyucularına Müzekart veriyor...
1.05.2009 Yaşam
20 YTL’lik ‘müzekart’ sayesinde Türkler müze ziyaretçisi oldu
20 YTL’lik ‘müzekart’ sayesinde Türkler müze ziyaretçisi oldu Yıllık 20 YTL’ye Türkiye’deki tüm müze ve ören yerlerine sınırsız giriş imkanı sunan müzekart’a beklenenin üzerinde talep geldi
13.07.2008 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Müzekart ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki müzekart haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.