Gazete Vatan Logo

Müze kart nasıl alınır? Müzekart nerelerde geçiyor, nereden alınır?

Tarihsel anıtlar, ören yerleri ve müzelere girişte kullanılan Müze Kart, ziyaretleri daha az ücrete gerçekleştirebiliyor. Kimlik bilgileri verilerek ve bir miktar kart ücreti ile müze kart sahibi olabilirsiniz. Peki, Müze kart nasıl alınır? Müze kart nerelerde geçiyor, nereden alınır? İşte detaylar…

Müze kart nasıl alınır? Müzekart nerelerde geçiyor, nereden alınır?

Müzelere giriş yapmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın müze kart uygulaması bulunuyor. Bu kart ile devlete bağlı olan müzelere en fazla iki kere giriş yapılabiliyor. Kartı alabilmek için kart satış noktalarına gitmek gerekiyor ve kimlik bilgileri ile ödenecek kart ücreti ile müze kart sahibi olunabiliniyor.

MÜZE KART NASIL ALINIR?

Müze Kart, müzelere girişlerde işimize yarayan bir karttır. Bu karta sahip olan kişiler müzelere istedikleri gibi girmekte ve gezmektedirler. Aynı zamanda bu kart ile müze giriş ücretlerini daha az bir şekilde ödemektedirler.

Müze kart almak için kişilere kart verilen yerlere gitmek gerekmektedir. Bu yerlerde girişi kart ile sağlanan yerler için kart basılmaktadır. Müze kart almak için de bu yerlere giderek bilgileriniz ile bir müze kart sahibi olabilirsiniz.

MÜZE KART NERELERDE GEÇİYOR, NEREDEN ALINIR?

Müze kart ile istediğiniz tüm müzelere geçiş hakkı elde edilmektedir. Ancak bu müzelerin bakanlığa bağlı olması şarttır. Özel müzeler için müze kart geçiş hakkı yoktur. Bu yerlere belirlenen ücreti ödeyerek girme hakkınız bulunmaktadır. Müze kart bu yönden size büyük bir rahatlık sağlamaktadır.

Haberin Devamı

Müze kart almak için kart veren yerlere gitmeniz gerekmektedir. İsteğiniz doğrultusunda sizden gerekli bilgiler istenmektedir. Adınız, soyadınız ve kimlik numaranız ile kolayca müze kart sahibi olmanız mümkündür. Ayrıca kartı almak için ödemeniz gereken minik bir ücret de olabilir. Bunu da ödediğiniz zaman bakanlığa bağlı tüm müzelere kart ile girişiniz sağlanmaktadır.

 MÜZE KART SAHİBİ KİŞİLER BİR MÜZEYE EN FAZLA AÇ KERE GİREBİLMEKTEDİR?

Bilindiği üzere müze kart bakanlığa dahil olan müzeler için geçerli olmaktadır. Bu da devlete bağlı müzelere giriş hakkı demektir. Özel müzeler için müze kartın geçerli olması gibi bir durum yoktur. Ancak tüm bunlara karşın bakanlığa bağlı müzelere kart ile girişin de bir sınırı bulunmaktadır.

Yapılan düzenlemelere göre müze kart ile giriş hakkı ikidir. Yani bakanlığa bağlı bir müzeye en fazla iki kere giriş hakkı vardır. Bunun aşıldığı takdirde müze kart aynı müze yeri için giriş hakkı sağlamamaktadır. Bu nedenle aynı müzeye kaç kere girdiğinizi hatırlamanız gerekmektedir.

Haberin Devamı

MÜZE KART NE KADAR SÜRE İÇİN KULLANIMA AÇIKTIR, ÖĞRENCİLER İÇİN AVANTAJI VAR MIDIR?

Ülkemizde uygulanan kart sistemlerinin belli bir vize süresi bulunmaktadır. Örneğin toplu taşıma raçları için kullanılan kartların yılda bir kere yenilenmesi gerekmektedir. Yenilenmediği zaman toplu taşıma kartı çalışmamaktadır. Aynı durum müze kart için de gerekli kılınmaktadır.

Müze kartın verilmesi kart bayilerin sayesinde olmaktadır. Ayrıca bu kartı almak için belli bir ücret de ödemeniz gerekmektedir. Bunu da yaptığınız takdirde müze kartınızı bir yıl süre ile kullanabilirsiniz. Ancak bir yılın sonunda tekrardan bir müze kart almanız gerekmektedir. Yeniden bir kart almak istemeyenler ise mevcut kartını yenileyebilmektedir.

Müze kart sahibi olmak isteyen öğrenciler için bir avantaj belirlenmiştir. Müze kart sahibi olmak isteyen öğrenciler ödenecek ücreti düşük olarak ödemektedir. Aynı şekilde kartın yenilenme zamanında da düşük ücretle yenileme yapabilirler.

Haberin Devamı